vulnerable -

- Sax, påse, sten?!

Förresten diskuterade vi filmerna om Kalle Blomkvist på jobbet idag, är det någon mer som sett dessa filmer och är över 22 år? Ingen av dom jag pratade med hade sett dom, förutom Jens (som är 19) :S Dom visste inte ens att det är Astrid Lindgren som hittat på dessa böcker :O Fattar inte det.. Trodde alla hade sett dom som var runt min ålder, men icke.

Sen trodde David att jag bara hittade på att det fanns filmer om Kalle Blomkvist och avslutade alla mina meningar med "det hände i Kalle Blomkvist va?" "det hände INTE i Kalle Blomkvist" haha, internt skämt kanske, men rolig är han!
Tur  ändå att jag har David och Peter som sällskap sista timmen på jobbet den här veckan, dom får den timmen att gå så fort jämfört med resten av dagen!

En annan, minst sagt, livlig diskussion vi har på jobbet är vad leken, där man säger sten, sax, påse och formar händerna som något av detta, egentligen heter. David och Peter hävdar att den heter "sax, påse, sten" medan alla andra säger "sten, sax, påse". Vad tycker ni? Ni som faktiskt läser min blogg, (utan att kommentera) kan ni vara så snälla och svara på detta, om så anonymt, jag vill bara veta?!

- Fullmåne eller vad?

Nu är jag inne i tacosvecka igen. Idag är tredje dagen med tacos, och idag har jag ätit det både till lunch och middag. Något proppmätt eftersom det blev så sent innan vi kom hem från Ope/Kvantum. Såg klart på Bolt också som jag somnade ifrån igår. Söt film, speciellt hamstern! Men jag gillade inte att Bolt hade sån mansröst, skulle vart bättre med en söt pojkröst ju!

Om det är möjligt så är jag mer trött än vad jag brukar vara. Igår la jag mig tom efter kl 9. Dock sov jag dåligt heeela natten. Fattar inte vad det är för fel. Men det känns som att sängen krympt, som att ingen ställning är skön, och som att jag är stressad över att försvoa mig. Suck. ska hoppa i säng alldeles strax och runda av med mina "all-the-time-favourites-vänner!" Kan inte få nog av den serien, är säkert inne på min 6 runda nu av att kolla igenom säsongerna i streck.

Jag vet att jag inte har skrivit ett dugg än om helgen och resan, men imorgon ska jag inte göra något speciellt förrän vid halv 5 när jag och Lollo ska träffa tyrannen på Step In igen :S Så efter jobbet ska jag lägga in alla bilder och skriva om det! Om jag inte råkar slå på Gossip Girl som kommit ut med nytt avsnitt ;P Tur att någon serie släpper nya avsnitt medan DH och Betty tar break i några veckor!

- Ödets ironi

Idag efter att Totta kommit hem från jobbet så kom hans mamma och mormor hit och drack kaffe. Sen blev min träning med Lollo inställd så jag bestämde mig för att följa med Totta till Torvalla By där han skulle klippa sig. Efter att i var klar där blev det en snabbis ner till hans farbror, och sen åkte vi till Kvantum.

När vi svänger in på parkeringen ser jag en plats mellan två bilar och säger "där får min lilla Feffe lätt plats". Så Totta svänger mot den och just då kommer det en bil i hög fart och svänger runt det hörnet. Tur nog hinner han stoppa sin fräscha bil och Totta svänger undan. Så istället kör Totta och ställer sig på sidan av Kvantum i närheten av utfarten och varuutlämningen. Så står han där och tvekar, men säger sen "äh, jag ställer mig här, skitsamma".

Så vi går in och handlar, men när vi kommer ut till bilen och jag går på passagerarsidan så stirrar jag bestört på bildörren. Då har någon kört in i den och tryckt in dörren :O Just när jag ska till och skrika åt Totta "vad faaaaaaan, nån har pajat bilen" så kommer det en tant mot oss och börjar förklara att hon råkat "nudda" bilen. Hon vill ha våra kontaktuppgifter och försäkringsbolag. Det störiga är bara att ju mer hon pratar, desto mer får hon det att låta som att det är vi som har gjort fel och att vi "ljuger". Som tex, vi säger att vi bor på Kopparslagargränd, men när vi hittar försäkringspappret säger hon "men här står det ju Pumpmakargränd". SO WHAT BITCH?!

Sen frågar hon på ett anklagande sätt om det inte redan var en buckla på bilen eftersom hon knappt nuddade den. Men va fan?! Då skulle vi väl sagt det va? Och inte varit så förvånade, eller? Så börjar hon gnälla om att det är en gammal och rostig bil, men vad spelar det för roll då om man kör in i den? Hon kan ju vara glad att det var en gammal bil och inte en ny, för då hade det nog blivit mycket dyrare för henne!

Vart lite less nu, för Totta tror att iochmed att Feffe faktiskt är 30 år gammal i år, så kommer inte försäkringsbolagen tycka det är någon mening att laga honom, utan istället kommer vilja köpa in honom för nån tusenlapp. Det vill inte jag, för om jag får 3000, vad ska jag göra då? Får ju ingen ny bil för det, och jag vill ha en bil!



(Men förhoppningsvis kanske den går att slå ut,
jag håller tummarna för det!)

- Dålig uppdatering

Nu har jag vart tyst några dagar, och tyvärr kommer jag vara det några till. Kommer att resa bort imorgon bitti och kommer hem igen på söndag eftermiddag/kväll, så inget bloggande under den tiden!

Har inte hänt så mycket intressant att berätta heller. Jag försov mig igår, men hann på jobbet i tid i alla fall! Timmarna på jobbet flöt på fort, likaså idag, tur nog! Och nu har man ju redan gjort helg, vilket är otroligt skönt!

Jag har efter tre försök lyckats se klart Australia, och till slutet av filmen vart den lite lik Pearl Harbour. Sen idag såg jag och Totta Yes Man, och den var jätterolig! Se den om ni gillar Jim Carry! Vi skrattade jättemycket i alla fall.

Ja sen har det faktiskt inte hänt så mycket mer.. Och nu ska jag ta en dusch och sen packa klart. Sen blir det väl till att slå på någon film eller vänneravsnitt och försöka somna i tid. Vi ska åka kl 6 imorgon har jag bestämt!

Ha det så bra tills på söndag så hörs vi då, och lämna någon kommentar om ni har lust!

- Madde och Feffe rycker ut!

Nåja, idag vart en rätt bra dag i alla fall, trots att det fortsatte snöa hela förmiddagen. På jobbet slapp jag verifiera, utan fick istället öppna kassaposten och packa lådor till scanningen. Kanske låter tråkigt i era öron, men jämfört med verifieringen var det "kul" och tiden bara flög iväg! Så skönt, jag hoppas jag får göra samma sak imorgon med, tills jag ska stå i öppningsrummet alltså. Får se hur det går, med lite tur kommer Skv och löser av oss!

Efter jobbet åkte jag hem och åt lunch med senaste DH-avsnittet. Gud så spännande det var idag, men mer spännande att vänta på fortsättningen, som GIVETVIS kommer dröja några veckor. Hmpf! Tur att jag har mycket att se fram emot tills dess!

Efter 3 kom älsklingen hem och jag satt med honom medan han åt middag och hjälpte honom att komma ihåg allt han skulle ha med sig. Sen drog han till Umeå efter 4, och jag åkte på att vara magsjuketaxi! Min vän Sandra var klen och behövde blåbärssoppa, så jag fixade det! Dock vägrade jag träffa henne mer än o lämna över varorna, för någon magsjuka vill jag inte ha nu när vi ska åka bort!

Efter det tog jag mig en sväng på stan, men som vanligt hittade jag inget av värde. Sen kom jag på den briljanta idén att åka till Ope och hämta mina gardiner som mamma sytt upp åt mig (ja, jag är hjälplös när det gäller att sy). Sen stannade jag och prata/åt med dom ett tag.

Sen brummade jag hem och slog på Australia, men vad var det för film? Trodde det var typ en "Pearl Harbour" film, men inte. Orkade inte ens se klart den, får se om jag gör det imorgon, för såå intressant var den då inte. Efter det skulle jag plugga var det tänkt, men nä. Istället har jag noggrannt gått igenom typ allt jag behöver veta/fixa inför resan till helgen, samt svävat in på tex blocket och letat efter en PS2a. Ojoj, är duktig på att undvika plugget i alla fall!

Nu blir det sängen för jag har varit uppe alldeles för länge redan!


Gardinerna :)

- Skitväder!!!!!

Ja inte fan blev mitt humör något bättre av att det första man får höra när man vaknar är "det har snöat jättemycket inatt". FY FAN säger jag bara! Vill inte ha mer skitsnö nu, ge mig vår och asfalt tack! Dessutom har jag sovit dåligt inatt, Totta har harklat sig nära mitt öra hela natten känns det som. Blir skönt att sova själv ikväll.. Eller inte :(

- Min vardagsdepression

Jag satt och kollade igenom lite här på bloggen, och uppdaterade min profil lite. Skrev ner en sak som jag kom underfund med häromdagen; på vardagarna mår jag dåligt, är less och opepp på det mesta. Men så fort helgen kommer så är det som att den tyngsta stenen du kan hitta faller av från min kropp och jag blir glad och smålycklig igen. På helgerna skiter jag i allt som kan liknas vid jobb och pluggande. Ser även till att slappa så mycket det bara går, och oj så skönt det är. Men så kommer dom onda söndagkvällarna och man vet vad man har framför sig.. 5 dagars jobb som känns som världens undergång, trots att jag bara jobbar 5 timmar om dagen dessutom.

Har även lagt märke till att så fort det blir helg känner jag inte av min arm/hand någonting alls. Men så fort det är måndag och jag sitter på jobbet kommer det tillbaka och håller i sig till på fredagen :/ Jag börjar oroa mig för att det aldrig ska bli bra igen, det är nästan 6 veckor sen nu som jag överansträngde den stackaren, och det blir inte bättre om man säger så. Det har bara blivit värre smärta/obehagskänsla över det. Om man bortser från dom underbara helgerna då.. Arbetsskada nr 1, månntro? Kul i så fall, näääää!

Jag vill inte ha ont längre, är så sjukt less på att sitta i verifieringen och häcka 5 timmar om dagen. Tiden går sååååå lååååååååååååååångsaaaaaaaaaaaaaaaaaaaamt, och man har en irriterande liten klocka i hörnet som man tittar på minst 3 ggr i minuten.. Jag saknar "min" plats i prepen och att prepa kunder som trots allt är det som får tiden att flyga mest.. Där blir man inte nersövd av en datorskärm som bara visar siffror, utan man jobbar aktivt och håller sig alert. Där får man dessutom sitta med folk man umgås med och snacka massa skit. I verifieringen nu för tiden byter alla plats hela tiden och alla plaster brevid mig blir upptagna av folk med hörlurar innan mina vänner hinner dit :( Hmpf, just det, mina vänner som envisades med att scanna hela förra veckan när vi skulle ha suttit tillsammans i verifieringen :( DÅLIG STIL!

Nu var jag deprimerad av det jag skrev,
och måndagslessheten börjar slå till. Tror mitt inlägg blev lite luddigt också, men jag orkar inte bry mig. Bara lite tankar jag hade om mitt psyke och jobb.. Sen ska jag bara tillägga att mitt psyke inte blev bättre av att det snöade ikväll och all asfalt som jag älskade att se täcktes av det där vita, fula, kalla igen..

- Kartfixare

Idag vaknade jag upp först vid halv 10 av grannen. Var mer trött, men det är alldeles för varmt i vårat sovrum, så jag klev upp. Blev samma mjukstart på dagen idag med frukost och tv-tittande. Sen har jag väl inte gjort så jävla mycket ansträngande alls idag. Jag tog hem massa film som jag velat se, och tackar min vän Kickan för att hon påmint mig om filmer på sin blogg.

Tog hem Slumdog Millionaire som vi såg på idag också, eftersom Kickan hade skrivit att den var så bra. Hade inte ens hört talas om den innan det, men sen hörde jag också hur många Oscars den fick och då tänkte jag att den verkligen måste vara något att se. Och det var den ju, kanske inte som jag hade trott, men den var riktigt bra, och annorlunda! Rekommenderas!

La märke till att jag fått hem alla filmer jag hittade, så jag överväger att gå och koppla in datorn till tvvn och se på någon. Haha nu kom jag på vad jag gjorde i fredagskväll efter Musikdirekt; jag satte i datorn med tvn (Totta köpte en sån sladd till mig) och kollade på Ugly Betty, sen satte jag på någon b-komedi och somnade :P

Nåja, jag har fördrivit denna dag med att i flera timmar sitta och knåpa med Eniro och Photoshop för att göra enkla vägbeskrivningar. Dels till Totta som ska till Umeå imorgon kväll, och sen även till mig själv så jag vet hur jag ska köra på torsdag och inte köra fel. Har inte tid med sånna misstag då ser ni, men mer än så kan jag inte säga! Vill bara poängtera att Totta hittar till Umeå, det är bara vägbeskrivning till exakt vart i Umeå han ska bo, och hur han ska hitta till en skola som ligger utanför Umeå.. Han har rätt bra lokalsinne, om ni trodde något annat :P

Men vet ni hur pilligt och knåpigt det är att printscreena en karta och sen klippa ihop den i PS? Försökte först med paint, men det var ju ingen hit då man bara kan ha ett paint-fönster uppe samtidigt. Men i PS gick det rätt enkelt och bra, tills jag skulle skriva ut kartan och det gick åt helvete för jag hade gjort fel pappersformat. Jaja, lätt att ändra till ett annat tänker ni, men NEJ. Jag var tvungen att göra om hela skiten, plus att det är svårt att få med en karta som typ går som ett enda långt streck och tar mer plats än ett A4. Så det var mycket knåp, och sökandet efter rätt funktioner för att göra dittan och dattan. MEN jag fick till det till slut, och även fast det vart rätt litet, så ser man hur man ska köra!

Ni får ett litet smakprov;



- En skön lördag

Hejsan hejsan. Har vart en riktigt lugn och skön helg må jag säga! Efter fredagkvällens äventyr blev det inte mycket mer gjort, och jag la mig redan vid 12 tror jag. Har i alla fall inget minne av vad jag gjorde?! Totta spelade dataspel vet jag, men vad gjorde jag? :P

Lördagen blev en "tidig" morgon, och ni vet varför vid det här laget. Dock är det bra på ett sätt att komma upp redan vid 9 för man hinner med så mycket mer. Jag och Totta tog varsin dusch, sen gjorde vi frukost. Sen satt vi och slöa framför tvn, tills jag kom på att vi kunde åka till Brunflo och gå på Sedins färgaffär, plus svänga förbi Lillänge så han kunde köpa lite öl. Han hade nämligen struntat i det bara för att jag inte skulle ha nåt :P

Så vi satte oss i bilen och brummade mot Lillänge. Sen vart det Coop, bolaget, Fresks. Efter det var klockan 2 och det var försent att åka till Brunflo. Istället väntade vi ut tid genom att besöka Ixohouse, Barnens hus, Triconor, ner på stan och Mittpunkten, Videoteket mm. Sen åkte vid till Max och åt middag vid fyratiden. Är lite småstolt över att jag inte köpte något, mer än mat och chips, på alla affärer vi besökte!

Efter Max åkte vi hem med matkoma och la oss i sängen och glodde på lite Vänneravsnitt. Sen dök Andersson upp och vi spelade Chicago och Plump. Trot eller ej, men jag vann på Chicago igen :P Plump med för den delen. Sen dök Dudda och Arrak upp och vi spelade Bonzana (beans) och sen Östersundsspelet. Riktigt trevlig och lugn kväll, precis vad jag ville ha!

- Spännande kväll i stan

Är min lillebror bäst eller är han bäst?! :D
Ikväll var jag, Totta, Lollo, mamma och pappa på Storsjöteatern och kollade på musikdirekts deltävling 1. Min lillebror var nämligen med och tävlade. Han rappade tre låtar han skrivit själv och som Bignick (världens bästa Nicke) hade gjort musiken till. Han var så jävla bra och jag är så stolt över min lillebror som är så begåvad!

Sen när alla typ 13 bidrag gjort sitt var det dags för juryn att säga sitt. dom valde ut två jorkrar och sen gick en kille som var sjukt duktig på piano vidare.. Och så gick Görda också vidare. Och för er som inte vet, är det min lillebrors artistnamn :D Åhh så glad jag blev för hans skull! Nu står han i finalen som är den sista april, så jag ska förmodligen dit och heja då med! :) Grattis världens bästa lillebror!



     

                        Lillebror                  Papparazzin       Just fått veta att dom gått vidare!

- Nothing is ever really forgotten

Jippyyyyy! Äntligen har vi fått våran soffa :) Dessutom fick vi tv-bänken idag så nu börjar alla möbler falla på sin rätta plats, det enda som saknas nu är Tottas morbror som ska borra fast listerna i gästrummet och sätta upp skåpet i badrummet. När det är klart har vi bara några hyllor och tusen tavlor som vi måste komma på vart dom ska vara :P

Annars då så har jag vart iväg och tränat idag trot eller ej. Båda jag och Lollo är totalt opepp nu för tiden på detta, men vi känner oss båda tvingade pga den andra, så då åker vi dit i alla fall. Är ju bra på sitt sätt :P Sen passade jag på att sola igen, nu börjar det märkas lite smått också. Tyvärr finns det en nackdel för mig att bli brun, och det är att alla ärren framträder mer och blir vita :(




"you hold the answers deep within your own mind
consciously you've forgotten it
that's the way the human mind works


whenever something is to unpleasant,
to shamefull for us to entertain,
we reject it


we erase it from our memory
but the imprint is always there
nothing is ever really forgotten"


Evanescence - Understanding

- Behöver ingen väckarklocka längre

Fan vilken otrevlig morgon det varit idag! Vaknade först kl 5 av att Tottas jävla mobil ringde. Han har ju dessutom världens irritersammaste ringsignal; Spiderpig med homer, och inte på så låg volym heller. Så när man vaknar till den sätter man hjärtat i halsgropen för att man blir så skrämd. Sen kom han in och sa hejdå, vilket jag självklart vaknade av. Då upptäckte jag även hur satans varmt det var i rummet, var helt svettig i nacken :S Tog ett tag att somna om sen..

Sen lite före 8 vaknar jag av en skata/kråka som kraxar utanför fönstret. Försöker somna om, men upptäcker då till min förtjusning att grannen även spelar dansbandsmusiken mitt i veckan. Så jag låg där och försökte somna om i typ en timme till hennes extremt världelösa musik och den där dumma fågeln utanför. Slumra till ett tag, men sen väcktes jag igen av någonting. Hur trött som helst klev jag upp i alla fall, för vad är meningen att försöka sova när saker omkring bara stör?!

Nu vet jag inte vad jag ska göra för jag är klar att åka på jobbet. Eller ja, jag ska ju äta lunch också, men det är lite tidigt för det än :/ Kanske ska försöka plugga lite mer..

- Ingen bad hairday här inte..

Utan snarare en dålig ryggdag. Fy fan fattar inte, fick ont i ländryggen på en gång jag satte mig på jobbet. Kände så väl igen smärtan, den brukar nämligen komma så fort jag sitter i fel stol på jobbet. Men idag satt jag i min vanliga stol och ändå fick jag ont :( Tillslut gav jag upp och åkte hem en timme tidigare, när jag fick veta att vi var för många på jobbet. Tog dock lång tid innan det onda gick över, och linimentet fick bli räddningen.

Vid 7 kom i alla fall Andersson, Morgan och Christine hit och vi har suttit och spelat spel tills nu, riktigt kul. M&C hade även med sig lilla söta Theo, så lite gos med honom blev det också! Nu har jag fått huvudvärk och tror det beror på vätskebrist, så jag överväger att svepa massa saft och krypa ner i sängen..

- Första mötet med Isabelle

Igår hade jag en väldigt stressig dag. Det hela började efter att jag klivit upp vid 8 tiden och tagit mig en dusch. Kom då på att om nu Carro, Jörgen och Isabelle skulle komma förbi var det ju smart att ha bakat kakan innan jobbet, då jag inte skulle sluta förrän kl 17. Så efter lite googlande och smsande med Carro hittade jag ett receept, men kom på att en kaka nog inte skulle räcka om dom i Ope också skulle komma hit. Så jag började baka 2 kakor medan jag samtidigt gjorde i ordning min lunch som fick bli sån där god sallad igen.

        
Stekt Halomiost                Saker till salladen              Bakning på G                     Min goda sallad

Bakandet gick bra, trots att jag glömde den andra kakan i ugnen i en timme. Det är beviset på att vår ugn inte är nå bra, eftersom kakan vart precis som den första, trots att den hade stått inne en halvtimme längre.. Under tiden belv det även bestämt att vi skulle äta middag allihopa tillsammans hos oss ikväll. Så innan jag drog på jobbet drog jag ut alla kycklingfiléer jag kunde hitta i frysen, samt en potatisgratäng.

     
Äpplen till kakan                Kakan på gräddning         Färdig kaka

Efter jobbet stressade jag hem och jag och Totta satte igång med att laga mat. Skulle ju även göra sallad, sås, och marsansås till kakan, så det blev himla stressigt då alla dyker upp på en gång också :p Men dom fastnade ju såklart inne i vardagsrummet med lilla Isabelle, så det var bara att stöka på då.. Hann i alla fall klart med allt till kl 6, då jag hade sagt att vi skulle äta..

     
Stolt morbror           Stolt pappa                         Stolt moster

Maten blev jättegod, och alla åt sig mätta. För mätta, för sen orkade dom kanppt äta något av efterrätten. När dom åkte hem igen hade inte ens kaka nr 1 blivit uppäten, så jag skickade med den andra kakan med mor&far. Nåja, eftermiddagen fick jag hålla i Isabelle och vi satt och gosade i soffan. Så himla söt unge, så det finns inte! Gick ju inte att slita sig ifrån henne överhuvudtaget!

        
Stolta morföräldrar           Stolt moster             Stolta föräldrar :)

- Jag blir så less!

Jag kräks på att plugga. Nä men liksom, vart fan har alla ord, alla bra tankar och det tagit vägen? Jag kör fast hela tiden och kan inte uttrycka mig alls. Ni vet, mitt pluggande handlar inte så mycket om fakta, utan jag ska mest bara reflektera över saker hela tiden, alltså förklara saker med mina egna ord och vad JAG tycker om det osv. Inte det lättaste just nu kan jag lova. Vet inte vad det är för jävla fel men jag kan inte koncentrera mig och tappar alla bra ord hela tiden. Jag brukar vara bra på att reflektera över saker, speciellt om jag är intresserad av det. Men det jag skriver om nu är ju intressant, det tycker jag egentligen ju, så varför går det inte?!

Jag ska skriva om sociala och kulturella förhållanden, och om hur våran uppväxt skiljer sig åt, och hur det påverkar oss olika mm. Jag har mycket att säga om det egentligen, eftersom jag verkligen tror att det till största del är samhället som formar oss, och kanske till 20-30 % är det vårat "arv". Men, som sagt, det står still i min hjärndöda skalle. Undra om jag ska sitta uppe i natt istället? Känner mig aldrig speciellt smart om dagarna :/


Mitt i min frustation ska jag passa på att dra en dålig ordvits;
Butter(fly)kaka
Kom på den på förskolan när jag satt och "bakade" trolldeg med småbarnen..

- Utmanad

Jag blev utmanad av Marica.

Regler:
Ta en skärmdump på ditt skrivbord (tryck in knappen PrtSc, brukar finnas långt upp till höger vid delete knappen)
Lägg ut på din blogg, skriv ett par rader om bilden och utmana fem andra att göra samma sak.

Här kommer en bild på hur mitt skrivbord ser ut just nu:


Finns inte så mycket att säga om denna bild.
Men jag har tagit den själv och är en av dom vackraste bilderna jag vet.
Något med den fascinerar mig, och så är den lugnande och har fina färger.
Och just därför har jag den som bakgrundsbild.
Anledningen till alla dokument mm är för att jag ska hålla koll på vad jag inte har kollat igenom när det gäller plugget..

Jag utmanar:
Lollo
Jessie
Therese

Maja
Madde

- Lila är temat

Har vart en fullspäckad dag.
Inte för att jag haft så mycket för mig, men efter en ytterst tidig lunch vid kvart över 9 kom Tottas mamma och hämtade upp mig vid 10. Vi åkte till massa affärer och tittade på gardiner. Slutade med en jättefin panellängd som var vit med lila blommor på (se bild längre ner).

Efter det åkte jag direkt till jobbet och avverkade 5 timmar i verifieringen. Börjar bli en aning lesdsamt att sitta där, men den här veckan som är min kvällsvecka, ska jag sitta där oavsett problem med handen eller inte.

Efter jobbet plockade jag upp Totta och vi åkte på Willys och snabbhandlade lite grejer. Mest grejer som jag ska göra mer godsallad av :) Och ägg så jag kan göra äppelkaka och bjuda syster, Jörgen och lillan på när dom kommer hit. Blir imorgon eller på onsdag låter det som :D LÄNGTAR!

Väl hemma stressade jag ihop stuvade makaroner och korv och åt framför nyaste Desperate Housewives-avsnittet. Kl 7 började nämligen mitt datormöte med plugget. Men det höll inte i sig så länge då läraren är nere i Linköping och hennes headset inte ville funka helt okej. När man bara hör vart tredje ord som läraren säger är det inte så stor mening att försöka bedriva någon undervisning. Så vi sköt upp mötet till nästa tisdag.


- Gårdagen

Igår var som sagt en lugn dag, men självklart utan sovmorgon. Det var ju lördag, vilket betyder dansbandsmusik hos grannen kl 8 på morgonen :( Börjar bli lite less på det där. Men eftersom jag bara höll på att satäda och dryga med tiden, blev det en powernap mitt på dagen. Sen vart det en låååååång dusch. Och när jag klev ur den hade Jon, Moa och Rut kommit på besök. Så det blev lite gos med dom då innan dom gick hem igen.

Sen korkade jag upp en Asti som jag hade kvar sen förut, men den smakade inge bra. Totta fixade Gallianos åt oss och sen hjälpte han mig att platta mitt hår. Tänk att jag är så hjälplös när det kommer till mitt hår. Det enda jag klarar av själv är att borsta det, tvätta det och sätta upp det i en svans typ.. Någon som har tips på hur mna lär sig fläta sitt eget hår?

Efter en stund kom Morgan hit och vi satt och snacka massa skit tills vi tog bussen in till stan och vidare hem till Jessica som skulle ha fest. Eller ja, Ingela och Christine skulle ha födelsedagsfest hemma hos Jessica. Hade riktigt trevligt där, men som alltid blev det ju krogen sen. En kille på festen var skitsnäll och fixade 25 biljetter till alla oss som varit på förfesten. Så slapp man köa då. Men väl inne på G3 var det inte roligt.. Som vanligt. Träffade iofs massa roligt folk, bla innebandykillarna, och dom shakade loss med Totta och Andersson. Så träffade jag Söt-Sandra och Majke en snabbis.

Efter mycket stå och titta på när killarna dansade beslöt vi oss för att gå och äta innan vi skulle ta en taxi hem innan alla andra skulle ha taxi. Jag gick på SubWay och köpte mig en stor sub för att ha till idag också. Var så skönt att komma hem och lägga sig sen. Är synd bara att jag ska ha så tråkigt på krogen..


     
Morgan, Totta, Glenn, Jennie, Christine, Jocke (?), Jessica, Tottis, Jennie, Christine

     
Bröderna Johansson. Ingela och kalendern. Dudda och hans månadsbild.

  
När vi åkte taxin från Jessica in till stan hade vi högt dunk dunk och discoljus i bilen :D


Kvällens bästa; Andersson!

- Reflektioner över tv-program

Nu har jag ätit klart och sitter på Svts hemsida och lyssnar igenom melodifestivalsbidragen, har ju faktiskt lyckats missa alla avsnitt utom slutet på första när Ugglas var med. Dock har jag ju hört några som RixFm envisas med att spela 100 ggr dagligen :( Men jag måste ju hålla med Lollo om att hon som vann hela skiten (Malena nåt, operalåten) låter väldigt mycket som ett plagiat. I alla fall i refrängen, kan inte bestämma om det är Kempes låt Vinciero eller en annan mycket känd låt den påminner om.. Det är i alla fall endast några få strofer som skiljer låten jag tänker på och hennes låt åt.

Nåja, känns inte som att det var ett bra bidrag att försöka vinna hela Eurovison med, men vem vet, det låter ju inte som alla gamla vanliga schlagerlåtar.. Är bara så glad att Ugglas inte vann, för hur i helvete hade det gått då? Att försöka översätta den där låten till engelska hade vart en katastrof som jag tror att man inte ens hade gett sig in på. Men att framföra den där låten på svenska, hur fan hade det gått då? Vi hade nog uteslutits från jippot för all framtid :P

Nu ska jag gå över till att reflektera lite över Let's dance. Nu är det ju bara 3 stycken kändispar kvar, och jag är inte förvånad över att det blev Laila, Morgan och Magnus som stod kvar till sist. Dom tippade jag fram som poentionella vinnare redan efter 2-3 avsnitt, då dom verkligen varit jätteduktiga. Nu har jag inte fortsatt att följa varje program, men har hållit mig uppdaterad om vem som åkt ut på hemsidan varje vecka. Men jag tror att det blir spännande i nästa program när dom där 3 ska bli 2, eftersom dom verkligen är så bra allihopa. Kan inte säga säkert vem jag tror vinner hela grejen, men kanske, kanske Morgan?

Jaja det var mina åsikter om två stora tv-programsjippon som många följer :P Jag kom för övrigt på att det var en Beckfilm ikväll på fyran som jag glömt bort att se, så jag tror att jag ska bänka mig framför tvn och låta Totta låna min mus och spela Dood ifred. Tills dess ska jag roa mig med att redigera ytterligare två bilder, på dom senaste i arbetsstyrkan på jobbet, så min teamchef Berit blir glad. Och så kanske det blir ett blogginlägg till innan Beckfilmen.

- Liten kul sak, tycker jag..

Hahaha!!! Jag har nyss gjort mig ett riktigt mål mat för idag. Var inte sugen på något och var på väg att poppa en påse med micropopcorn då jag till min förtjusning upptäckte ett paket med tortelini + sås. Men nu till det roliga, när jag nästan hade kokat klart tortelinin och skulle börja med såsen upptäckte jag att det luktade hemskt äckligt av tortelinin.. Det luktade nämligen BLÖT HUND! Och det vet väl dom flesta att det inte är någon golukt precis. Tur nog smakar maten inte så och nu ska jag koppla av lite med bloggläsning medan jag äter min mat!

- Bilder på nygrejerna

Här kommer nu lite bilder på nyinköpta grejer till lägenheten :)

     
1. Köpte den där gröna (blå var slut) bläckfisken för att hänga strumpor mm på tork efter tvätt.
2. Ny hörnhylla för att förvara schampo mm :)
3. Den där spegeln ska bort och dit ska istället det nya badrumsskåpet.
  
        
1. Stort matbord från Ikea för upp till 10 pers. Stolarna från Jysk. Underläggen från Indiska.
2. Köpte ett lila fat på Ikea, ljuset och sanden på Lagerhaus. Duken är från Öb.
3. Soffbord från Ikea. Duk från Åhlens, och ljus och sand från Lagerhaus.

  
1. Dom fina lila gardinerna som vi fick av Tottas mamma, från Indiska.
2. Köpte även djupare lila skålar på Ikea att ha i fönstren med sand och ljus från Lagerhaus.

    
1.
Köpte två tvättpåsar på Ikea för att enklare sortera smutstvätten.
2. Hittade mig en relativt bra och billig stol att sitta på vid datorn, på Ikea

  
1. Lampa som vi fyndade på Europa Möbler med fint lövmönster. Hamnade i sovrummet.
2. Lampa som vi köpte på Blocket (men finns på Ikea). Den hamnade i gästrummet.

- Förmår mig inte att göra ett skit

Alltså vad är det med mig och min självdisicplin? Kommer någon ihåg att jag lovade att blogga mycket i helgen? Om inte så synd att jag påminde er. Men liksom, tiden har funnits, speciellt igår på dagen när jag itne gjorde mycket alls. Men hur mycket har jag bloggat? Ingenting. Nej, så duktig är jag att jag inte ens kan göra det.

Nåja, nu ska jag blogga, för egentligen ska/BORDE jag plugga, men som den extremt duktiga tjej, på att hitta på ursäkter och tusen andra saker att göra,som jag är, så ska jag chatta med min Lisa istället och passa på att blogga. Åh vad jag är stolt över mig själv.. Noot!

Dagen idag har tillbringats i vår säng med vänneravsnitt efter vänneravsnitt, plus en massa tattar-cola från Coop, samt en halväten submacka från inatt :) Efter att huvudvärken gått över städade jag lite, tog hand om disken och vek ihop alla nytvättade kläder. Sen vart det en dusch, och sen hamnade jag här..

Nu ska jag gå och fota lite i lägenheten och ÄNTLIGEN lägga upp bilder på det vi fick emd oss från Ikea. Bloggar snart igen!

- Min svaghet, någon annans styrka?!

Efter att jag varit på en grej imorse åkte jag förbi sjukhuset och letade mig inåt och neråt i huset till något dom kallar Ortopedtekniska avdelningen. Där provade jag ut och köpte ett handledsskydd med skenor, som gör att handleden hålls på plats och ej kan böjas framåt eller "bakåt". Mycket bra investerade 330 kr, det bästa är att jag får tillbaka dom av jobbet, då dom räknas som skydd mot arbetsskador :D
Tack så hemskt mycket Roger för ditt braiga tips/råd! :)

Efter det vart det några outhärdliga timmar på jobbet, med en handled som gjorde ont, men blev bättre ju längre jag använde skyddet. Det jobbigaste var dock att jag inte hade någon rolig att prata med. Dumma David som måste vara "sjuk" :( Är han sjuk imorgon ska jag be om hans nummer och skicka ett argt sms till honom!

Sen efter jobbet blev det tillagning och storkok av Chili con carne. Och så fick vi en efterlängtad middagsgäst, nämligen Jörgen. Försökte pumpa han på all information. Förhoppningsvis får dom åka hem snart, och då blir det en familjeträff här hos mig och Totta innan dom far vidare mot Tännäs. Längtar! Hon är ju så söt på bilderna, men dom är nog ingenting mot verkligheten :D

Sen åkte Jörgen tillbaka till Carro och jag åkte motvilligt iväg till badet för att möta upp Lollo och gå på ett vattengympapass. Dock använde jag såklart inte min inflammerande arm. Utan den fick hänga löst medan min andra arm fick jobba hårdare. Men jag såg en fördel med detta, och det är ju att nu kanske min vänstra hand hinner komma ikapp i styrka som min högra har ;P Efter det blev det i alla fall solning och nu äntligen är jag hemma igen och ska snart krypa ner i sängen med något vänneravsnitt laddat eller så :)

Imorgon är det äntligen helg och då LOVAR jag att skriva mer, oftare, och lägga upp bilder! Natti!

- Pancakes and Chicago

Den där saken jag var på i Brunflo var helt okej. Jag har fått en liknande sån där behandling förut av Mita, och då tryckte hon på ställen som gjorde jätteont först, men när hon var klar kändes det knappt. Men den här gången kändes det typ ingenting då hon bara tryckte lätt på massa muskler för att lösa upp dom som dragit ihop sig och låst sig.  Det var det hela saken gick ut på och att få till en rak linje mellan huvud, axlar, höfter och fötter (tror jag). Blev dock en stor skillnad när hon var klar, och det kändes konstigt, typ som att jag stod och spände ut magen, men det var bara min normala hållning :P Nu måste jag tänka på att försöka vänja in min kropp i den nya hållningen, annars kommer den av gammal vana gå tillbaka till sin gamla dåliga hållning.

När jag kom hem sen gjorde jag och älskling pannkakor. Dock kunde vi inte komma överens om det skulle vara tunna eller tjockpannkaka. Så jag gjorde en dubbelsats och sen fick Totta steka sina egna tunnisar. Dock blev jag sugen på hans när jag såg hur ljusa han gjorde dom. Visste inte att han också gillar blekfisar till pannkakor :P Men min tjockpannkaka med bacon blev också ljus och jättegod!

 

     

Efter middagen och lite slapp i soffan ringde vi över Andersson och det blev lite spel igen. Jag vann återigen på Chicago och Totta sa att han aldrig mer ska spela det :P Men sen fick han vinna på Uno så jag tror han var rätt glad när han somnade :P Fattar inte att man kan vara en sån dålig förlorare, tur nog är han inte lika dålig förlorare som min lillebror var en gång i tiden (vilket han lyckligtvis växte ifrån), för det var hemskt när han inte vann...

- Den bästa nyheten på länge!

Nu ska jag berätta om den glada nyheten; jag har äntligen blivit moster (igen) :D
Idag fick jag sms av Jörgen som skrev att igår föddes deras lilla dotter och att alla mådde bra efter allt :) Jag är så himla glad att allt gick bra för dom och att dom äntligen har fått sitt lilla barn dom längtat efter! Jag har också längtat! Men det har verkligen inte varit lätt för dom, speciellt Carro, under graviditeten, men nu så är det klart och dom fick den finaste lilla flickan i världen!

Längtar så tills jag får träffa henne och hålla i henne, och äntligen kan Carro få alla saker jag köpt på mig för att ge barnet. Och mer lär det bli :p Jag fick en bild på henne på mms idag, men jag väntar med att lägga upp några bilder tills jag kollat med hennes päron om det är okej :P



Nåja, stort grattis till Carro och Jörgen som äntligen blivit föräldrar.
 Och jag vet att dom kommer bli helt underbara föräldrar! :)

- Idag är det mesta bra :)

Imorse när jag vaknade mådde jag mycket bättre. Jag mådde faktiskt bra, haha. Så jag klev upp och åkte på jobbet, och har inte haft några problem alls, mer än handen då, men det hade jag räknat med. Har haft jättekul i verifieringen med Peter och David. Dom kan verkligen få tiden att gå fort, och så roligt vi har det!

Sen fick jag mig en väldigt glad nyhet idag, men mer om det sen :) Och så kom Jessie förbi jobbet och dumpade mina täckisar som jag glömde hos henne förra helgen när vi var där. Alltid lika kul att se henne :)

Nu har jag ätit den goda woken som Totta blev tvungen att göra själv igår när jag mådde dåligt. Och jag måste säga att han lyckades riktigt bra, jättegod var den älskling! :) Nu ska jag in på stan en snabbis för att sen brumma vidare mot Brunflo där jag ska på Lenas friskvård och få Ortobionomi (eller nåt) i ca 1 timme. Snälla mamma gav mig sin tid och ska betala den åt mig också :) Det tackar man för, och ja, tack Lollo för att du inte ville ha tiden utan lät mig få den :P

Jag är så glad och lycklig idag ^^

- En underbar människa <3

I lördags vart det så sent så jag orkade inte blogga. Och på söndagen hade jag fullt upp med Ikea och montering av det vi köpte. Och igår var svärföräldrarna hit i varsin omgång och sen hade jag datorträff med läraren, och efter det var jag så sljut så det blev en dusch och sen sängen. Och min ursäkt idag? Jo jag mår så sjukt jävla dåligt. Började efter massagen jag fick efter jobbet, när jag kom hem. Har mest legat i sängen sen dess med frossa, benssmärta, illamående och sjukt ont i armen/handen som jag klagat över tidigare.

Mita, massösen på jobbet, är kanske den underbaraste människan som finns?!! hon är så jävla trevlig och omtänksam och bara helt genomgod. Hon får en alltid att slappna av och må bra, och hon visar verkligen att hon bryr sig om en. Idag sa hon väldigt många bra saker och visade extra omtanke. Men allt tänker jag inte ta upp här.

I alla fall tog hon sig en titt på min hand och det visade sig att jag har en muskelinflammation, men inte i handen utan uppe i armen vid armbågen typ. Sen tipsade hon om en stödskena som jag borde skaffa för att inte hålla på och vrida på handleden. Och så skrattade hon när jag visade upp kroppstrumpan jag fick på hälsocentralen och kunde inte förstå hur dom kunde ge mig den bara.

Och jag förstår inte heller. Vad är det för fel på Hälsocentralen? Varför kan dom inte undersöka ordentligt och ge dom bästa alternativen? Bara för att jag är ung och fattig eller vadå? När jag var där kände han bara runt handen och handleden, Mita kollade direkt längre upp på armen och hittade fort mitt ömma ställe.. Äh Hälsocentralen suger, men jag ska inte tänka mer på det där, utan glädjas åt vilken underbar massös vi har på jobbet istället. Hon är verkligen toppen-bäst! Och jag rekommenderar henne gärna till er andra som behöver hjälp! Fråga bara!

Det kommer mer uppdatering sen om helgen och bilder mm. Men just nu har jag för ont för att orka skriva, och magen mår inte bra. Ska lägga mig i sängen och slå på någon film.

- Ett jobb jag aldrig får

Sådär ja. Jag hade ställt klockan på tio och halv elva imorse för att det var absolut senast jag fick kliva upp för att hinna tvätta håret innan vi skulle till Ope. Det slutade med att jag vaknade till vid halv nio och försökte somna om, men vår käre granne verkar ha för vana att spela USEL hög dansbandsmusik på helgmornarna. Och det är inte bra musik heller, utan dom där låtarna som låter likadant hela tiden även fast det är 5 olika låtar vi pratar om.. Suck. Nåja, var ju inte trött när jag vaknade så jag tror min sömn har kommit i balans igen :)

Efter en lång dusch med hårinpackning och allt så sitter jag nu här och väntar ut tiden på att få åka till Ope. Tvingade min kära sambo att slå in ett paket till papppa också då jag verkligen suger på sånt. Det är nog det sista någon skulle anställa mig som i alla fall; julklappsinlsagare :P

Blir en födelsedagslunch i Ope i alla fall eftersom pappsen fyller år idag :) Vi skulle få flygande jakob så det ser jag framemot! Sen efter den ska vi nog bara hit en snabbis, för sen vid 5 ska vi vara nere hos Jon och Helena och vara barnvakt till Moa och Rut några timmar, medan dom ska iväg på Helenas mammas födelsedagsmiddag :)

Det blir en kul dag tror/hoppas jag, och så är det bra att vi håller oss lugna ikväll så vi kan komma iväg till Ikea vid 8 imorgon :) Skriver ikväll när jag kommer hem och lägger upp lite bilder kanske :)

- Spelkväll igår

Igår efter jobbet gjorde jag jättegod sallad med stekt haloumiost, roccula, majs, tomater, paprika, houngsmelon och lök och satte mig och svulla det framför senaste Ugly Betty avsnittet. Så himla nice start på helgen kan jag lova :)
Efter det hjälpte jag Totta att pyssla lite med saker han hämtat från förrådet i gamla lägenheten. Men sen när han skulle kolla på någon skräckfilm och internet slutade funka för mig, då kände jag bara hur jävla trött jag blev.

Så jag smet in i sovrummet och la mig i sängen. Då kanske klockan var typ tre - halv fyra. Sen kommer Totta och väcker mig kvart över sex och säger att Andersson snart kommer för vi ska spela spel. Oj så skönt det var att sova några timmar, även om det känns obehagligt äckligt när man kliver upp.. Men verkligen behövligt.

Sen spenderads kvällen vid matbordet med Uno, Skipbo och några kortspel. Jag vann Chicago för första gången någonsin tror jag :) Gjorde en chansning när jag tog en "chicago" och lyckades klara den för att jag hade färg. Dock vart Totta jättearg på mig då för han också ville ta en Chicago just den omgången :P

Andersson gick hem typ vid 12 och Totta däckade ganska snabbt i sängen. Men jag som sovit var rätt pigg och dessutom bäörjade det kännas att jag inte ätit någon middag. Så jag tog mer av salladen och la mig i sängen och åt, samtidigt som jag avnjöt några vänneravsnitt :)


Vill verkligen tipsa om denna sallad, den är så jävla god!
Egentligen så skulle det vara godare med soltorkade tomater i också, men dom jag köpte var inte goda.
Sen kan man ju ha nötter & gurka i också :)

- Min torsdagkväll

Vattengympan gick rätt så bra, var bara en övning som var jobbig, och det beror på träningsvärken jag har i magen sen tyrannpasset i tisdags. Sen när vi skulle hålla i kanten och sträcka ut armarna och göra en sak med benen började min handled göra ont, dock den vänstra och inte den högra som jag var till doktorn med :S Knepigt det där, men jag börjar väl få problem med båda handlederna pga jobbet..

Efter vattengympan tog vi oss en fika och Lollo spillde ner sig själv med halva yoghurten hon köpte. HAHA såg ut som spya och Lollo satt och sa/skrek; fitta, fitta, fitta, medan det gick förbi några killar/män som tittade konstigt på henne :P Sen kom Anna H som vi jobbade med på badet förut och satte sig och pratade med oss ett tag. Hon vart sugen på att börja träna på badet hon med så vi får väl se om hon dyker upp på något vattenpass :P

Sen skulle vi sola solarium med det var så kort tid kvar så Lollo avstod och lät mig göra det. Och det var så skönt! Så himla varmt och skönt så jag höll på att somna flera gånger.. Det blir fler sånna framöver. Ska nog försöka göra det en gång i veckan i alla fall så kanske man hinner bli lite brun innan sommarsolen kommer fram och man kan bli brun av att vara ute istället :)

Nu lät jag lite positiv men jag känner mig inte det.. Är så jävla trött, som jag alltid skriver. Men vad är det för fel liksom? Jag har hört att man ska bli piggare av träning och så, men jag blir bara tröttare. Och nu menar jag inte att jag är trött efter ett pass, för det blir väl alla, utan jag är trött i största allmänhet, och det är det jag har hört att träning ska bota. Men det gör det inte för mig inte.. Eller så har jag inte tränat tillräckligt länge än för att det ska börja ge sånna effekter..Jaja, återstår att se..


Gammal bild på Lollo från en fest på badet

- Ge mig min lust tillbaka!

Att det ska vara så svårt att komma på en födelsedagspresent till min pappa :/ Inte hade han några speciella saker han ville ha heller. Nu har jag i alla fall köpt en sak, och sen ska jag och Lollo och kanske Semlan gå ihop och köpa presentkort på någon affär eller så.. Hoppas han blir glad för det!

Idag efter jobbet och en snabblunch hemma, åkte jag till Djursjukhuset och mötte mamma, pappa och djuren. Dom små skulle få sin årliga vaccinspruta :) Goldie var pigg och glad och tyckte allt var roligt/spännnade. Katterna däremot ville helst inte gå ur buren, och när vi väl fick ut dom lämnade dom små tassavtryck på bristsen. Dom brukar nämligen börja svettas för dom är så rädda när vi är där, så himla gulligt, men man tycker ju synd om dom samtidigt för att dom är så rädd.. Men allt gick bra som vanligt.

Efter det vart det en sväng i Lillänge, hämtade ut mina värktabletter på Apoteket, och hittade äntligen en bad-bh på Lindex. Mina triangelbikinis jag har var ju inte såå kul att ha på vattengympan, då brösten lätt hoppar ur av för mycket rörelser.

Nu sitter jag bara här och gruvar mig för att åka och träna sen. Är så opepp på det så det finns inte. Jag insåg för ett litet tag sen att jag är opepp på det mesta just nu, och vill bara sova. Är så trött heeeela tiden, och inget orkar jag göra. Pluggandet skjuts bara upp dag för dag och snart kommer jag ligga efter en massa om jag inte skärper till mig.. Är så jävla sugen på att säga upp mig också, det går inte att förklara hur less jag är på jobbet... För en stund vart jag sugen på att hoppa av skolan också, men då är det ju 40-timmars veckor på jobbet som gäller igen, och det pallar jag inte..

- Man ska ALDRIG säga aldrig!

Idag gjorde vi tjockpannkaka med bacon i. Och oj så himla god den vart! Ibland lyckas vi bra i köket. Ja vi, Totta hjälper till hela tiden (när jag tillåter det) och förra veckan gjorde han så himla god tacoköttfärs, så jag kommer aldrig mer göra det, utan det ska han helt och hållet få stå för! Dock bör jag kasta bort köttfärskryddan, för ger jag honom hetl fria händer vet jag att han kommer he i köttfärskrydda och vitpeppar. Kanske två av dom vidrigaste kryddorna jag vet?! Vitpepparn är bara för stark, men köttfärskryddan, har ni smakat det? Så jävla äcklig, trots att det egentligen nog bara är typ peppar..

Det är kul att laga mat, speciellt när man lyckas så bra att man gör godare mat än mamma :P Det är henne jag ringer varenda gång jag ska göra någon "ny" maträtt som jag inte vet hennes recept på eller så. Och hittills tycker jag att allt har blivit godare än hennes mat :P Men det får ni inte säga till henne hehe..

Häromdagen bokade jag förresten tågbiljetter till min älskade Lisa, så 1 maj drar jag till henne för en lite weekendresa :) Sen är nästan allt inför min och Tottas weekendresa i slutet av mars bokat och betalat nu, och det är såå skönt att äntligen ha en färdig plan och det mesta klart för sig! Men faktiskt, det jag längtar mest efter just nu, det är att det ska bli söndag och vi är på Ikea/Birsta och shoppar :D

Dock kommer det inte bli nån möbelmontering för min del sen pga min hand. Har sån jävla otur heeela tiden. Och jag ska aldrig mer säga/tänka saker som "det har jag aldrig råkat ut för", för bara på kort tid nu har två sånna saker jag sagt så om gått och hänt mig :(

Det första var magsjukan. Jag hade nog aldrig haft det förut, och sa det gång, på gång. Ja vad händer då, jo jag får magsjuka. Och för ett tag sen när jag pratade med Roger om hans handledsproblem och att det var vanlig arbetsskada på jobbet, så tänkte jag "hur kan alla få problem, jag känner då inte av det ett dugg". Och vad händer? Jo jag lyckas få hand- och handledsproblem, som vägrar sluta :(

- Tur man inte är hyprokondikter

Så har man bränt 150 spänn på i princip ingenting. En kroppsstrumpa möjligen, men det får den att låta så dyr. Var så här; jag tog sovmorgon imorse och ringde hälsocentralen vid 8 för att se om jag kunde på en tid idag. Det fick jag också, men på eftermiddagen. Så efter jobbet traskade jag ner till hälsocentralen, och anledningen var att min hand fortfarande gör ont sen jag förmodligen överansträngde den för drygt 2 veckor sen när vi höll på att måla hela lägenheten. Kommer dit och får träffa doktor Bengt som jag inte har så höga förväntingar om sen sist jag var där för min rygg.

Hur som helst så får jag förklara vad som är fel, och sen känner han lite på min hand. Sen skriver han ut recept på något som kunde jämföras med Voltaren T, som jag ska knarka i 10 dagar. Bara jag som hört att det är dåligt att äta värktabletter så många dagar i följd? För sånna där värktabletter botar ju liksom allt, migrän, feber osv.. Nåja, jag får väl göra det då. Sen får jag prova ut en kroppstrumpa att ha runt handleden för att minska belastningen på jobbet. Sen får jag gå hem. 150 kr åt skogen då tycker jag, jag menar, det där hade dom ju lika gärna kunnat sagt på telefon i stället?!! Var nog sista gången jag gick dit i alla fall..

- Gratis basketmatch

Efter att ha skyndat hem igen efter träningspasset blev det en raggardusch och så iväg på nästa grej. Halv 5 hämtade Sandra & Jenny på mitt jobb upp mig och vi åkte hem till Sandra en snabbis, sen drog vi oss bort mot Sporthallen och mötte upp Moa, Alex, David, Peter & Jessica. PÅ sporthallen möttes vi av ett helt gäng till med Recallare & Kornbodare. Sen vart det en matig rödbetssalladsmacka med köttbullar och en snuskigt äcklig Loka Citron. Fattar inte hur folk kan dricka sånt snusk, det smakar ju för fan precis som brustablett!! Dock hade jag inga val, det var antingen pina i sig den eller törsta ihjäl, för alternativen var mycket värre; kaffe eller öl :(

Vi satt där i Wargens matsal och åt våra goda mackor och surrade, och under tiden blev vi informerade om hur det går för Jämtlands Basketlag (herrar) då Recall är med och sponsrar det, och denna kväll var gratis för oss som jobbar där :)
Jag pinade verkligen i mig en tredjedel av Lokan, och varje klunk jag tog fick Sandra att skratta som en tok för jag gjorde sånna miner :P

Sen intog vi sporthallen och letade upp lediga plaster, och sen avnjöt vi en basketmatch mellan Jämtlands basket och Sundsvall Dragons. Gissa vilka som vann? Dragons ledde hela tiden över oss och det hela slutade med en förlust med nästan 30 poäng :/ Nåja, var kul att se en basketmatch igen, och spännande var det ett tag när vi fortfarande hade en chans att komma ikapp. Sen hade jag och Peter många roliga kommentarer emellanåt, så tråkigt var det inte i alla fall :)


           
Lite basketbilder. Vi var blåklädda och Sundsvall var vitklädda.

  
Sandra och Jenny, dom enda som är kamerakåta i sällskapet
Davids sko, det enda han inte kunde hålla för

- Jag är omgiven av en träningsnarkoman och en tyranncoach

Idag efter jobbet skyndade jag mig hem, stekte ägg, bacon och kokade vita bönor, sen vräkte jag i mig det och for till badet. Där skulle jag och Lollo träffa en PT som skulle ge oss en introduktion på gymmet. Efter ett samtal om vad vi hade för erfarenheter och vad vi ville få ut av träningen beslöt han sig för att Lollo var en träningsnarkoman och jag en lat idiot. Fast på ett snällt sätt. Han berodrade Lollo att hon ska peppa mig, och att tillsammans kan vi hitta en normal balans mellan att vilja stå på en trampmaskin 24/7 (Lollo, om ni inte fattade det) och att inte vilja träna alls (jag, om ni inte fattade det). Sen sa han att vår första utmaning var att stärka dom innersta musklerna i magen, eller ja, jag behövde verkligen det sa han, för alla mina ryggproblem sa han beror på en svag mage. Och Lollo fick helt enkelt finna sig i att träna det för att peppa mig :p

Så han tog med oss på övervåningen där dom har alla bollar, mattor mm. Sen visade han oss totalt 5 övningar som höll på att knäcka oss. Dom flesta involverade även balans, något som systrarna Mellergård verkar ha fötts utan :O
Vi kämpade och försökte, och han fick visa om samma övning (knäböj på vingelgrej) 100 ggr kändes det som för att jag inte fick till skiten. Man skulle liksom inte röra så mycket på knäna, och man fick inte kura ihop ryggen, och inte heller svanka den. Men ändå skulle man lyckas böja på sig samtidigt som man balanserade på en sak. Hur det hela skulle gå till? Jo man skulle puta ut med rumpan istället. Och nu kan ju det låta som en jävligt enkel sak, men inte när man heter Madde. Hur jag än försökte så var det inte tillräckligt put..

Sen ska vi inte ens tala om resten av övningarna mer än att sammanfatta dom i ett simpelt ord; Pain!
När vi va klara med honom så sa han åt oss att gå igenom hela passet igen. Suuuuck tänkte jag eftersom jag hade bråttom hem för jag skulle iväg på en sak vid halv 5. Menmen, vi försökte då, och så sista saken som han kallade "Plankan" skulle vi tävla i bara för att försöka härda ut och inte ge upp på en gång. Så vi slog typ vad om att köpa en dricka om man förlorade. Så vi ställer oss på tårna och armbågarna och höjer upp resten av kroppen. Efter ca 3 sekunder börjar jag spinna med bakbena, och håller på att tappa greppet, ungefär 2 sekunder efter det hör jag Lollo fräsa "ge upp! ge upp! ge upp!!". Kan man göra annat än att bryta ihop i skratt då? Nääää. Ni skulle hört hur roligt det lät!! Och jag bara ramlade ihop på mattan i en skrattattack som Lollo snabbt stämde in i..

Sen gav jag upp och åkte hem.. Det värsta med hela det där passet är att han bokade in en tid om prick en månad och då ville han se framsteg. Hur ska detta gå?! Jag kände redan idag att det där inte är något jag kommer göra.....

- Lördagsbilder

Så kommer det bilder ifrån lördagen när vi var hos Jessie och Petter i Mörsil då. Under dagen tog vi det lungt och vid fyrasnåret satte alla i huset igång med att laga mat. Jessie behandlar nämligen sina gäster som slavar :P

     
Emelie gjorde dip              Jag gjorde sallad           Jessie gjorde maten

     
Jessie blandade massa röda drinkar
Totta föredrog sin öl, men drinken satte fart på honom
Jessie själv nöjt nog mest av sin drink och fyllde på den flitigt

 
  
Emelie och Jessie. Syns det att hon vart utomlands i flera månader?
Frida, Madde och Jessie

  
Ozzy the Coverband som spelade på Folkan i Mörsil
Tror att han i vänstra bilden var Jessies farbror, men är inte helt hundra..


På söndagen åkte vi och köpte med pizza hem
Kolla vilken fin form det var på den va? :P
Tydligen så är dom nya i branschen, och det kan man väl hålla med om..

- Torsdagssorg

Här kommer lite bilder från i torsdags då jag var med jobbgänget en snabbis på G3 där dom skulle dränka sin sorg över att det var Moas sista dag på jobbet. Ofrivilligt skulle hon sluta, jävla Kornboden säger jag bara!
Hur som helst, blev ingen drink för mig för jag skulle vidare till badet och träna :/

           
Sandra               Jenny (sur?)             Moa                    Peter                    David



Micke och Alex

Med tanke på hur alla mådde på jobbet dagen efter så är jag glad att jag åkte och tränade istället :P

- 3 is shit!

Men guuuuuud! Pratade nyss med kanske årets sämsta försäljare. Jag ringde till 3 för att kolla hur mycket det skulle kosta att säga upp abonnemanget hos dom nu. För typ ett halvår sen när jag ringde var det så länge kvar så då skulle det gå på över 5000 kr, men nu är det bara drygt ett år kvar så jag tänkte kolla då, bara så man vet. Det roligaste är att jag innan tänkt att dom där valen man får göra, för att få bäst hjälp, dom är ju bara till för en sak egentligen. Det finns nämligen ett speciellt val för fundering på att avsluta sitt abonnemang, och för mig känns det ju som att alla som kopplas in på den linjen kommer fram till dom bästa säljarna med bäst argument och övertalningsförmåga för att man verkligen inte ska kunna säga emot och säga upp sitt abonnemang.

Nåväl, efter att ha suttit i telefonkö i 20 minuter svarar en tjej, och jag frågar hur mycket det skulle kosta om jag sa upp mitt abonnemang nu. 13 månader hade jag kvar fick jag veta, och det skulle gå på 3200 kr. Så frågade jag bara hur det gick till. Och när hon förklarat det säger hon med assur och förebrådende röst "varför vill du göra det här?". Typ lika förvånad och nästan arg, som om att jag beställt medlemskap i en självmordssekt. Jag försöker förklara för henne att jag aldrig har någon mottagning och att mobilen fungerar dåligt! Då börjar hon bara babbla om att jag måste skicka in den, men jag säger att jag inte tänker göra det för att min lillasyster gjorde det och vart utan telefon i 6 veckor typ. Hon påstår då att man alltid får en lånemobil, jag säger nej, då säger hon att man kan gå till 3-butik och låna en, jag säger att vi inte har det. Då blir hon assur frågar om det var något annat jag ville fråga om, jag säger nej och då säger hon på sin fula sura stockholmska "okej, då avslutar vi det här samtalet får jag önska dig en sån himla trevlig dag.." Ska väl tillägga att hon lät sarkastisk också. JÄVLA 3! Jävla 3-medarbetare. Hur sur får man vara? Slapp hon undan kursen i hur man ska bete sig mot kunder?

Men det kändes som hon var snabb med att vilja lägga på för att hon var rädd att jag skulle beställa en slutfaktura, och hon kände att hon inte kunde komma med nå fler motargument till varför jag skulle stanna hos dom.. Hon lär väl få mindre lön om hon itne lyckas få folk att stanna kvar eller något. Men jag hoppas jag slipper hamna hos henne nsäta gång när jag ringer för att ta en slutfaktura.. Kanske kan jag göra det om 2-3 månader då...Hoppas!!

- Lägenhetsbestyren går framåt!

Ligger på golvet i vardagsrummet och har gått igenom några flyttkartonger som innehåller prydnadssaker och sånt, en del får ligga kvar tills vi fått alla möbler hyllor osv på plats, en del hamnde i en loppis låda och lite saker tog jag fram. Har också nästan sorterat klart alla mina smycken, sjukt vad mycket jag har, och nästan hälften av dom är med fjärilar :p

Hade en jättetrevlig helg hos Jessie och Petter :) Mycket skratt och tok! Ska väl försöka ladda upp några bilder sen, men nu orkar jag inte och sängen kallar på mig.. Vi var in en sväng på Europa Möbler igår och lyckades äntligen hitta en tv-möbel som kommer passa ihop med resten av möblerna vi ska köpa (färgmässigt alltså) så imorgon ska vi ringa och beställa den.

Fyndade även en fin lampa på EM som hade lövmönster, och nu lyser den så fint i taket i sovrummet :) Och så var vi och hämtade en lampa inne i stan som vi köpt på Blocket, så snaart har vi ljus i gästrummet också, så fort Totta fixat en sladd eller vad det var. När det kommer till elektrictet får han sköta det helt och hållet utan min inblandning! Så fixade han taklampan i vardagsrummet och jag hängde upp ett par jättefina lila gardiner som vi fick av Tottas mamma, så nu ser det mycket bättre ut :)

Dock skulle jag vara vänlig och hjälpa Totta i fredags att montera ihop dom 6 stolar vi var och hämtade på Jysk. Men fy fan vad jobbigt det var! Lilla klena jag kämpade jättelänge med att få till det, men det slutade med att Totta fick gå och skruva åt dom ordentligt några varv till efter mig :P Men jag försökte ju i alla fall och gjorde mitt bästa!