vulnerable -

- Världens värsta natt

Hej.. Känsliga läsare bör inte läsa mer i detta inlägg då det inte kommer vara trevliga saker jag skriver om. Det fanns en gång i tiden, som tex senast i lördags, då jag brukade gå runt och säga; "jag har aldrig haft magsjuka som jag kommer ihåg. I så fall när jag var väldigt liten". Jag kan bara säga att nu vet jag hur det är att ha det, och jag hoppas att det kommer gå minst lika många år till innan jag får det igen!

Igår när jag gick för att lägga mig hade jag lagt märke till att Totta varit väldigt många ggr på toan. När jag kom till sängen frågade jag honom om han mådde bra, men han sa att magen var bubblig. Ja la mig för att läsa lite men efter ett tag kände jag hur illamående jag blev. Frågade Totta om han mådde illa också, och det gjorde han, lite i alla fall.

Typ en kvart senare var jag tvungen att rusa på toaletten då kom första spyan. Sen dröjde det en halvtimme innan jag var där igen med nr 2. Jag drack vatten, men det gjorde att nr 3 kom. Jag gav fan i det och försökte sova, då kom nr 4. Sen höll jag på så hela natten, spydde - sov en halvtimme - spydde - sov en halvtimme. Efter gång nr 4 var det bara galla som kom upp och jag kan inte förstå hur man kan ha så mycket galla i magen. Och att det är så jävla äckligt.

Någon gång inatt försökte jag göra blåbärssoppa, då jag mindes att Roger ätit det när han hade magsjuka. Det hjälpte mig att få sova nästan 2 timmar, men sen kom skiten upp den med :( Totta ringde och sjukanmälde sig och fick veta att han behövde vara hemma två symtomfria dagar också innan han fick jobba. På mitt jobb frågar dom inte ens varför man är sjuk. Men till mig sa mamma samma sak och pappa ville att jag skulle ringa sjukvårdsupplysningen. Dom två ggr jag försökte mig på det fick jag vänta längre än jag kunde stå ut, så jag kollade på internet istället. Dom rekommenderade att dricka ofta och lite åt gången, lätt för dom att säga det, dom spyr inte upp allt flytande som kommer i kontakt med magen. Jag vet sen tidigare att min mage främst behöver föda och sen dricka för att kunna stabilisera sig.

Klockan 9 imorse höll jag på att dö, helt seriöst. Ryggen gjorde för ont för att jag skulle kunna ligga i sängen, la jag mig
minsta lilla på sidan, eller värst av allt, på magen kunde jag ligga så i 1 minut innan toaletten behövdes uppsökas igen. Jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Mådde illa konstant och kunde som sagt inte sova mer. Kräkreflexerna hade slutat funka också. Tillslut såg jag soffan som en räddning, men valde först att verkligen utmana kräkisreflexen och stod med fingrarna ända nere vid brösten i flera minuter och lyckades få upp dom sista resterna av blåbärssoppa. Sen gjorde jag en varm macka (då vitt bröd rekommenderades också) och fick i mig hela två tuggor! Sen la jag mig med mitt täcke och min kudde och lyckades hitta en skön sovställning. Sen vaknade jag efter 1-2 timmar och trot eller ej, jag mådde bra!

Sen dess har jag slumrat i sängen tills nu vid 2 tiden då hon från förskolan ringde och sa att det går jättebra att jag är hos dom och gör min praktik :) Efter det samtalet kände jag att jag inte pallar mer sängliggande och att om jag ska kunna sova inatt är det dags att kliva upp. Nu inväntar jag att Totta ska sluta sova så vi kan börja fundera på någon magvänlig mat vi kan stoppa i oss. Det enda jag har fått behålla sen igår kväll är ca 5 dl vatten, så magen börjar kurra och suget efter mat kommer sakta tillbaka.


Jessie

Usch gumman, jag tycker verkligen synd om dig! Skönt att höra att du mår bättre nu i alla fall :)

Jag vet precis vad du gick igenom, jag råkade ju också ut för den där någon vecka innan jul. Iiinte roligt!

Men nu har du ju i alla fall haft magsjuka som du kommer ihåg, som du kan skryta om nästa gång det samtalsämnet kommer upp ;)

Ät lite vaniljglass, det är också bra för magen...men inte för mycket bara - magonten kan då komma på besök...har jag hört ;)



PUBLICERAT: 2009-01-13, 00:44:07 | URL: http://jasminek.blogg.se/

Ge mig gärna kritik eller gör bara ett avtryck


~ Ditt namn

~ Din e-mail (syns ej, bara för mig)

~ Din blogg/hemsida
___.~ Spara din info?

Kommentar: