vulnerable -

Hur man bryter vanor

Det bästa sättet att få Ronja att bryta en vana är att prata eller skriva om den. Gissa vem som inte sov bra inatt utan vaknade flera ggr? Och gissa vem som vaknade för morgonen redan efter 7? Hahaha hon är bra rolig lilltjejen! Nu sover hon dock igen, och även om jag också skulle vilja sussa en stund är det bättre om jag passar på att duscha eller äta, är så hungrig att jag mår illa :(

Torsdag 29 mars

Idag fick vi sova till klockan 9 igen :O Ronja har verkligen börjat sova länge om nätterna, och hon är lättsövd de 2 ggr hon vaknar. Nu vaknar hon oftast vid 11-12 och äter, och då lägger jag mig efter jag matat henne. Sen sover hon oftast till 5-6, då är det blöjbyte och matning fortfortfort som gäller, annars skriker hon så Totta vaknar :P Men så fort hon ätit så halvsover hon så rapning blir det oftast inte, och så fort man lägger ner henne i sängen somnar hon om och sover som sagt till 9 nu de senaste dagarna, skönt för mamman! Suger i mig all sömn jag kan få, speciellt nu när jag inte är helt 100 frisk. Fast å andra sidan borde jag passa på att kliva upp och göra mig i ordning när hon ändå sover så skulle det gå mycket fortare och lättare för oss att komma iväg på dagarna. Men det blir nästa vecka, om hon fortsätter i samma stil alltså ;)

På förmiddagen åkte vi i alla fall iväg en sväng och kollade outlet-rean borta vid gamla ÖB, men där fanns inget av värde. Sen blev det brunch i bilen med mat från Max. Sen åkte vi upp till Lillänge så Totta fick kolla på kaffebryggare. Sen valde han en fin och bra (hoppas jag) som han köpte för pengarna han fick i present till just en bryggare!

Hem, matade Ronja och sen packade jag ner henne i vagnen och gick ut och gick runt Lugnvik fast i lugnt tempo idag eftersom jag känner mig lite sjuk. Vill inte anstränga mig, men kände att Ronja behövde sova innan föräldragruppen, och hon sover ju bäst i vagnen så.. Under tiden provade Totta sin nya bryggare.

När vi sen kom till föräldragruppen vaknade Ronja och lallade på hela mötet. Tråkigt nog var det bara vi och Sandra&Hanna som var där. De andra kunde inte. Men Marie-Louise (bvc-tanten) gick igenom de viktigaste med kosten i alla fall och sen ska vi prata mer om det nästa gång när förhoppnignsvis de andra två familjerna också kommer. Vi passade på att väga Ronja när vi ändå var där, vi skulle annars dit på måndag och göra det. Nu vägde hon 7795 gram så hon hade gått upp 165 gram på 10 dagar, och det var lite mer än vad hon gått upp sist så det var ju bra :) Ingen ersättning behövs än! Sen så är hon ju så nöjd och glad mest hela tiden så hon lär ju inte svälta.. Sen fikade vi morotskaka som vi tagit med då vi har massor kvar sen firandet. Lämnade en stor bit till personalen på BVC/MVC också haha :P

Sen hem och jag gjorde renskavsgryta till middag medan Totta la Ronja. efter middagen vaknade hon så då fick hon mer mat och sen läste vi Wille-böckerna, ramsor och sjöng några sånger med henne. Supermysigt :) Sen fick lilla damen gå och lägga sig och nu vet jag inte vad jag ska göra resten av kvällen. Borde rensa bland Ronjas kläder, vika ihop ren tvätt, sätta på ny tvätt och se ikapp Big Brother ;) Men vi får se.. Brukar alltid bli något annat jag inte tänkt på..


Dagens middag :)

Thaimat

Idag har jag inte gjort så mycket. Vi sov alla tre till klockan 9. Jag tvättade håret och förlorade typ 1 kg hår kändes det som :( Sen busade jag med Ronja tills hon skulle sova förmiddagslur, då passade jag på att äta lunch, chilirester. Kollade på DH som jag missade igårkväll.

Ronja vaknade och var uppe ett tag tills hon nästan somnade vid matningen. Gnuggade ögonen. Sövde henne och blev själv alldeles matt, så passade på att sova en timme jag med, så skönt!

Sen kom hela familjen Belin/Molin och hälsade på, superkul att se dom efter några veckors sjukdomar.. Åt tårta och surrade. Barnen drog fram alla Ronjas leksaker. Alltid ska de som låter vara populärast ;)

När de gått fick Ronja sova en sväng. Sen var vi ner till Dudda och blev bjudna på Thaimat som Nang och hennes syster gjort. Verkligen jättegott men starkt för lilla mig :p Totta blev frälst i vårrullarna, något han påstår att han aldrig ätit förut?! Fick en kycklingsoppa med lök, ingefära och något mer, riktigt god men lite för stark! De hade blandat ut sweetchilisåsen med rivna morötter och sen blandade man det med mosade jordnötter, och doppade vårrullarna i det, ASGOTT! Efter middagen visade dom mig hur man gjorde egna vårrullar, och när vi gick hem skickade dom med oss massa mat ^^

Efter Ronja lagt sig och vi hade kollat igenom kostråden såg vi på en film som hette Seeking justice med Nicholas Cage, den var riktigt bra tycker jag. Lätt hans bästa de senaste decenniet! :)

Sjukt osugen på att bli sjuk

Imorse när jag vaknade hade jag ont i halsen. Hade börjat känna av den redan igår kväll. Jag har verkligen ingen lust att bli sjuk, speciellt inte när Totta jobbar i helgen och jag blir ensam med Ronja. Hon är så snäll och så, men när jag är sjuk vill jag bara ligga och vila och har man feberfrossa är man väldigt osugen på att ta fram bröstet och sätta sig och amma :P Men halsontet har försvunnit under dagen och än har ingen feber smugit sig på, så jag håller tummarna att jag förblir frisk. Man får ha lite rätt inställning, bara fortsätta som ingenting, då brukar det inte kännas lika jobbigt ;)

Mest hoppas jag dock att Ronja får vara frisk för det är nog mycket värre för lilla hjärtegrynet att vara sjuk när man inte ens kan berätta hur jobbigt det är <3 Hittills har vi ju faktiskt lyckats hålla henne feberfri. Hon har varit ordentligt snuvig och täppt, men ingen feber eller hosta så jag hoppas mitt ammande ger henne bra imunförsvar! Kan ju vara att hon ärvt imunförsvaret från sin käre far också, mig har hon då inte fått det ifrån i alla fall för jag har inget :P Även om det blev bättre sen jag slutade jobba..

Däremot har Ronja börjat äta mer och spy mindre, konstig kombo men man ska väl inte förstå allt de små har för sig? ;) Hon sover mer och längre om nätterna också, och det är ju skönt, men man anar ju ugglor i mossen haha. Tillväxt kanske.. Eller så har hon börjat inse att zerosize inte var något för henne *hoppfull*
Nåja, jag är jätteglad om hon äntligen vänder kappan och faktiskt börjar äta mer så man slipper oroa sig, hoppas bara mjölken räcker till för idag har det känts som hon varit tvungen att äta från båda brösten bara för att det inte funnits tillräckligt i ett.. :/

Nåja, imorgon ska vi på föräldragrupp och prata om just kosten för våra små, det har jag längtat efter! Inte för att jag har bråttom att börja ge annan mat, men jag vill ändå veta hur det ska gå till och så, så man inte gör något fel! Jag och Totta har suttit och läst på lite ikväll och skrivit ner frågor vi vill fråga BVC-tanten. Känns som det var bäst att förbereda sig lite, annars blir det så mycket ny info imorgon så då tar man bara in allt det, och sen när man kommer hem och bearbetar infon DÅ kommer man på alla "bra" frågor man borde ställt :P

Jahaja, vad ovanligt att jag svävar ut på massa andra saker än det jag skulle skriva om... Det jag skulle komma till var att jag blev så opepp på att bli sjuk nu också för att jag äntligen kommit igång med att vara ute och gå snabba långpromenader. Idag vågade jag mig inte ut med risk för att bli mer sjuk. Blir jag riktigt sjuk blir det ju inte heller något och det känns trist för man tappar allt så fort, och så vill jag inte missunna Ronja friska luften. Totta kan ju såklart gå ut med henne, men inte när han jobbar.. Nåja, blir jag inte sämre inatt blir det en promenad runt Lugnvik imorgon i alla fall! :)

Tottas födelsedag

Ja igår fick jag inte mycket tid till att blogga. Från att jag vaknade på morgon till halv 12 på kvällen var det hela tiden någonting.. Började med att kliva upp när Totta kom hem och försökte få honom att smaka min tårta, men nej. La mig igen och sov till halv 10, sjukt skönt! Sen upp duscha, gjorde chiliconcarne och åt lunch. Sen fick Totta ta Ronja på promenad så jag fick dammsuga och så. Sen skurade han när han kom hem igen. Klädde på oss och drog på Maxi och köpte dricka samt hämtade ut gratis-tårtan Totta fått. Sen iväg på babysim.

Babysimmet gick jättebra, Ronja är så duktig och nöjd i vattnet! Hon sväljer lite vatten och sätter i halsen och så, men inte grinar hon för det inte, nä hon plaskar bara på ändå, min duktiga lilla tjej :) Tyvärr var Hanna sjuk så de var inte med denna gång.

Efter vi var klar på badhuset åkte vi in till stan och jag gick för att hämta ut Tottas present på Smycka. SJÄLVKLART hade graveraren klantat sig så istället för att skriva 04-11-2011 skrev han 11-11-2004 :( Tur nog var dom så hjälpsamma att de skulle fixa det på en gång så jag kunde komma tillbaka om typ 1 timme och hämta det. Hade blivit sjukt less om det inte var för att vi ändå skulle äta tidig middag på Samurai, så då skulle vi ju ändå vara kvar i stan :) När jag kom dit efter middagen hade han gjort rätt :) (Ska jag vara helt ärlig tycker jag det skulle stått 2011-11-04, MEN jag ville inte att dom skulle behöva göra om det igen, så jag nöjde mig med tvärtom. Ingen annan sa något om hur det stod, så kanske bara är jag som tycker det ser fel ut :P). Jag köpte ingen kedja nu för att Totta ska få välja en själv istället, för svårt för mig att veta vilken han gillar!

På Samurai åt jag Bento som vanligt, men bytte sushin mot friterad kyckling. Var faktiskt så "dum" att jag åt en del av löken i entrecoten men den är så jävla god så jag hoppades att några få bitar och det faktumet att den typ är kokad/tillagad skulle göra att Ronjas lilla mage skulle klara det, och det verkar som den gjorde det :) Totta åt stark biff med ris och grönsaker, och eftersom han inte gillar svamp tog jag en svampbit av honom bara för att smaka, men FY FAN vad starkt det var. Satte såklart i halsen på en gång och tårarna började rinna :( Förstår inte hur folk kan äta stark mat utan att reagera?

När vi kom hem igen kom Tottas mamma och Janne hit med marängtårta och presenter. Senare kom Tottas pappa och Anki, och efter några timmar ramlade min familj + Kerstin in och så kom Dudda och Nang och tillsist även Andersson. Fullt hus blev det verkligen, men trevligt att ha alla här :) Dock var alla väldigt dåliga på att fika för vi hade massa tårta och morotskaka kvar! Totta fick i alla fall 2 whiskyflaskor, bidrag till vandringskängor, en kaffebryggare, blommor, biobiljetter. Sen när alla åkt hem förutom Dudda, Nang och Andersson satte vi oss och spelade en omgång Chicago som verkligen drog ut på tiden. Men tillslut så knep Totta en seger och blev sådär jobbigt glad som den dåliga vinnaren han är, och då drog de andra hem på en gång ;)







Musik

Något jag tänkte på idag när jag satte på musiken och gick hem i det gråa trista vädret var känslan. På en gång slogs jag av den där bekanta känslan av meningslöshet och uppgivenhet. Musiken är verkligen förknippad med så många känslor, ofta de tråkiga, ledsamma känslorna, obehagliga minnen, eller jättefina minnen som bara gör det ännu värre, för dom kommer aldrig tillbaka, det kommer aldrig bli som då. Gäller ju såklart inte vilken musik som helst, men min favoritmusik, alltså den jag helst lyssnar på, och även den enda som fanns inlagd på min mobil sen uppdateringen som tog bort allt från Spotify. Kan kännas lite jobbigt, att det behövs så lite för att få mig på fall. Jag vill inte vara ledsen längre, jag vill inte vara en grubblare som tänker tills jag inte står ut. De senaste månaderna har varit så bra för det har varken funnits anledning, tid, ork eller "vilja" till att tänka och må dåligt. Samtidigt känner jag att ibland kanske jag måste få vara lite jag också, bara försvinna iväg en stund, och då är det rätt bra valt att göra det på promenader när man ändå har fokus på något mer, och slutligen når ett mål. Tror dock inte det bara var musiken som gjorde det så påtagligt just idag. Minnen rördes upp till ytan i helgen på gott och ont, och så sjöng han så bra

Something in your eyes keeps haunting me
I'm trying to escape you
And I know there ain't no way to
To chase you from my mind

Måndag 26 mars

Min plan som var att komma upp i tid raserades när Ronja helt plötsligt bestämde sig för att sova till halv 9 (är hon inställd på vintertid tro?), så ja inte fan var jag klar att gå in till stan kl 10. Eller jo, när jag gjort mig klar och packat ner Ronja i vagnen och gått ut genom dörren var faktiskt klockan bara 10.20 MEN då hade jag inte ätit så jag var jättehungrig, Ronja hade bara ätit ett mål mat och dessutom inte fått sova någonting. Så hon slocknade ju fort i vagnen medan jag otåligt väntade på bussen.

Inne i stan mötte vi upp Mickan&Philip och gick och å lunch på Krikelin. Det var Köpenhamnsbiff och det var väl sådär. Hemgjorda biffar är bättre, och i vanliga fall hade jag älskat att dom var indränkta i lök, men inte nu när jag inte kan äta lök pga Ronjas mage. Det blir det bästa med att sluta amma=äta massa lök igen ;)

Sen gick vi på några affärer då jag försökte fixa en present till Totta. Tillslut fick jag napp och presenten är nu fixad och betald, ska bara hämta den imorgon :) Sen kollade vi på lite träningskläder på några affärer men fy fan vad allt ska vara dyrt.. Sen blev det handling på Coop (Domus) och sen tog jag och promenerade hem då det aldrig blev att jag gick in imorse. Gick bra trots tråkig väder och tung vagn (matvarorna). Jag hade ju för en gångs skull fått med mig mina hörlurar, så när jag var säker på att Ronja somnat stoppade jag i dom och poppade bra musik hela vägen hem. Insåg dock rätt fort att jag
1. Måste få bort rösten från Runkeeper-appen, så man slipper höra henne var femte minut!!
2. Måste synka min Iphone med min dator och spotify, så jag kan lyssna på mina egna listor och all bra musik.
3. Måste kräva tillbaka mitt headset av Totta, alternativt köpa ett nytt som har BRA hörlurar, så man kan prata medan man är ute och går.

Hemma lekte jag med Ronja som fick prova på sin gåstol igen. Lilla sötnötan var på jättebra humör och bara tokskrattade åt mig när jag satte mig 1 meter från henne och bad henne gå i stolen till mig. Först sa jag det på ett peppande sätt och såg jätteglad ut, men hon skrattade bara tillbaka. Då försökte jag låta bestämd på rösten och beordra henne att komma till mig (som man gör med en hund) men då skrattade hon bara ännu mer, lilla söta hjärtegrynet mitt. Var tvungen att spela in henne för hon var så spralligt glad :)

Sen fick hon sova en stund och jag åt middag (biff&potatisrester). Sen vaknade Ronja en stund innan 6 och jag tyckte det var bra tid så kunde jag lägga henne igen halv 8. Men det tyckte inte hon, la henne i vår säng för jag tänkte där är det skönast&mest plats att öva på att rulla runt, men hon rulla på mage och blev sur så jag rullade tillbaka henne, då blev hon asarg.. Sur och grinig till tusen så efter matning, blöjbyte och pyjamas försökte jag lägga henne igen. Det gillades dock inte, så tillslut var hon så tokig att jag nästan undrade om jag fått i mig lök idag i alla fall. Tog upp henne och en rap kom, hon blev tvärlugn, sen kom det spya men fortfarande helt tyst och stilla. La ner henne igen men då blev hon tokig igen. Tog upp henne, gav henne mer mat och la henne sen igen. Då först varvade hon ner och tillslut somnade hon. Då var klockan 8 :P Tur man har en Iphone sånna gånger, kan man passa på att läsa ikapp bloggar, facebook och forum ;)

Men då var det bara för mig att börja baka. Morotskaka, sockerkaka och tårta stod på agendan då vi firar gubbstrutten Totta imorgon. Allt gick jättebra förutom att bakpulvret tog slut. TUR nog så var Dudda på väg hem med bussen och gick på macken och köpte mer åt mig. Hade ju som INGEN lust att rycka upp Ronja och kuta ner på macken själv ;) När jag var helt klar med allt, även disken och så var det dags för det kritiska ögonblicket; provsmakningen. Men jag ahde verkligen inget att oroa mig över. Det smakade jättebra! Tårtan smakade jag givetvis inte, men den är rätt svår att misslyckas med. Dock svor jag en aning över att tårtbottnen (köpte en färdig tredelad) satt ihop och gick sönder när jag försökte sära på dom. DÅLIGT! Tur nog klistrar man lätt ihop det med sylt, marsansås och grädde ;)





Söndag 25 mars

Imorse efter bara några få timmars sömn klev jag upp, duschade och gjorde mig klar för att åka på loppisen. Inte pigg och inte tiptop direkt, men jag ville så gärna på loppisen. Varför då kan man ju undra såhär i efterhand. Åh vilken värdelös loppis det var!! Det var jättemånga tomma bord, och de som stod där sålde bara skit. Inget intressant alls fanns det :( Så ovärt att kliva upp astrött och åka dit faktiskt..

Efter loppisen åkte vi på Max och åt lunch, det var gott, men fick inte i mig så jättemycket. Mickis & Memphis och Malin & Enya kom och satt och åt med oss, det var roligt :) Sen for vi hem, Totta packade ner den sovande Ronjan i vagnen och gick ut på promenad med Dudda och hans tjej Nang, så jag fick vara ifred och sova några timmar, sååå skönt! Kände mig mycket bättre när jag vaknade. Gav Ronja mat, sen gick vi ner till Dudda så även jag skulle få träffa Nang nångång :)

Sen vart det hem och lägga Ronja medan Totta gjorde fläskfile och rotsaksgratäng, gooooott! Sen stack Totta och skjutsade Duddis&Nang till Krokom och när han kom hem igen blev det chokladpudding med färsk mango för min del medan vi tittade på en ny film med bla Ben Stiller och Eddie Murphy som hette  Tower Heist, den var bra tyckte jag, även fast jag slumrade till en stund i mitten :P

Nu blir det sängen för jag har lite sömn att ta igen, och tänkte försöka kliva upp imorgon när Ronja vaknar och göra mig klar i bra tid så jag kan gå in till stan senast 10. Måste kolla efter en present till Totta, tror dock jag vet vad, och sen tänkte jag hem och baka något gott fikabröd som jag kan bjuda på, på tisdag när folk kommer för att gratta gamgubben :)

Lördag 24 mars

Det blev en lång men rolig lördag igår :) Efter min dusch och smink så skulle Ronja sova, självklart blev jag astrött av att natta henne, så jag passade också på att sova i nästan 1 timme. Sen tog vi och åt och packade ut oss i vagnen på promenad runt hela Lugnvik. Blev en bra sträcka på nästan 4 km, så det är typ lika långt att gå runt hela Lugnvik som att gå in till stan, haha. När vi hade gått klart gick vi till David och fikade tårta och uppvaktade honom med det fina Barca-kortet jag köpt med trisslotten. Blev lite surr och tv-tittande innan vi gick hem igen.

Åkte på Maxi och handlade sen hem och åt middag, gjorde mig i ordning och sen skjustade Totta ut mig, Mickan och Malin B till Sandra. Självklart så var inte Sandra hemma så blev till att stå ute och frysa medan vi väntade på henne. Sen kom dom, åt middag och sen vid 7 korkade vi upp ;) Blev massa surr och framåt halv 10 drog vi in till stan till Mickan istället då Sandras barnvakt kommit. Hos Mickan spelade vi Alias, jag var i samma lag som Malin S men vi var sämst, ingen bra kommunikation alls haha!

Efter ett tag gick vi på G3 och det första man gjorde när man gått in var att stöta på Alex. Roligt att se honom igen, men sen var han ju efter Lollo såklart, lite segt :P Träffade även på Lollos pizzakompisar, Haggeluring och sen några av mina jobbarkompisar, det var roligt! :)

Efter en stund drog vi vidare till Donken och köpte mat, jag, Lollo, Mickan och Malin B, de andra drog ifrån oss dom :/ Blev massa skitsnack innan vi slutligen skiljdes åt. Lollo tog taxi hem till Ope och jag tog taxi hem. Eftersom klockan skulle ställas fram en timme var jag inte hemma förrän efter 4 :O Då vaknade Ronja lagomt tills jag skulle lägga mig, så fick ge henne mat först, men sen somnade jag ovaggad på kudden :)

Lördag morgon

Då var man nyvaken, nyäten och glad då, klockan halv åtta. Ingen sovmorgon för mamman idag då pappan var ute och svirade igår :p Men jag tror jag får försöka sova lite sen när Ronja ska sova så man orkar med ikväll, när jag ska ut och svira ;) Nu en dusch så jag också blir pigg!

Fredag 23 mars

Idag fick jag lite sovmorgon innan jag blev väckt och sen inte kunde somna om :P Totta var i alla fall snäll och erbjöd sig att gå in till stan med Ronja så hon fick sova i vagnen, och så jag kunde ta det lugnt hemma ensam. Jag tog bussen in vid 12 och mötte upp Totta på Intersport där han var i full färd med att köpa skor, han hade även spanat ut ett par åt mig. Jag provade och dom kändes bra, så sa killen i affären att de var bra för mig som trampar inåt och bla bla.. Blev så att Totta köpte dom skorna åt mig i alla fall, vilket var jättesnällt, så nu har jag ännu färre ursäkter till att inte gå ut och gå ;) De var gjorda i goretex så de ska vara vattentäta också, skitbra!



Sen lurade jag med mig Totta på HM för att titta på kläder till Ronja. Jag köpte ju där igår, men sen kom jag hem och såg att jag hade en rabatt som gav 20% på ett helt köp av barnkläder, så det enda rätta var att gå tillbaka, lämna igen grejerna och köpa om dom med rabatten. Och då tänkte jag att då kunde man ju passa på och lägga till lite kläder ;) Vi har ju presentkort där sen dopet så spelar inte sån stor roll tycker jag :P

Det blev i alla fall ett set med två tröjor (helvit och mintgrön med röda nyckelpigor), blåvitrandiga leggings och en rosa body med biltryck. Mycket fint som går matcha ihop :)






Sen gick vi på Kjell&Co och då kom även Mickan och mötte upp oss. Totta ville åka hem så han lämnade oss. Vi gick på Stadium där Lollo kom förbi en sväng. Mickan köpte träningskläder hon. Sen gick vi på HM och mötte upp Sandra. Blev en sen lunch på Krikelin som hade cheeseburgare idag, gottans var det! Sen blev det besök i massa affärer, på Lindex köpte jag ett par jättefina svart leggings och en matchande vit body med en svart hund och svarta prickar till Ronja. Gick även förbi HM igen och hittade en somrig klänning till mig själv och en röd body till Ronja. Var även förbi Åhlens och köpte 3 par strumpor till henne och ett påskägg till Totta. Och så blev det ett födelsedagskort till David på Lekplaneten och en trisslott från Kärnan, sen åkte jag äntligen hem igen :P









Hemma blev det matning av Ronja. Sen åt jag sen middag som bestod av rester från kasslersåsen och det. Resten av kvällen har jag inte gjort mycket vettigt. Och nu börjar lilltjejen vakna så dags att ge henne nattmål och sen sova!

Torsdag 22 mars

Började dagen med en dusch och tvättade håret. Tappade som vanligt hur mycket som helst :( Tycker det räcker nu, det syns redan uppe vid hårfästet att jag tappar, har nämligen fått sådär som killar brukar få "högre hårfäste" så jävla ugly :(((( Sen kom Totta hem så han fick äran att försöka söva Ronja som just somnat när han kom hem, men vaknade till. Gick ju inte så bra för honom, så när jag väl sminkat mig och ätit var hon fortfarande vaken. Bara att packa ner henne i vagnen istället då tänkte vi, och så åkte jag in på stan (skavsår och vilodag från promenerandet). Väl i stan så gick jag mest bara runt. Blev ett köp på HM av gula converse, rosa klänning och ett par rosa byxor till Ronja. Hon sov som en stock så jag fortsatte bara gå runt medan jag väntade på att Mickan skulle bli klar. När hon kom gick vi och fikade på Krikelin och när vi var klara där gick vi och mötte upp Sandra och Alva och gick på Öppna förskolan.

När dom stängde vid tre mötte jag upp lillebror och så gick vi på Lekplaneten och bytte hans doppresent som vi hade fått två av. Så istället för ett födelsedagståg bytte vi till en "kulram". Vet inte vad de kallas, men man får kulor genom böjda bågar typ :P

Efter det åkte jag hem, matade lillgrisen och sen hjälptes jag och Totta åt att laga middag. Vi skulle bjuda Dudda och hans tjej på middag, då de kommit hem från Thailand samma dag, men när vi skulle äta kom han ensam då hon hade jetlag. Vi hade även fått två klänningar av dom från Thailand till Ronja. Sen blev det en seg tråkkväll och jag gick och la mig efter 9. Fick sova rätt bra hela natten också, så skönt!


Sötnosarna på Öppna förskolan :)





Onsdag 21 mars

I onsdags gick jag in till stan med Ronja. Invigde mina nya stövlar, och dom var bra :) I stan mötte jag upp Mickan och vi gick runt på några affärer och kikade, dvs spanade in vart vi skulle spendera våra pengar när vi fick dom ;) Majkii kom in till stan så vi gick och fikade på Törners på Domus. Sen gick vi hem till Mickan så hon kunde hämta Philip och sen gav vi oss ut på en långpromenad. Vi gick Rådhusgatan bort till Kvantum, sen upp mot Barnens hus och sen vidare förbi mitt nya jobb (gamla Solectron), Bilbolaget och sen bort mot Fyrvalla och Stadsdel Norr. Nere vid sjukhuset skiljdes vi åt och jag tog och traskade hemåt också. Totalt blev det en promenad på över 1,5 mil för mig den dagen, NÖJD!

När jag kom till Lugnvik kom Lollo och mötte mig. Så gick vi hem till mig och kollade på Panduros stora rea, Lollo passade Ronja så jag fick duscha också. Sen åkte hon igen vid halv 8 och jag la Ronja. Sen åt jag middag och efter det orkade jag inte mycket så blev en rätt tidig kväll igen.


Mina gula stövlar :)


De andra två par skorna jag köpte!

   
Dagens rutt och resultat!

Tisdag 20 mars

Då var dagen för babysimsstarten kommen. Jag och Totta hade planerat att ta en rejäl långpromenad och gå till badet innan det började. Så ungefär halv 11 gav vi oss iväg, och gick en omväg via Lillänge då jag ville köpa stövlar på Skopunkten och Totta ville köpa snus på Coop. På Skopunkten hittade jag mina fina gula stövlar som jag spanat in på deras hemsida, sen såg jag att de även hade ljusgula fake-converse så då ville jag såklart ha dom också. Eftersom Skopunkten har det fina erbjudandet att ta 3, betala för 2 så letade jag även upp ett tredje par skor, funderade först på att ta ett par svarta converse, men kunde inte komma på om jag hade några fina hemma eller inte, så det slutade med att jag tog ett par svarta sandaletter istället, blir nog skönt om vi får några varma sommardagar i år :)

Sen fortsatte vi vandra ner till Storsjöbadet då och gjorde oss redo för babysim. I entren stötte vi på Markus&Elisabeth och deras lilla Linnea :) Sen kom Sandra och Dennis med lilla Hanna och så gick vi in och bytte om. Trångt som fan i damernas såklart, medan killarna var ensamma med en pappa till :P Vi var lite snabba så vi fick sitta och titta på den tidigare gruppen en stund innan det äntligen blev våran tur att hoppa i. Ronja och Hanna var pepp :) Sen fick vi lära oss lite olika sätt att hålla de små i vattnet, hur man enklast växlar mellan mage och rygg läge och hur man behåller deras intresse i vattnet. Jätteroligt, men lillgumman satte vattnet i halsen några gånger, men lika glad för det :)

Efter babysimet, duschning, påklädning samt matning av de små så bestämde vi oss för att äta middag ihop med Sandra, Dennis & Hanna inne i stan. Så jag och Totta tog bussen in och gick och tog bord på Krikelin. Sen åt vi pizzabuffé där :) Efter de var avklarat blev det en sväng på apoteket där vi träffade Tottas låtsassyster Marie. Sen tog vi bussen hem. Läste lite för Ronja och sen fick hon lägga sig. Sen blev det DH för min del, men när det var en kvart kvar vaknade Ronja, så hon fick kika på slutet med mig och sen gav jag henne mat och la henne, när jag var säker på att hon somnat gick jag också och la mig, något slut efter en sån intensiv dag! :)


Ganska bra tempo :) Och nääästan 1 mil!


Vägen vi gick


Förväntansfulla simmare :)


Får jag hoppa i någon gång dååå?


Men mamma sluuuuta nån gång! ;)

Tillsist kom den!

Jag är så trött så blir inge mer blogg idag men tänkte bara berätta att igår kom äntligen POP-overallen, och den är så fin! Idag blev det premiärprovning av den :)

Måndag 19 mars

Nu börjar jag halka efter igen :( I måndags ringdejag BVC och fick en väg-tid för Ronja samma dag då jag är lite nojig över att hon spyr så mycket. Hon går dock fortfarande upp, även om det är lite. Men vi fick en ny väg-tid om 2 veckor :)

Innan BVC tog vi en promenad i stormen runt Lugnvik. Och efter BVC åkte vi på Maxi och handlade. Sen åkte vi hem och gjorde middag, som jag redan bloggat om.

Söndagen

Insåg att jag inte bloggat om igår. Jag vaknade och gjorde mig i ordning sen packade jag ner Ronja i vagnen och tog bussen ut till Ope. Mamma&pappa mötte oss vid Andalen, så promenerade vi hem till dom. Där bjöds det på lunch, prinskorv, stekt ägg och hemgjort potatismos :) Sen satt vi mest och pratade och testade musikappar tills jag skulle ta bussen till stan igen. Mamma gick med mig till busshållsplatsen.

När jag kom till stan gick jag ner och mötte upp Totta som slutat jobba och så tog vi och gick sjövägen hem då det för en gångs skull inte blåste :)

Hemma gjorde jag lasange och Totta la Ronja, för natten visade det sig sen :p Efter middagen kom Andersson och vi satte oss och spelade spel resten av kvällen. Totta & Mr A drack öl men jag höll mig till Colan jag ;) Vann ÖVERLÄGSET på Chicago också, det var roligt :) Men så gick det sämre med Hjärter 7. Ronja vaknade ett tag ich fick mat och tittade på när grabbarna spelade Corron (stavas?), hon fick låna Tottas pinne och satt och fäktade som fan ;)

Trist bieffekt

Att bli gravid och föda världens underbaraste var/är såklart mer värdefullt än någonting annat. Men en trist bieffekt av att ha fött barn är allt hår man tappar efteråt. Det verkar inte finnas ett stopp på hur mycket hår som kan lossna :( Snart kommer jag inte ha något hår alls kvar....

Så här såg det ut idag när jag tvättat håret

Dagens middag

Idag gjorde vi ost och kasslersås med snäckmakaroner och broccoli, så jävla gott! Kassler är mycket mycket godare än skinka. Ska aldrig mer köpa snusk skinka! Och jag är liiiite beroende av broccoli tror jag :p idag blev den perfekt, varm men ändå krispig :D

Lördag

ÅH det var verkligen supergott med räkmacka! Älskar att ha lätt creme fraiche med vitlök och avokado till. Egentligen brukar jag ha rå gul lök också, men eftersom Ronja får så förbannat ont i lillmagen sin när jag ätit lök avstod jag såklart det. Tror nästan det vart godare utan, löken har ju en förmåga att ta över annars. Pricken över i:et är att grunda med bregott under allting för då får man med den goda salta smaken, MUMS! Orkade dock bara äta två mackor men det betyder ju bara att jag får asgod frukost imorgon istället :D

Annars idag då så gick vi ju som sagt till stan och så. Efter vi ätit hos Peter och jag skulle hem hade bussen just gått och nästa gick först om en timme. Då ingenting längre är öppet i stan, förutom mataffärerna, så bestämde jag mig för att gå hem också. Och det gick skitbra, lite ånger att jag glömde sätta på stegräknaren, men det tog i alla fall 45 minuter att gå från Postgränd och in genom min port :) Sjukt nöjd över allt promenerande idag, önskar bara jag hade bättre skor! Idag hade jag laddat upp med dricka i skötväskan och solbrillor på mina ögon och än har inte huvudvärken letat sig tillbaka :) 

Efter promenixen var jag svettig men ändå kall/frusen och när jag myst med Ronja, låtit henne äta, gjort hon klar för natten samt läst lite bok och lagt henne och fått henne att somna (tog tid idag med övertrött donna) så kände jag mig fortfarande frusen så det blev ett långt varmt bad! Så skönt. Hade lätt kunnat legat kvar där om det inte varit för att jag tycker det är riktigt obehagligt att få russinfingrar och för att jag höll på att svimma av värmen ;)

Sen blev det ju räkkalas för mig och kikade på senaste avsnittet av Modern Family (en serie jag rekommenderar varmt, så jävla rolig!) och av Familjen annorlunda. Hahaha vad jag skrattade åt mamman i värmland som gick på Stureplan med sin 16-åriga dotter och spanade och betygsatte rövar på killar ;) Nu har jag typ inget att göra vid datorn, om jag inte fortsätter surfa på massa fina saker, men jag känner att det kanske är lika bra och gå och lägga sig. Totta kommer sluta först vid 15 imorgon så jag har ingen som kommer hem och hjälper mig med Ronja, och då är det ju bra om man är lika pigg som hon! :)

Räkoooor!

Nu blir det räkkalas för min del! Trevlig lördagkväll :)

Promenad

Nu har vi gått in till stan, fikat på Kärnan och sen strosat runt hela stan. Ronja har invigt sittdelen på hennes vagn och det funkade ju bra :) Sitter hos Peter nu ich väntar på att han ska komma tillbaka så ska vi äta middag ihop :)

Skulle publicerat detta för några timmar sen men appen vill inte ladda upp bilderna om man inte har wifi vilket jag inte hade i stan..

Tidig morgon

Oj nu kan man ju undra vad som hänt när jag bloggar redan från "morgon" haha. Ronja vaknade i alla fall före 7 och åt mat, sen låg hon i sängen en stund innan hon la av en brakskit. Sen ville hon inte somna om utan låg och lät och tjöt i sängen, inte ledset, så då kunde ju inte jag heller sova. Tillslut när klockan var 8 gav jag upp och la henne i sängen mellan mig och Totta och så låg vi och mös lite. Sen lite innan 9 fick hon mat igen och sen klädde jag på henne mössa, vantar och tossor och så tog Totta med henne ut i vagnen så jag skulle få sova sa han. Men jag var ju pigg då och huvudvärken började äntligen släppa (ja den var kvar när jag vaknade), så jag satte på en disk, en tvätt, tog reda på torr tvätt, och stökade på. Sen duschade jag, åt frukost och sminkade mig. Nu kom dom tillbaka dock, så vi ska gå en promenad in till stan med Andersson och ta en fika. Måste bara mata Ronja först :)



Huvudvärk från helvetet....

Igår efter min dusch så fick jag rätt ont i huvudet. Men jag tänkte det berodde på att jag inte ätit något på hela dagen och att jag druckit väldigt lite och rört massor på mig så min vätskebalans var dålig. Efter en Panodil, middagen och några glas Cola var huvudvärken borta så jag tänkte inte mer på det. En parantes är att jag ALLTID tar en huvudvärkstablett om jag känner av huvudvärk då det annars oftast leder till migrän, och får jag det måste jag sova bort skiten. 

Imorse vaknade jag dock med huvudvärk, när jag vaknade av Ronja vid 6. Hade rejält ont så jag tog mer Panodil, gav henne ny blöja, mat och sen la jag henne igen. Tur för mig så somnade hon om så då gjorde även jag det, tills Totta kom hem efter 8. Då vaknade Ronja men då tog han henne och lät mig sova till typ halv 10. Sov dock inte så bra då jag hörde Ronja hela tiden och mitt huvud dunkade som fan. Klev upp och duschade, åt frukost/lunch och tog mer Panodil. Men inget hjälpte idag.

Vid 12 packade vi in oss i bilen och åkte ut på Frösön för att titta på en gåstol som vi också köpte till Ronja. Jag ville egentligen köpa en ny jättefin och rolig stol på Barnens hus, men nu var den här äldre modell och gick alltså att köra åt alla håll. De nya görs med trappskydd och fasta bakhjul så barnet ej ska kunna ramla ut för en trapp, vilket såklart är bra, men vi har ingen trapp och det är ju roligare och lättare för Ronja att ta sig fram om hon kan backa och så åt alla håll. Tråkiga med den gamla stolen är ju då att den bara har en tom bricka, inga leksaker och inga ljud, men det är ju egentligen inte det stolen är till för heller så. Vi får ju lägga dit egna grejer, fast de kommer ju hamna på golvet lika fort :P

Sen åkte vi hem och Ronja fick testa stolen. Hon fattade inte vad den var till för men efter en stund fick hon till att backa lite med den iaf. Så smånigom lär hon sig väl hur hon ska skjuta ifrån med benen så hon tar sig framåt istället :) Sen tog Totta henne i vagnen och gick ner till Dudda så hon fick sova ute på hans altan. Jag passade på att vila men inte fan försvann huvudvärken för det. Sov lite tills Totta kom tillbaka med en gallskrikande Ronja. Vet inte varför hon var så sur, men det dög inte ens med nappen. Totta drog på bandy och jag matade lillgumman som för första gången på typ 4 månader behövde äta från båda brösten för att bli nöjd :O Sen la jag henne, jag tog 2 alvedon och så somnade vi båda. Totta kom hem och då vaknade såklart Ronja, men då var han så snäll att han tog henne och lät mig fortsätta sova medan han lagade middag till oss. Idag blev det äntligen lax och potatis, såååå gott! Huvudvärken var fortfarande kvar dock.

Efter middagen åkte vi alla tre och handlade gotta på Maxi. Blev dock massa "nyttiga" saker också som tvättmedel, lysterin, toapapper och blöjor. Och så köpte jag äntligen oskalde räkor som jag ska kalasa på imorgon när jag är ensam! :D Hade egentligen tänkt åka till Ope imorgon men när jag haft sån huvudvärk hela dagen idag vet jag inte om jag orkar med det. Och så vågar jag nog inte köra bil heller, jag har ju alltså typ migrän då det svartnar för ögonen om jag gör för hastiga rörelser och så tappar jag fokus/fästet då och då, så att köra bil med det går inte. Sen hade mamma saker att göra och dessutom ville hon vila så känns bäst att inte åka dit då. Däremot ska jag nog försöka mig ut i friska luften om det är fint väder.

Efter Maxi i alla fall fick Ronja kvällsmålet och även denna gång ville hon äta på båda brösten :S Sen somnade hon rätt fort och då tittade jag och Totta på en ny film som hette Straw Dogs som Alexander Skarsgård är med i, och om ni inte sett den, så är mitt råd att ni inte heller gör det. Maken till seg och dålig thriller.. Ujuj, nä den föll varken mig eller Totta i smaken och då har vi ändå ganska olika smak så då måste den vara dålig :P Nu ska jag gå och lägga mig och hoppas på att huvudvärken är helt borta imorgon, orka mer liksom.. Imorgon blir jag ju dessutom ensam med Ronja och man har fan inget tålamod alls när huvudet gör så ont. Och gnäller hon blir det bara värre då jag blir extremt ljud och ljuskänslig vid migrän. Undrar lite om det var allt dagsljus igår som chockade huvudet/ögonen och gav mig denna extrema huvudvärk?!

Torsdag

Idag klev vi upp med Totta men gick och la oss igen efter ett tag. Sov till efter 9, så skönt! :) sen gjorde jag mig i ordning och åt lunch medan Ronja sov en sväng på balkongen. Sen gick vi och mötte Mickan och Philip borta vid Berners. Sen gick vi på en långpromenad in till stan, över till Frösön och en bit bort mot berget fast nere vid sjön, tillbaka in till stan. Gick förbi Mickan en sväng och matade barnen, sen gick vi en till promenad bort till Willys och tillbaka.

Sen skiljdes vi åt och jag tog bussen hem, var lagomt mör i benen då. Och dyngsur om fötterna då det var slaskigt på sina ställen. Var 7+ ute idag och sol, såååå skönt! Och lite fuktig man kände sig efter så mycket promenerande :) Över 3 timmar totalt blev det..

Hemma blev det en lååååång varm dusch så jag inte skulle bli sjuk *peppar peppar*, seb matade jag Ronja och försökte trötta ut henne lite, sen la jag henne och gjorde middag till mig själv. Resten av kvällen har jag tvättat två maskiner, surfat och så :)

Jag och Mickan testade en stegräknare bort till Willys, där inne och tillbaka till stan, så här blev resultatet!

Man får sova hur man vill

Ja den här roliga synen möttes jag av nu när jag skulle lägga mig. Var och matade henne för typ 1 timme sen, la henne och gick ut från sovrummet. Hör hur hon ger ifrån sig ett skrik och sen brakade det som fan, 3 ggr på raken, bajsbrak alltså. Gick och bytte blöja, la ner henne igen och sa Godnatt. Hör sen hur hon bökar och har sig rätt länge, men eftersom hon inte gnäller efter nappen eller något lät jag hon vara.

Efter ett tag blev det tyst så jag tänkte att nu somnade hon.. Men när jag kommer in 10 minuter senare ligger hon alltså sådär med benet och helt tyst, men vaken, så fort hon fick se mig skrattade hon och log busigt.. Lilla goklimpen, redan ett busfrö :)

Söta elefanter

Åh jag är så glad. POP har fått in en overall (jumpsuit) med färglada elefanter på, och när jag såg den i vår POP-butik fanns den bara i typ storlek 56 :/ Såg sen på hemsidan att den bara fanns upp till 68, vilket Ronja har nu. När vi mätte henne den 6 mars (4 månader gammal) var hon 67,2 cm lång. Dock är ju POP känd för att vara stora i storlekarna. Hur som ville jag jättegärna ha den där overallen för den är SUPERFIN, och om jag så skulle behöva spara den till nästa barn gör det inget ;) Men den var ju som sagt slut här, men jag gjorde en förfrågan i en av POP-grupperna på Facebook och en jättesnäll tjej nappade på en gång och skulle gå och köpa den åt mig i Stockholm redan dagen därpå, vilket hon gjorde igår :) Idag betalade jag henne och nån gång i helgen kommer hon skicka den, så förhoppningsvis är den här redan på måndag :D




Så här två dagar efteråt undrar jag varför jag inte bad henne köpa strumporna också
när hon ändå hade 20% rabatt, menmen, jag får gå på POP
i stan och köpa dom själv. Förhoppningsvis är inte dom slut...

Onsdag

Igår åkte jag och Ronja in på stan och fikade med Mickan, Philip och Mikaela på Törners på Domus. Efter det gick vi en sväng på stan. Jag köpte några papper på Syssla.

Efter några timmar skiljdes vi åt och jag åkte hem och matade Ronja. Sen gjorde vi hemgjord pizza och pizzasallad. Vart jättegott förutom att salladen smakade för mycket surt.

Efter middagen gick Ronja och la sig och Totta gick ner till Dudda och spelade på hans dator. Så då passade jag på att surfa och titta ikapp på Big brother. Ja pinsamt nog följer jag det, men jag vart nyfiken eftersom en tjej härifrån är med och sen fastnade jag, som jag alltid gör :(

Sista timmarna innan jag la mig tittade jag på hus.. Vill ha större med massor av rum, allra helst ett barnrum att inreda till Ronja. Men åh, jag vill ju bo kvar i Lugnvik, eller möjligen Ås, Ope, Frösön (väl utvalda delar) men där är det ju SVINDYRT.. suck! Vet inte hur vi skulle ha råd heller varken nu när jag är mammaledig, eller sen när jag jobbar på mitt fruktansvärt roliga välbetalda jobb......

Tråktisdag

Idag har jag och Ronja verkligen varit lata och tråkiga, griniga med för den delen ;)
Började med att lilla fröken tyckte det var morgon redan innan kl 6, det tyckte inte hennes mamma. Men jag hade sovit bra under natten så jag vart pigg rätt fort. Men så fort hennes pappa åkt på jobbet och hon visade ett litet pyttetecken på att hon var trött begav vi oss mot sängarna. Lillskiten somnade rätt fort och då gjorde även jag det. Fick sova till lite efter 9, så skönt! Då blev det dusch och sen tog det inte lång tid förrän liten var trött igen. Då passade jag på att laga lunch, ost&skinksås med makaroner och broccoli till.

Hann precis bli klar med maten och skulle ta första tuggan då Ronja vaknade :P Inte något man kan hjälpa, men när hon just vaknat kan man ju sätta henne ett tag i babysittern och äta i fred utan att hon ska gnälla och sparka omkring sig. Efter jag ätit klart fick Ronja mat, och sen var vi båda två så trötta så vi gick och la oss. Jag fick inte sova så mycket då Ronja var riktigt gnällig och svårsövd, så till slut gav jag upp och då somnade hon minnsann :P

Efter ett tag vaknade hon igen och så ringde Lollo och ville komma förbi, det fick hon såklart :) Så vi satt och tittade lite på eventuella presenter till mamma och så pratade vi om Lollos jobb ovh åt choklad :D Gick och la Ronja lite innan fem, och hon somnade av sig själv. Sen åkte Lollo tyvärr hem igen och jag blev ensam. Ronja fortsatte att sova så vid sex åt jag middag (samma som lunch) och sen väntade och väntade jag på att hon skulle vakna någon gång men det hände ju inte, så tillslut fick jag plocka upp henne i alla fall. Klädde på henne overall och mössa och la ner henne i vagnen och gick på macken för att köpa kolaskruvar. Såklart var dom HELT slut :( Blev colaflaskor istället då.. Sen gick jag hem, matade och lekte med Ronja en stund, samt tog lite kort. Sen la jag henne och tittade på Desperate Housewives och sen blev det surfande. Nu överväger jag att gå och sova så jag orkar med lillan sen när hon vaknar..

Just det, typ enda gången jag och Ronja har skrattat idag var när hon spydde på Tottas sida av sängen. Hon låg och såg så jävla nöjd ut att jag var tvungen att filma henne med mobilen samtidigt som jag frågade henne om hon hade spytt på pappas sida av sängen. Hon log och skrattade så det blev en jättebra film att skicka till Totta som svarade att vi var muppar :P




Okej det var inte riktigt sant, där efter mackenbesöket var Ronja faktiskt på ganska bra humör tills hon tyckte jag blixtrat henne i ansiktet för många gånger. Då blev det blöjbyte och pyjamas och så råkade hon se sig själv i spegeln, då vart hon lite glad igen :)

 

What are words?

Ja det finns verkligen inte tillräckligt med ord, inte tillräckligt bra och fina ord, för att beskriva hur mycket jag älskar min lilla dotter. Hon är verkligen grädde på moset i mitt liv, och jag kan inte tänka mig en dag utan henne i mitt liv.


♥ Mitt lilla lilla hjärtegryn ♥

Måndag 12 mars

Idag hände inte mycket känns det som. Fick lite sovmorgon, en timme typ haha.. Nåja upp och göra sig i ordning redan efter 10 var jag klar så då blev det tacos-frukost ;)

Vid kvart i 12 kom Tottas mamma och hämtade oss och skjutsade oss till folkets hus. Där träffade vi Sandra och Hanna. Skulle på babysimsinformation där nämligen. Det var Mia och Maritha som höll i mötet och det visade sig att det är Maritha som kommer ha babysim med oss :)

Efter mötet åkte vi till barnens hus med tottas mamma. Jag ville köpa en gåstol och en leksak med sugpropp att ha på bordet. Väl där hittade vi en fin som påminde om en larv/fjäril :) gåstol däremot blev det inte då Totta trott de var billigare... Sen vill han så gärna ha en gammal med svängbara hjul.. Jag känner bara att jag vill ha en stol :p helst den på just barnens hus för den är så fin och verkar rolig!

Sen åkte vi hem, jag nattade Ronja i nästan 2 timmar och Totta gjorde pannkakor till oss. Efter middagen vaknade Ronja igen och vi låg och mös på golvet ett tag. Sen fick hon bada med Totta och sen hoppa i säng igen för natten. Sen satt jag mig vid datorn och surfade och så..

Dan före dopdagen

Fredagen innan dopet hade jag gått och oroat mig för länge. I onödan visade det sig. Jag var i alla fall uppe före 8 med Ronja. Sen blev det dusch och smink och sen vid halv 10 satte jag igång med smörgåstårtorna. Så fort Totta sövt Ronja kom även han och hjälpte oss. Allt flöt på så jävla bra så när Helena kom efter knappt 2 timmar var vi klar med allt utom garneringen. Duktiga Helena fick stå för utsmyckandet då hon är mycket bättre på sånt där än mig! Klockan var nog inte ens 2 när vi var klara med alla tårtorna, så jävla bra jobbat! :)

Sen blev det inplastning och packning, diskning osv. Efter 3 någongång åkte vi hemifrån för att åka på Maxi och handla lite grejer och hämta tulpanerna. Sen åkte vi och åt middag på Fastfood Frösön, blev pizza för min del. Sen åkte vi ut till Sunne och församlingsgården. Lastade av allting sen åkte Totta och ronja iväg och hämtade resten av grejerna. Under tiden började jag stöka på med bordsplaceringen. Tottas mamma kom efter en stund och sen dök Totta, Ronja, Mamma, Pappa och Lollo upp. Lite senare kom även Janne ut, och ännu senare även Lisa och Jörgen som kom från Färila. Många kockar men det blev rätt bra ändå! Efter massa pysslande fram och tillbaka och dukande hit och dit vart vi äntligen klara och kunde åka hem!

Hemma bakade jag en mjölk och glutenfri kaka och skrev ut alla dopprogrammen samtidigt som vi satt och surra med Lisa och Jörgen. Till slut blev det äntligen dags att gå och lägga sig, somnade rätt fort! :)


Kokade 40 ägg ;)


Mjukost på första lagret







Segt på bloggen

Nu kommer väldigt sena inlägg om dagarna innan dopet och dopdagen, om jag orkar skriva så mycket vill säga.. Har ju hela helgen att ta ikapp också! Nåväl, torsdagen innan dopet (1 mars) började hemma med förberedande för städande. Gjorde klart det sista pillet med dopgrejerna också så allt skulle gå att ställa undan så det skulle gå lättare att städa. Sen efter 13 kom Lollo för att färga håret på mig. Gick jättebra, men hon var lite stressad så hon åkte så fort hon satt färgen i håret på mig ;)

Efter att jag duschat ur all färg och pysslat på med Ronja och så blev det dags att åka bort till Ope för att klippa oss hos Kristina. Efter klippning och surr åkte vi och åt middag på Dixies som ligger vid Barnens hus, jag åt en jättegod Laxburgare :)

Sen var vi och hälsade på min syster Bodil och min systerdotter Stina som hade kommit ner för dopet och bodde hos Siv i Lillsjön. Dom bjöd på fika med bla oskalade räkor, MUMS! Efter lite surr och fikande åkte vi hem och la Ronja. Sen hände inte så mycket mer den dagen, jag tittade garanterat på någon serie ;)

Och nu har det redan gått över 1 timme sen jag skrev detta då jag har tvättat och pysslat på. Får se om det kommer några fler inlägg ;)

De senaste dagarna

Hamnar bara mer och mer efter med bloggen, men denna vecka har energin inte varit min starka sida... Tror Ronjas nya rutiner med att vakna två gånger på nätterna för mat börjar sätta sina spår i mig. Blir ju avbruten sömn varje natt och tyvärr måste jag TIGGA till mig "sovmorgon" (mellan 7-9).. Oftast utan resultat. Och när jag väl får det, så får jag och alla andra höra att jag är lat och sover jämt. Väldigt kul.....

I tisdags var jag så trött och orkeslös att jag efter Desperate Housewives gick och la mig.. Sist jag la mig så tidigt var nog flera år sen.. Eller nä förresten det var drygt ett år sen när jag började jobba halv sju om morgonen, då stupade jag i säng halv åtta om kvällarna men då var jag gräsänka och gravid ;)

I veckan har jag inte gjort mycket i alla fall. I tisdags var vi på BVC och mätte och vägde Ronja. 67,5 cm och 7460 gram. Sen blev det en tur till maxi och handla, stan och sälja hoppgungan, förbi mitt nya jobb och få skiva med bilder från dopet av Roger. Sen hem och fortsätta med presenten till mor&far samtidigt som jag hade en sur tjej som vägrade sova.. Efter 7 sov hon i alla fall och sen när jag skulle till Helena kom vi fram till att se på varsitt håll så jag tittade på DH och sen sov jag.

Onsdagen mötte jag upp mamma, pappa och Lollo i stan och fikade på Stortörners. Sen gick vi på stan och dom köpte presenter till Pappa och Isabelle. Jag bytte en body åt Ronja och köpte lite garn jag ska virka med.. Mötte även upp Henrik och fick hans bilder från dopet :)
Sen blev det Ope resten av dagen och kvällen då pappa fyllde år. Åt middag och tårta till efterrätt. Mamma och pappa fick sina presenter som var varsin digital fotoram fullproppad med bilder :) mamma fick sin samtidigt eftersom det inte skulle vara sån överraskning sen när hon väl fyller annars.. Sen fick pappa några viner och böcker av de andra.

Torsdagen började dåligt då Ronja sov skit hela natten typ. Från kl 4 ville hon inte sova utan låg och lät i sin säng, då kan inte heller jag sova så bra.. Tillslut klev jag upp kl 6 med henne. Vid 9 gick vi bort till kyrkan och mötte upp mamma och pappa som kommit för att gå på kyrkis med oss. Dessvärre var det inget kyrkis eftersom det är sportlovsvecka :( Så vi gick hem igen och fikade där istället. Sen åkte de hem och Totta tog Ronja ner till Dudda så jag fick sova ett tag. Efter det flöt eftermiddagen på segt med Ronja som trilskades med sömnen. Städat fick jag gjort iaf och tre tvättar så det var bra. Tog äntligen och tvättade alla skallror och sånt vi fått ärva och passade på att diska alla plastleksaker också :) Sen tvättade vi även det VÄL inspydda babygymet.

På kvällen efter att jag sövt Ronja gick jag över till David ett tag för att få lite fler bilder och snacka lite skit, alltid lika trevligt :) sen spenderade jag resten av kvällen i soffan med serietittande på datorn ;)

Måndag 5 mars

Nu är jag trött som en gnu så det blir en kort redogörelse för denna dag!

Ronja sov bra inatt, vaknade en gång vid 3 tiden och ville äta, jag var svintrött så jag la mig och ammade henne. Vilket gjorde att vi båda somnade, mysigt. Vaknade nån timme senare av att hon gnäller. Klev upp och bäddade ner henne i hennes säng med napp och snuttis och hon somnade på en gång, älskade barn! :)
Samma procedur några timmar senare vid 7 tiden, vaknade dock rätt fort då Totta kom hem efter 8. Lite morgonmys i sängen innan vi slutligen klev upp. Dusch, smink och frukost. Sen skulle vi på promeand då Totta fick veta att hans skor var klara att hämta ut så vi åkte in till stan istället och sen på Lidl och Lillänge. Jag köpte present till pappa och mamma, vad kan jag berätta efter onsdag.

Sen åkte vi förbi Jon&Helena och satt och surrade ett tag. Sen hem och fixa lite med presenterna. Så kom svärmor förbi med saker hon köpt till Ronja på loppis. Bla en jeansklänning och ett litet piano :) Sen blev det matning av grinig lilltjej och sen gjorde jag middag medan Totta sövde Ronja. Åt middag och fick sällskap av Ronja sista minutrarna. För att få tiden att gå men inte trötta ut henne för mycket satte vi oss i soffan och läste i en av barnkammarböckerna vi har. Sjöng massa sånger och så, myspys! Sen nattade jag Ronja och efter det har jag sett på familjen annorlunda och hållt på med presenterna! :)
Inga bilder har jag tagit idag heller och inte orkar jag gå och ta på något heller, så bildlöst blir det idag! Godnatt!

Söndag 4 mars

Idag blev Ronja 4 månader gammal. SHIT! Totta åkte på jobb idag han men vi klev upp pigga lite innan han åkte. Jag började planera för dagen att göra mig i ordning och sen ta en promenad ner till Jon&Helena och umgås lite med dom. Men Ronja ville annat. Jag hann bara vara vaken med henne ett kort tag som jag spenderade med att ta massa fina bilder, innan hon var trött igen. Så jag nattade henne och satte på en tvätt och duschade. Sen vaknade hon, var grinig hela tiden medan jag åt och sminkade mig. Försökte natta henne igen då varken Helena eller Jon svarade i sin telefon. Tillsist somnade hon men vaknade igen efter 20 minuter. Jag hann i alla fall hänga tvätten, sätta på en ny, tömma diskmaskinen och handdiska lite :P

Då Marielle ringt under den korta tiden Ronja sov och frågat om promenad ringde jag upp henne och sa att promenad var perfekt för då kunde Ronja sova i vagnen istället. MMM eller hur. Hon låg bara och stirrade hela våran promenad :P Så vi gick upp till mig igen och satt och gosade och snackade tills Ronja tillsist blev FÖR trött. Marre åkte hemöver och jag nattade Ronja som somnade fort. Men hon sov typ 40 minuter bara :/ Jag hann i alla fall äta middag och hänga min tvätt ;)

Sen var hon så arg efter matningen (innan med för den delen) att det var bara att lägga henne igen vid halv åtta. Men då kände hon väl att det var sängtajm för sen dess har hon sovit och jag har stökat på ännu mer med hennes presenter, disken tvättat ännu en tvätt osv. Mycket dator har det varit också :P Har även försökt komma ikapp med bloggen men nu orkar jag inte mer, sängen kallar på mig, GODNATT!


GULLEPLUTT <3




ÅHH vad jag älskar den lilla sötfisen! <3

Onsdagen 29 februari

Även kallad skottdagen ;) Hade stämt träff med Mickan & Mikaela i stan vid 12-tiden, men innan det gick jag förbi Majkii och hämtade strumpbyxor och ljusstakar jag skulle låna av henne. Sen buss in till stan och gick på Åhlens och mötte upp Sandra och Madde. Sen kom Mikaela och Mickan och vi tre gick och åt lunch på Krikelin. Efter det blev det en tur på stan, jag hade inget ärende direkt förutom att köpa pepparrot men jag hade ingen lust att åka hem heller så jag och Mickan gick på stan i några timmar. Tyvärr var det slask deluxe i stan och mina fina skor är inte så tåliga för det så jag vart dyngsur på en gång och fick gå med blöta kalla skor :/ Var rädd att jag skulle bli förkyld, men inte än så länge *peppar peppar*

När jag slutligen åkte hem åt jag middag, badade Ronja och sen fick hon gå och lägga sig. Efter det gjorde jag det sista pysslet med mina ugglor, servettringar och sånt. Sen gjorde jag typ klart dopprogrammet.

Onsdagen 29 februari

Även kallad skottdagen ;) Hade stämt träff med Mickan & Mikaela i stan vid 12-tiden, men innan det gick jag förbi Majkii och hämtade strumpbyxor och ljusstakar jag skulle låna av henne. Sen buss in till stan och gick på Åhlens och mötte upp Sandra och Madde. Sen kom Mikaela och Mickan och vi tre gick och åt lunch på Krikelin. Efter det blev det en tur på stan, jag hade inget ärende direkt förutom att köpa pepparrot men jag hade ingen lust att åka hem heller så jag och Mickan gick på stan i några timmar. Tyvärr var det slask deluxe i stan och mina fina skor är inte så tåliga för det så jag vart dyngsur på en gång och fick gå med blöta kalla skor :/ Var rädd att jag skulle bli förkyld, men inte än så länge *peppar peppar*

När jag slutligen åkte hem åt jag middag, badade Ronja och sen fick hon gå och lägga sig. Efter det gjorde jag det sista pysslet med mina ugglor, servettringar och sånt. Sen gjorde jag typ klart dopprogrammet.

Tisdagen 28 februari

I tisdags var det dags för vårt dopsamtal med prästen som skulle döpa Ronja. Vi skulle ha det ute i Sunne så vi samtidigt fick kolla in sockenstugan och så. Samtalet gick bra och jag frågade om ordningen och så, så jag skulle kunna göra ett dopprogram. Efter att ha kikat på lokalen insåg jag att vi skulle få plats och alla andra "problem" verkade också lösa sig.

Efter samtalet åkte vi till stan för att storhandla inför dopet. Det tog ett tag, men fan vad bra det gick. Allt fanns förutom pepparrot ;) Och "billigt" kom vi undan också tycker jag. Såhär i efterhand när jag vet hur mycket vi köpte för mycket, och att det dessutom blev 4 tårtor över som vi fick sålt för 1000 spänn så tycker jag att vi kom undan sjukt billigt med maten till dopet!

Efter att vi hade åkt hem och lämnat maten åkte vi till Ope på middag. Det bjöds på pappas pyttipanna, alltid lika gott! :) Sen satt jag och pappa och fixade med dopprogrammet och efter det åkte vi hem.



Ronja på morgonen i sina fina lila solglasögon jag köpte till henne på Lindex :)



Måndag 27 februari

På måndagen var det åter igen dags för babymassage. Ronja var sur och grinig på morgonen så hon fick sova lite innan vi åkte in till stan. Det resulterade i att hon inte sov något innan massagen, så en kvart innan den skulle börja var hon så trött så jag vaggade ner henne till sömns. Lite trist att hon inte fick vara med på massagen, men så kan det ju vara ibland. Tyvärr var det sista gången då också, men vi får massera henne hemma istället :)

Efter massagen gick jag och Sandra lite på stan innan hon gick hem. Jag fortsatte gå på stan själv då jag hade lite ärenden att göra inför dopet och så. Bla köpte jag massa grejer på Lindex, en kofta från HM, ny mascara, 2 nya leggings mm. Blev lite långdraget och då ingen verkade ha tid för mig fick jag äta lunch själv på stan. Det tog emot litegrann, men det faktumet att Ronja ändå skulle behöva äta fick mig att faktiskt sätta mig ensam på en restaurang och äta ensam. Det blev Åhlens för där kan man smyga undan lite med att man är ensam, speciellt när man går dit efter lunchrushen ;) Jag åt i alla fall någon asgod laxbit!

Efter flera timmar på stan åkte jag hem igen och efter Ronja lagt sig fortsatte jag med mitt doppysslande :)


Mascaran som åker bort när man använder varmt vatten, asbra :)


Leggings från Vila, dom enda som inte blir stora när man använder dom,
inte åker ner hela tiden och som tom är för långa på mig! BÄST!





ÄNTLIGEN hade den här fina kommit så den köpte jag :D


Den rosa är en ny favorit, Ronja är så fin i den!
Den vita köpte jag så hon skulle ha den under dopklänningen :)

Söndagen 26 februari

På söndagen var det dags för Philips dop :) Vi mötte upp Majkii och styrde mot Ope där vi plockade upp Lollo. Sen åkte vi till Revsunds kyrka. Dopet var jättefint, kort, asfin sång av Sandra. Efteråt bjöds det på fika i församlingsgården. Smörgåstårta och fikabröd :)

Tyvärr så tog jag aldrig kort på presenterna vi gav Philip. Men av oss och Sandra fick han en grön Jabadabado-bil, ett stjärnmemo och en mätsticka. Sen av bara oss fick han två tavlor som Helena hade gjort. En rumtavla och en bokstavstavla, jättefina var dom! Sen vet jag inte om jag får lägga ut bild på Philip, så jag gör inte det. Men superdupersöt var han i alla fall i sin fina dopklänning :)

När vi kom tillbaka till stan och hade lämnat Majkii åkte vi och handlade. Sen vart det hem och fortsätta med dopbestyr.