vulnerable -

- CSN

Idag fick jag äntligen mitt CSN-kort så nu du Lollo ska vi ta och boka in ett möte på Stepin så vi kan börja träna snart :)
Frågan är bara hur jag ska ha tid innan flytten är klar?

Var in på CSN-kortets hemsida för att kolla om jag fick några shysta rabatter, men det kunde man ju glömma. Typ inga av värde. Tråkigt, men what to dooo?

Imorgon ska vi fixa och så i lägenheten. Vi var iväg idag och köpte färg till gästrummet och en provfärg till sovrummet. Ska bli så kul och se hur det blir :) Sen ska mer tapeter upp osv.. Men först en sovmorgon i alla fall! Ska snart lägga mig för nu börjar ögonen tröttna.


Imorgon kväll blir det nog lungt, som den senaste tiden har varit för mig. Har faktiskt bara druckit en gång sen nyår, stolt! Och varför inte fortsätta så tills nästa helg då? Jag är ju ändå slutkörd på energi, och att vara bakis på söndag är inget jag eftersträvar då vi ska på lunch i Ope då innan Carro och Jörgen åker hemåt igen.. Nä jag är lugn och spar mig till nästa lördag då det är Åre och Takida och sen kanske ett besök hos Micke&Jenny eller kanske hos Jessie och Petter. Vi får se hur dom känner sig dom där byborna :p               Nu gör jag natt!

- Sos och hjälp..

Det bästa motargrument till "Men jag bor ju i detta hus, jag går här varje dag"  sas nyss utav Sissela Kyle i Hjälp; "Jag har sett Face off  och vet hur lätt man byter ansikte"  :P

Haha, rolig serie det där. Tror jag måste se om säsong 1 när Johan Glans skulle ta livet av sig i varje avsnitt.. ^^
Jag måste även ta och se Face Off någon dag, jag älskar den, den är en riktig klassiker!

Och appropå John Travolta så läste jag något hemskt i Aftonbladet härmodagen. Johns son dog för ett tag sedan vad dom tror pga ett anfall som ledde till att han slog huvudet i badkaret. I alla fall stod det i tidningen att ambulansföraren som kom till olycksplatsen och några andra högt uppsatta har utpressat John och hans familj på pengar för att inte läcka ut en bild på sonen när han just har dött.. Hur kan folk vara så hemska och respektlösa? Usch.. Sen ska jag ju inte ens börja med allt hemskt jag sett den senaste tiden som rör djur.. Allt gör så ont i hjärtat, och är så svårt att förstå. Är vi människor eller monster?

- Sömnproblem

Äh så dålig jag varit på att blogga idag och igår, men vad ska man göra? Jag har sovit max 6 timmar varje natt denna vecka, och jag lovar, det känns och märks så väl. Igår var jag helt slut efter jobbet, men så kom Lollo förbi och sen var det dags att börja med biffarna/köttbullarna innan Totta skulle komma hem. Efter middagen höll jag på att däcka i sängen, men så skulle vi till lägenheten.

Efter 4 timmar där med tapetsering, besök av småsyskonen, Tännäsborna och Andersson, våtläggning och rivning av tapet mm kände jag att det blev fööör mycket. Så vi gick hem och jag skulle lägga mig i tid. Jo men tjena..... Fine, jag låg i sängen 22.20 men när somnade jag då? Typ 12.. lika lite sömn inatt med alltså. Fy fan. Det här börjar bli ett problem..

Jag blir alltid lite piggare efter 8 på kvällarna. Och när jag väl hamnar i säng slår rastlösheten till och jag kan inte slappna av.. Därför kollar jag alltid på film, spelar spel på mobilen eller tvingar Totta att ligga vaken och prata med mig.

Nåja nu är det helg och jag får sova hur länge jag vill. Tur man har två dagar i veckan att ta igen lite sömn på, synd bara att jag inte kan sova längre än typ 9-10 timmar pga min rygg.. Men jag ska återgå till Hjälp nu som just började på 4an :)

- 3, disconnecting people

Något av det dummaste jag någonsin köpt, gissa vad det är? Jo en rosa ful mobil med 3-abonnemang för drygt 2 år sen. Sen var jag ÄNNU dummare förra vintern då någon skojare på 3 ringde upp mig och lyckades lura på mig en ny mobil, dock gratis, men också förlängde mitt abonnemang med 2 år.. Suuuuuuck. Snart har det gått ett år och jag håller på att avlida för det blir så dyrt varje månad.. Jävla CP-3 jag HAAAAAATAR dom!

Enda sättet att bli fri dom är att köpa sig lös, eller fortsätta betala 250 kr/månaden abonnemangstiden ut. Skulle jag göra det sistnämnda och skaffa en ny mobil med annan operatör så skulle det bli ungefär lika dyrt varje månad, alltså en helt onödigt värdelös lösning. Skulle jag betala av skiten skulle jag kunna köpa en ny mobil med annan operatör och allt skulle bli så mycket billigare i och med att jag skulle ringa gratis till Totta och Lollo, dvs dom enda jag ringer typ. Och jag skulle äntligen kunna ha gratis sms för endast 100 kr/månaden. Låter ju som en dröm, eller hur? Varför gör jag inte det då?

Jo, för att köpa sig lös från 3 måste man betala dom där 250 kronorna för resterande månader som abonnemaget täckte på en gång, dvs nu är det väl typ 14 månade kvar, 14 x 250 = 3500 kr. Har jag så mycket pengar att lägga ut för att köpa mig fri? Näee, men jag har sagt det förut och jag säger det igen, vann jag typ 5000 kr på triss eller något är det det första jag skulle köpa, min frihet från 3. Så less är jag på dom, och så mycket hatar jag dom.

Sen är det väl allmänt känt att 3 suger kuk på mottagningen här uppe i Norrland? Det räcker med att jag kommer utanför stan (typ Ås, Lit, Pilgrimstad osv) så försvinner mottagningen och endast nödsamtal går att ringa. Det står till och med det.. Alltid händer detta och även om det är skönt ibland att ingen kan komma fram när man är och hälsar på hos dom som bor utanför stan, så vill man ju kunna ringa om det skulle vara något viktigt eller om någon behöver ha tag i mig för att det är viktigt..

I alla fall så började jag och min vän Jessie prata om det under vår bilfärd hem i fredags. Vi var nämligen mycket nära stan, kanske hade 1 mil kvar till stora rondellen, då mitt samtal med Totta bryts och jag gnäller på mottagningen. Vi tyckte det var kasst att det inte funkade och vi strävade iväg i tankar om vad som skulle kunna hända. Jessie kom på den roligaste tanken, men ändå den som fick mig att tänka till; Jag är ute och kör själv i mörkret, det blir något fel på bilen och den bara stannar, jätteolämpligt, eller bara inte lämpligt. Jag har stått i en halvtimme och kollat efter en bil, men antingen kommer det ingen, eller så stannar ingen. Jag har ingen mottagning och kan därför inte ringa på hjälp, förutom till 112. FÅR man då ringa till dom och säga "Hej det här är ingen nödsituation men jag har fått motorstopp på en väg och vet inte vad jag ska göra, jag har nämligen 3 som operatör så ni var dom enda jag kunde ringa pga dålig mottagning?!"


Nej usch och fy för 3, den dagen jag ringer och säger upp skiten och dom försöker med alla medel för att få mig kvar, då ska jag bara säga att det spelar ingen roll vad dom erbjuder, för jag vill kunna ringa om jag får motorstopp någonstans, eller om jag skulle gå vilse i en skog! Man kan ju inte belasta nödcentralen med vilka problem som helst...

- Blogg.Strul verkar vara uppe igen :P

Nu äntligen gick det att lägga in bilder igen, så om ni scrollar nedåt en bit finns det massa bilder på nya lägenheten. Kom dock ihåg att detta är s.k. "förekort" självklart ska vi göra om det så det blir fint och ordentligt gjort :P

Hur som helst gick det sådär idag. Totta är ju som ni kanske vet en tidsoptimist och hade planerat tiden till Flügger och Fresks på ca 45 minuter. Det räckte inte så han drog iväg för att träffa tanten som ska köpa våran lägenhet (berättade jag att vi äntligen fått en köpare?). Medan jag vart kvar med Tottas mamma Birgitta. Vi åkte runt lite och tittade efter färger mm och tog med färgprover, dock vill jag inte bestämma något utan Totta, så vi gör ett nytt försök imorgon till att åka och kolla på färg. Btw så var fototapeterna rätt dyra, som dom där vackra med stråna gick på 2400 kr tror jag :(

Innan Totta hann smita hem från Lillänge idag köpte han Easy covers på Flügger och efter en snabbmiddag har vi spenderat hela kvällen i lägenheten med Jon och rivit tapeter i sovrummet och börjat tapetsera i gästrummet, blir riktigt fint det där :) Tog ju faktiskt lite bilder, men eftersom internet slutade funka gick jag och la mig i sängen för att titta på GG innan jag skulle somna, men sen kom internet tillbaka och jag började blogga, men jag orkar då inte hämta kameran och ladda över bilderna. Får bli imorgon istället.. Då kanske vi har hunnit med att göra mer också :)

Nu får ni sova så gott alla för nu ska jag lägga mig tillrätta och slå på GG innan mina ögonlock stängs igen för idag!
Imorgon väntar såklart jobb och jag funderar på att jobba över till Totta slutar då med.. Har ändå inget att göra hemma och att gå hem är segt och tråkigt.. Behöver dessutom extra timmarna pga den dumma magsjukan jag åkte på för två veckor sen!

- Utmanad

Jag har blivit utmanad av Kickan

Senaste:

1. Mening du sa: "Tack älskling"
2. Personen du pratade med: Totta
3. Du fick sms av: Roger
4. Du kramade: Totta
5.Kläder: Mysbyxor, plommonlinne, stjärnstrumpor

Imorgon:
7. Är det: Ännu en jobbdag tyvärr
8. Planer: Efter jobbet blir det att åka och kolla på tapeter och färg igen

Frågor & Svar:
13. Saknar du någon? Ja..Många, men mest min Lisa
14. Humör för tillfället? Normalt
15. Det första du gjorde i morse? Stängde av mobillarmet 3 ggr, eller nej, sa hejdå till Totta och somnade om
16. Vad åt du sist? Chips och dip och lite godis
18. Tror du på distansförållanden? Ja, men jag vet inte om jag skulle klara av det
19. Vem tänker du på just nu? Carro
20. Tror du att personen tänker på dig med? Inte just nu
21. Vart reste du sist? Till Kramfors
22. Vad gjorde du igår kväll? Satt framför datorn och så
23. Liknar du din mamma eller pappa? Är jävligt lik min mamma. Folk som inte vet att jag är hennes dotter ser det tom!
24. Ler du ofta? Vad är ofta? Jag ler, men skulle kunna göra det oftare
25. Kärlek, skönhet eller kreativitet?  Kärlek.. men kreativitet skulle behövas då och då!
26. Önskar du dig något när du ser en fallande stjärna? Ja, lite fast i barndomens sagor/lögner är jag fortfarande :p
27. I vems säng sov du i igår natt? Tottas ;P
28. Vilken färg har din tröja? Plommonlila, så fin :)

Sorg: 
29. Har du någonsin gråtit tills tårarna tagit slut? Eh? Tårar tar inte slut, men det gick itne att klämma fram några mer just då..
30. Har du någonsin gråtit dig till sömns? Ja, men det är inge bra för det syns morgon efter!
31. Gråter du när du skadar dig?  Det där lät fel, men jag antar att det menas när man gör illa sig av olycka. Sist jag grät pga något sånt är säkert över 10 år sen..

Lycka: 
32. Är du en glad person? Jag försöker vara det..
33. Vad gör dig glad? Jättemycket, men kärlek, vänner, lycka bla
34. Önskar du att du var lyckligare? Ja. Jag har ett jättebra liv, men jag är inte lycklig inuti, pga mig själv.. Den känslan önskar jag försvann..
35. Är lycka överskattat? Nej det tycker jag inte. Men man kanske ska vara mer nöjd med det man har och inte alltid eftersträva mer..
36. Kan musik göra dig glad? Ja, fast oftast måste jag vara på rätt humör från början. Är jag jätteledsen hjälper ingen musik..

Kärlek: 
37. Har någon annan än din familj sagt "jag älskar dig"? Ja
38. Har du någonsin sagt "jag älskar dig" och menat det? Ja alltid!
39. Har du en flick/pojkvän? En pojkvän har jag
40. Är du nöjd med det? Annars skulle jag väl inte ha det va? Men jag skulle vilja ha barn också :p
41. Är du kär? Kanske inte så som man är i början, men ändå kan jag bli sådär lyckorusigt gladkär när jag tänker på honom
42. Har du haft sex? Jaa
43. Tror du på kärlek? Ja!

Hat:
44.
Har du varit så arg på någon så du börjat gråta? Vet inte om det vart så pga ilskan, men i bråk har jag börjat gråta många gånger
45. Har du blivit sviken någon gång? Ja tyvärr..


Jag utmanar:

Lollo
(bara för att du ska blogga nån gång)
Lisa (bara för att du också ska blogga lite mer)
Jessie

- Lägenheten

Igår då så var vi till lägenheten och började fixa inför tapetseringen.. Tanken är att vi ska sätta upp easy covers överallt där vi inte ska ha vanliga tapeter för att sen måla på dom. Easy covers är en smart uppfinning med tjockare tapeter som gör att dom täcker alla hål, skarvar mm så man slipper spackla och slipa innan :) Så vi rev bort dfom fula nermålade listerna i gästrummet, drog ut alla skruvar mm i väggarna och satte maskeringstejp runt garderober mm.

Så får vi tag på tapeterna idag och Roger el Jon har tid idag så börjar vi nog redan ikväll med tapetseringen :) förhoppningsvis bestämmer vi någon av färgerna idag också för då kan jag börja måla imorgon :) Jag tog i alla fall lite mer kort på lägenheten som jag tänkte lägga upp, lite "före" bilder så får "efter" bilderna komma sen när allt är klart!

Hur som helst blev wokgrytan asgod, älgkött ska inte underskattas! Men man skulle ha haft en påse med "marinaden" till, den räckte till köttet så det fick en god smak men hade nog vart bra om nudlarna och grönsakerna fått sig lite också :) Resten av kvällen spenderade jag framför datorn och chattade lite och kollade på senaste Ugly Betty. Idag har det nog kommit ett nyaa DH som jag måste ta och ladda hem :D

Jag var lite dum efter middagen igår och gick och la mig i sängen, sen höll jag knappt på att ta mig upp för att jag var så trött. Kanske somnade jag till en stund också, och det var därför jag hade så svårt att somna igår? Nåja, nu ska jag bara lägga in bilderna lite snabbt, sen ska jag till jobbet. Ska jobba över till 15.20 också i fall jag får, dels för att jag behöver timmarna men så också för att min bil inte har blivit lagad än och Totta tog sin. Men han slutar då 15.20 så då ska han hämta mig och så åker vi direkt till affärerna :) Hoppas allt finns hemma nu..

        
Gästrummet/datorrummet

            
Hallen f.v;
 Dörr in till gästrummet och ytterdörren, det svarta golvet är det golvvärme i och det bruna är i resten av hallen, vägg mellan dörröppnignarna till köket och vardagsrummet, öppning in till vardagsrummet, dörr till badrummet och öppningen in till sovrummet samt en lite klädskrubb i hallen

           
Sovrummet
 Den stora bruna väggen är en fondvägg och ska fortsätta vara det men i finare färg/tapet och där ska sängen stå. Garderoberna har dom målat bruna :( men Tottas mamma trodde hon kunde få tag på nya dörrar billigt.
På sista bilden ser ni den fula inbyggda bokhyllan dom hade, den ska rivas och byggas igen!

     
Vardagsrummet :)

        
Köket
Som tyävrr har ett orangerött kakel som inte alls matchar den härliga begia färgen på väggarna.
Vet inte än vilket av dom som ryker.
En bra sak med köket är i alla fall att dom byggt igen öppningen som egentligen ska var till höfer mot vardagsrummet :)

    
Badrummet
Tvättmaskin och bubbelbadkar med sån där värmesak till handdukarna :) Duschkranen finns tur nog kvar då jag hatar att duscha i badkar, och så i taket är det fullt med mysiga spotlights som man kan dimma :)
Dock är det inte lika fina färger som det var i vårt gamla badrum, det är det jag kommer sakna mest av allt i lägenheten när vi flyttar, för det var så vackert!


Nu har ni fått se mycket av lägenheten, men det kommer komma mycket mer sen under
renoveringens gång och såklart när det är klart :)

- Tom hundögon på Blocket kan få mig på fall

Idag vaknade jag rätt sent igen men fortfarande lika trött. Vad är det med mig? Igår vad jag lugn som en Golden Retriver och spenderade kvällen hemma med asgod kinamat och mys i soffan med Madagascar 2 och gotta. Eftersom vi hade sett klart den redan vid 8 satte vi oss och gick igenom Blocket, Ikea, Mio och massa tapetsidor. Jag upptäckte en rolig funktion som kallas "prov tapetsera" och på Flüggers hemsida kunde man tom ladda upp sina egna bilder och måla dom med färg :P

Det är svårt att komma på vilka färger vi ska ha i alla rum och om fondtapeterna kommer passa ihop med dom osv. Imorgon blir det i alla fall en tur till Fresks och Flügger, och då ska jag även passa på att titta på vad dom asfina fototapeterna jag hittade kostar. Jag hoppas någon av dom är lagomt dyr så man iaf kan ha det på en del av väggen, dom var ju så underbart vackra och stämningsfulla. Jag lägger upp några av dom jag hittade också!

Och appropå Golden Retrivers, Totta råkade bara säga igår "ska vi skaffa en hund" och jag slog upp alla annonser dom hade på Blocket och letade. Kom rätt fort fram till att Golden ändå är min favoritras på hundar och alla valpbilderna jag såg, dom är ju bara så underbart söta. Varför ska dom vara så dyra bara? Det är ju rätt tillfälle att skaffa en hund just nu, eftersom valpar kräver rätt mycket tid i början, och det här året kommer jag ju bara jobba 5 timmar om dagen, så tiden är rätt. Det är tyvärr inte ekonomin...


Alla dessa är underbara och om Totta skulle vilja ha den gröna skulle jag gå med på det bara
 för att få en av dessa vackra skapelser. Dock är mina två favoriter dom till höger..


Lite tråkiga färger kankse, men det gör den ju mer svår att bli less på :p
Och den är så harmonisk, tänk er denna i ett vardagsrum, något snyggt!

- Jag och Totta

Och jag var tvungen att sno
denna i från dig Kickan ;P

Vad heter ni? Madeleine och Thomas
Hur träffades ni? Vi har träffats förut på några fester, men första gången vi träffades hade jag tjatat ner Totta på G3. Vi lärde känna varandra för han var kompis med min storasyster Carro.
Hur länge har ni varit tillsammans? 1 år och 8 månader. Men det är 2 år sen vi började dejta
Är ni förlovade? Inte än, men.. ;P
Bor ni ihop? Japp, vi har nyss köpt en lägenhet ihop också
Har ni barn? Inte än det heller :p Blir om några år..
Har båda körkort? Ja, jag lyckades ju äntligen ta det i november förra året :D
Kommer du ihåg er första kyss? Ja både den första och så den första som verkligen betydde att vi var tillsammans
Vem sa "Jag älskar dig" först? Det gjorde jag, men typ 3 dagar efter det fick jag världens bästa kärleksförklaring någonsin som slog det jag sa med hästlängder!
Vem är äldst? Totta, han är 6 år äldre än mig
Vilka stjärntecken är ni? Jag är stenbock och han är vädur
Vem fyller först på året? Jag såklart :p Jag i januari och han i mars
Vem är längst? Jag såklart :p Det är inte alltid så kul, spec inte när jag har höga klackar. Förra året var det inne att vara längre än sin pojkvän så då kunde jag ju skylla på det, vad ska jag säga nu? :P Iofs sklijer det inte så mågna cm
Vem sjunger bäst? Hehe, ingen? Totta gnäller på sin mörka röst och jag sjunger inte..
Håller ni i handen på stan? Ja, när jag är grinig (ännu en sak han gör för att muntra upp mig) Nä men rätt ofta faktiskt..
Kände ni varann innan ni blev ihop? Jodå, men inte så bra, mest bara visste vem den andra var. Jag gjorde det iaf..
Vad har ni gemensamt? Alla vänner typ, resa bort, film (förutom skräck) Äh vi har en del gemensamt..
Blev du kär vid första ögonkastet? Näe :P Det tog ett tag innan jag fattade att han var intresserad av mig så..
Har ni någon speciell låt? Mja, jag har några som får mig att tänka på tiden vi blev kära och även hur mycket han betydere för mig, tex Blue October - Black Orchid, Takida - Curly Sue och så självklart Nelly furtado - Say it right!
Har ni stora framtidsplaner? Ja det tycker jag, vi planerar saker efter tanken om att vara tillsammans resten av vårt liv så..
Har ni gråtit i varandras armar? Inte ordagrant.. Och det är bara jag som gråtit framför Totta..
Har ni varit utomlands tillsammans? Bara till Danmark och Finland :P Men planerar att det blir en riktig utlandsvistelse i sommar kanske :)
Vilket är ert bästa minne? Oj, vad svårt.. Men en av favoriterna är iaf Sthlmsresan vi gjorde i somras, när vi åkte med båten ut i skärgården (men det är ju vad jag tycker). Och som jag skrev om tidigare, när Totta och jag pratade om oss och alla fina saker han sa då (kärleksförklaringen), sånna saker vill jag höra igen :p
Vem lagar bäst mat? Hehe, jag tycker att jag gör det, men det är för att jag lagar mer avancerad mat än typ korv och makaroner :p
Vad gör ni en vanlig vardagskväll? Sitter framför varsin dator och skickar länkar mm till varandra eller tittar på någon film tillsammans med godis i munnen. Det är vi i ett nötskal :p
Ger ni alltid varandra en puss när ni ses? Ja när vi träffas och när vi skiljs åt blir det oftast en puss och kram :)
Bodde ni långt ifrån varandra när ni träffades första gången? Vad är långt? Jag bodde i Ope och han i Lugnvik det är väl typ 1 mil emellan?
Blir du lätt svartsjuk? O JA! Tyvärr kanske man ska lägga till också, jag vill inte vara så, men jag har lite svårt att lita på människor. Inte på Totta, men på andra, och när min gullunge blir för full vet han inte vad man gör med honom så..
Ringer eller SMS:ar ni mest? Jag brukar smsa när jag tycker ett samtal är onödigt, Totta ringer alltid upp för han hatar att smsa :P Dock i början innan vi vart ett par smsade vi som tokar hela dagarna :)
Brukar nån av er prata i sömnen? Totta gör det nån gång ibland, han är aldrig vaken för att höra om jag gör det eller inte..


Från Stockholmsresan 2008


Oktoberfesten 2007

- Affärerna har inte fattat det här med sovmorgon..

Hej hej. Så börjar denna alldeles för korta helg att lida mot sitt slut då :( Varför ska alltid helgerna gå så fort utan att man hinner göra allt man hade planerat?

Planerat ja, igår när jag och Totta vaknat till liv och gjort oss i ordning skulle vi bort till nya lägenheten och räkna ut hur många tapetrullar med easy covers vi behövde, för att sen åka på Flügger och Fresks och köpa det. Det hela drog ut på tiden och när vi äntligen kom iväg och var framme i Lillänge var klockan 2 minuter över 2, Flügger sätngde kl 2.. Sån otur, åker ner mot Fresks då, men möttes av samma sak där, stängde kl 2. Fanns ju inte så mycket att göra åt det då så vi åkte till Ixohouse och Barnens hus istället och tittade, hittade en sak som jag köpte till Carro. Eller ja, bebisen, men det var Carros smak jag hade i huvudet när jag köpte den :p

Efter det hade vi bestämt att vi skulle åka på Eastern Palace och köpa med oss mat hem, men klockan var ju inte allför mycket så det blev en shoppingtur på Willys först. Där fick vi provsmaka någon god wokmixgrej som vi också köpte för att äta till middag idag, dock med älgskav istället för friterad torsk som dom hade på Willys. Ska väl snart ta och göra i ordning det så Totta hinner äta innan innebandyn.. Skriver mer sen!

- Självdestruktiv

Det var tänkt i början av denna månad att jag skulle skriva en årskrönika eller vad man kallar det där jag skulle sumera hela 2008 i ett inlägg. Jag har skrivit klart det för nån vecka sen, men sen glömdes det bort och jag har inte orkat lagt in alla bilder än. Dock skulle jag skriva en sak där i, som jag var lite stolt över mig själv, som jag hade klarat av.

2008 var nämligen det första året på länge som jag inte skadade mig själv med flit med rakblad, glas, brännmärken mm. 2008 var ett år när jag äntligen mådde så pass bra att jag aldrig kände ett behov av att skada mig själv, än vad jag gjort sen 2002 (tror jag). Nu ska jag inte få det att låta som att det bara var så enkelt att sluta upp med det där "beroendet" av att alltid skada sig själv så fort man mådde lite dåligt (inte för att jag gjorde illa mig själv bara för att jag hade bråkat med mamma, men jag tror ni fattar vad jag menar..), nä för självklart ersattes detta beroende med något annat; rökning, som ledde till rökning på heltid. Som innebar extra många cigg när jag mådde dåligt och kände mig nere. Inte så bra, nej jag vet, men bättre att dra djupa halsbloss och andas ut ilskan (jag får en ilska mot mig själv, inom mig liksom) än att hämta något vasst och skära djupa sår i armarna, tycker ni inte?

Ibland mår man dock lite sämre och sneglar på saxarna lite extra länge. (Min sista tid som självdestruktiv gick jag över på saxar för dom gav inga sår, bara rispor som att du hade kliat dig hårt med naglarna..) Dock har det aldrig gått längre än så dom senaste 14 månaderna typ.. det är jag glad för och jag kämpar (vissa dagar mer än andra) med att låta det förbli så, i många månader till. Men, som sagt, vissa dagar är värre än andra, och ikväll är det det.. Det hjälper dock med att skriva och bearbeta sina tankar som exploderar i mitt huvud. Det och vetskapen om att det ligger ett ciggpaket i min jacka..

- I feel bored, let's dance?

Så var man hemma igen och ska få sova i sin egen säng ikväll.. Dock är det lika ensamt här som det var i Kramfors, men känner mig i alla fall inte lika "rädd".. Dock har man ju internet igen så lika tråkigt är det ju inte.. Glömde helt bort att det är Let's dance ikväll men jag missade bara ett par, undra vilka?

Har hämtat ut kläderna ifrån Hm också, riktigt nice med nya underkläder och så, dock var en tröja i Cerise inte alls cerise utan fulrosa :( Likadant med strumpbyxorna, jälva sug. I katalogen såg dom ut att ha jättefin färg men inte i verkligheten inte :( Men den andra tröjan och linnena var jättefina och passade mycket bra så det var ju kul i alla fall :)

Bilturen hem med Jessie gick jättebra, efter det att hon slutade köra fel och hittade till mig, och efter en lunch på ett snabbkök i själva Kramfors centrum :p Vi satt och snackade massa skit och hade det väldigt trevligt. Har saknat mitt skrutt, men idag kändes det som förut, och det får inte gå lika länge mellan gångerna vi ses igen!

Nu ska jag återgå till Let's dance och fortsätta klippa bort alla störiga lappar på kläderna. Sen kanske det är ags att överväga någon slags middag? Magen börjar kurra..

- Kramfors, inte så jävla mysigt som det låter

Hejsan! Just nu sitter jag på ett bibliotek i Kramfors som jag lyckades leta reda på, och till min lycka hade dom datorer till utlåning :) Blir ju galen av att inte ha något internet på min dator på rummet, är såååå trist. Idag kändes det extra tungt i och med att vi fick sluta redan kl 3. Jaha vad ska jag göra resten av dagen då tänkte jag?!

Men roligt nog är ju Kramfors en av dom mindre städerna, om man ens kan kalla det stad, i detta land som är lyckligt lottade att ha ett Dollarstore. Så jag slängde in min tunga ryggsäck på rummet och begav mig inåt staden. Var tvungen att gå över en stor väg i sån där gångbro som går rakt över vägen. När jag började gå uppför trappen kom jag på mig själv med att jag faktiskt är höjdrädd ju, men trappan var isolerad så man såg ej rakt ner. Sen när jag ska gå över själva vägen kommer det en stor lastbil under den och jag frös till is av rädsla. Sen tittade jag rakt framåt och gick över den. Sen kom det största problemet, jag kunde inte förmå mig själv att gå ner för trappen för man såg rakt ner på båda sidorna och hjärtat gick i 300 knop. Turligt nog fanns det en hiss och jag tog mig ner, nu är frågan bara, fanns det en hiss på andra sidan där jag kommer behöva ta mig ner sen när jag går hem igen? Gör det inte det vet jag inte vad jag ska göra :/

Jag gick och småtittade lite i några affärer dom har här och det var då jag upptäckte detta underbara bibliotek :P Sen strosade jag runt på Dollar i nästan en timme och hittade lite smått och gott. Bla ett datorspel som är som tv4s "Vem vill bli milijonär" haha, kunde inte hålla mig, har suktat efter det där ett tag, så nu har jag i alla fall något att göra ikväll om jag mot förmodan inte skulle vilja kolla på Gossip Girl..

I alla fall så gick resan igår jättebra, jag missade inga bussar och satt för mig själv längst bak i bussen. Lyckades sova i drygt en timme på väg till Sollefteå. I själva Sollefteå fick jag sitta på busstationen och vänta i över en timme, men då passade jag på att äta min mat och köpa Aftonbladet och en korsordstidning :)

I Kramfors kom en av mina kurskamrater och plockade upp mig och vi åkte till skolan. Sen vid 5 begav vi oss till ett ställe som heter Frånö där vi hade lite roliga aktiviteter i en timme och sen åt vi en jättegod middag på restaurangen där :) Sen fick jag skjuts till vandrarhemmet vid 8 tiden och min rastlöshet slog till. Fatta att jag är typ helt ensam på ett vandrarhem med 3 våningar i ett stort hus. Inte kul kan jag lova, speciellt inte när jag skulle sova, var måttligt rädd att någon skulle bryta sig in i själva huset :/

Nu ska jag snart gå tillbaka till vandrarhemmet, och jag längtar inte för jag börjar bli hungrig, och då måste ställa mig i det kalla köket som någon lätt bara skulle kunna komma in i utan att jag hörde det och typ hoppa på mig :/ Är så glad att det bara är en natt kvar! Synd att Jessie ska på fest ikväll annars hade jag tvingat henne att komma hit och hälsa på mig.. Jag ska bara upplysa er om att så fort jag låser upp min rumsdörr och går ut därifrån så håller jag mobilen i ett hårt grepp om någon skulle komma, så jag är beredd att ringa på hjälp!

Hur som helst så har det varit mycket intressanta saker vi har gått igenom dessa två dagar och det känns bra ändå att jag åkte hit. Imorgon blir det kort dag med information om datorprogrammen vi ska använda bara, och sen kommer mitt lilla äppelskrutt Jessie och hämtar upp mig och så börjar den roliga resan hem :) Jag hoppas vädret vi haft här idag håller i sig så vi slipper snöstorm.

Och när jag kommer hem väntar mer roliga saker; helg, ny lägenhet, nya kläder från Hm och världens goaste pojkvän :) JAG LÄNGTAR! Vi hörs imorgon!

- Redo för äventyret

Ja inte vart jag något mer aktiv här ikväll inte trots att jag fick sluta kl 5 idag haha. Sorry, men det har varit fullt upp. och nu börjar jag snart bli klar med allt och då väntar sängen, för jag är såå trött! En bra sak är att jag kan sussa på bussen imorgon. Dessutom är jag extra glad att det blev buss med tanke på vad det är för väder ute nu. Puhh..

När jag kom hem från jobbet kom en som skulle titta på lägenheten, jag stannade ett tag men sen åkte jag in till Hemköp i stan för att handla mat till morgondagens bussresa och lite frukost mat dom närmsta dagarna. Känns segt att handla bröd när man inte kommer ha något smör eller ost, men jag köpte mig en sån där Philadelphiaost istället :) Och dom där söta små krämförpackningarna med världens godaste kräm i (dock inte jordgubbskrämen).

Sen åkte jag hem och plockade upp Totta och Andersson, och vi begav oss till Princess Pizzeria för käk. Var vväldigt trevligt, jag måste ju säga att jag gillar Andersson skarpt. Blir lite trist att inte ha han rakt ovanför huvudet längre, men han har ju inte speciellt långt att gå bort till vår nya lägenhet heller :) Dessutom lovade Andersson mig idag at tjag ska få komma in i hans lägenhet snart, när han firar 10 år i samma lägenhet. Dock vet han inte när det är, men jag tror det kommer ske inom den närmsta framtiden i alla fall. Hoppas kan man ju alltid ;P

När vi var borta på pizzerian sprang jag även in på macken för att hämta ut ett paket från Lisa som posten hade försenat ganska rejält, dumma dom! Men jag fick det ju i alla fall, det är huvudsaken. Det innehöll ett jättefint halsband i silver med en fjäril (såklart, vad trodde ni?) och en spegel med ljushållare. Svårt att förklara men ni får se den någon gång :) Jättefina saker var det i alla fall och jag blev jätteglad. Tack för dom världens bästa ängla-vän!

Sen vi kom hem från Princess har jag kutat omkring och letat reda på massa saker som jag packat ner ovetandes om att jag kanske ändå behövde dom, stulit massa saker av Totta som har bättre grejer än mig :p Och tankat över massa musik till min mobil. Nu börjar jag som sagt äntligen bli klar, men jag är så orolig att jag glömt något jätteviktigt eller att jag ska missa bussen imorgon :/ Men jag tror jag har allt ändå, hoppas det.

Förresten gick samtalet imorse jättebra och vi bestämde att dom ska plocka upp mig imorgon vid bussen så slipper jag villa bort mig. Sen var det en skön dag på jobbet med mest bara verifiering hela dagen, samt underhållning för Sandra. Hehe, fan vad tråkigt dom måste ha haft det ikväll utan mig :P

Nä nu är jag trött och sängen ropar på mig, vi hörs så fort jag har möjlighet igen! Kram

- Min dag

Hej nu har jag äntligen kommit hem efter en lååång dag. Var så mycket på jobbet så alla som kunde blev beordrade att jobba över till kl 00.00, längre än så får vi inte jobba utan att få godkännande ifrån facket mm. Hur som helst, nu ska ni få hela min dag lite kortfattat innan jag intar sängen med senaste Desperate Housewives avsnittet som jag suktat efter i fleeera timmar!

Klev efter stora problem upp halv 9 imorse och duschade, fixade smink mm. Kvart över 9 satte jag mig i bilen och brummade ner till förskolan. Träffade Monica och vi satte oss och planerade in tider och så som jag ska vara där. Nu behöver jag bara kolla med läraren för utbildningen att dom tiderna blir bra. Så fick jag en liten rundvandring på förskolan också, jättemysigt! Längtar tills jag ska vara där :)

Efter att vi blivit klara var klockan bara kvart över 10 och jag beslutade mig för att åka in på stan och gå på Clas Ohlson idag istället. Hittade en billig "väska" som jag köpte, den måste jag prova sen innan jag lägger mig! Sen smet jag in på Sibylla och köpte med mig en sallad och åkte hem för att äta den medan jag tittade på ett Gossip Girl avsnitt till.

Efter den frukostlunchen var det hög tid att åka till jobbet. Jobbet flöt på i 3 timmar och 40 minuter, sen var det dags att åka och plocka upp Totta och bege sig till banken.

Banken vart ett långt och utdraget möte, 1 och ½ timme var vi där. Suck. Så fick vi veta att Riksbygden fortfarande inte har tittat över våran ansökan om att få flytta dit, så om dom inte gör det innan tporsdag kommer vi inte att få lägenheten på fredag :( Fan att alla ska vara så sega, är en månad sen vi skickade in den nu och längre skulle det inte ta. Hoppas det löser sig i alla fall, vill så gärna ha lägenheten på fredag ju!

Tillbaka på jobbet till kl 6 efter att ha köpt en french hot dog på Shell och slukat. Så kom domen efter 2 timmar, vi skulle behöva jobba över till kl 12 :( Tiden gick segt, tills vi kom på att vi vid halv 10 skulle åka ner på macken och köpa lite godis, nikotin mm. Efter det började vi komma igång, jag, Moa, Jenny och Sandra som kom tiggandes tillbaka till Recall idag :p Sista timmen hade jag sockerkickar och fick spel. Satt och drygade mig massa med Sandra och fick henne att psykbryta ihop av skratt. Tur att inga chefer var där och att Mirande, våran gruppledare, hade hörlurar på sig :p

Nu är jag här som sagt och jag vet att jag borde kolla igenom pappren till telefonmötet imorgon, men jag orkar inte.. Det känns så segt, är ändå för okoncentrerad för att kunna få till något vettigt. Får se vad hon säger imorgon under samtalet istället..

I alla fall hann  jag ju med en del av sakerna jag behövde fixa. Dock glömde jag helt att ringa boendet, så det får ske någon gång imorgon på jobbet. Sen har det blivit bestämt nu att jag tar bussen ner till Kramfors på onsdag och samåker med Jessie hem på fredag :) Gud så kul vi ska ha det! Men det känns bra att det är klart nu så jag vet vad jag behöver fixa! Nu blir det sängen och DH. och imorgon, ska jag bara jobba 10-17, så då ska jag försöka vara mer aktiv här imorgon kväll! Kramar!

- Det är mycket nu

Just nu sitter jag och försöker hitta alla skollagar som vi ska använda oss av i utbildningen, lättare sagt än gjort kan jag lova. Samtidigt försöker jag planera morgondagen och tisdagen på bästa sätt. Gud det är mycket att tänka på denna vecka.. Allt det här ska jag fixa innan jag åker på onsdag morgon:

Måndag
• Ringa ungdomsmottagningen och fixa en ny tid där
• Ringa hon som har boendet i Kramfors och få information om allt
• Träffa Monica, och få information om förskolan jag ska vara på, 9.30
• Korv på macken för att sen åka på jobbet någon gång mellan 11.00 - 12.00
• Bankmöte kl 16.00
• Fixa en fullmakt så Totta ensam kan åka och få tillträdet till lägenheten på fredag om jag inte hinner hem i tid
• Tillbaka till jobbet för middagsrast och sen jobba på oviss tid
• Skriva lite mer inför telefonmötet och ta hem alla lagar

Tisdag
• Telefonmöte med läraren 8.30
• Tur till clas Ohlson för att köpa datorväska och kanske till fler ställen om det visar sig att jag glömt att fixa något?
• Jobb på oviss tid minst 5 timmar i alla fall
• Möjligtvis hämta ut kläder från HM på macken eller posten
• Ta ut pengar till boendet och eventuellt resan/tanka bilen
• Handla mat för frukostlunchen jag kommer ha antingen på bussen eller i bilen till Kramfors, och till torsdagen
• Besluta mig för om det blir buss eller bil till Kramfors och därefter ta fram all fakta jag behöver för den resan
• Packa och skriva ut massa papper som jag ska ha med mig

Och självklart känns det som jag glömt något, men förhoppningsvis kommer jag på det snart. Är mest less över bankmötet som vart på sån dum tid, hade vi tagit det kl 5 hade jag inte ens behövt åkt tillbaka och jobbat, men nu har jag sagt att jag ska komma tillbaka och att jag kan jobba över om det behövs. Det ångrar jag lite nu, tänk om det är asmånga backar imorgon med?!! När ska jag då ha tid till allt annat och ändå få sömn innan tisdagsmorgonen kommer?

- Nervositeten slår till

Ja tack för ditt tips Lollo men det funkar inte så. När jag tömmer fältet som heter bloggnamn får jag fram en text där det står att detta fält måste vara ifyllt. Så what to doo? Den där texten som kom headern är dessutom en länk så jag fattar inte vad det vart för knas nu?!

I alla fall har jag dom senaste timmarna sett på några Gossip Girl avsnitt, me like :) Och sen har jag chattat med Jessie som bara gjort mig massa nervös nu inför Kramforsresan. Fan det är mycket att tänka på, vad ska jag ta med tex? Jag måste ringa till boendet imorgon igen och fråga om dusch, köket, sängkläder exakt hur jag hittar dit mm. Fan. Sen till träffen, vad ska man ha med då? Tur att jag ska ha telefonmöte med läraren på tisdag förmiddag, då kan jag fråga allt sånt och har ändå tid både före och efter jobbet om det behövs till att fixa dessa grejer. Blir ingen övertid om jag inte har allt i alla fall, det får dom på jobbet så illa gå med på!

Sen tittade jag på Onoff och Elgigantens hemsidor efter datorväskor och jag säger bara en sak; NO WAY att jag betalar så mycket för en väska jag inte kommer använda så mycket. Tur nog kom smarta jag på att Clas Ohlson alltid brukar ha liknande produkter till mycket lägre pris, och det gällde även denna gång, så någon gång på tisdag blir det ett besök dit. Billigaste "väskan" där gick på 100 kr, på dom andra affärerna var typ 350 kr billigaste, och dom hade dom inte ens hemma :/

- Akut blogghjälp!

Men vad faaan? Jag satt bara och lekte lite med inställningarna, dock inte något i själva mallen. Men så skulle jag bara kolla vad som hände om man la till en beskrivning efter sitt namn. Ja vad händer då då, jo helt plöstligt står det "Vulnerable" mitt i headern över min fina blomma :@ Och hur får man bort den? Hjälp du som vet, för det är inte snyggt att den ligger där!

Jag kom på idag att jag måste ta och fixa en väska eller skydd till min dator, för hur ska jag annars kunna ta med mig den till Kramfors? Vill ju inte ha den liggande utan skydd direkt.. DAMN, så nu måste jag på Onoff eller något på tisdag innan jobbet, imorgon är det för mycket för att jag ska hinna med allt. Men, tur att det finns internet, då kan jag kolla upp i förväg om dom har någon billig som passar min, så slipper jag åka iväg i onödan annars!

- Äppelskruttet på besök :)

Idag vart det sovmorgon igen och sen en till långdusch och efter det lite städning medan Totta var och kollade på Reball. När han kom hem inväntade vi några som skulle komma och titta på lägenheten. Dom tittade, och frågade lite. Totta tror dom kommer vilja ha den. Hoppas kan man ju alltid :p Jag tyckte inte dom tittade så speciellt noga och det gav mig intrycket av att dom inte tyckte det var något att ha. Menmen, får väl se när dom hör av sig om några dagar.

Ett kort tag efter att dom gått kom dagens höjdpunkt, mitt kära lilla äppelskrutt kom på besök :) (min gamla jobbarkompis Jessie för er som inte vet). Det var jättekul, vi tog oss några rök och installerade Photoshop åt henne och snacka massa skit samt gjorde upp planer för februari :D Jag har verkligen saknat henne så det var så roligt att träffa henne idag igen. Sen kom vi på att vi båda ska hem från Härnösand/Kramfors på fredag, och om våra tider stämmer överens ska vi nog samåka hem. Jag hoppas på det, för det vore så kul med en liten roadtrip med henne igen. Jag menar, med Jessie&Madde i bilen kan aaaaaallt hända! :P

Efter att Jessie brummat vidare mot Härnösand (och enligt ett sms för ett tag sen kört fel och hamnat i just Kramfors) började jag förbereda för middagen. Tinade kycklingfiléer i micron, hackade lök och så. Samtidigt började jag ladda hem massa Gossip Girl avsnitt, för nu har jag bestämt att det ska bli min nya serie som jag kommer att följa. Är så tråkigt att bara ha Desperate Housewives och Ugly Betty eftersom det bara blir ett avsnitt på måndagar och ett på fredagar. Behöver mer serier att fylla ut kvällarna med!

Sen kom Totta hem och vi gjorde klart maten, jättegod kycklinggryta med jasminris och Uncle Ben's sötsurasås! Sen blev det tre matlådor också :) Det lönar sig att göra mycket mat hehe. Men nu har Totta övergett mig igen för innebandy i två timmar och jag planerar att spendera dom med lite Gossip Girl, jag har bara sett avsnitt än så länge men känner mig redan fast :P

- Gårdagen

Hej. Middagen igår i Ås blev korv i ugn och hemgjort potatismos. Det är så himla gott med hemlagat istället för vanligt äckligt pulvermos! Efter middagen satt vi och pratade inredning i nya lägenheten och så. Sen när vi kom hem bestämde vi oss för att ha en filmkväll och gick bort på macken för att köpa lite gotta och dricka.

Totta hade några filmer att välja på men tillslut beslöt vi oss för att se på XIII (tretton) som handlade om ett presidentmord i USA och massa korrumption. Filmen var i 2 episoder (tack och lov att båda var med, då första slutade med massa frågor i min lilla hjärna). Filmen var så jävla bra, och det är sånna där "högre-makter-korrumption-filmer" jag verkligen älskar! Om ni inte redan har sett den måste ni ta och ladda ner den! En av dom bättre filmerna på länge!

Efter det vart det sängen för Totta men jag fastnade på videotekets hemsida och laddade ner massa komedier som jag tänkte kolla på i veckan när jag är i Kramfors och inte har något att göra. slutligen la jag mig med nyaste numret av Veckorevyn, där jag hittade lite Makeuputbildningar som jag tipsade Lollo om. Synd att dom kostar så mycket..

- Bra med rea :)

Hej. Idag tog jag lång sovmorgon och sen en lång skön dusch, fick även massage av Totta, välbehövligt kan jag lova! Tror jag hade så ont i ryggen pga stolen på jobbet igår! Måste ta och byta till en av dom få andra sköna vi har hehe..

Jag har varit in en sväng på stan idag och kollat lite. Skulle skaffa block, kalender, penna och häftslagare som jag tänkte att man kanske kommer behöva nu när plugget drar igång. Hittade allt utom en blcäkpenna, varför finns det inte sånna där asbra som alla företag jämt delar ut, sk reklampennor? Dom är alltid bra, men vart finns dom att köpa?

Jag tog mig en sväng i på Åhlens, eftersom jag fick presentkort där. Brukar inte vara in där annars eftersom allt är så dyrt, tycker jag. Men idag var det roligt där, dom hade asmycket grejer som det var 50% på reapriset = typ ingenting för sakerna. Jag råkade se att dom hade Barbakläder för bäbisar och medan jag stod där och suktade efter att köpa dom insåg jag att det vara samma fina reapris där också, fast inte på Barbakläderna såklart.

I alla fall så hittade jag 3 fina bodys, en byxa och en tröja i vitt, brunt och rött. Köpte alltihopa för det var så billigt. Varje plagg vart efter alla rabatter typ 25 kr/st. Så nu har jag mer presenter till Carro när hennes och Jörgens lilla bebis äntligen kommer ut! :) Gud vad jag längtar efter att få bli moster igen, känns så roligt nu när man själv är vuxen och verkligen kommer vara med från början och se den lilla växa upp. Har en känsla av att jag kommer skämma bort den lilla också hehe :p Nu är det faktiskt bara (högst) 3 månader kvar och det är så spännande. Jag har en känsla av att det är en flicka, men det återstår att se..

Nu ska jag och Totta iväg och äta middag i Ås hos hans mamma och Janne. Jag skriver mer sen!

- Orkar inte komma på en rubrik

Gud jag är så trött.. Men det är ju fan helg nu, då kan man ju inte lägga sig tidigt och slösa bort massa tid. Först vill jag tacka alla som skrivit grattis här, och alla som skickat sms (vet inte om jag svarade alla). Tack så mycket för era grattningar!

Sen ska jag väl berätta hur det gick på jobbet idag, eller? Är ju ingen som frågar så då får jag väl "skriva av mig" i bloggen då. Till och börja med satt jag i verifieringen och drack varma koppen och lyssnade på mitt älskade Morgonzoo, som jag saknat dom dårarna! :) Men vid 7-tiden kom Miranda och förstörde det roliga. Moa var sjuk och nu ville hon att jag och Jenny skulle ta över moas morgonsysslor, dvs gå ner med alla soptunnor, fylla på papper, gå ner med postvagnar, städa scannrarna mm. Suck säger jag bara, suck...

När det var klart fick jag i alla fall sätta mig och prepa, men medan jag var sjuk har någon suttit vid mitt bord och haft sönder höj&sänkknappen så jag fick inte in bordet i en bra höjd heller.. Sen kändes det som någon mixtrat med min stol, men kanske är det bara ovana? Dagen spenderades i alla fall i prepen fram till kvart över 4. Halv 5 fick jag äntligen åka hem, trött och hungrig som ett svin.

- Hejsvej

Nu är jag redo för ännu en dags jobb. Önska mig lycka till och att det är lite idag. Är inte ens sugen på en 10-timmars för att jag är så trött. Blir intressant och så hur pigg man är ikväll! /Madde

- Kärleken min

Så, jag kände bara att jag måste skriva om min underbara älskling igen. Den här dagen har varit så jobbig för mig, har vart så less, trött och ja allt. Bilen var alldels isig inuti imorse så jag såg inte ett piss. När jag väl fick åka hem idag hade motorvärmarn slutat för länge sen och bilen förblev isig på insidan, plus att en säkring gick och fläkten slutade funka. Var lätt stelfrusen när jag kom hem. Jag var dessutom tvungen att snika cigg av Moa under dagen för jag pallade inte.

Jag orkade inte heller äta något värst mycket av min lunch, och orkade verkligen inte engagera mig i någon middag och sa att Totta fick välja vad han ville. Men min sötis föreslår såklart att vi ska äta på Max, och det var extra svårt att säga nej till! Så vi gör upp en plan att jag ska hämta upp honom när jag väl får sluta för att åka in på Öb och sen Max. Allt går fint och på vägen hem svänger vi förbi macken och hämtar ut mina pluggböcker som äntligen kommit.

När vi kommer in genom dörren går jag in i köket och vad ligger där? Jo två blomsterinslagningar som är till mig :)
När jag öppnar den första är det två röda stora jättefina rosor som är från Totta. Och i den andra är det en sån där bukett med tio små vita rosor från Tottas mamma. Jag var tvungen att fråga faktiskt vem som var från vem och då blev Totta sur och frågade om jag inte kan blomsterspråket. Rött betyder ju faktiskt; jag älskar dig!
Och jag älskar dig min lilla sötnöt! Du är underbarast, bara så du vet!!

Jag har under dagen funderat lite på imorgon och hoppats på att det kanske skulle finnas en ros till mig när jag kom hem från jobbet imorgon från min Totta. Men som jag sa till honom, det var lika bra att få den idag,
för idag behövde jag verkligen en sån sak :)
Tack och åter tack älskling, du vet hur du ska göra din gumma glad och lycklig du!
(men jag tänker inte kasta mina gamla rosor jag fått av dig)



    

- Strömavbrott i min hjärna

Hej hej. Nu ska vi se.. Idag var det strömavbrott i Östersund, men det har väl alla hört vid det här laget? Sånt är populärt på mitt jobb.. ELLER INTE! När det bli strömavbrott sådär finns det bara en sak vi kan göra och det är att prepa. Så vi hade ju tur i alla fall att det fortfarande var ljust ute, annars hade allt på produktionen stått still i över en timme. Sånt resulterar i långa övertider.. Dock stannade scanningen upp såklart och verifieringen med för den delen..

Gissa vad det blir då? Övertid såklart! Sånt är segt, men man får väl offra sig ibland så jag stannade kvar till kl 6 idag och jobbade över. Sen imorgon bitti ska jag börja två timmar för tidigt, dvs redan kl 6. Då kan jag bara hålla tummarna för att det inte är asmycket imorgon så det blir övertid efter halv 5 också :/ Har jag tur är det väldigt lite så jag kanske får sluta efter mina 8 timmar, dvs redan halv tre. Det vore trevligt med tanke på att det är fredag och allt...

Allt ja, imorgon efter jobbet (när det nu blir) ska jag och Totta till Ope och äta tacos :) Det blir kul och gott framförallt :p Sen ville mamma att vi skulle spela spel igen. Totta vill nog inte det :P Själv vill jag kolla på Let's dance och säkerligen sova. Just nu har jag strömavbrott i min hjärna och sängen skriker efter mig, men jag måste skriva ett till inlägg..

- Jävla nattväckare alltså!

Hej. Igår ringde min chef och undra hur jag mådde. Sen påstod hon att man räknar tre dagar från det att det bryter ut tills man inte är smittosam längre. Så då kändes det som jag inte hade så många fler val än att gå på jobbet idag. Så nu är man "redo" för det då. Har som vanligt varit en dålig natt. Vart trött jättefort igår och redan efter 10 kunde jag somna. Det gjorde jag också, men hade inte förutsett att jag skulle ha en sambo som fortfarande kl 1 inatt var vaken och låg och kollade på den förbannade tvn.

Pling sa det så var jag klarvaken. Sen försökte han sig på att smyga på toaletten, yeah, nice try. Fortfarande vaken och less så jag stängde av skiten. Då föröskte han sig på att smyge ut till vardagsrummet och kolla på tv där. Som att det hjälpte mig. 2 timmar senare tittar jag fortfarande på klockan och är allmänt upprörd. Halv sex imorse kommer han in igen genom dörren som låter fördjävligt. Då ska ha ha kläder. En kvart senare kommer han för att säga hejdå. Sen ringer han kvart i 7 för att kolla om jag är vaken. Hade god lust att fråga om han gjort annat än att hålla mig vaken inatt, men jag förblev tyst.. Vissa kan vara tysta..

- Färdig med mina förutsättningar och mål

Så nu har jag skrivit klart allting. Usch, är svårt att skriva vad man  har för förväntningar mm. Liksom vad mer kan man ha än att det ska bli intressant, spännande och kul? Nä det är svårt med sånt där, men jag får väl utveckla mig när jag pratar med henne i telefonen. Får se vilken dag det blir, hoppas nästan på imorgon, för då kan jag fråga henne om saker jag behöver veta, som jag sen kan fråga henne på förskolan på måndag. Jag ska dit då, för en snabbvisit och få information.

Jag fick i alla fall skrivkramp i fingret. Hatar när man skriver så frenetiskt att man inte märker hur pennan tar över hela handen och får den att börja värka, krampa. Fy, var ett tag sen nu, men lär väl bli oftare framöver. Fast först och främst använder jag mig nog av min dator. Är ju som enklare att redigera och så där, samt mycket mer lättläst än min kråkstil hehe. Shit alltså, om en vecka är jag i Kramfors och ska sova ensam på något hotell :/

Btw skrev jag att jag hade VG som mål på allt utom en sak som jag inte fattade vad den handlade om, men skrev att när jag vet det lär jag väl sträva efter VG där med. Konstigt nog fanns det inget mer än G och VG att sträva efter. Varför inte försöka få VG liksom men sen "nöja" sig om man bara klarar G?

- Tystnad

Nu har Totta nyss dragit iväg med Andersson bort till Dudda för kaffe. Så det kanske är NU jag ska ta och skriva ner mina tankar och mål inför kurserna? Jag började lite smått förut, men kom bara av mig hela tiden. Nu är det i alla fall lungt och tyst här hemma. Det tycker jag ska bli så bra med nya lägenheten;

För det första kommer datorerna vara i samma rum, i ett rum som har en dörr som går att stänga. Just nu är min dator i vardagsrummet, och det är okej tills Totta vill titta på tvn, då störs jag av ljudet från den och han störs nog av min dator. Tottas dator står i hallhörnan, vilket betyder mitt i lägenheten. Så fort han spelar hörs hans röst igenom till alla rummen. Mycket irritersamt om man behöver gammal hederlig biblioteks-tystnad.

För det andra när Totta väljer att sitta vid sin dator för att spela kan jag enkelt plocka med mig min dator och sätta mig bekvämt i nya soffan och jobba ostört. Som sagt, nya datorrummet har en dörr som går att stänga.

För det tredje när han vill titta på tv, eller dricka kaffe med Andersson eller nåt då kan jag stänga in mig datorrummet!
Just nu är sängen det enda alternativet och jag sitter inte speciellt skönt i en säng, utan det blir sakta men säkert att man ligger ner. Ligga och skriva är väldigt svårt, och man får ont i ryggen av att ligga så.

Men nu ska jag gå och ta till vara på denna tystnad och ensamhet. För sen ska jag sätta mig här igen pch leta upp Gi-recept mm. Hej så länge!

- Namngeneratorn

Min kompis Marica hade lagt upp lite info om sitt och hennes pojkväns namn på sin blogg som jag just läste (http://ventesimo.blogg.se). Sen hade hon en länk till sidan där hon tog reda på det där, och då gick jag in där i brist på bättre att göra. Där hittade jag en jätterolig liten grej man kunde sysselsätta sig med; namngeneratorn. Man skrev in "mammans" och "pappans" namn och sen utefter dom namnen slumpades det fram ett pojknamn och ett flicknamn som "passade" till föräldrarnas namn.

Såå kul haha. Jag och Tottas (skrev Madeleine och Thomas) tyckte dom skulle hete Jana och John. Inte direkt några namn jag skulle ens överväga, men faktiskt så hette min morfar John, och som ett andranamn är det kanske inte heeelt omöjligt ändå. Ska Totta få igenom Stig borde väl jag få igenom alla andra namn, eller? :p Tottas morfar hette Stig och så heter Totta det i andranamn..

Hur som helst, började ju skriva in kompisars namn och så bara för att titta och bäst var nog Carro och Jörgens om dom fick en pojke; Jockum :P Och så min mamma och pappas om dom fick en flicka; Eulaila som kommer från Åsa-Nisses fru ;P Om ni själva vill sysselsätte er ett tag och få er ett gott skratt kanske, klicka in på denna länk http://www.svenskanamn.se/namn/namngenerator

- Mina humörhöjare

Hur sjuk har jag varit? Hur har jag helt kunnat glömma bort att det i fredags kom ut ett nytt Ugly Betty avsnitt, och att det igår kom ut ett nytt Desperate Housewives?! Nä fy så dåligt av mig, men nu har jag laddat hem det, rekordsnabbt och ligger nu i sängen med riskakor och fruktsoppa och ska avnjuta i alla fall ett av avsnitten. Gissa vilket jag inte kan vänta med? Alla ni som gissade DH har såklart rätt! :P

- Rosor <3

Appropå roser, jag fick under mellandagarna stora fotoidéer när det gäller rosor och mina framtida väggtavlor. Då sköt jag upp det med tanke på inneboende och nyårsfixande. Sen försvann dagarna bara och nu ligger man här magsjuk. Men när jag blir frisk igen ska jag försöka ta mig in till stan och köpa mig några rosor, på lördag kanske.. En stor fin vit ros ska jag ha i alla fall, och kanske en stor fin mörkröd också. Längtar! Och jag älskar rosor, varför kan man inte ha sånna växande i krukor hemma? Och nu menar jag inte pyttesmå rosor utan sånna där stora man köper i affären :)

När jag köper rosor eller blommor över huvudtaget går jag alltid till dom på Kärnan blomma. Jag tycker dom är trevligast och så har dom alltid så fina blommor och krukor! Sen ligger dom nära och bra till, ett stort plus för dom tror jag är att många svänger in där medan dom väntar på bussen :P Vart brukar ni gå och köpa blommor?

Fast nu kom jag på att jag är rätt pank, om nu inte pengarna från Csn (mot förmodan) skulle komma in denna vecka :S
Annars kanske jag har tur och får pengar på fredag? Eller får rosor av någon snäller? ;)

- Bilder?

Min syster skickade en bild till mig idag som gick i det här stuket: http://www.buffgrunt.com/taps/photo%20taps/convert/red%20rose%20dragon.JPG Sen dess har jag suttit och letat efter likande bilder för jag fick en idé om att göra en bild till henne. Vill ha en sån där med minst två hjärtan där det ryms två bilder i, och gärna någon ros och så. Men tror ni jag hittar någon eller? Nää. Vem fan gjorde Google till den ultimata söksidan ever? Den suger juuuuuu. Eller okej, suger gör den inte, inte på långa vägar, google är den som räddar när andra failar, men ändå..

Suger gör nog alla dom som inte döper sina bilder till något speciellt så man lättare kan hitta dom. Som tex om jag lägger ut en bild på ett rött hjärta med en blå ros i, inte fan döper jag den till redheartbluerose då inte, nää jag låter den ha massa konstiga bokstavskoder med siffror i. Jag ska iofs inte säga något, då jag inte heller döper mina bilder som jag lägger ut på denna blogg. Men dom kan man ändå inte ha lika stor glädje av som jag vill ha med det jag letar efter.. Dom bilder jag är ute efter är ju vackra och passar till så mycket. Mina innehåller mat eller bilder på vänner/mig. Mina bilder vill man väl inte ens kopiera om man inte känner dom på bilden, och gör man det borde man ändå inte behöva ett fullständigt namn, eller?

Och jaa jag vet att man inte får ta andras bilder utan att fråga om lov, men jag hade inte direkt tänkt lägga ut dom på nätet eller liknande utan bara göra en fin sak åt syster. Så om någon vet vart man får tag på sånna där bilder utan att behöva söka igenom hela googles bildarkiv på sälkert flera miljarder bilder, tipsa mig, jag vill så gärna ha!

- Min fjäskande övergödande pojkvän

Min pojkvän är bra på att fjäska. Han märker rätt lätt när jag är pisstoff/less, eller som han säger; sur! I alla fall har han sina fjäskknep, som nu tex kommer han med sitt överleende och håller fram en påse med bilar och säger att jag ska få dom. Bara för att han vet att jag inte kan säga nej till godis :S

Han brukar köra samma sak om vi är någonstans och jag verkar irriterad, då brukar han bara råka nämna Max som han också vet är en svag punkt för mig. Och det värsta av allt, så fort han säger det tittar han sådär skrattretande på mig och säger "få se på snålvattnet nu då gumman", och vem kan fortsätta sura då?

Andra saker han brukar ta till är godis i allmänhet, bjuda på pizza istället för att laga "jobbig" middag, ge mig massage, säga att vi kan titta på Desperate Housewives and so on. Visst är det goda gärningar som gör mig glad, och det är ju självklart kul och bra att han vet vad jag gillar och vad som gör mig glad, men han göder mig ju! Han vill att jag ska bli en stor fet ko! :O Usch, jag måste nog sluta falla för hans trix, eller ännu bättre, sluta vara så sur jämt?!

Det sistnämna är dock svårt, svårare än vad ni tror. För det första, och det är kanske mitt enda godkända argument, så har jag just slutat röka. Då borde mitt sinne vara rubbat, och lättirriterad borde tas som en självklarhet, inte med förvåning! För det andra, jag har varit såhär länge nu, det är svårt att bara ändra attityd över en natt. Jag borde helt klart ta itu med det, men det kommer alltid så många andra saker ivägen. Tex att inte börja träna, att inte börja äta nyttigare osv.. För det tredje så kanske det finns anledningar till varför jag surar, jag har bara för vanan att inte kunna prata om det. Det är bara att acceptera, jag blir sur och sen vägrar jag säga varför, take it or leave it!

För det fjärde
försökte jag skylla detta på mina p-piller, men efter x antal byten har jag fortfarande inte börjat må annorlunda på något sätt. Jag försökte såklart med att inte ta några alls också men som jag just sa, ingen skillnad märktes, så jag är nog bara en lättirriterad kossa på tillväxt (om Totta fortsätter sin gödning). För det femte så börjar jag tro att det hela handlar om att jag kanske inte innerst inne mår riktigt bra och pga detta överreagerar jag på småsaker. Ja tyvärr är det nog så, men ett tag till tänker jag fortsätta skylla på att det är för att jag slutat röka. Sen får vi se vad nästa ursäkt blir.. tralala..

PS; Totta har slutat med att pussa mig på munnen, nu dreglar han ner mina armar istället. Jag börjar stilla fundera på om han verkligen är 3 år eller inte?!

- Skilda föräldrar eller inte, det är frågan?

Idag när jag kollade en av mina vanliga dagliga-bloggar (Kickans) såg jag att hon gjort en sån där frågegrej där man ska svara på frågor. Jag läste igenom den lite halvslött eftersom dom där oftast bara är roliga att svara på själv :P Och har ni tänkt på att dom gånger man läser någon annas sån där, innan man gjort den själv, så sitter man och kommer på saker man själv skulle ha svarat? Så gör jag i alla fall :p

Hur som helst fick en fråga mig att tänka till, den löd ungeför såhär; "Är dina föräldrar skilda?". Och då tänkte jag såklart först bara "nej det är dom inte". Som om det vore självklart, men insåg ca 4 sekunder senare att det är fan inte självklart. Jag vet många som har skilda föräldrar. Och efter ett tags funderande kom jag på att jag nog inte känner någon i min umgängeskrets som fortfarande har föräldrar som bor ihop?! Eller har jag glömt någon?

Visst några av dom på jobbet har föräldrar som bor ihop, och min systers pojkväns föräldrar bor ihop. Men av alla mina tjejkompisar och alla Tottas vänner? Nä jag kommer inte på en enda en. Men om jag har glömt någon, hör av er, för för tillfället känner jag mig utstött! :P Nä, jag tycker det är roligt och framförallt bra, att jag slapp gå igenom en skillsmässa och allt som hör till det. Jag hoppas dom bara inte gjort det för våran skull (mig och mina syskon) utan att dom faktiskt vill bo tillsammans..

- Nytt rekord

Hej har nyss vaknat till liv efter min hittills längsta natt. Igår vid 7-tiden gick jag och Totta och la oss i sängen med varsin kopp fruktsoppa och slog på en ny film; Pinapple express. Jag hade svinigt ont i ryggen och benen och kunde inte ligga skönt alls. Efter en timme med avbrott för toabesök och massa liniment på min rygg gav vi upp och bestämde oss för att sova. Jag vaknade till vid 12 och trodde att jag ej skulle sova mer den natten, Totta hade nämligen slagit på tvn. Men jag somnade om på en gång typ. Och sen har jag bara vaknat till några gånger inatt men alltid lyckats somna om på en gång, tills nu. Men det var inte direkt så att jag behövde sova mer, 14 timmar har jag sovit, och det är banne mig rekord, på jag vet inte hur många år!

Jag har nog legat lite dåligt för jag har lite nackspärr, men magen verkar må bra än så länge i alla fall. Igår kväll efter 6 fick jag återfall och mådde rätt illa, men jag spydde aldrig. Fortsätter jag må bra idag kan jag väl räkna denna dag som symtomfri-dag nr 1 va? Jag har ju som sagt aldrig haft magsjuka och vet inte alls hur länge man ska vara hemma och vara frisk innan man får träffa folk igen. Jag vill inte gå för tidigt heller och sen råka smitta alla på jobbet, kan ju räkna med att vara en smula opopulär hos våran chef då om hon plötsligt står där med 93 kundbackar (som det var igår) och inte har någon personal. Det är då man pratar om kris!

Som sagt var det 93 kundbackar igår. Dom där tårtorna vi fick för att vi varit duktiga och klarat av den största leveransen någonsin, den var på 94 backar. Så ni kan ju tänka att det var rätt mycket jobb igår med. Moa skickade sms och skrev att Miranda (våran gruppchef) undrade om jag skulle komma imorgon och hur tidigt jag kunde komma. Då snackar vi om jag möjligtvis kunde vara där till 05.00 och sen dessutom jobba över efter halv 5 med. Då får man lite dåligt samvete när man måste säga att man inte kan komma, för man är sjuk. Visserligen tror jag ingen vill ha dit en när man har magsjuka, men ändå, det känns som man sviker dom på jobbet!

Nä nu blir det en dusch så man känner sig lite fräschare, men om det är någon som vet hur man räknar hur länge man ska vara hemma med magsjuka kan dom väl höra av sig?

- Världens värsta natt

Hej.. Känsliga läsare bör inte läsa mer i detta inlägg då det inte kommer vara trevliga saker jag skriver om. Det fanns en gång i tiden, som tex senast i lördags, då jag brukade gå runt och säga; "jag har aldrig haft magsjuka som jag kommer ihåg. I så fall när jag var väldigt liten". Jag kan bara säga att nu vet jag hur det är att ha det, och jag hoppas att det kommer gå minst lika många år till innan jag får det igen!

Igår när jag gick för att lägga mig hade jag lagt märke till att Totta varit väldigt många ggr på toan. När jag kom till sängen frågade jag honom om han mådde bra, men han sa att magen var bubblig. Ja la mig för att läsa lite men efter ett tag kände jag hur illamående jag blev. Frågade Totta om han mådde illa också, och det gjorde han, lite i alla fall.

Typ en kvart senare var jag tvungen att rusa på toaletten då kom första spyan. Sen dröjde det en halvtimme innan jag var där igen med nr 2. Jag drack vatten, men det gjorde att nr 3 kom. Jag gav fan i det och försökte sova, då kom nr 4. Sen höll jag på så hela natten, spydde - sov en halvtimme - spydde - sov en halvtimme. Efter gång nr 4 var det bara galla som kom upp och jag kan inte förstå hur man kan ha så mycket galla i magen. Och att det är så jävla äckligt.

Någon gång inatt försökte jag göra blåbärssoppa, då jag mindes att Roger ätit det när han hade magsjuka. Det hjälpte mig att få sova nästan 2 timmar, men sen kom skiten upp den med :( Totta ringde och sjukanmälde sig och fick veta att han behövde vara hemma två symtomfria dagar också innan han fick jobba. På mitt jobb frågar dom inte ens varför man är sjuk. Men till mig sa mamma samma sak och pappa ville att jag skulle ringa sjukvårdsupplysningen. Dom två ggr jag försökte mig på det fick jag vänta längre än jag kunde stå ut, så jag kollade på internet istället. Dom rekommenderade att dricka ofta och lite åt gången, lätt för dom att säga det, dom spyr inte upp allt flytande som kommer i kontakt med magen. Jag vet sen tidigare att min mage främst behöver föda och sen dricka för att kunna stabilisera sig.

Klockan 9 imorse höll jag på att dö, helt seriöst. Ryggen gjorde för ont för att jag skulle kunna ligga i sängen, la jag mig
minsta lilla på sidan, eller värst av allt, på magen kunde jag ligga så i 1 minut innan toaletten behövdes uppsökas igen. Jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Mådde illa konstant och kunde som sagt inte sova mer. Kräkreflexerna hade slutat funka också. Tillslut såg jag soffan som en räddning, men valde först att verkligen utmana kräkisreflexen och stod med fingrarna ända nere vid brösten i flera minuter och lyckades få upp dom sista resterna av blåbärssoppa. Sen gjorde jag en varm macka (då vitt bröd rekommenderades också) och fick i mig hela två tuggor! Sen la jag mig med mitt täcke och min kudde och lyckades hitta en skön sovställning. Sen vaknade jag efter 1-2 timmar och trot eller ej, jag mådde bra!

Sen dess har jag slumrat i sängen tills nu vid 2 tiden då hon från förskolan ringde och sa att det går jättebra att jag är hos dom och gör min praktik :) Efter det samtalet kände jag att jag inte pallar mer sängliggande och att om jag ska kunna sova inatt är det dags att kliva upp. Nu inväntar jag att Totta ska sluta sova så vi kan börja fundera på någon magvänlig mat vi kan stoppa i oss. Det enda jag har fått behålla sen igår kväll är ca 5 dl vatten, så magen börjar kurra och suget efter mat kommer sakta tillbaka.

- Besök i Ås

Ja här kommer dom utlovade bilderna ifrån middagen hos min syster Randi och hennes man Uffe.

    
Jag och Totta kom först och passade på att ta lite kort utanför huset


         
Randi hade dukat med söta servetter :)

    
Randi hade gjort så jävla god middag; Lax, stekt potatis, nån sallad och soltorkade tomater.
Oj så gott det var!


              
Lollo, pappa, mamma, jag och Totta

       
Min älskling fick som vanligt mjölk.
Denna mjölk hade dom fått ifrån Norge av bekanta, och den var extra fet 3,9%.
Roligast var att på baksidan var det information om en gubbe,
nästan som Bonde söker fru, Lollo vart intresserad i alla fall ;P

    
Sen åkte fotoalbumen fram, och jag försökte ta ett sött kort på lilla gullhunden Percy,
men han såg bara galen ut på alla bilder.

              
Lite bilder från deras julpynt i granen.
Fisken var för ett omen om att fiskelyckan skulle bli stor till sommaren :P


         
En jättefin lampa med dom där trollen som någon skriver och ritar om.


    
Sen blev det efterrätt, någon slags chokladkaka med lingon ovanpå.


          
Uffe, Randi och Semlan

Efer det blev det mest bara massa prat i soffan men nu orkar jag inte skriva och lägga ut mer bilder.
Vi hörs imorgon istället!

- Ledsenhet

Hehe är svårt att hålla sig borta :P Men jag har en liten fråga, är det någon mer än jag som laddat ner den nyaste verisonen av MSN och som inte riktigt är helt nöjd? Som tex det här med att det inte längre står om kontakterna är upptagen, online, inte vid datorn etc? Utan istället är det bara olika färger vilket bara är irritersamt?! Eller är det bara jag som ännu inte funnit en knapp där man tar bort den funktionen? Hjälp mig om det är så, för jag är lite småbesviken över nya MSN..

Sen har jag denna helg gått och blivit förtjust i Coca Cola igen :O Totta köpte två st i fredags som jag drack upp åt honom. Sen drack jag Cola hos Jon och Helena igår också, och idag hos syster, och nu köpte Totta två till som jag nu dricker av :/ Dock är cola bara gott på stora flaskor, i glasflaska och någon gång ibland på burk. ALDRIG på 50 cl flaska, fattar inte varför men det smakar skit då. Och sån där BIB-Cola, fy fan säger jag bara!

Fortsätter snacka skit
med mitt lilla äppelskrutt. Åh vad jag saknar den bönan på jobbet! :(
Det är verkligen så sjukt tomt och tyst utan henne där, finns ingen som kunde liva upp stället som hon.. Lite ledsen får man vara.. Eller mycket. Jobbet suger utan Jessie, that's it!

Haha appropå det om ledsenhet, igår när vi var hos Jon och Helena skulle Helena och Moa gå över en snabbis till grannen för att långa Pippi på rymmen. Då tittar Moa på mig och säger allvarligt; "Vi ska bara gå över till grannen och hämta en film. Det går jättefort, så det är ingenting att bli ledsen för. Vi kommer snart, jag lovar."
Såååå söt den ungen är, och det är så himla kul att hon äntligen har börjat prata och så med mig och Totta och att Helena och Jon tom kan lämna henne ensam med oss och det går jättebra. Förut klarade hon knappt av att titta på oss för att hon var så blyg.. :)

- Divansoffan

Hej. Har nyss kommit hem från min syster i Ås där jag, Totta och min familj har varit på middag :)
Tog en hel del kort, men tyvärr dog kamerabatteriet, så nu ligger det på laddning, så senare ikväll ska jag försöka lägga upp lite bilder :)

Men jag lovade ju en bild på soffan vi har beställt så den kan jag lägga upp! Tyvärr måste jag sno den från Mios hemsida eftersom jag inte vågade ta kort på den igår när vi var på affären..



Den där blir det fast i en mörkare grå då en för ljus soffa inte känns så bra med tanke på hur ofta det spills i vår nuvarande soffa! Men det kommer ta mellan 6 - 8 veckor innan vi får den, men det är rätt lugnt med tanke på att det blir renovering ett tag innan vi kommer flytta över möbler mm. Älska Divan :)

Sen hittade jag även ett jättefint soffbord i svart som var rätt "billigt", 1000 kr, men med tanke på vad alla andra bord där kostade var det billigt. Får se om det blir det, jag vill i alla fall ha så mycket svart som möjligt i nya vardagsrummet då jag inte är ett fan av björkfärgat som alla Tottas möbler är. Jag är mer för vitt, svart eller mörkt trä som går mot rött. Det är så snyggt, men som Totta säger, det gör hela rummet mörkt.. Menmen.

Men jag ska ta och chatta lite med min vän Jessie och ta och gå igenom lite papper om kurserna jag ska läsa!
Bloggar senare när batteriet är laddat! Under tiden kan ni väl kommentera lite mera? Det är ju så roligt med era kommentarer! Kram

- Ett foto i timmen (lördag)

Hej här kommer gårdagens EFIT-bilder, nu kanske det är så att jag glömde att ta precis varje timme och så,
men jag har försökt göra det bästa av situationen i alla fall. Hoppas ni tycker det vart bra och roligt att se!
Kanske kör på en likdan dag idag..Får se!


11.40
Har nyss vaknat och sätter mig för att försöka logga in på bloggen.


12.55
Vi har nyss anlänt till vår nya lägenhet för att ta mått.


13.30
Vi håller fortfarande på med att mäta men är på gång att bli klar.
Detta är vardagsrummet :)



14.05
Har gjort bolaget och min älskling köpte en Asti till mig :)
Cidern kände jag själv att jag hade råd med :p


15.15
Kommer hem efter att ha varit på Mio och beställt en soffa (bild kommer i nästa blogginlägg)
Som vanligt vid solnedgångstiden är det jättevacker himmel när man tittar bort över Frösön!


16.26
Vi har varit hos Jon och Helena ett tag,
och jag tror Totta är väldigt fäst vid den här lilla söt-tjejen Rut!

 
16.50
Jon hade ansvaret för kycklingen, men råkade ha den för länge i ugnen, så den vart stenhård.
Han och Totta åkte iväg för att köpa färdiggrillad på Hemköp, och under tiden roade jag och Helena oss med att titta på förlovningsringar och snacka om att skaffa barn :)
(Totta borde veta bättre än att lämna mig ensam med Helena :P)


17.40
Äntligen kom killarna tillbaka och vi kunde äta!
Denna potatissallad som Helena gjort var jättegod, är så satans gott med Roccola, rödlök,
soltorkade tomater mm i sallad!


18.30
Vi har ätit klart och Moa ville spela Fånga ballongerna med mig :)


19.00
Rutan har hoppat i sin pyjamas och ska snart sova. Totta flörtar som vanligt med henne.
Han har även lärt henne "high five" så när man säger det och sträcker ut handen slår hon tillbaka,
sen vill hon göra det med alla andra hon ser också :)



20.11
Dags för lite spelande. Kampen mellan kvinna och man :)


20.57
Dricker god-cidern och spelar än.


22.15
Har spelat klart och det är dags för Guitar Hero.


22.45
Vi har lyckats övertala Helena att det inte är så svårt att spela och att hon kommer lära sig fort,
vilket stämmer bra, efter bara några låtar är hon redan bättre än mig :P


23.25
Totta och Jon får ta alla bossarna vilket dom klarar bra!


00.45
Helena vill ha cola och Jon kommer med alla deras sparade "slattar"


02.15
Jon tyckte vi skulle sjunga lite Singstar istället.
För en gångs skull vann Totta, och ganska överlägset också, men såklart visade det
sig att han hade fuskat och låtit Jon ha svår medan han hade lätt :P


03.30
Kommer hem och känner mig lite rund under fötterna.
När jag ska borsta tänderna lyckas jag missa hela handfatet och spottar brevid kranen istället :/

- Vilken underbar dag!

Ja men hej. Alltså kvällen var så sjukt trevlig och rolig att vi alldeles just kom hem. Åh detta var lätt en av dom bästa kvällarna på länge, och varför kommer senare. För jag är påverkad och trött och har ingen energi till att lägga in alla dagens bilder, så imorgon kommer alla dagens bilder plus text. Sorry, men så får det bli!

Och jag och Totta syndade nyss, tog oss en cigg som vi fick, men ändå, vi klarde en vecka, och det är inte dirket så att vi tänker gå tillbaka till gamla vanor. Nä, vi "unnade" oss en cigg nu och det får bli den enda på ett tag. Uppenbarligen klarade vi det fint att sluta helt tvärt och då kan man unna sig en någon gång ibland. Men endast en på flera dagar, bara för att inte falla in i gamla mönster. Bli inte besviken nu, för trots allt är det pga det "lugnade" vi röker. Och ibland vill man ha det och kan känna att man är värd det. tråkigt nog var denna cigg inte ens "god" så nu dröjer det nog ett bra tag innan det blir någon mer för min del! Godnatt på er, och håll utkik imorgon, tidigast kl 11, för jag är även värd en sovmorgon! :P

- En bra dag

Halloj, nu funkade det igen. Förut idag när jag vaknade gick det inte att logga in. Nåt cp med internet anatar jag, eller blogg.se sida, vem vet. har kommit ihåg att ta kort ganksa bra i alla fall så sen ikväll ska jag lägga upp alla bilder!

Är nyss hemkommen från en tur på lite olika ställen, och snart ska vi vidare igen till en vän och käka middag mm. Men som sagt, allt får ni veta mer om sen när mina bilder kommer upp, känns ju så tråkigt att berätta allt nu och sen visa bilder. Eller håller ni inte med?

Förresten ringde det någon om lägenheten imorse som var jätteangelägen :) Sitter nämligen en annons i dagens Öp och så finns den på Öps hemsida också. Plus att jag satte upp en annons på jobbet igår, så nu tycker jag vi borde hitta någon som vill ha våran gamla :P

Kram så länge!

- Let's dance

Jaha då var Let's dance slut för denna kväll. Trodde faktiskt att ett par skulle åka ut idag redan, men tydligen går det inte till så. Den där finsmakaren Carl-Jan och Blondinbella ligger sämst till *fniss*.. Ni skulle sett Bellas min när alla i juryn gav henne 2:or, hehe man riktigt såg hur besviken hon vart, men hur hon fölrsökte hålla god min, utan att lyckas.. Ska bli intressant att se vad hon skriver i bloggen sen :P

Usch jag känner mig lite elak när jag är så skadeglad, men det är rolig att hon fick lite motgång i första avsnittet.. Dom flesta var i alla fall jätteduktiga, spec Laila Bagge tyckte jag var duktig. Att jämföra hennes "sexiga" Cha Cha med Bellas "Bambi på hal is" Cha Cha dans säger mycket, även för er som inte såg. Han Morgan som också fick flest poäng (tror jag) var riktigt duktig på sin dans. hasse Aro som inledde med första dansen var jätterolig att se, dels för att man trodde aldrig man skulle få se den snubben shaka loss i tv, och dels för att han såg så stel ut. Äh, kolla in hans klipp, han är störtskön! Jaja, vet inte vad mer jag ska säga om detta program?

Jo, jag kan kommentera kläderna, men bara några av tjejernas för killarnas kläder är inte så olik varandra, förutom Bellas danspartner, fy vad fult jag tycker det är med sånna där trikåtröjor som går tight ändå upp i halsen!
Hur som helst, Bellas kläder hade fin färg, men var inte fin på nåt annat sätt. Kitty hade coola kläder, men skulle aldrig få för mig att ens prova något i den stilen. Magdalena hade jättefin vit aftonklänning. Elisabeth hade fin svart-violett klänning som verkligen passade in på någon i hennes ålder. Är glad att hon inte skulle försöka vara lika "sexig" som dom yngre, för hon gör sig mycket bättre i sånna kläder och det gör henne då mer "sexig" också. Danspartnern åt Mojje hade jätteful tight klänning som var öppen över magen, riktigt fult om jag får säga mitt. Laila visade behån på ena bröstet, och resten av hennes kropp täcktes med en kort fluffig röd sak, inte snygg, skulle inte vart flufftyg utan nåt mer glittrande så hade det där med behån gått hem, nu såg det bara konstig och utstickande ut. Nu är det bara en av kändistjejerna jag inte kommenterat och det är den där sprinterstjärnan Linda, dock vet jag inte vad jag ska säga för jag minns inte vad hon hade på sig..

Jag hejar på Kitty, Hasse och Laila för tillfället!

- Mr A

Jag la in mina bilder från kameran idag, hittade bilder från både nyår och jul tom, är kass på att tömma kameran.
Hur som helst, på juldagen när vi var hemma hos Roger och festade tog vi lite kort, och bland dessa hittade jag ett störtskönt kort på Totta, Andersson och mig, enjoy!



Ser ni hur nöjd han ser ut? :p


Om det är någon i min umgängeskrets som bjuder på sig själv så är det fan Andersson. Jag har sagt det förut, men det tåls att sägas igen; han är min idol, min gud. Han är kungen på allt (typ)!
När han är på G svänger han sina lurviga på dansgolvet, han kommer alltid med ett nytt partytrick och är inte den som somnar på en toalett när alla andra börjar komma i form (ta piken Totta ;P).

Sen i nyktert tillstånd har jag lagt märke till hur sjukt allmänbildad han är, och när det gäller vissa saker är han typ expert. Jag är bra avundsjuk på den mannen och hans ostoppliga kunskap. Jag glömde säga att han dessutom är poetisk på ett sätt, och formulerar dom konstigaste, men bästa orden och meningarna jag hört. Hela tiden förvånar han med något nytt.. Alla borde ha en Andersson, och det kommer krävas mycket för att jag ska släppa honom från mitt liv.
så för att avsluta, tack för att du finns Andersson, du förgyller vardagen, speciellt med dina lysrör och läderkallingar!

- Kitty

Haha ja jag sitter ju som sagt och tittar på Let's dance, och där är Kitty Jutbring med :)
Gillar fan den tjejen, la märke till henne först i P3s relationsråd, och tyckte hon var lite irritersam med sina invecklade råd, men ju mer jag ser/hör, desto mer diggar jag! Och dialekten, kan det bli mer härligt? Gosh, hoppas hon klarar sig i Let's dance ett tag, tycker det är kul med en sån personlighet som hon i det programmet och inte en överlägsen **** som blondinbellan.

Kitty fick inga bra poäng av juryn, men det har typ ingen fått än. Tycker ändå juryn är väldigt hårda, för hur lätt är det egentligen att lära sig en dans på några veckor som egentligen tar flera år? Dom kan ju ta hänsyn till deras korta inlärningstid och sånt tycker jag..

Lägger till en bild på frukt, vågar inte sno någon bild på Kitty i risk att bli anmäld för att sno andras bilder. Sånt känns onödigt, och så är det dåligt att ta andras bilder utan att fråga först faktiskt.


Ja alltså fruktbilden pga att Kitty hade en fruktklänning på sig :p

- Förbättring i bloggen!

Jo men så här är det; imorse när jag kollade bloggen hade jag fått några kommentarer, och en av dom var typ en förfrågan eller vad man ska kalla det  :P Tycker inte det var klagomål i alla fall. I alla fall, den här personen tyckte jag skulle lägga upp lite bilder, och det har hon såklart rätt i, vad är all text utan n¨ågon bild? Jag är bara så sjukt lat på att ta kort och lägga upp dom. Men jag ska försöka att bättra mig.

Och för att göra ett ärligt försök tänkte jag ge mig på en sak jag hörde talas om av Marica. Ett foto i timmen kallas det, vilket går ut på att man under en dag tar ett foto varje timme från det att man vaknar tills man går och lägger sig. Så eftersom jag inte får ta kort på jobbet och så tänkte jag göra det imorgon, då kommer jag dessutom göra fler roligare saker än att sitta 8 timmar på mitt tråkiga jobb.

Ska verkligen försöka göra detta imorgon så ni äntligen får lite roligt att se, inte bara läsa!
Hur som helst tänkte jag bjuda på en bild nu, tog en egobild på mig själv hur jag ser ut idag, så får ni se min hårfärg också hehe.

 
Lägg märke till det fina halsbandet! Det har jag fått av min älskling som har så bra smak :)

- Äntligen helg!

Halloj! Oj, vad ska man säga om den här dagen då? Var sjukt less/deppig på jobbet idag. Musik hela dagen javisst. Tiden gick alldeles för sakta och jag försökte sluta titta på klockan hela tiden genom att sjunka ner i tankar. Dock sjönk jag för djupt och började tänka på jobbiga saker.. Äsch, jag hoppas saker och ting blir bättre snart.

Sen när vi hade haft ett kort möte i vår nya grupp skulle vi få det där fikat för att vi var så bra, men nu har dom börjat snåla med fikat så nu fick vi sånna där köpta daim, mandel och choklad"tårtor". Ingen favorit hos mig, blir illamående av dom, så jag skippade fikat helt. Men jag vet att det är tanken som räknas och jag tror alla andra gillar det i alla fall :P

Sista timmen satt jag åter igen och ändrade om bilderna, tänk att det aldrig kan bli bra?! :( Sjukt opepp när jag åkte hem från jobbet, men tvingade mig själv att svänga förbi dagiset på Mjölnargränd för att lämna CVet mm. Det var bra gjort av mig, pratade med två förskollärare som var jättetrevliga och positiva till att jag skulle vara där. Dom typ lovade mig, ville bara prata med sin kollega som brukade ansvara för praktikanter :) Känns så bra!

Sen när jag kom hem ville Totta bjuda på pizza, och trots att jag nyss höjt humöret rejält var jag fortfarande sjukt trött, och att slippa laga mat lät som en skitsmart idé! Så det blev pizza för mig och kebabsnusk för Totta. Sen dess har vi suttit/legat i soffan och pratat, tittat på tv och bara slöat.

Men nu tittar jag på Postkodmiljonären och sen ska jag titta på Let's dance, men jag ska blogga lite mer i någon paus, har lovat en sak som jag tänkte berätta lite mer om!

- Tillfälliga sömnstörningnar

Hej.. Sorry för att jag var så dålig på att blogga igår. Men när jag kom hem från jobbet var jag död som en sill. Efter middagen, när jag hade läst lite bloggar, la jag mig i sängen för att vila. Två timmar senare (21.00) vaknar jag till liv igen. så var även denna natt förstörd. Efter lite mer bloggläsande kom jag på att jag var tvungen att skriva ut CV, personligt brev mm för att lämna på några förskolor som jag vill ha min LIA-praktik på.

Sagt och gjort kl 11 var jag klar och då låg Totta i sängen och väntade. Nej inte på sex utan efter att vi skulle titta på en film, Meet Bill. Haha, den var bra mycket roligare än vad jag trott, se den! Efter det försökte jag mig på sömn, vilket var totalt meningslöst då mina två timmars sömn tidigare på kvällen kändes som en hel natts sömnförbrukning :/
Låg och flipprade på mobilen, tittade i nya IKEA-katalogen och så.

Tillslut somnade jag, tror klockan var två - halv tre då. Då förstår ni själva hur jobbigt det är att kliva upp igen vid sex?! Gahhh tack och lov att det bara är idag kvar. När jag kommer hem senare idag kan jag sova om jag vill det för det spelar ingen roll om jag är uppe till 4 inatt, skönt!

Efter jobbet ska jag försöka
komma iväg till några förskolor i alla fall. Och på jobbet idag ska vi få fika, dels för att vi är så jävla bra (jag tycker inte alla är det) som klarade av vårt nya rekord den 22 december över 170 000 dokument den dagen! Och dels för att två stycken slutar..

Nu måste jag skynda mig iväg på jobbet för jag måste stanna till och tanka, är nere på röda strecket och har inte en blek om hur många liter "resveren" räcker till.

- Jättekul och mycket strul

Hej igen. När personen som ville kolla lägenheten gått vart det massa annat som kom ivägen för mitt bloggande.
Hur som helst, till att börja med var denna person lite skum.. frånvarande och så, får väl se om han/hon vill ha den eller inte. Totta hoppas, jag hoppas någon mer normal dyker upp, som kan ta den fortare än i Maj också..

Sen nästan på en gång när denna person gått kom vår käre Mr A ner på kaffe, och det ena ledde till det andra ;P
Nej få nu inte för er att vi hade trekant i soffan, det är gamla tider det ;) Nej Totta brände ut en film som hette The Deal så såg vi den samtidigt som jag och Totta tog fram all götta vi har och försökte få Mr A att äta upp det alternativt ta med sig det hem, det gick sådär..

Filmen var skitkul i vissa scener, jag och Mr A kunde inte sluta skratta någon gång. Skulle nog kunna se den igen! Sen den i alla fall om ni inte sett den för den var inte kass! Efter filmens slut fixade Totta Officeskiten åt mig och sen dess har jag suttit med bilderna till jobbet. Nu är jag äntligen klar, så om det är lite på jobbet imorgon kan jag skriva ut alla bilder och börja klistra upp. Trodde inte att det skulle ta så lång tid som det gjorde, men nästan 3 timmar har jag suttit och mixtrat, allt bara för att alla bilder var olika stora. Men vem kan jag skylla det på förutom mig själv? :/

Nu blir det sängen eftersom det blir lika tidig morgon imorgon. Tack och lov att det redan är torsdag imorgon :D

- Inte virus på datorn men i hjärnan..

Hej. Håller på att installera Office på datorn nu så jag faktiskt kan göra det jag fick sluta tidigare idag för att göra :p
Det är störigt när man köper en ny dator, man är ju liksom van bekvämligheten med att ha alla program, och så vips måste man komma på vilka man behöver och vart man kan få tag på alla dessa program.. www.download.com är en bra sida där man kan hitta många bra gratisprogram :) Men alla andra då? Gahh vill inte ens tänka på vilka program jag kommer behöva.

Tack och lov att jag var så smart för ca 2 år sen, att jag sparade installationsfilerna för både PS, Nero och andra svåråtkomliga saker.. Eller dom kanske inte är svåråtkomliga, men det tog mig sjukt lång tid då minns jag att hitta ett PS som var svenskt, nyast och inte hade värsta omständiga grejen för att packa upp och installera den.. Tacka vet jag Keygen! :D

Haha, nu skulle jag sätta på en låt, och dubbelklickade bara i ren vana, då öppnades den i Mediaplayer, och när jag skulle byta kom jag på att jag inte ens har skaffat ett musikspelarprogram. Orka Mediaplayer eller VLC för det :P

- Mjukstart är bästa starten

Jag lever! Hehe, dagen gick ju jättebra. Inge trött överhuvudtaget, bara sket i att röka och kände inte ens att jag ville det! :D Sen hade vi aslite jobb idag så halva styrkan fick gå hem efter lunch, jag fick gå hem och "jobba" med bilderna, så jag fick full lön även fast jag slapp vara kvar på jobbet :D Med lite tur är det lika lite imorgon, då kan jag ägna eftermiddagen åt att skriva ut alla bilder och börja sätta upp dom. På det sättet får jag min arbetstid, men gör något roligt och där tiden bara kommer flyga iväg... Skönt med sån här mjukstart också när man varit ledig och dessutom slutat med sin största ovana!

Så jag tog min lilla Feffe (min bil heter så) och åkte in till staden och mötte upp min sjukt trötta lillasyster och hennes slöa kompis Maja. Haha, Lollo hade en sån "smart" plan att vara vaken hela natten för att somna tidigt ikväll och ställa tillbaka dygnet, dock har hon varit halvdöd hela dagen :p I alla fall gjorde vi Hm, mina kläder jag inte kunde beställa fanns kvar :D Sen var jag och kollade upp busstider till Kramfors och där såg det mörkt ut, överväger nu att ta Feffe på en liten roadtrip tu-man-hand ;)

När jag skulle skynda mig att handla lite till dagens middag och rignde Totta för att fråga vad vi behövde fick jag veta att det kommer en person och tittar på lägenheten ikväll. Så då fick jag brått, lägenheten var nämligen tämligen ostädad.
Men jag städade undan alla smågrejs som låg här och där, rättade till alla andra saker, bäddade, torkade av bord, bänkar mm, skura toaletten, handfatet och spegeln, och sen dammsög jag. Sen kom Totta hem och tog över städningen (dvs skurningen) och jag började med maten, köttfärssås och makaroner!

Nu har vi ätit klart och slöar i väntan på den som ska titta på lägenheten, hoppas han/hon är intresserad :)
Skriver mer senare ikväll!

- En jobbig natt är nog ingenting mot vad dagen kommer bli

Godmorgon. Eller inte.. Sovit asdåligt inatt, vaknat previs hela tiden känns det som. Somnade nog ganska sent också. Jag undrar om det är mitt sluta röka projket som gör att jag sover dåligt? På dagarna känner jag inte av det så mycket alls, om jag inte börjar tänka på det. Då blir jag lite sugen, men kan snabbt skaka av mig det. Iofs har jag varit väldigt lättirriterad, men det är jag ju nästan jämt känns det som. Nä jag undrar, är det nikotinet som söpkar om natten? Borde man inte känna det på dagen också? Har inte upplevt några illamåingar eller huvudvärk, ingen kallsvettningar eller att kroppen skakar så vad händer? Idag påbörjar jag i alla fall dag nr 5 som rökfri :p

Och nu kommer min största prövning under dessa dagar; att klara av 8 timmars jobb utan en cigg :/
Gahhhh jag berättar hur det gick när jag kommer hem! Håll tummarna!

- Jag ska bli ny och fräsch

Idag beställde vi kläder från Hm, blev dyrt men älskling ska betala det mesta åt mig som födelsedagspresent :) Men vi var tvungna att vänta ända till vecka 4 innan vi kunde få det pga så mycket redan tagit slut. En del av dom saker jag skulle beställa var helt slut och skulle inte komma in igen så imorgon är det jag som drar på stan så fort jag slutar jobbet, dels för att köpa dom sakerna och dels för att kolla upp hur det egentligen är med bussar till Kramfors. Det är hög tid att börja planera min resa dit eftersom det bara är 2 veckor tills jag ska åka dit.
Hur som helst det ska bli så skönt med nya behåar som faktiskt är lagom stora och inte 3 storlekar för små, kanske kommer detta underlätta litegrann för min rygg också?

Appropå min rygg, igår när Lollo var här hade hon ändrat sig och blivit lite mer pepp på att börja träna igen så jag ledde såklart in henne på träna-på-badet-tankar och hon vart positiv till det! :D ikväll övertalade hon mamma och pappa att bidra till hennes träning då hon går gymnasiet och inte har något jobb. Grett, nu ska vi bara invänta mitt CSN-kort så det blir billigare för mig. Sen är det hon och jag som tar tag i våra klenismuskler och börjar träna! Känns faktiskt lite kul, men jag tänker väl mest på relaxen som jag ska belöna mig själv med efter varje träningspass :P

Förresten, om drygt 2 veckor när jag kommer hem ifrån Kramfors igen, då kommer vi få tillträde till nya lägenheten :)
jag ser fram emot den helgen så mycket, börja renovera mm :) Då får man dessutom lön igen :D :D

Nä nu har jag haft skittråkigt sen jag skrev ett inlägg för ca en timme sen så nu ska jag lägga mig i sängen och titta på CSI, och förhoppningsvis bli lite trött. Förresten, ni som faktiskt läser min blogg finns det inget av det jag skriver om som ni känner att ni kan kommentera? Är så tråkigt när man aldrig får några kommentarer :P

- Jag är ingen vidare ressigör jag inte

Idag så skrev vi som sagt en ny annons till lägenheten, så såg jag att man fick lägga upp en film gratis med annonsen. Så då skulle jag filma lägenheten. Haha fick göra om flera gånger, dels för att jag fick med alla fula banankartonger, dels för att jag missade vissa ställen. Och första gången hade jag på mig mina gristofflor, så det vart värsta hasandet från dom :p Suck, filmen vart inte så bra, men vi laddade upp den i alla fall.

Sen när jag gick in på annonsen för att titta hur den blev visade det sig att dom bara tog med dom 30 första sekunderna i klippet så varken sovrummet eller vardagsrummet hann man få en skymt av :( Menmen, tror i alla fall att det här annonsen kommer väcka mer intresse än den gamla!

Tur nog så kommer vi ha kvar lägenheten hela Februari också så då har vi bestämt att när vi får nycklarna till den nya ska vi börja renovera på en gång där i hallen, sovrummet och gästrummet så att allt sånt är klart när vi börjar flytta dit våra saker. På så vis blir ingenting i vägen eller så :) Dessutom kommer det inte finnas någon stress med att vi måste skynda oss utan vi kommer ju ha flera helger på oss att fixa i lugn och ro och massa vardagkvällar att fixa med också!

Den enda nackdelen med detta är ju att det blir dubbla hyror, men vi har pratat igenom det och vi kommer klara det i alla fall :) Sen fick jag veta idag att jag fick igenom min ansökan om studiemedel så nu känns det också bra. Kommer ju få en liten större summa i slutet av Januari och det passar perfekt till att betala böckerna jag beställde *pust*

- Världsvetare?

Jaha då börjar sista lediga dagen lida mot sitt slut och imorgon drar helvetet igång igen. Ingen lust alls att gå på jobbet imorgon. FY FAN. Usch, hoppas Rixmorgonzoo är tillbaka imorgon så jag i alla fall kan fördriva tiden med dom i öronen.. Sen har jag förhoppningvis scanning som vanligt på eftermiddagen.. Allt för att slippa folk, javisst!

Har redan förberett matlådan och mackor till imorgon, snart ska jag packa ner plastbrickan som ger mig inträde i den kalla, gråa, fula byggnaden, även kallad Recall, (Retard av oss som vet bättre).

Undra om man kanske skulle ta och förnya musiken i mobilen i fall att Rix och P3 suger imorgon.. Men vad ska jag ladda med för "ny" musik? Less på allt jag har och har inte hört talas om någon ny musik. Kanske borde man börja hänga med lite mer? Jag tittar inte på Mtv om det inte är programmet Next dom visar, jag hatar Ztv som har en tendens att bara visa skitpinsamma svenska låtar när jag zappar förbi den kanalen. Så inom musikväg är det endast Rixfm och P3s nya låtar jag hör, och dom behöver man inte ladda ner, för dom spelas sönder på en gång utav dessa radiokanaler istället..

Inom film har jag ju tur att jag har en kille som är så intresserad så han tar hem filmtidningar, håller sig uppdaterad på torrentsidor och på Imdb. Sen brukar våra käre granne och vän Andersson hålla ännu bättre koll så ingen film går oss osedd förbi. Tack vare det slipper jag själv hålla koll och får ändå se alla bra filmer.

När det gäller nyheter överlag och sånt så är det likadant här, jag hör Rixfms nyhetsreporter Fredrik Birring läsa samma nyheter 5 ggr på 2 ½ timme. Dock bara dom nyheter han tycker är viktiga att förmedla, och det kan hända att en del inte är intressant alls. Sen står P3 för eftermiddagsnyheterna, men jag känner även här att riktiga stora eller i alla fall bra och veta nyheter slumpas bort i en allt för oseriös radiokanal och jag får bara ta del av en del nyheter, inte allt som jag kanske borde. Dock kommer jag nog aldrig börja titta på Rapport eller Aktuellt. Dom få gånger jag gjort det höll jag på att avlida av tristess och frågorna bara hopade sig i min tydligen okunniga skalle.

Det är ingen slump att Totta och Andersson får sig goda skratt åt mig när vi spelar sällskapsspel, för historia, geografi och samhälle har aldrig varit mina starka sidor. Jag skyller delvis på skolan, dom lärde oss för sent. Tex kom våran dåliga SO-lärare på i vårterminen i 9an att ingen kunde geografi speciellt bra. Då bestämde han att vi skulle gå igenom ALLT på 6 veckor. Med allt menar jag allt, Sverige; sjöar, älvar, städer, landskap mm. Europa; länder, huvudstäder, bergskedjor, sjöar, hav. Världen; alla länder, huvudstäder, alla länder i afrika, alla delstater i USA, bergskedjor, sjöar, hav mm. Hur mycket tror ni man kommer ihåg efter att ha hårdpluggat in allt det där på 6 veckor?

Nåja, vet inte hur mycket mer insatt jag orkar bli. Är intressantare att vara insatt i sånt som verkligen berör en själv, även fat man kanske skulle behöva veta mer om politiken för att rösta rätt, mer om miljön för att göra det bästa för den osv. Jag orkar inte engagera mig i något nu i alla fall, har en känsla av att dom närmsta 10 månaderna kommer jag ha fullt upp ändå!

- Ibland är man kass

Igår efter att vi sett klart filmen, som faktiskt inte var så rolig alls som jag fått för mig, gick vi och la oss. Dock inte speciellt trötta. Jag ställde i alla fall tre larm på 8, halv 9 och 9 för att försöka ta mig upp medan jag fortfarande var trött så det skulle bli lättare att somna ikväll. Efter ett bra tag lyckades jag somna, men vaknade många gånger under natten, jag tror det beror på stormen. Jag sover alltid dåligt när det blåser och viner i hela huset. Sen bidrog även en ond rygg och massa konstiga drömmar.

Hur som helst, några larm märkte jag inte av i morse, vaknade kvart över 9 och blev förvånad över att alla larm var avstängda. Dock klev jag inte upp när jag väl vaknade, nä istället somnade jag om, vaknade, somnade om och höll på sådär ända fram till kl 11. Segt och dumt av mig, nu kommer det bli svårt att somna ikväll, och om jag inte vaknade till av 3 larm så pass sent idag, hur fan ska det då gå imorgon när dom kommer ringa vid 6-tiden? :O

Jag drömde som sagt helt sjuka drömmar inatt/nu på morgonen också. Bla att jag söp mig massa full på cider i min ensamhet i en gympasal, att jag vandrade upp till furuparken som hade ett enormt dike/berg som jag såklart skulle klättra uppför. När jag nästan var uppe kom jag till "björnstatyerna", och råkade putta till en av dom så dom ramlade ner en bit, då vaknade den till liv och var inte alls en staty utan en fult levande rasande björn som började jaga mig och riva mig :/ Sen var det en dröm om att vi från lugnvik hade vart någonstans och att Totta skulle skjusta hem alla, och ja massa strul.

Nåja nu är jag i alla fall vaken och ska hjälpa Totta att skriva en ny annons om lägenheten, den förra sög ju faktiskt ganska rejält :P Ingen som är intresserad av en stor fin 2a i Lugnvik? :)

- Fika och film

Jo idag på stan så var vi in på Hm där jag äntligen lyckades prova ut behåar som satt någorlunda bra, i alla fall var dom inte för små för att brösten skulle halka ur. Så nu vet jag vad jag kan beställa :)

Tittade nämligen igenom Hms vårkatalog igår och hittade lite fina kläder som jag vill ha. Lollo satt och titta i den förut så vi kanske ska beställa tillsammans. När jag tittade på herrkläderna fanns det rätt fina även där men när jag försökte framföra det till en halvsovande Totta verkade han inte så intresserad. Fick han att titta lite nogare ikväll och vissa saker tyckte han faktiskt om, får väl se om han vill beställa något.

Har även hittat massa fina saker i nyaste Jotoxkatalogen och jag tror jag ska beställa lite. Sa till mamma idag att jag önskar mig pengar så jag kan beställa kläder och sånt från dessa ställen så förhoppningsvis får jag lite bidrag till det då. Annars får jag nog skippa det för pengar har jag inte gott om nu direkt och värre kommer det bli :/

Lollo åkte hem för drygt en timme sen och då började jag och Totta att packa ner mer saker, slog in alla prydnadssaker i tidningspapper och så. Men nu ska vi ta och fika kvällsfika och titta på en film, Henry Poole is here, som Luke wilson är med i! Stod att det är en dramafilm men när jag såg trailern förut tyckte jag den verkade lite rolig också. Får väl se. Hej så länge!

- Klippning, färgning och saltning

Jo, när vi var på stan köpte jag hårfärg också för att Lollo skulle ju klippa mig, och då tänkte jag att det var lika bra att slå två flugor i en smäll och färga samtidigt! Sen på hemköp köpte vi en lök, ägg och mjölk för att vi skulle laga köttbullar och stuvade makaroner.

När vi kom hem skulle jag skynda mig att göra i ordning smeten till köttbullarna/biffarna innan Lollo skulle klippa och färga mitt hår. Men så när jag öppnar äggförpackningen möts jag av något otrevligt; två ägg är trasiga, och det har dom förmodligen varit länge, för innehållet i dessa hade runnit ut över alla andra ägg och torkat så dom fastnat i kartongen allihopa :/ Totta lyckades dock få ut två hela som jag kunde använda :)

Så Lollo klippte mig, vart bara topparna för dom var slitna och kluvna. Kommer nog aldrig klippa mig kort igen i alla fall, mest för att jag saknar att ha långt tjockt hår och för att det är så fint med långt hår.. Sen färgade hon håret och jag duschade ur all färg.

När jag var klar med det åt vi middag och kollade på det senaste Desperate Housewives-avsnittet som kom ut idag :) LOVE! Synd nog hade jag kryddat köttfärssmeten alldeles för dåligt så det smakade nästan inget, men tur nog kan man ju salta i efterhand också :) Sen dess har kvällen flytit på med det ena och det andra..Mer om det snart!

- Gjort stan

Hallå! Idag klev jag upp vid 11 och duschade. Sen vid ett åkte jag in på stan och möte upp mamma och Lollo. Vi gick och kolla i lite affärer på smink, kläder mm.

Mamma bjöd oss på fika, och så dök pappa upp lämpligt nog för att fika med oss :p Nu har vi i alla fall bestämt att vi ska fira mig hemma hos dom den 16 med tacos och Lollos goda hemgjorda tårta :) hemgjord tårta slår alla andra tårtor du kan köpa. Är faktiskt inte så förtjust alls i köptårtor pga snuskgrädden, och torra tårtbottnar..

Efter det blev det en snabbis på Hemköp för att inhandla saker till dagens middag, men mer om det i nästa inlägg.
Sen var pappa snäll och skjutsade hem mig och Lollo.

- She's not hot

Nu har jag diskat upp allting, poppat popcorn och svullat dom :( :(
Sen installerade jag PS, lyckades få hem en nyare version Cs3, ville gärna ha den allra nyaste Cs4an, men eftersom jag måste ha med svenska så fanns det bara två ute som inte ville laddas hem. Jag nöjer mig med cs3an så länge :)
Förde över det mesta av mina outbrända bilder också, dvs ca 25 gig med bilder från förra året samt oktober-december 2007. Är sjukt vad mycket kort man tar, och ändå är det mest bara festkort.. Önskar man var lite duktigare på att ta kort när man bara gör något utanför hemmet om vardagarna.. Menmen, kanske ska bli ett av mina nyårslöften? Alltså att inte bara skriva ner allt jag gör här i bloggen utan dessutom ta kort för att dokumentera allt. Låter rätt bra faktiskt. Behöver ju inte knäppa 20 bilder för varje sak jag gör, utan kanske 1-3. Tåls att fundera på i alla fall.

När jag väl hade fört över alla bilder och installerat klart PS, då ville jag inte längre hålla på med det, utan satte igång en film som Totta brände ut åt mig. The Hottie and the Nottie, med Paris Hilton :/ Filmen var ju kul, dock förutsägbar som jag misstänkte. Men ändå kul att se, dock tål jag inte Paris och hennes äckliga tillgjorda smile. Tur nog kändes det faktiskt inte som hon var huvudpersonen alls, utan det blev mer fokus på hennes fula vän. Tur det! Tycker faktiskt att det är Paris som är ful och NOT HOT!

Nu blir det sängen och ett tappert försök till att sova. Lollo frågade om jag ville på stan med henne och mamma imorgon, tydligen skulle mamma njuda på fika :p sen ska jag antingen följa med Lollo till Ope eller hon med mig hit för att klippa mitt hår. Det behövs verkligen med tanke på alla fula slitna hårtoppar! Godnatt!

- Fattig blivande student!

Fy fan vad dyrt det är med studielitteratur! Kom än en gång ihåg att jag behövde beställa böckerna till utbildningen som snart drar igång så jag hinner få dom innan jag ska till Kramfors vecka 4. Så nu var jag in och kollade på Adlibris, och det vart inte billigt för endast 3 böcker, som verkar vara det enda vi behöver köpa. Nästan 1000 kr gick det lös på. Jag skyndade mig att kolla Blocket och Tradera men det finns bara litteratur som dom på lärarprogrammet behöver, inte det jag behöver. Jämförde med andra bokhandlar men dom var dyrare så nu skickade jag iväg beställningen. Kommer svida med den avbetalningen men jag får se det positivt, nu i januari kommer jag få min vanliga lön (nästan) plus lite från CSN så den här månaden kommer jag få mer pengar än dom följande månaderna så jag får väl försöka betala hela bokskulden på en gång.

Imorse när jag låg och försökte somna om kom jag helt plötsligt på att jag hade glömt bort att spara allt från elevportalen som las upp under fotokursen. Hon hade lovat att ha kvar det till nyår. Men tur nog hade hon itne hunnit ta bort det än så förut idag satt jag och sparade ner alla tips och tricks i Photoshop mm :)

Nu fick jag en jättebra idé, varför inte ta och installera Photoshop på min nya dator, eller kanske ta och gå igenom 2008 och skriva min lilla nyårsresumé som jag hade tänkt göra häromdagen men blev för trött för att orka? Ja så får det bli för Totta är inte speciellt stöttande just nu utan går direkt från bandyn in i duschen för att sen bänka sig framför datorn några timmar och spela det där tråkiga spelet DOOD :/ Förresten såg jag massa disk som behövs diskas när jag var in i köket för att blanda mer saft. Tror jag tar mig an det medan installationen av PS görs!

- Sluta skjuta upp allting

Vet ni förresten hur otroligt frusterande det är att sitta hemma ensam, ha skittråkigt och försöka sluta röka på samma gång? Tur att macken ligger så långt bort (max 10 minuters gångväg) så lata jag inte orkar gå dit och köpa cigg. Har ätit upp allt gott godis nu, nästan alla goda lantchips så Totta får typ inga :S Och snart kommer jag väl gå lös på chokladen som är kvar eller gå och göra popcorn eller något. Det här är HEMSKT jag kommer fan bli 100 kg tung innan det här har gått över :( Den senare halvan av dagen igår och hela dagen idag har jag funderat på om jag verkligen klarar av det här och frågat mig själv om jag ska fråga Totta om vi kanske inte bara ska börja med att trappa ner rejält först, typ max 3 cigg om dagen.. Men än har jag inte sjunkit så lågt att jag vågat fråga.

Men jag har en ond känsla av att första dagen på jobbet på onsdag kommer jag att bryta det här "dumma" nyårslöftet och tigga till mig en cigg av någon. Sen kommer det bli svårt att ljuga för Totta (jag kan inte göra det) så då måste jag åter igen bevisa för honom vilken dålig individ jag är och hur otroligt mentalt svag jag är. Alla skryter jämt med att dom inte ger upp i första taget och sånt, kanske inte jag heller, förutom när det gäller bara mig själv så som tex "nu ska jag gå ner i vikt", "nu ska jag fan i mig träna varje dag och göra mina övningar", "nu ska jag inte röka mer", "jag ska sluta köpa godis" osv.. Någon sån där självdiciplin som alla andra tycks ha, det saknar jag, främst pga min lathet, men kanske också för att jag ger upp saker som känns jobbiga. Jag skjuter upp allting till sista stund och just nu känns viktminskning, bra rygg och icke-rökare som att det kvittar för jag kommer ju inte dö av det än på några år.. Typiskt mig att tänka så. Jag hoppas jag snart kommer ur detta dåliga tänkande och tar tag i mig själv. Speciellt min rygg, det är faktiskt viktigare än min rökning känner jag. Varför ska det bara vara så sjukt tråkigt att träna?

Suck, det här skulle typ bli ett askort inlägg så babblade jag iväg om min dålig självkontroll. Nu ska jag sluta med det och röka tänkte jag skriva, men kom just på mig själv med att jag har slutat... grrrrr. Ta inte ut någon glädje i förskott över att jag har slutat, för jag känner att det här kommer gå åt helvete ganska snart...

- Singstar och Guitar hero

Totta kom och räddade mig från min uttråkhet. Han föreslog att vi skulle sjunga Singstar, och öva på Abba-låtarna. Egentligen var jag inte så sugen på det men eftersom han faktiskt erbjöd sig att sjunga det för en gångs skull kunde jag inte säga nej till hans vackra leende och glittrande ögon. Så jag stängde ner skärmen och vände mig mot tvn. Totta kollar igenom alla låtarna och väljer till sist Mamma Mia, kort version. Den gillade han dock inte för han fick inte till rätt tonläge. Så jag sa åt honom att välja en annan låt av dom jag köpt istället som han trodde att han kunde. Då vart det Poison med Alice Cooper. Efter den låten ville Totta inte spela mer Singstar..

Dock vart jag sugen på Guitar Hero så Totta fixade i ordning allt åt mig, men när jag börjar med första låten är något fel, för jag missar alla trots att jag trycker i rätt ögonblick. Totta prövar och samma sak händer honom. Så han bytte batterier, men det hjälpte inte. Kommer fram till att man måste trycka skithårt på varje knapp för att det ska ta. Då var det inte lika kul längre, så jag gav upp och gjorde middag.

Sen la vi oss i sängen och mös och råkade somna. (Nu kommer det vara omöjligt att somna tidigt ikväll) Vaknade halv 7 och sa till Totta att han borde gå upp för att hinna på bandyn. Så vart det en lång dusch för mig och sen hamnade jag här igen... Vadå tråkigt liv?
Nu funderar jag starkt på att logga in på Facebook för ovanlgihetens skulle och fördriva några timmar där med alla quiz mm..

- Opersonligt

Suck. Jag är uttråkad. Har inget att göra.. typ. Spela mer majhong eller lägga sig och sova? Sova är nog ingen bra idé med tanke på att jag måste vända tillbaka dygnet snart eftersom jobbet börjar igen halv 8 på onsdag morgon :(

Imorse klev vi upp kvart över 7 och gick ner till tvättstugan och kastade in allt. Sen la vi oss igen för att sova till kvart över 8 då vi skulle ner igen för att kasta in tvätten i torktumlaren. Dock fick Totta inte liv i mig då så han klev upp och gjorde det själv, sen lät han mig sova ända till kl 11 :) Under tiden hade han varit duktig och taigt reda på disken, hämtat mer banankartonger som hans pappa hade skaffat och fixat klart med tvätten! :D

Så jag klev upp och vi började packa ner mer saker, sen skulle vi ner i källaren och städa i Tottas förråd men det gick inte lika bra.. Vi gav upp efter en halvtimme och väntar tills vi kan få tag på en släpvagn att frakta bort allt skrot med, samt spara till någon kommande loppis. Nu har vi tomma flyttkaronger kvar som vi egentligen skulle kunnat fylla med porslin och sånt om vi bara hade haft typ tidningspapper eller nåt för att linda runt allting :/

Om man inte tänker på alla flyttkartonger och sopsäckar som står överallt i lägenheten så är den ganska tom nu, tom på smågrejer mm. Nu är den så här trist och opersonlig som Totta helst av allt vill ha det. Kan inte förstå hur man kan tycka att en lägenhet som knappt har några saker framme, utan bara möbler i princip, är hemtrevlig? För mig är det inte det minsta hemtrevligt alls utan det känns som att vem som helst skulle kunna bo här, eller att det tom är en uthyrningslägenhet som man kan låna och bo i över en natt. "Totalt opersonlig, om Totta själv får välja"  Men tur nog så får han ju inte det, lite vill jag faktiskt också vara med och bestämma..

- Dag nr 1

Hoho.. Lite trött är jag nog allt, kanske man skulle lägga sig snart med tanke på att vi sköt upp tvättiden till imorgonbitti kl 7 (!!!!!). Fy fan, känns som att vi kommer vara för trötta för det vid den tiden och bara skita i det och sova vidare och inte få några kläder alls tvättade :/

Ikväll har vi i alla fall varit hos Jon och Helena. Vi åt god middag med resterna från nyår. Sen lånade dom Tottas bil och åkte iväg för att handla medan vi passade barnen. Efter det vart det massa snack om nya lägenheten, inredning mm för mig och Helena medan Jon klippte Totta. Himlans trevlig kväll. Det är det ju faktiskt alltid när vi är nere hos dom, och det är så skönt att för en gångs skull inte vara full och på någon förfest/krogen bara för att det är helg. Nä, ska nog bli skärpning på detta och ha mer "hemmakvällar". Det behövs nog också för att jag inte ska få massa återfall i mitt försök att sluta röka. Har inte rökt på hela dagen idag! Egentligen skulle jag börja redan på nyårsdagen men pga felberäkning hade jag ett halvt paket kvar som jag och Totta delade på den dagen och igår, men nu är dom slut och förhoppningsvis är mitt rökande överhuvudtaget det.. Jag är kanske inte såå motiverad, men någon gång måste jag ju. För hur fan ska det annars gå när vi ska skaffa barn? Nåja, en rökfri dag i alla fall..

Idag när vi for runt och kolla på tapeter hittade vi i alla fall en jättefin som vi vill ha som fondvägg i sovrummet. Sen funderar vi på att köpa spåntapeter eller coverup och måla på dom för att slippa allt trassel med tapetuppsättning och sen ha möjligheten att måla nya färger om man skulle ångra sig efter ett tag..

Sen innan vi var klar med kollandet så tog vi en sväng in på Mio möbler och just när vi skulle ge upp och åka hem får vi syn på en jättefin soffa, som vi tror är en likadan som Rogers? Hur som helst, den var billig, fin, stor men framförallt skön! Dock var den i för ljust tyg men det skulle gå att beställa hem i mörkare tyg. Jag vill ha.... :P

- Slö-Madde

Nu har jag just ätit varma mackor, sminkat mig, kollat på någon dokusåpa på tvn, samt kollat allas bloggar och bioprogrammet! Haha, nu är Totta less på mig pga detta sölande för han vill komma iväg så nu ska jag borsta tänderna, sätta på mig smycken och byta tröja eftersom jag lyckades söla ner den jag har på mig..

Hörs sen!

- Fixing, trixing

Nu ska jag uppdatera lite och försöka komma ikapp här i bloggen. Har varit alldeles för dålig på att blogga, men man har som typ ingen egen tid när det bor folk hos en hela tiden, och det är massa fix hit och dit med nyårsfest mm.

Men nu är det över, egentligen var det ju det redan igår, men igår var jag helt tvungen att vila för jag var bakis och slö som bara den. Kom inte hem förrän efter 4 på natten och sen klev vi upp igen vid halv 11 för att åka och städa ur lokalen. Nån timme senare var vi klar och åkte hem och la oss i sängen igen, kollade på vännermarathon på kanal5. Sov till 5 och klev upp för att slöa i soffan, äta middag och sen letade jag upp massa nya bra filmer, så såg vi en av dom, som var rätt bra.

I måndags var vi och tittade på nya lägenheten igen och sen åkte vi in till stan och skrev på kontrakt mm. Senare på kvällen bjöd vi ner Andersson och spelade Kampen mellan man och kvinna med honom och Marielle.. Jon ringde också och frågade om jag och Totta ville vara barnvakt åt Moa och Rutan på tisdag förmiddag. Så på tisdagen vart det en tidig morgon. Lunkade ner till Jon och fick lite instruktioner. Sen satte jag mig och kollade klart på Hitta Nemo med moa. Sen kom Totta och då ville Moa att vi skulle spela spel. Tomten hade nämligen gett henne Fånga ballongerna-spelet i julklapp (nostalgi, javisst!) så vi spelade det om och om igen. Moa var så rolig för precis varje gång det var Tottas tur (efter mig) så tog hon tärning igen och Totta var tvungen att fråga om han kunde få den eller säga att det var hans tur :p Sen vart hon ju tur nog inte arg eller så när Totta vann hela tiden, utan hon fortsatte bara spela tills alla hade vunnit :) Efter det såg vi på Andra sidan häcken och sen gjorde vi i ordning lunch till Moa och oss. Efter ett tag vaknade lilla Rutan också och fick lunch. Sen lekte vi på och så fram till tretiden då Helena kom hem och vi fick gå hem igen..

När vi kom hem packade vi ihop lite grejer till nyår och åkte iväg till lokalen vi skulle vara i och möblerade och dukade mm. Sen vart det mat från Princess och slapp hemma i soffan. Vid åttasnåret kom Carro och Jörgen, så bjöd vi ner Andersson och spelade Kampen mellan Man och kvinna. Männen vann såklart igen :(

Onsdag ville jag sova ut men så vart det ju inte när man självklart vaknar kl 10  i alla fall. Klev upp, bakade kladdkaka och började fixa med förrätten. Förberedde mest för kvällen hela dagen och vid 4-tiden åkte vi upp till lokalen och gjorde klart allt där. Sen började festen och den orkar jag inte sammanfatta mer än till att den var kul, bra och seg på slutet!

Imorgon ska vi åka och titta på tapeter till nya lägenheten, kommer nog inte köpa något eftersom vi ännu inte hunnit mätt någonting, men titta skadar ju inte :) Sen hoppas jag på besök nere hos Jon och Helena, eller ev ett biobesök. Tyvärr har vi ju tvättid också som vi verkligen, verkligen behöver ha.. Har ett par strumpor kvar nu och då har jag använt sommarstrumpor i flera dagar mm. Suck.

- Flyttpackning

Hej på er!

Imorse väcktes jag lite efter tio av att min mamma ringde mig. Såklart var det inget viktigt alls heller som hon väckte mig och fick mig att omöjligt kunna somna om, nä det enda hon frågade om var om jag planerat hur jag ska fira min födelsedag, för att dom höll på att planera in när dom skulle gå på revyn. Ja, så hur ska jag fira då? Ingen aning faktiskt, och jag sa det, men hon skulle hålla fredagen öppen för mig. Ha! Först tänkte jag att det var segt att fira med dom samma dag jag fyller när jag nu för en gångs skull fyller år på en "helgdag", men sen kom jag på att vid den tidpunkten kommer jag vara ännu mer pank än vad jag är just nu, plus att vi kommer vara mitt uppe i en flytt. Så efter lite tänkande funderar jag på att ringa mamma och fråga om vi ska fira mig då, men om vi möjligtvis kan vara hos dom, för hur sjutton ska det gå att ha folk här då? Med tanke på hur det ser ut bara efter idag...

Jo för ca 10 minuter senare när jag faktiskt gjorde det bästa av situationen och försökte somna om, vad händer då? Jo då ringer Tottas pappa och är på väg till oss med banankartonger. 5-10 minuter gav han oss. Suck. Det var bara till att kliva upp då. Dock gick det så bra när jag väl gjorde det för så fort han åkt iväg var jag pepp på att börja flyttpacka. Totta var också det, tills dom 8 banankartongerna rätt fort fylldes med filmer, tidningar, böcker, skor, datagrejer mm. Så då la sig den slöfocken på soffan och glodde på tv. Jag däremot var så inne i det så jag kunde inte sluta. Det var ungefär som min perfektionism när det gäller ordning och reda. Så vart jag än tittade såg jag saker som jag kunde packa ner och först några timmar senare gav jag upp när endast 10% av mina kläder & smycken fanns kvar, och massa lådor var sorterade och ihoppackade. Nu kan man ju lätt få intrycket av att det inte finns så mycket mer att packa, men det gör det! Skulle nog behöva ca 10 - 15 bananlådor till, men det ska väl inte vara så svårt att få tag på.

Hur som helst nu står det 8 banankartonger runt om i lägenheten, några skokartonger här och där och två fullproppade stora svarta soppåsar med mina kläder, och så massa ljusgrejer över hela matbordet.. behöver jag säga att det är kaos här och det dröjer ett tag innan man bjuder hit någon på middag eller fest..?

Ja just det, har ju glömt att skriva det här i bloggen, men lägenheten vi ville ha vart våran, så den 23 får vi tillträde och vår flytt startar!

Någon som är sugen på att köpa våran gamla lägenhet? En fin och stor tvåa! Hör av dig!