vulnerable -

Shoppat









Fredag 27 april

Idag tog sig Ronja och jag sovmorgon till kvart i nio, det var skönt! Hon hade en vakentimme inatt vid 4-tiden så det var uppskattat att få sova lite längre på morgonen. Dusch, smink, lägga Ronja, göra lunch, äta lunch. Sen vaknade Ronja så hon fick smaka gröt igen. Denna gång gillade hon det inte alls och vägrade smaka på det, bara "spottade" ut det på en gång. Ammade efteråt och då åt hon bra så hon var ju hungrig. Sen fick hon leka sig trött medan jag gjorde i ordning mig och henne för att gå på stan.

Eftersom det var fint väder gick jag in till stan. Väl inne gick vi på massa olika affärer, ville bara fördriva lite tid. Fyndade två dregglisar på Kappahl, 20 kr styck. Hittade en fin lila klänning till R på HM, lite stor storlek, men i höst borde hon kunna ha den. Gick och letade baslinnen till mig själv men blev less när jag tyckte de var för dyra. Är väl HM som gäller. Fyndade en rödvit uggledress på Lindex för 30 kr.

Sen gick jag ner på Sydilla och bar på Ronja som var vaken. Fick titta på deras nya tyger :) Så frågade jag om gult och tanten trodde jag ville ha i bomull men då sa jag att jag redan var klar med lapptäcket. Och då ville dom såklart se det, så jag gick och hätmade det. Men det var ju dumt av mig för då ville Venke fotografera det, och jag var tvungen att synas på bilden :( Jag hoppas hon inte lägger ut den på Facebook.. Nog för att jag är stolt över mitt täcke, men kanske inte så att jag vill att alla ska se mig för det :P

Sen mötte jag upp Lollo & vi gick på Fotopose. Sen kom mamma och vi gick på Åhlens. Sen vandrade vi bort till Eastern Palace och då kom pappa & Sebbe också :) Vi tog ooch åt den mongoliska buffen alla 5. Sjukt mycket folk där, märktes att det är löningshelg.. Efter det tog jag bussen hem och la Ronja. Sen fick jag ett ryck och satte på en tvätt, en disk, en napp&flaskkokning, och rensade upp i min garderob och sen i Ronjas lådor. Blev lite bättre ordning. Men jag har en full låda med strumpor jag måste gå igenom, och min plan var att göra det medan jag tittar på BB, men klockan börjar bli alldeles för mycket..





Torsdag 26 april

Efter allt vanligt morgonstök så tog jag bussen in vid 11 tiden. Gick och kikade i några affärer efter en vår/sommar-jacka till mig. Hittade en tillslut som jag ville ha på Kappahl, och just idag var den på 30% rabatt. Men den var dyr ändå så jag hängde undan den under dagen medan jag skulle kika på lite fler ställen och fundera på om jag hade råd.

Gick ner till Mickan och fick se Philips superfina rum. Blev ännu mer sugen på att göra ett eget rum till Ronja. Men platsen och förnuftet säger att jag ska vänta tills vi flyttar. Sen gick vi upp på Hemköp och köpte varsin plocksallad och sen gick vi på Öppna förskolan tillsammans med Sandra L, Hanna & Sandras mamma. Vi åt lunch och sen blev det sångstund. Ronja höll låda hela tiden hon, lilla hjärtat :) På ÖF sjugner dom bättre låtar än på Kyrkis. Kan de flesta där, men på Kyrkis har hon ju typ hittat på egna konstiga låtar. En del är så ologiska ;P

Efter sångstunden blev det lite amning och så lek. Efter drygt 1 timme gav vi upp och jag och Mickan gick på stan på jackjakt och även tröjor, jeans och så. Köpte en gul prickig klänning på Rut. Jag provade några jeans på Gina men blev återigen less då jag såklart inte fick på mig dom. Några fick jag igen, men de hade låg midja och då blir det ändå inte snyggt. Men så gick vi på Cubus som hade 30% på allt och så hittade jag ett par svarta jeans som hade hög midja och stora storlekar, så jag testade. Och gissa om jag blev GLAD när de tom var för stor!! Efter massa prövande så köpte jag två par jeans ett par svarta och ett par mörkblåa. Och så köpte jag en lila linnebody till Ronja. Shoppingbilder kommer i eget inlägg!

Just när jag betalat kom Majkii och Bengan så jag slog följe med dom bortåt torget. Så gick vi in på Kappahl och dom fick vara smakråd om jackan. De tyckte jag skulle ta den mindre storleken då den större fick mig att se större ut. Totta kom och tyckte också jag skulle köpa jackan (han höll bara med de andra för att jag skulle bli klar) så jag köpte den. Sen gick vi och åt middag på Via grande. Jag åt en quattro stragioni - skinka + ananas och den var god. Dock var det ju kronärtskocka på den och det gick att äta, men var ingen höjdare.

Sen åkte vi hem, hjälpte Totta att klippa/snagga sig, la Ronja efter ett tag. Kollade på tv och sen satte jag mig och sydde lite mer på klänningen men gav upp rätt fort när det var något jag inte fattade. Blev en tidig kväll, redan vid 11.


Onsdag 25 april

Strålande sol, men då allt tar så lång tid för mig på morgonen så hann jag inte gå in till stan innan jag skulle möta upp Mickan vid 11-tiden typ. Vi skulle egentligen gå på Öppna förskolan, men kom på så mycket annat att göra innan att det aldrig hanns med :P Vi var och köpte skor till M, fikade lunch på Törners, kikade på BikBoks stora "rea" mm. Lite innan två skiljdes vi åt och jag gick och mötte upp Sandra L och så promenerade vi till Lugnvik och hälsocentralen.

Så vart det föräldraträff med en tandhygienist som informerade. Sen trodde vi att M-L skulle komma och prata om kosten då de andra två var borta när vi hade kostsamtal och hon knappt sa något då. Men det hade hon glömt så nu fick vi en ny tid inbokad för det, suck. Vi hann ställa några frågor till henne i alla fall, så när vi kom hem så gjorde vi en liten smakportion till Ronja med havregröt. Det är bra att introducera maat med gluten i (tex gröt) medan man fortfarande ammar, för det har visat ge mindre risk för att barnet ska bli glutenintolernat då :) Så nu ska vi försöka ge henne lite smakportion gröt varje dag, tills hon börjar gilla det och kanske kan få mer.

Ronja uppskattade i alla fall inte gröten. Hon protesterade inte, och vi fick stoppa in skeden massa gånger med lite gröt utan att hon sa något. Men varje gång hon råkade svälja lite så ruskade hon på hela kroppen och grimaserade, så det såg inte ut som hon tyckte om det :P Hon är ju såklart ovan konsistensen och smaken, men en del barn blir ju galna när de får och vill bara ha mer, så var inte Ronja ;) Efteråt fick hon amma och då slörpa hon i sig, så aptiten var det inte fel på.. Hon har ju faktiskt knappt visat något intresse för mat heller, så jag är inte jätteförvånad över att hon ratade gröten. Det kommer väl, vi har inte bråttom :) Tänker dock fortsätta truga med gröten (i hennes takt) just för det där med gluten..

På kvällen så satte jag mig och sydde, ja efter att jag smsat massa med Mickan och tillslut fattade hur jag hade "pajat" trådspänningen ;P Jag har velat ha ett pannband, ochd et kändes inte allt för svårt att sy, så jag började med det. Sen ville jag ha en matchande mössa till Ronja så då gjorde jag en på chansning. Den blev för stor, passade mig. Gjorde en till men den visade sig sen också ha blivit för stor, fast bara lite. Efter det sydde jag en dregglis också, den blev jag mest nöjd med. Prövade även att använda tryckknappar på dregglisen, och det var ju skitenkelt! :)





Tisdag 24 april

Efter brunch mm så åkte vi till Maxi för att handla middagsmat, babyolja och byta storlek på dressen vi köpte där häromdagen. Packade ner Ronja i sin vagn så hon fick sova och när vi var klar på Maxi så tog jag mig en promenad med henne bort till badhuset då det vankades babysim :)

Totta åkte och gjorde lite ärenden men sen möttes vi upp på badhuset och så kom även Sandra&Hanna :)
Idag fick vi öva mer på att hoppa från kanten och även att hålla i kanten. Ronja var tvungen att lockas med leksaker då hon tycker allt annat än mamma&pappa är intressant ;) Sen fick vi lära oss hur man enkelt her upp barnet på sin rygg så de kan "rida". I en olycka med vatten är det också ett bra sätt att undvika att barnet drunknar. Ronja gillade iaf att åka på Tottas rygg, får se hur mycket Totta gillar det sen när Ronja blir äldre och vill åka runt överallt, inte bara i vattnet ;)

Efter babysimet åkte vi hem och Totta tog Ronja i vagnen och ställde henne på Duddas altan och satte sig vid hans dator och spelade. Då passade jag på att mysa ner mig i soffan och se det nyaste avsnittet av Gossip girl :)

Sen började jag med middagen men då kom Torta med en hungrig Ronja, så han fick ta över maten och så matade jag henne.

Efter middagen och läggning av Ronja gick jag ner till Helena och tittade på Desperate tillsammans :) Och nu har jag kommit hem och ska soooooova!! Imorgon väntar besök på öppna förskolan och sen föräldragrupp med tandhygienist-information.

Just nu

Ronja leker med sin nya leksak som Totta köpte åt henne idag. Totta snarkar på soffan och jag längtar tills jag får gå ner och umgås med Helena ;)

Present till Ronja

Det kom en avi med posten idag att jag hade ett paket att hämta ut på macken. Så jag skyndade dit och hämtade det. Misstänkte att det var från Emma Melander då hon hade postat det igår och jag väntar ingen annan post :) Jag har köpt en virkad uggla till Ronja, och nu är den här, så fin! :)

Trött älskling

Jag älskar hur hon efter nattens måltid somnar så fort hon slutar äta.. och när jag lägger över henne i hennes säng lägger hon sig till rätta med snuttisarna och nappen och ger ifrån sig ett nöjt litet stön.. Lilla lilla hjärtegrynet ❤

Ronja sitter själv

Det går ju ta kort på filmen med Iphonen, så jag tog några bilder får ni se det i alla fall :)







Måndag 23 april

Idag fick jag lite sovmorgon av Ronja som var så duktig och sov 19.30-00.30, mat och sen sov hon till 6.00 och sen somnade hon om till 8 typ. Men då vaknade jag bara till och sen sov jag till 8.40. Sen somnade Ronja igen vid 9.30 men då studsade jag i duschen :) Sen hann jag sminka mig och äta hälften av min brunch innan hon vaknade igen. Vid 11 var vi klara men bestämde mig då för att leka henne trött så hon skulle sova i vagnen när jag gick in till stan. När klockan var 12 och jag skulle gå ångrade jag mig dock och tog bussen in, vädret vart ju inte det bästa om man säger så..

Inne i stan gjorde jag en räd och letade efter basbodys till R då jag är less på att aldrig ha något när hon ska ha klänningar att matcha leggingsen med. Så jag ville ha svart och helvit långärmad body utan spets och sånt, och så bodys utan ärm, som ser ut som ett linne/brynja. Till sist blev det ett vitt och beigebrunt 2 pack linnen från HM, 2 pack svarta långärmade bodys från Åhlens, 1 vit långärmad body från Lindex :) Blev även lite mer inköpt.. :P 2 par vantar för 19 kr på Åhlens, 2 stycken dregglis/scarfs från Åhlens 10 kr styck (den ena ska Maj få) och en jättefin lila klänning som också var på rea. Den är i storlek 86/92 men då kan Ronja ha den i höst kanske. Den är så fin och jag har spanat på den länge så nu när den var nersatt halva priset var jag tvungen att köpa den ;) Blev även ett par vita leggings och en ljusgul kortärmad body från Lindex.

Mötte upp Mickan och Philip och vi var även in på Eivors tyger då Sydilla hade stängt idag (måndagar) och där köpte jag mönsterpapper och tryckknappar. Innan jag åkte hem var jag även in på garntorget och köpte en ljusgul sytråd.

Efter vi gått på stan och tyckte våra barn hade sovit tillräckligt länge så gick vi till Öppna förskolan. Blev först matning/mellis och sen fick de ligga och leka i den röda stora madrassen. Var även två andra barn där som var lite äldre som busade omkring. Ronja övade återigen på att sitta utan stöd och hon börjar bli så duktig!!
Vid fyra gav vi upp då det stängde och jag och Mickan skiljdes åt och jag åkte hem.

Ronja verkade pigg när vi väntade på bussen och så, så jag hoppades hon skulle hålla sig vaken tills vi kom hem så jag fick mata henne och sen låta henne sova och då själv passa på att äta ostört ;) Men hon slöt sina två blå på bussen när vi hade två hållplatser kvar, och fastän jag rykte ut nappen för henne så vaknade hon inte. När vi kom in i trapphuset bar jag upp väskan och alla påsar och gick sen ner och bar upp hela sittdelen med Ronja i. Hon vaknade inte. Då började jag klä av henne och då vaknade hon till. Jag lyfte upp henne och gick och la henne i hennes säng, gav henne nappen och snuttis och sa sovgott och hon somnade om, lyckträff kan jag säga! Så jag fick äta min tacos i lugn och ro :) Sen när hon vaknade passade vi på att öva återigen på att sitta utan stöd och så filmade jag henne, nu klarade hon att sitta själv i 1-2 minuter, så nu borde man kunna säga att hon kan sitta utan stöd, eller? Nåja hon är en bra bit på väg iaf :) Såååå stolt! Tyvärr vet jag inte hur man lägger ut videos så då kan jag inte visa, men hon är duktig! :)

Efter att jag hade lagt Ronja tänkte jag sätta igång med att sy ihop mina klänningsdelar, men så fick jag infallet att först sy ett pannband då jag stör mig sååå på att gå i mössa. Men där tog mitt syande slut. Jag fick inte maskinjäveln att sy bra. Tråden bara öglade sig och ville inte sitta kvar :( Helena trodde det kunde vara trådspänningen det var fel på, men det kan lika gärna vara jag som trätt maskinen fel. Jag vet fan inte. Gav till slut upp och hamnade framför datorn istället. Nu har jag ju iaf bloggat ikapp, så någon nytta har jag ju gjort. Men jag ville så gärna sy ikväll... Dumma maskin..!







Söndag 22 april

Igår började dagen långsamt. Jag fick sovmorgon till kl 10, det var sååå skönt! Dusch på det och sen kom Tottas mamma hit och Totta drog på innebandy. Birgitta hade vart på loppisen på Furan och köpte lite saker till Ronja bla jeansklänning, ljustgult set, rosa set och en dyna till matstolen. Hon hade även köpt en baddräkt från Triconor. Den var i storlek 86 men när jag testade den på Ronja var den i minsta laget..

Hon blev inte kvar så länge så när hon hade åkt lekte jag lite med Ronja, sen fick hon sova och då gjorde jag lunch. Blev köttfärsås och spagetti. Sen kom Totta hem och efter ett tag åkte vi och handlade på Maxi. Sen for i ner till J&H en stund och satt ute i det fina vädret. Ronja passade på att  sova igen den lilla sömntutan :P

Hem och stökade på lite. Sen gjorde vi middag som blev tacos :) Totta åkte sen iväg och tvättade sin bil på sin pappas jobb. Jag och Ronja lekte och övade mer på att sitta utan stöd. Hon blir bara bättre och bättre :) Sen läste vi lite Wille-böcker och sen la jag henne. Hon somande väldigt fort. Sen satte jag igång med mitt syprojekt men allt tar ju sååå lång tid för mig och ska jävlas. Men jag lyckades få till någorlunda mönster och klippte ut delarna i uggletyget då jag tänkte göra en provklänning, dels för att det känns dumt att testa på ett dyrt tyg och sen för att jag var tvungen att tvätta det :P







När vi var på Maxi köpte jag tre plagg där då det var ta 3 betala för 2.
Hittade äntligen ett par bruna leggings! :)
Krokodilpyjamasen valde Totta

Lapptäcket

På lördagen var det så jävla dåligt väder. Snö och blask :( Vi hade tänkt åka och titta på ett hus, men när det snöade kändes det dumt att köra med en bil med sommardäck, så vi struntade i det. Istället gick vi ner till Jon&Helena. Jag tog med mina tygbitar då Helena var sagt att hon hade en skärmatta man kunde använda till att skära till tygbitar i mycket enklare än att klippa. Så hon och jag satte igång med att fixa mina tygbitar, sen blev vi båda så sugna på att bara sy ihop täcket på en gång, så vi gick igenom hennes tyger också och fick tillslut till tillräckligt många lappbitar.

Då började pysslande av att lägga ut alla bitarna och bestämma hur det skulle se ut. Gick rätt fort ändå :)

Helena kom på att hon skulle sy ett örngott att ha till täcket så hon började pyssla med det medan jag började sy ihop bitarna, remsa för remsa.

Kom även på iden att klippa ut bokstäver i det bruna pricktyget och skriva Ronja på lapptäcket, så det fixade Helena åt mig medan jag fortsatte sy.


Man var "tvungen" att stryka ner alla sömvecken så det skulle se så bra ut som möjligt, det var lätt det jobbigaste/tråkigaste!

Jag sydde och sydde..

Och Helena kom på ännu en rolig detalj som hon sydde fast på örngottet :)



Örngottet blev klart och så jävla fint! :D (Kan lägga upp en bild sen om hur baksidan ser ut)



Jag började sy ihop remsorna..



Tillsist var målet nått och täcket äntligen färdigt!! :)
Fast vi hade pratat under arbetets gång om att klippa ut ett hjärta och sy fast någonstans och kanske ett rådjur, men det gömdes bort. Men jag funderar på om det är något man kanske kan sy på i efterhand på något sätt..





Fredag 20 april

Så låg man efter igen..........

I fredags så åkte vi till Lillänge, jag bäddade ner Ronja i sin vagn så hon skulle sova och sen gick jag på Lindex och sedan bort till Lime där jag skulle möta upp några jobbarkompisar för att luncha ihop. Totta åt också lunch där fast med Stefan. Jag åt jättegod fiskgratäng som innehöll jättemycket räkor, smaskens! Efter vi ätit/surrat klart så åkte jag och Totta ner på stan så jag fick gå på Sydillas ettårs jubileum. Köpte lite olika bomullstygbitar som jag tänkte göra ett lapptäcke utav. Köpte även ett gult jerseytyg med flugsvampar som jag tänkte sy en klänning till Ronja utav. Så jag köpte även ett mönster på en ENKEL klänningmodell.

Sen åkte vi ut till Tottas pappas stuga så Totta fick sätta på sommardäcken. Jag och Ronja roade oss inne i stugan och värmen med att öva på att sitta själv utan stöd (Ronja alltså) och rulla runt. Lillgrisen rullade från mage till rygg så både jag och Tobbe såg det :) Sen gjorde hon det en gång till när Totta såg. Vi blev kvar ett tag så Totta blev beordrad att åka till Brunflo och köpa pizza till oss :) Efter vi ätit klart åkte vi dock hem då Totta skulle iväg och spela innebandy. Sen när han kom hem från den duschade han bara och sen gick han över till Morgan och spelade spel med grabbsen. Jag gav mitt lapptäcke ett försök, men när jag inte ens kunde klippa till raka bitar blev jag less och gav upp..








Totta gjorde en spike på Ronja ;)

Torsdag 19 april

Hade en händelselös förmiddag. Sen åkte vi på Rusta och kikade lite, sen vidare till Torvalla där jag köpte en fin solhatten till Ronja (bild kommer sen). Och sen åkte vi till Ope.

Var bara pappa som var hemma och sen åkte han för att hämta Lollo, då passade jag på att laga middagen så mamma skulle slippa göra det när hon kom hem. Vi skulle äta renskav och det råkar jag ju kunna göra med ögonbindel typ så det var ju en enkel god gärning ;)

Alla utom Sebbe kom hem och så åt vi. Sen tog pappa&mamma fram semesterbilderna och massa taxfree-godis de köpt så fick vi dela upp det :p Vi blev kvar till halv 9 typ, körde förbi Maxi på vägen hem och köpte vattenmelon. Sen la jag Ronja medan Totta förberedde filmkväll med morötter, chips, dipp, melon och så. Vi skulle ÄNTLIGEN se nyaste Sherlock.. Men vad händer?! Jo, jag fattar inget och är för trött så jag somnade innan halva filmen typ :( gick och la mig redan efter 10 :p

Onsdag 18 april

Igår så gick jag och Ronja in till stan. Gick och kikade lite på de vanliga ställena innan jag mötte upp Mickan på Domus. Vi var ner på Clas Ohlson och kikade och så kollade vi på Phonehouse om de hade några fina billiga skal, men icke. Sen kom Majkii in med Aylin och då gick vi och fikade på Törners på Domus. De hade en rostbiff&potatissallad macka så det fikade jag :) Ronja var vaken typ hela fikat och fick sitta själv i en barnstol ett tag, det gillade hon :)

Efter massa surr gick vi vidare, blev en sväng på Classe igen, sen Sydilla och så Kjell&Co. Jag köpte dock ingenting jag, så det var ju bra gjort av mig ;) Spanade däremot in saker jag ska köpa när jag får bb/lön. Vill bla köpa tyger att sy ett lapptäcke till Ronja av, och så vill/behöver jag ett nytt mobilskal, men jag hittade inget fint. Skulle gärna vilja ha ett gult som lyser upp lite, men det får inte se gul-grönt ut, det är fult! Tror jag ska kika på Tradera om jag hittar något där! Sen kanske jag skrivit det förut men jag ska gå och köpa första tand&lock-askar till Ronja på Guldfynd när jag får pengar, dom var så fina :) Blir till att köpa ett par svarta leggings till Ronja också som hon har att växa i till hösten typ. Och så väntar jag fortfarande på att Lindex ska få in de fina klänningarna någon gång!!

Skiljdes åt vid 4 tiden och jag tog bussen hem. Egentligen skulle jag ha velat gå hem för det var verkligen kanonväder då, men jag var trött i fötterna/knäna och började bli hungrig så jag valde att åka hem. Åt rester av min goda flygande jakob till middag och sen myste jag och Ronja och så fick hon öva på att ligga på mage medan jag stökade undan, jag skulle nämligen få finbesök ;)

La Ronja och testade ikväll igen 5-minutersmetoden och det funkar jättebra. 2-4 ggr behöver jag gå in och stoppa i nappen och lägga snuttisen vid ansiktet, sen somnar hon. Och det är inte så att hon gallskriker utan hon leker lite ibland och spottar ut sin napp tex, eller så bökar hon runt och försöker slappna av, gnäller lite. Sen väntar jag inte i 5 minuter heller mellan ggrna utan går in när jag tycker det behövs och om man ska räkna tiden från att hon lagt sig tills hon sover är det max 15 minuter. Så jag tycker det går skitbra :)

Sen kom Helena då och vi satt och surrade till halv 12 :) Hon hade mycket intressant att berätta bla om drömmar och djur. Och hon sa något "om mig" som fastnade så jag ska försöka leta upp texten och förklara närmare om vad det handlar om för ju mer jag tänker på det, desto mer känns det som hon har rätt i det hon sa.. Men det blir ett eget inlägg om det då. Vi pratade även lite om när jag ska börja med maten till Ronja och sånt och hon peppade mig att inte ge upp amningen på en gång och få panik om Ronja inte skulle äta bra i början, fortsätter jag amma så är det ju lugnt :)

Bra dag med väldigt bra vänner :)

Vårjacka

Idag kom Villervallas lila Dotstar-jacka som jag vann på Tradera. Och OJ så fin den var i verkligheten! Jag trodde det skulle vara i prasseltyg, men det är ett hårdare slitstarkare tyg och dessutom inte glansigt, vilket jag gillade skarpt! Den är i storlek 80, men den är liten i storlek så Ronja kan redan anävnda den :) Blir en perfekt vårjacka! Såååå nöjd!

Sen var det så roligt för scarven jag köpte nyligen var i samma färgkombination och hennes gamla lila mössa matchar jättefint! Dessutom provade hon den utan på sin gula onepiece från Villervalla och det var sjukt fint ihop tycker jag! :)





Tisdag 17 april

Det gick jättebra för Ronja att bada trots att hon vaccinerats idag! :) Men för säkerhets skull, och för att jag ville fota, så struntade jag i att bada idag och stod på land redo att ta Ronja om hon skulle bli gnällig och ha ont. Men hon var som den fisk hon brukar vara :)

Efteråt var hon riktigt trött dock.. Vi åkte förbi Barnens hus en sväng och kikade på bilbarnstolar, men jag blev då inte nå klokare. Tycker det är mer djungel än vagnar. Känns mer viktigt med säkerheten med en bilstol också, så man vill ju inte råka köpa nåt jävla b-märke. Nåja, är ett tag kvar tills vi kan byta då de är ffrån 9 kg. Men om 2 månader borde hon ju väga över 9 kg tycker jag, 700 gram kvar..

Vi stannade till i Lillänge också men sen åkte vi hem och jag började med min efterlängtade middag, flygande jakob :) Det var gott, men nästa gång tror jag att jag ska våga ha i lite mer av chilisåsen, det blev lite tam smak idag. Efter middagen fick Ronja gå och lägga sig, var tänkt att det bara skulle vara en kortare vila, men hon fortsatte sova och jag har inte hjärta att väcka henne, sen tänkte jag att hon har fått sprutor idag och badat så hon kanske behöver all sömn. Får väl se om hon sover hela natten eller om hon tycker det är morgon kl 3 inatt ;)

Jag har i alla fall slappat i soffan ikväll (efter att disken och maten var undanstökad). Kollade på BB och sen var det ju DH, men det slutade asdåligt ikväll :( Nu har jag nyss matat Ronja och det låter som att hon inte somnat om, hon såg rätt pigg ut :/ Så jag ska väl också gå och lägga mig och hoppas på att hon somnar om :)





BVC och egentid

Nu har vi nyss varit iväg på BVC för 5 månaders koll och vaccinering. Ronja väger nu 8300 gram och är 70 cm lång :) Hennes huvudomfång tror jag var 43,5 cm. Hon var jätteduktig när hon fick sprutorna, först sa hon inget men när de skulle dra ur dom igen grinade hon till men vart glad lika fort. Hann inte ens ge hon nappen :P Hon är så duktig min stora tjej :) Hon kan även redan göra alla sakerna som de brukar kolla vid 6 månader, bla kolla efter saker som ramlar ner, dra sig upp från ryggläge till sittläge, he en leksak från vänster hand till höger och tvärtom, jollrar och förstår att det är hon som gör ljuden, pröva nya ljud osv.

Efter vi var klar tog Totta och gick in till polisstationen/badet med Ronja, och så ska jag ta bilen bort till badet sen då vi har babysim idag. Får se om Ronja orkar vara med, men förra gången påverkades hon knappt av sprutan så förhoppningsvis blir det lika denna gång :) Så nu sitter jag här och har liten egentid hehe. Passa på att titta lite på BB då, för sova är det då ingen mening att göra, blir bara tröttare av det ;)

Bra dag

Idag klev vi upp och gick iväg på kyrkis till kl 10 ungefär (efter Ronjas första sovstund). Ronja låg mest och bet på leksaker men på sångstunden satt hon och skrattade och hickade om vart annat.

Efter det var slut packade vi ner henne vagnen och åkte in till stan. Fikade på Krikelin och sen gick vi och hälsade på Sandra och Hanna. Blev surr, lek och fika, trevligt värre :)

Sen gick vi till Maxi och handlade middagsmat och sen gick vi hem. Började med maten som idag blev ugnskorv och hemgjort potatismos. Den här gången använde jag potatispressen och moset blev jättebra! Totta berömde mig flera ggr för att det var så gott och åt alldeles för mycket :)

Efter maten lekte vi lite med Ronja. Försökte få henne att krypa och rulla från mage till rygg. Det går sakta men säkert framåt :) Sen la jag henne och testade den sk "5 minutersmetoden" och ha det funkade rätt bra. 2 ggr var jag in och stoppade i nappen och sa Godnatt, sen sov hon :) Min duktiga tjej!

Nu har Totta kommit hem från Maxi, vi blev sugna på vattenmelon, så nu ska jag skära upp den och sen ska vi se på Mästerkatten i stövlar :)

Imorgon blir det BVC med vaccinering och sen babysim om hon är pigg :)

Söndag 15 april

Imorse lyckades jag somna om vid 6-tiden. Även Ronja somnade då. Sen vaknade hon igen vid halv 8 men då var inte jag pigg inte, så då fick Totta kliva upp med henne och jag sov vidare till...halv 9.. Men då kände jag mig faktiskt pigg :) Jag tvättade håret och åt frukost/lunch. Totta stack på innebandy lite innan 11 och efter ett tag gick jag ut på promenaden med Ronja.

När vi kom hem från innebandyn så åkte Totta på att jobba så jag och Ronja blev solo. Det gillade hon inte. Hon matvägrade och var allmänt grinig. Men roligt nog blir hon glad när hon får facetime-a med Totta. Lilla pappagrisen :P Jag duger tydligen inte, heh.. Efter 2 sovstunder tätt inpå varandra vart hon äntligen glad och nöjd igen och jag passade på att äta middag och tvätta kläder.

Ronja sov lite knasigt så vid 7 vaknade hon pigg igen så då fick hon vara uppe med mig till halv 9 och sen nattade jag henne för natten. Egentligen skulle vi ha åkt och hämtat mina föräldrar kvart över 7 på flyget. Men såklart var deras flyg från Munchen försenat så de missade flyget hem, och fick ta ett senare flyg hem. Då blev det krångligt för mig att hämta dom med Ronja som sover för natten, så det slutade med att dom skulle ta en taxi hit då volvon stod här i Lugnvik. Men när mamma väl kom för att hämta nyckeln till bilen visade det sig att de inte fått någon taxi utan tagit flygbuss till stan och sen taxi hit. Krångligt värre. Skönt för dom att äntligen vara hemma i alla fall, oskönt dock för mamma att hon ska upp och jobba imorgon :(

Jag har spenderat min kväll med att följa BB på ett forum då vi inte har kanal 11, sett på en film som hette "I dont know how she does it" och kollat Facebook och tradera. Nu är klockan för mycket igen och jag måste sova om jag ska orka upp tidigt så vi hinner gå på kyrkis imorgon bitti :)

Lördag 14 april

Igår gjorde vi oss fina alla tre och sen åkte vi in till stan. Jag sprang och köpte en till doppresent på Guldfynd. Det fick bli två jättesöta första tand&lock-askar som var formade som nallar med rosa detaljer. Dom var faktiskt så söta så jag tänker köpa likadana till Ronja, hon fick nämligen inga egna i doppresent konstigt nog :P Under tiden köpte Totta en korv ;) Sen gick vi och köpte oss varsin mjukglass och satte oss på en bänk utanför Kärnan och åt. Sen traskade vi bort till Stora kyrkan där dopet skulle hållas.

Det var ett riktigt trevligt dop, lättsamt och avslappnat. Jättebra präst som var supertrevlig, han gick tom och hälsade på alla gästerna innan dopet :) Ronja sov sig igenom hela dopet :P Efter dopet bjöds det på tårta och fikabröd i församlingsgården och sen öppnade de presenterna. Tror dom gillade våran tavla, hörde flera som frågade vem hon fått den av, så den väckte ju uppmärksamhet iaf ;) Senare på kvällen skickade jag sms och frågade om tand&lock-askarna men de var de enda de fått så det var ju super :) Hatar när man köper lika som någon annan!

Sen åkte vi hem och jag förberedde allt inför grillningen medan Totta lekte med Ronja. Han gjorde även ett försök att söva henne men hon svarade bara med att bajsa :P Så han tog med henne och åkte på Maxi med Dudda för att handla grillkol och blomjord. Sen grillade dom medan jag gjorde klart de sista. Sen kom Dudda, Nang och Totta upp och så åt vi asgod mat :)

Busade med Ronja en stund efteråt men sen när hon skulle sova gick D&N hem. Efter nattning och surfning så kollade jag och Totta på filmen Marianne som är inspelad här i Östersund. Den var okej. Inte min filmsmak, och lite för amatör skådespelare/filmat för min smak, men kul att se eftersom man kände igen platserna de var på. Och själva grundhandlingen gillade jag :)

Villervalla

Jag har ju glömt att visa vad som kom i paketet från Villervalla :) En ljusgul mössa, en gul solhatt, en lila scarves, ett par randiga strumpor (allt de var på rea och "oemotståndligt") och så en gul jumpsuit. När den kom blev jag först lite besviken då den var mörkare och mer mot orange än vad jag trott. Men när jag testade den på Ronja idag och såg vad fin hon var i den kändes det oviktigt :)

Promenad

Vart ute på rask promenad nu runt Lugnvik. Lyckades komma under 10 min/km så jag är nöjd! Gick förbi Helena och lämnade pengar för tavlan och sen stannade jag vid gympahallen för att titta på när Totta och innebandykillarna spelar. Snart är dom väl klar så vi kan gå hem hoppas jag ;)

Btw fy fan vad jag stör mig att det inte går att blogga från mobilen med bilder om man inte är uppkopplad mot wifi, vad är meningen då liksom?!

Orolig tjej

Nu har jag suttit vaken i en timme med en tjej som var hungrig och sen inte kunde somna om. Nu har hon i alla fall lugnat sig så pass att hon inte spottar ut nappen och ger ifrån sig "glädjeskrik", inte sparkar frenetiskt med benen och håller ögonen stängda. Men ändå vrider hon sig fram och tillbaka och kastar snuttisarna mellan sitt huvud. Tur jag vart klarvaken när hon skulle äta, annars hade jag varit tokig nu :p

Grillat

Idag så tog vi och grillade till middag och bjöd Dudda och Nang. Det blev fläskfilé i egengjord marinad, potatisgratäng och sallad. Med kalla såser till. Sjukt gott. Jag gillar att grillsäsongen äntligen startat :) Tror Nang tyckte om det också för hon åt mycket mer än vad hon gjort hittills när vi ätit annat än thaimat, och sa så hon att hon gillade potatisgratängen så det var ju kul :)

Fredag den trettonde

Eftersom det var strålande sol när vi klev upp bestämde jag mig för att ut och gå. Det blev ett varv runt Lugnvik och sen gick jag vidare mot Maxi. Jobbig backe från Berners-rondellen och upp till Maxi, men det gick ;)

Satte mig på en bänk i solen och väntade in Totta som kom direkt från jobbet (jobbade över) med pappas bil då Sebbe behövde lämna den på tågstationen. Vi handlade middagsmat och mat för att kunna grilla på lördagen och så blöjor :)

Sen gick jag hem igen medan Totta åkte före för att träffa en snubbe som ville köpa Feffe. Känns lite sorgligt att sälja honom men vi har haft våra glory days, vill ju ändå inte skjutsa Ronja i honom direkt så då har jag inte så stor nytta av honom.

Till middag käkade vi grillad kyckling och potatissallad med baguette till. Sen gick Totta ut och tvättade sin moppe och under tiden tröttade jag ut Ronja, matade henne och gjorde hon klar för natten. Sen kom Totta och la henne och jag smet ner till Helena för att fixa doppresent till Hanna. Tänkte ge henne en "rum-tavla" som Helena gör.

Vart kvar några timmar och surrade också, bla om en kvinna som håller på med mediala grejer, alternativa mediciner och healing, är väldigt sugen på att gå till henne efter de lilla jag hört faktiskt. Lite för att få råd om framtiden (typ hur jag ska göra med jobb) men också för att se vad hon skulle säga om mina besvär med ryggen, knäna, fötterna och handlederna. Och om hon kanske hade nå huckilikuck för mitt hår så det blev långt och tjockt igen :) Tror faktiskt jag ska boka in nåt sen när man får skatt-pengarna kanske :)

Sen vart det hem och glo på BB och sen sova!




i want to hold you
protect you from all of the things i've already endured
i want to show you
show you all the things that this life has in store for you
i'll always love you
the way that a mother should love her daughter

Morot

Jag ledsnade fort på glassen och gick över på nyttigare grejer.. Den godaste biten på moroten är lätt det innersta, MUMS!

Vårkänslor och farmors födelsedag

Idag så hade jag två ärenden på stan. Det ena var att köpa om jumpsuiten med rabatt på Kappahl och det andra var att framkalla lite kort och köpa ram så Tottas mamma kunde få en bild på Ronja i present. Hon fyller nämligen år idag :) Så jag tog och klev upp vid 8 när Ronja vaknade och var pigg. Jag var verkligen inte pigg då Ronja vaknat och jävlats under natten. Mellan 2 och halv 4 låg hon och jollra på i sin säng så jag inte kunde sova och sen vaknade hon igen före 5 och skrek. Trött mamma, javisst!

Duschade och tvättade håret och sen skyndade jag mig så gott jag kunde med smink och trycka i mig två mackor, samt göra i ordningen vagnen och så. Tillslut var vi i alla fall redo att gå. Och eftersom solen sken och det såg vindstilla ut och jag faktiskt inte hade någon tid att passa så bestämde jag mig för att gå in. Och jag ångrar mig inte, det var så jävla skönt väder. Jag toksvettades så jag fick gå med öppen jacka mesta delen, solen bara tokvärmde och strålade. Tussilagon blommade i väggrenen, myrstacken var i full rörelse och vattnet forsade i diket. VÅRKÄNSLOR! Blir många sånna promenader framöver hoppas jag! Tog och traskade på så fort jag kunde och tog mig in på 37 minuter :) Totta trodde jag fuskat :/ Jag brukar gå på 45 annars så såå mycket fortare gick det inte, men jag gick i snitt 1 km på 10.05 minuter!

Inne i stan gick jag först till Fotoposé och beställde bilderna på 1 timme. Sen gick jag och letade efter en ram i rätt mått, hittade tillsist en på Expert som jag köpte. Sen skulle jag på Lindex men då stötte jag på Majkii så vi stod och pratade ett bra tag innan hon och hennes mamma och syster gick för att äta lunch. Blev en snabb vända på Lindex då de fortfarande inte fått in de klänningar jag väntar på till Ronja ;)

Tillbaka på Fotoposé och hämtade bilderna samt köpte en till ram. Sen till kappahl och köpte om jumpsuiten och så köpte jag en hallonröd blus till mig själv, så fin färg! Sen rngde jag Totta och kollade om han kunde komma ut från sitt jobb en snabbis. Det kunde han så då gav jag honom den mindre ramen med ett fint kort på Ronja. Hans favoritkort på henne faktiskt :) Sen gick jag och köpte en blomma på Kärnan som Dudda skulle ge Birgitta och sen tog jag bussen hem. Ville egentligen gå men Ronja skulle vakna snart (hon vaknade när jag klev på bussen) och vilja ha mat och så kände jag att jag var så hungrig så jag ville bara hem och få äta :)

Hem matade, åt själv, sen natta jag Ronja, tog en dusch, slog in presenten och inväntade att Ronja skulle vakna igen. Sen klädde vi oss och mötte upp Dudda & Nang och for till svärmor i Ås. Hon visste inte om att vi skulle komma så hon blev glatt överraskad och bjöd genast in oss på middag. Hon gjorde flygande jakob och det var så jäkla gott! Måste nog göra det själv någon dag.. Kanske på lördag om det blir så att Totta ska jobba.. Han gillar ju SÅKLART inte den maten :(

Vi stannade till halv sju, sen åkte vi iväg en snabbis på Maxi och sen var det bara hem och natta Ronja för min del. Nu när jag bloggat ska jag försöka kolla ikapp lite mer på BB och äta min rätt goda glass.. Hade glömt att det är mörk chokladduttar i den :/







Onsdag 11 april

Egentligen skulle vi på föräldragrupp "idag" (alltså onsdagen) på eftermiddagen och ha info om tänderna. Men så ringde vår BVC-tant och avbokade det i tisdags då tandhygenisten hade jour och inte kunde längre :( Vi får vänta två veckor till.. Men då blev både jag och Totta så besvikna så vi frågade Sandra om hon inte ville ses i alla fall och typ ta en fika och gå på Öppna förskolan. Hon var också besviken så hon tyckte det lät bra att hitta på något.

Så när Totta kom hem på morgonen hade jag och Ronja just vaknat och så gjorde vi oss i ordning och lite efter 10 tog vi en promenad in till stan så Ronja fick sova lite innan. Vi möttes upp på Stortorget och gick på Hemköp och köpte varsin egenplockad sallad och sen gick vi ner till ÖF och käkade den. Sen fick Ronja och Hanna ligga och leka/rulla runt i en röd stor mjuk madrassgrej ;) Men efter 1 timme började de bli trötta och vi tänkte försöka hålla dom vakna så vi kunde vara med på sångstunden kl 13. Men det var såklart sångstund kl 14 så vi klädde på oss och packade ner tjejerna i vagnen så fick de sova medan vi uträttade lite saker på stan. Bla var vi på apoteket och köpte schampo, d-droppar, koksalt och så fick Ronja sin första tandborste.

När klockan närmade sig 14 sov båda två så gott så vi struntade i att gå tillbaka till ÖF utan strosade runt på stan tills kl 15 ungefär. Då gick Sandra hem och vi gick och handlade middagsmat och sen tog vi bussen hem. Vi åt hamburgare till middag, Totta vanliga äckliga och jag testade laxhamburgare som jag hittade på Hemköp, dom var jättegoda! :) Sen hände inte så mycker mer intressant den dagen inte.


Våra två små fina tjejer


Ronja tyckte om sin tandborste jättemycket.
Låg och gnodde runt den i munnen hur länge som helst :)



Cookie Dough

Jag tog och unnade mig lite glass ;) Väldigt länge sen jag åt en Ben&Jerry och ärligt förstår jag inte deras storhet och dyrpriset, men någon gång kan det vara gott och värt det :)


Tisdag 10 april

Idag åkte Totta och jobbade, han har vart ledig i drygt en vecka så kändes lite konstigt :P Då blev ju jag så illa tvungen att kliva upp när fröken morgonpigg vaknade ;) Men det var bara bra för jag skulle in på stan idag. Skulle möta upp en tjej innan 11 så kände lite press på att hinna in. Tänkte först gå in men det snöade så jag tappade lusten. Sen när jag väl var klar var det bättre väder men då skulle jag inte hinna, så jag tog bussen.

Väl inne i stangick jag först förbi POP och tänkte byta en tröja vi fick förut som jag inser att vi inte kommer använda, så bättre byta till något som blir använt. Dock hittade jag inget kul, så jag lämnade in tröjan och fick ett presentkort så länge, hoppas dom får in något fint snart.. Sen gick jag bort på Kappahl och köpte den nya ASFINA jumpsuiten de fått in, älskar den! Dock blir det till att åka in på torsdag och lämna tillbaka den och köpa om den, för när ajg var klar på stan idag och skulle åka hem, DÅ får jag ett mail från Kappahl att de har klubbdag på torsdag med 30% på ett helt köp.. Blir så sur när man får sånt JUST när man köpt saker där, så då blir det åka in och köpa om, med rabatten. Inte direkt så man är rik när man går på föräldrapenning :(

Sen gick jag i alla fall och mötte upp en tjej jag skulle köpa en POP-dress av. Hon sa att det var en pyjamas men jag tycker man kan använda den som soldress jag ;) Fin var den i alla fall! Efter det blev det en visit på HM där jag skulle byta ett par leggings till en större storlek då jag tror HM är väldigt små i sina storlekar. När jag letade upp den större storleken märkte jag att de fått in likadana i lila äntligen, så då plockade jag på mig ett par sånna också, och så kunde jag inte motstå de turkosa. Så fina!! Stod och sneglade på den ljusrosa solhatten också, men bestämde mig för att avvakta (trots att den är relativt billig) och se hur den jag beställt från Villervalla kommer se ut och sitta..

Efter det blev det bara massa stros på affärer för att titta om de fått in något nytt och så. Har sett två jättefina klänningar som Lindex ska få in den här veckan som jag vill ha (om de är lika fina i verkligheten). De var rätt billiga också, bara 59 kr/st.. Till sist så var äntligen Mickan klar ;) Så vi möttes upp och gick och åt lunch på Plaza. De hade ugnsbakad lax med potatis och kycklingwok där idag, sååååå jäääävla gott! Ronja sov sig igenom hela min tripp på stan och lunchen innan hon äntligen vaknade och kunde få lite käk hon med ;)

Sen gick vi runt lite på stan och kikade. Jag skulle kolla efter en doppresent, men Mickan gav mig ett bättre förslag, dock vet jag inte om det kommer hinnas så eventuellt får jag åka in något på torsdag eller fredag och kolla i alla fall.. Vid tretiden skiljdes vi åt och jag tog faktiskt bussen hem. Kändes slött, men så skönt. Jag är inte riktigt i form känner jag.. Trött all the time och dåligt tålamod, må bli bättre på att lägga mig i tid!

Hemma fortsatte den lilla sötnöten sova (ovanligt!) så jag tog mig friheten att kika på senaste Gossip girl avsnittet i lugn och ro ;) Sen vaknade hon och vi läste lite i hennes nya böcker som kom på posten idag (goboken).. Provade lite mössor vi har då jag är sååå less på att hon gnussar sin mössa så den täcker hela hennes ansikte.. Må ha en mössa som sitter som ett smäck tror jag ;P Sen busade vi tills hon blev trött igen och somnade. Då passade jag på att äta lite vårrullar och se på BB. Sen vaknade ronja igen och då blev det mer bus och mys. Så hårdtränade vi på att åla/krypa. Hon låg bredvid mig i soffan och hasade sig fram mot en skallra, hon lyckades faktiskt ta sig framåt till den, sakta men säkert. Sen låg hon på mage och hasade sig in i ryggkudden, och så vips så låg hon tätt intill mig på rygg igen. Lillskiten lyckades vända sig från mage till rygg idag för första gången. Visst att hon låg i soffan och därför inte hade plant underlag så det blev lite fusk, men hon fick ju ändå äntligen till hur hon ska lägga armen och sen ta fart. För så fort hon låg på mage försökte hon vända sig igen, då fick hon dock inte till det, bara för att jag skulle filma och skicka till Totta :P

Efter jag nattat en övertrött lillgumma satte jag mig och tittade på DH på tvn medans en maskin kördes. Sen hängde jag min tvätt och fortsatte rensa bland barnkläderna, rensade ut alla Carros kläder som hon ska få tillbaka.. Se har jag roat mig med att sortera videofilmer vi filmat och nu lagt över de nyaste bilderna från kameran och så bloggat ikapp så NU återstår bara sängen. Fast helst skulle jag vilja sitta uppe och kika ikapp på BB och mina serier.. Men det är en dag imorgon också..



















Kläder

Här kommer bilder på kläderna jag köpte igår från Frösön



Påskdagen

Vi åkte iväg och hälsade på Tottas pappa och Anki i deras stuga, jag, Totta, Ronja, Dudda och Nang. Vi bjöds först på fika och efter massa surr så blev det även att vi stannade på middag. Middag blev något liknande påskbord med lite sill, potatis, skinka och fläskfile, samt sallad. Jättegott var det i alla fall :)

Vi åkte inte därifrån förrän vid halv sju, och när vi kom hem gick vi nästan dirket upp till Madde&Glenn på födelsedagsfika som Madde hade fixat. Var även lite mer folk där så det vart fullt hus ;)
Sen hem och lägga Ronja som var övertrött men ändå somnade rätt fort. Resten av kvällen roade jag mig med att sortera Ronjas kläder, plocka bort sånt hon vuxit ut, ta fram resten av storlek 68 och gå igenom vilka kläder i storlek 74 som hon redan kan börja använda.





Påskafton

På lördagen hade vi lovat att passa Majsan några timmar så Jon&Helena kunde åka med Moa&Rut och testa åka slalom i Bydalen. Så vid 11-tiden kom Majsan till oss så då blev det massa lek på golvet. Mest spelade vi musik ;) Sen gjorde jag lunch och när jag skulle till och äta var det även dags för Maj att äta lunch. Efter lunchen fick hon klä på sig och lägga sig i sin vagn ute på vår balkong, sen sov hon i hela 3 timmar :) Så vart det lite mellis och lek innan J&H kom tillbaka och hämtade hem Majsan. Lättsam unge :)

Vi åt middag och sen gick vi ner till J&H för att umgås. Killarna spelade NHL på PS3. Efter ett tag kom Lollo också, det var skojsigt. När klockan var typ halv 1 bestämde vi oss för att gå hem och försöka få Lollo med på Krokomsbussen, men då hade hon sån tur att det kom en nattbuss från stan och vände som hon hann med :)

Långfredagen

I fredags när vi klev upp var planen att åka till Tottas pappa, men när vi såg att solen sken så bestämde vi oss för att gå ner till Persudden och grilla istället. Så vi packade på oss massa kläder, ner med Ronja i vagnen och så traskade vi på macken för att köpa korv&korvbröd. Självklart var korvbrödet slut, och det fanns ingen god grillkorv :P Men vi köpte TORR-tunnbröd och valde grillkorven som såg minst vidrig ut (visade sig var Änges grillkorv och den var faktiskt riktigt god, den såg bara äcklig ut).

Så gick vi ner till sjön och hade turen att få grillplatsen, så vi tände upp en eld. DÅ började det såklart toksnöa/blåsa. Och så blev det sol, och så blåste det snö, och så soll, och så snö.. Suck. Sjukt tråkigt väder! Vi lyckades i alla fall grilla korv tillsammans med Jon&Helena och barnen. Men sen gav vi upp och gick hem till dom istället och satte oss på deras altan.

Framåt tretiden traskade vi hem och stökade på i några timmar. Sen åkte Totta och köpte pizza till oss från Spader kung. Det var gott och kändes som det var ett tag sen man åt pizza nu.. Vi började även kolla på Real Steel, men när vi ätit klart ringde Jon och frågade om vi inte skulle komma ner till Camilla&Mattias en sväng, så vi klädde på oss och gick ner dit och umgicks några timmar. Sen gick vi hem, nattade Ronja och så kollade vi klart på filmen, den var helt okej men inget jag kommer se igen. Robotar som boxas är inte min filmsmak direkt ;)

Tråkigt nog hade jag men kameran när vi grillade och så, men det störiga vädret + en dotter som inte ville sova i vagnen om man inte vaggade den konstant gjorde att jag inte hade lust att ta bilder..

Annandag påsk

Idag åkte vi iväg mitt på dagen för att köpa en fleecejacka till Ronja från en tjej i köp&säljgruppen. Blev även att jag köpte två par leggings av henne :) Sen åkte vi förbi Sandra för att hämta mitt USB, men hon var inte hemma. Åkte och handlade på Maxi och sen hem igen.

Hemma satte jag igång med att förbereda för kvällens middag (som jag heeeelt glömde ta kort på) som bestod av vårrullar och kycklingsoppa (mat vi fick med oss av Nang och hennes syster), vi hade bjudit hit Lollo&Sebbe på middag. Men jag rev morötter och gjorde sweetchiliblandningen, gjorde creme fraiche&sweetchilisås, hackade jordnötter, gjorde pizzasallad och vitkål&morötter&ananas-sallad. Och så gjorde jag en hemgjord jordgubbstårta eftersom Lollo fyllde år idag. När jag äntligen var klar med allt de blev det matning och sen natta Ronja. Under tiden kom L&S hit. När Ronja hade somnat passade vi på att äta, supergott var det!

Efter middagen vaknade Ronja, men var inte på så bra humör, så efter en timme fick hon gå och lägga sig igen. Medan hon var vaken övade hon på att åla/krypa, och lilltjejen börjar bli duktig, nu drar hon ihop benen och her rumpan i vädret, så snart får hon nog till det så hon tar sig framåt också, lilla duktigt tjejen. Undra bara när hon ska rulla från mage till rygg? :P

Vi kikade på Bonde söker fru och skrattade, kollade gamla musikvideos och sen for L&S hem igen. Ronja krånglade och vaknade, somnade, vaknade. Men vid halv 11 så hade hon äntligen kommit till ro och somnat igen :) Sandra var förbi vid halv 10 och lämnade igen USB-minnet.

Sovställningar

Jag gillar att Ronja, 5 månader gammal, redan har en egen stil när det gäller att sova...

Påskris

När vi kom hem insåg jag att jag inte hade fixat klart mitt påskris ssom Totta var och hämtade till mig igår, så medan Totta nattade Ronja passade jag på att göra klart det :)




Lovely!
Trist bara att jag inte fick tag på lila fjädrar också!

Skärtorsdag

Efter de vanliga morgonbestyren här hemma klädde vi på oss och packade in allt i bilen och drog in till stan. Köpte presentkort till Lollo på Syssla, godis till Tottas påskägg på hemmakväll och sen åkte vi vidare mot Lillänge. Köpte två flarror vin som vi får se om de förbrukas i helgen eller ej ;) Och så åkte vi och hämtade ved viod PC där Andersson går i skola :)

Sen åkte vi mot Ope. Var ute lite, men vädret var inte nå roligt idag heller så vi hamnade inne. Hjälpte till med maten och så spelade vi lite rumble och snackade. Sen svidade vi om till påskkärringar då man var tvungen att klä ut sig för att få någon middag ;P

Middagen bestod av fläskfile, potatisgratäng och sallad. Till efterrätt blev det marängsvisch fast man fick plocka ihop den själv. Blev bara bananer och glass för min del då jag inte är så jätteförtjust i maränger. Sen blev det paketöppning för mamma och Lollo. Vi firade båda eftersom de fyller så nära varandra och mamma&pappa kommer vara borta hela veckan som kommer. Lollo fick mest presentkort på Syssla och pengar, och så en gammeldags klocka som jag hade köpt :) Mamma fick en middag någonstans av Kerstin, och av pappa likadant fast i Italien. Av Lollo, Sebbe, Carro, Kerstin, och mig (med familjer) fick hon ett presentkort på massage och så fick hon presentkort på att få gå till ett medium för en konsultion. Hoppas hon ska gilla det! :) Så blev det massa surr tills Ronja vaknade till vid halv 9. Mata henne, och sen packa ihop och fara hem igen.







Onsdag 4 april

Igår var Ronja en liten ängel och lät sina supertrötta föräldrar sova ända till kl 11!! Visst att hon åt mat kl 2 på natten och lite efter 7, men sen somnade hon ju om lika fort så då gjorde även tröttmamman det. Lite förvånad jag blev när vi vaknade och klockan var så mycket, men gud så skönt det var!

Blev ju lite trögstartad dag då, men vid 1 var vi alla påklädda och mätta och tänkte då ta en promenad upp till Ronjas farmor i Ås. Men farmorn tyckte att det blåste alldeles för mycket och för kallt så hon rådde oss att ta bilen, och det hade hon ju rätt i! Inget kul väder alls igår!

Blev i Ås i några timmar och umgicks med farmor då, sen åkte vi hem och medan Totta lekte med Ronja och sen la henne, lagade jag middag. Då blev det hemgjort potatismos, prinskorv och hemgjord morotsstuvning, blev riktigt lyckat faktiskt. Förutom att jag mixade potatisen med en mixerstav, så moset typ blev tapetklister :P Mig gjorde det inget, men Totta gnällde lite. Nästa gång ska jag dock försöka komma ihåg att vi faktiskt har en potatispress, hade jag ingen tanke på igår ;) Nåja viktigast var att Totta erkände att mitt mos var mycket godare än det han gjort och att det går äta utan att missbruka snuskmuskot! :)

Sen efter lite lek och bus med vår gullunge så nattade jag henne medan Totta förberedde vår filmkväll. Vi tittade på Mission Impossible 4 och jag tycker den var riktigt bra faktiskt! Hängde med i nästan allting också så det var bra! ;)

Tisdag 3 april

Babysimmet gick jättebra :) Ronja var glad och pigg hela tiden, däremot var hon en tröttluva efteråt som somnade så fort vi satte henne i bilstolen.. Sen vaknade hon på Maxi när vi handlade mat, men sen när vi kommit hem och hon fått mat så var hon så sjukt övertrött att hon bara skrek. Tog typ 20 minuter så sov hon som en stock i nästan 2 timmar :)

Jag och Totta åt lax till middag idag. Totta gjorde ugnslax med någon färdig citronsås, och jag stekte min knaprig och god med en kall hemgjord räk-dill-gräslök-vitlökssås typ och så åt vi kokt potatis till :) Båda tyckte om sin mat men vägrade erkänna att den andra hade god mat.. Fast det tyckte vi ju inte heller.. HAHA. Vi är cp ibland, men jag fattar inte varför man ska ha citron till fisk?! Är det verkligen bara jag som inte gillar det och tycker citronen tar bort all annan smak? Och Totta gillar inte välstekt för det är torrt, och det har han rätt i, men det är ju därför man har sås till ;) Nä men ärligt talat, jag tror jag är skadad från alla åren med torr mat hemma hos mor&far. Vi hade typ aldrig sås till någonting och potatis är ju torrt, och de stekte alltid köttet välstekt=torrt, och inte ens någon steksky. Klart man klarar torrt då ;)

Efter middagen var Ronja lite ledsen men det visade sig snart bero på överfull mage då det kom två stora lass med skit ;) Sen var hon glad och sprallig igen :) Totta drog ner till Jon för att kolla hockey så jag pyssla på i hemmet och väntade ut att Ronja skulle bli trött igen. Sen nattade jag henne och lite efter 8 kom Helena hit så vi kunde se på DH tillsammans och surra lite mycket :)  Bra dag, som gått relativt fort, enda minuset är det bedrövliga vädret!! Vad hände med våren?!



"Jag backade in i hörnet men det var ju lite tråkigt att jag inte vet hur man tar sig framåt"

Bra natt och baddag

Det var en riktigt bra natt inatt, hon vaknade vid 11 tiden och fick mat, sen sov hon till 2-halv 3 och fick mat och koksalt. Sen sov hon ända till halv 8 imorse :) Sen var vi uppe i typ 1 timme innan jag sövde ner henne igen och då sov hon ända till efter 10! :P Duktig tjej vi har, och vad fort hon blev sitt vanliga jag igen från förkylningen. Fortfarande lite snorig, men det är verkligen stor skillnad från i söndags! :)

Och eftersom hon är så pigg och glad och bara snorar lite (inte täppt) så tänkte vi åka på babysimmet i alla fall. Känns som att det inte borde vara någon fara. Ska bara vara extra noga med att hon inte ska bli kall så borde det gå kanon :) Känns ju tråkigt att behöva missa ett tillfälle!

Rumble

Just det, hett tips till er med IPhone (vad jag hört finns det inte till Android än) är spelet Rumble! SÅ JÄVLA ROLIGT!!
Och äntligen ett spel JAG äger i :D

Favoriter från i lördags

♥♥♥

♥♥♥

♥♥♥

♥♥♥

♥♥♥

Grillmåndag :)

Imorse när Ronja vaknade vid 7 var det den gamla pigga och glada Ronjan som jag möttes av, så skönt :) Och tro hon blev ännu gladare när hon fått mat och jag ville fortsätta sova, så kommer Totta hem och plockar upp henne. Hon njöt, och jag såg sömnen framför mig ;) Efter ett tag kom han in och nattade henne igen, men det gick så fort och smidigt att jag bara fortsatte slumra. Sen tog jag mig dock i kragen vid 10 och klev upp, men så mycket piggare!

Efter dusch, smink och mat/matning klädde vi på oss för snöstormen och åkte till Elgiganten så Totta fick köpa en ny vattenkokare. Han valde den som hör till samma serie som hans nya kaffekokare, och jag är nöjd för med den här kan man värma vatten till 40, 60 och 80 grader, så det känns bra när man senare ska börja med välling. Slipper man koka och sen vänta på att det ska svalna :) Och jo jag vet att man kan använda micron, men då vet man ju inte hur fort det blir varmt osv :P

Sen blev det en sväng på Dollarstore där jag köpte ett billigt läppstift som jag behver på torsdag då vi ska vara påskkärringar (jävla påhitt av Lollo), och så köpte jag lite gula fjädrar som jag ska ha i påskriset. Sen vidare på Maxi för att handla lite kött och grönt till grillning. Även där blev det några förpackningar med fjädrar 1 rosa, 1 blå, 1 grön och 1 orange :)

Sen åkte vi till Jon&Helena och umgicks, äntligen! Vi har typ inte vart där på 3-4 veckor pga sjukdomar, men nu blir det till att hänga där igen :) Sen blev det grillmiddag, och som alltid så jävla gott när det är Helena som kockar och Jon som grillar :) Idag blev det fläskfile och svamp med hemgjord marinad, potatisgratäng och sallad. MUMS! Sen blev det lite mer mys och snack innan vi gick hem för att natta Ronja och de skulle natta sina 3 underbaringar :)





Slödag

Igår natt mådde vår lilltjej inte så bra. Hennes näsa var helt igentäppt så hon inte kunde andas genom den. Och då kan man ju inte suga på nappen, och då kan man ju inte sova :( Stackars lilltjejen!Så det blev en jobbig natt och när Totta skulle iväg på jobbet vid halv 9 var det ingen pigg mamma som satte sig och matade Ronja för typ femte gången :( Men så skedde ett mirakel (kändes så då) och hon lyckades somna om bredvid mig i sängen och så sov vi tills efter 12. LITE glad mamman blev då! :)

Sen var det dock inte en pigg tjej resten av dagen. HAde lite feber så hon fick en alvedon, fick massa koksalt och jag försökte suga ut snor så gott det gick, men lillsnoken förblev täppt :( Tycker ändå inte hon var så gnällig för att ha det så jobbigt med andningen och vara trött, så hon är duktig vår lilla tjej!

Roligast på hela dagen var när Totta ringde Facetime till mig, gud så hon sken upp och blev glad och skrattade när hon fick se sin pappa i telefonen. Ronja är verkligen pappas flicka, det märks redan så väl :) Men jag hoppas, och tror, att hon gillar sin mamma med ;)

På kvällskvisten blev ronja lite piggare i alla fall och febern var borta. Efter lite mer koksaltdroppar lyckades jag faktiskt få näsan så pass fri att hon kunde somna med sin älskade napp, och sen sov hon rätt bra hela natten. Visst, hon vaknade varannan timme och ville ha mat eller koksaltdroppar, men hon somnade om fort, det är fan huvudsaken. Hatar när hon blir pigg och ska ligga vaken en timme, det orkar man inte när man själv bara vill sova :P Som ni ser var det en väldigt händelselös dag, och riktigt slödag, men sånna behövs när hjärtegrynet inte är på topp (inte jag heller för den delen) och det dessutom är snöstorm ute :)


Första bilden på far&dotter, och sen dess har hon varit pappas flicka..


Men jag tror mamman ska sköta klädinköpen.
Pappan kan betala, men inte välja kläder.. som ni kanske ser..

Lördagspyssel

Lördagen blev en ganska lugn och händelselös dag, eller en pysslig dag blev det.. Efter en dusch och stök kom Totta hem och då begav vi oss bort till en tjej här i Lugnvik som skulle sälja en Expedithylla som jag ville ha :) Dudda hängde med som bärhjälp, och eftersom Ronja inte fick plats i bilen tog jag henne i vagnen och gick dit istället. Det hade även fallit snö under natten, SÅÅÅÅÅ deprimerande! Hyllan var fin förutom någon liten skada, men who cares. Vi fick även med 4 st dörrinsatser :)

Efter det blev det brunch och sen kom David över och fikade morotskaka mm :) Sen bestämde vi oss för att ta en promenad runt Lugnvik då det var solsken och så :) Blev en långis runt hela skiten och ända bort till alkisstugorna. Totalt 5,5 km på 1 timme, helt okej.

När vi kom hem hade Ronja sovit ganska länge då hon sovit minst 1 timme hemma innan vi gick prommis, så jag tyckte det var en bra idé att passa på och göra lite fot och handavtryck. Vet inte om Ronja höll med om det efter några avtryck ;) Men efter mamman var nöjd så fick hon ta ett efterlängtat bad med pappsen :) Det är så kul att se hur mycket hon gillar att bada, och nu plaskar hon massor med benen också! Igår fick hon även inviga några av badleksakerna :)

Men sen var det en trött tjej som Totta fick lägga medan jag gjorde middag till oss. Denna gång blev det wok. Jag kokade faktiskt nötkött denna gång med buljong och kalvfond och det blev riktigt lyckat tyckte jag i alla fall :) Till det Classic wokgrönsaker och äggnudlar. Och så en kall sweetchilisås (sweetchili utblandat med gräddfil för känsliga lilla jag) till det, mums! :)

Sen vaknade Ronja och fick mat. Och sen knäppte jag massa kort på henne med Jannes kamera som jag fått låna. Blev en del fina :) Sen skulle jag natta lillskitan igen men då tog det lite tid. Tillsist somnade hon i alla fall och då försökte jag titta ikapp lite på BB, men det slutade väl med att jag mest bara surfade :P


Så här fixade jag till det med nya möbeln.
Dock är det tomt bakom typ alla vita dörrarna än så länge..


Fika som var kvar från Tottas födelsedag


Fingerfärg och tillbehör :)
Den från Dollarstore var asdålig dock!


Färdigt resultat..


Dessa är på akvarellpapper.. Har gjort på det förut också som vi ska spara till henne.
Vart grymt nöjd med sista handavtrycket (högerhanden)!




Totta tyckte hennes fötter såg ut som en gammal kärrings russinfötter ;)
Jag tyckte dom var söta som vanligt

En liten röd

Ja middagen på en liten röd var det ju! Vi hade fått ett långbord längst in, självklart blev det trångt att ha vagnen där och det fick inte blockeras nödutgångar bla bla bla. Vi kan inte ha Ronja i knä under hela middagen och hon kan inte sitta i barnstol så länge heller så vi fick trängas med vagnen bakom stolarna istället. Funkade ju. Toaletten fick dock minus då de inte hade Skötbord så vi fick byta på golvet :(

Var en mycket trevlig kväll i alla fall med Tottas pappa och Anki, Marie, Robert, deras barn och deras respektive, Ankis ex och så vi och Dudda :) 60-åringarna fick biljetter till någon konsert på Jamtli. Sen fick Tobbe en svart tavla med ett kort på Ronja av Ronja :) Var det jag hade panikköpt tidigare på dagen ;)

Jag åt vitlöksbröd till förrätt, renkalvinnanlår med potatisgratäng och svartvinbärssky så himla gott! Totta åt Oxfilé tournedos som är oxfilé med rökt lax inuti, han tyckte det var gott. Till efterrätt åt jag en kula smultronglass.

Fredag 30 mars

Just när jag skulle ta första tuggan mat igår efter att ha duschat så vaknar Ronja igen :P Slår fan aldrig fel! Men då är hon på bra humör så då får hon sitta i babysittern eller ligga bredvid mig medan jag äter. Efter lite bus så var hon trött igen. Sov rätt länge då, typ 2 timmar så jag blev lite förvånad och nästan lite rastlös :P Men sen när hon väl vaknade tänkte jag att hon skulle vara utsövd och på jättebra humör så jag kunde fota henne lite. Jovisst! Faen vad sur och grinig hon var. Ville inte samarbeta alls med mig, inte ett leende lyckades jag fånga på bild tror jag :P

Tillslut gav jag upp, gav henne mat, klädde på henne och packade ner henne i vagnen och åkte in på stan. Hon somnade så fort jag gick ut genom porten, trött tjej. Inne i stan gick vi på Fotoposé och framkallade lite kort. Sen vodare mot Clas Ohlson och köpte en ram. Sen gick jag och letade efter nytt headset till Iphonen, hittade ett relativt billigt och bra på Teknikmagasinet för 149 kr, och då var det inear med bra ljud och en svarsknapp, så jag är nöjd! :)

Sen gick jag bara runt för mig själv och fördrev tid. Provade jättefin blus på Kappahl som jag vill ha, men får se. Hämtade ut bilderna jag framkallat och slog in presenten på Hemköps blominslagning ;) Köpte ett grattiskort och skrev på det. Sen kom Dudda in till stan och samtidigt gick Totta från jobbet så vi möttes upp och gick till En liten röd tillsammans.

Men nu orkar jag inte skriva mer, så kommer ett inlägg sen om middagen där.. Godnatt!


Sur, men så söt :)