vulnerable -

Barnvagnsmaffian

Idag var det planerat att jag skulle på babymassage med Ronja, så jag klev upp kl 8 trött som ett as och hoppade i duschen. När jag sminkat klart mig och skulle till att äta frukost ringde dom och sa att det blev inställt för att hon som skulle ha massagen var sjuk. Lite surt, men vad gör man..

Då vart det ju inte så stressigt för mig som skulle möta upp tjejgänget först kl 12, men när jag var klar med allt, och Ronja började bli gnällig, bestämde jag mig för att åka in tidigare.

Gick på Lindex och kikade men hittade inget kul. Vid 12 möttes vi upp, jag, Sandra, Mickan, Majkee, Mickis, Mikaela, Kaka, Bengan och så alla barn, och gick och åt lunch på Plaza. ASGOD lax och ASGOD kycklingwok, ville aldrig sluta äta!

Efter långlunch blev det stan ett tag. Jag köpte en svart ugglemössa till min lilla uggla men nu när jag testade den ikväll insåg jag att hon nig växt ur den till våren, så den får jag åka in och byta.

Efter att ha gått i lite affärer blev det en fika på lilltörners. Sen gick jag och Mickan hem till henne ett tag och matade våra barn och surrade, riktigt trevligt! Sen alldeles innan sex gick vi upp på HM och sen skiljdes vi åt. Jag tog en sväng förbi minicoop och köpte lite godis och Coca Cola. Sen tig jag bussen hem. Hemma vart det problem att söva lilltjejen som var jättetrött men vägrade slappna av. Efter typ två timmar somnade hon och jag kunde äntligen äta middag :)

Efter middagen tog jag tag i lägenheten och stökade undan massa grejer, sorterade i bokhyllan och tillsist satte jag mig och gjorde klart dopinbjudningarna samtidigt som jag tittade på gamla avsnitt av familjen annorlunda. Nu är äntligen alla inbjudningskort klara och nu måste vi bara köpa frimärken och posta dom som ska postas, och åka och dela ut resten!

Men nu har jag matat Ronja och mina ögon håller på att slutas, så nu säger jag Godnatt! Kram

Villervalla

Jag måste ju ändå berömma Villervalla, för fan vad fort dom skickade mitt paket. Jag gjorde beställningen på natten mot torsdag och på fredagen hängde påsen på min dörr :) Det kallar jag snabbt!
Påsen innehöll 2 par mössor, en heldress och ett par strumpbyxor. Den ena mössan har jag ju redan visat upp men här kommer bilder på resten av de fina kläderna :)




Solhatt att ha till i sommar :)


Var bara tvungen att lägga upp denna bild också, hon är ju bara föööör söt! :)

Tavlorna

Här kommer de utlovade bilderna på tavlorna vi fick av Helena :)


Den här fina fick jag då :)


Och den här fick Ronja :)

Lördagen och söndagen

På lördagen klev vi upp, åt frukost och gjorde oss i ordning. Sen hade vi massa tid att slå ihjäl innan vi skulle åka ut till Ope, så vi gick ut på en promenad. Stannade till hos Helena och barnen och umgicks lite. Sen packade vi in oss i bilen och åkte till Ope. Plockade även upp Lollo i stan. I ope bjöds det på fika och surr. Blev där i några timmar.

När vi kom hem satte Totta igång med middagen som bestod av stek och potatisgratäng, riktigt gott blev det :) Efter middagen spelade vi lite spel innan Totta sen gick ner till Dudda en sväng. Jag och Lisa passade på att surra en massa :P

På söndagen klev vi upp tidigt och åkte iväg på loppisen på folkets hus. Jag gjorde ju lite fynd som jag redan berättat om. Där stötte vi även på Tottas mamma, och innan vi åkte därifrån fikade vi tillsammans. Sen blev det hem och göra lite varma mackor och prata lite till innan det var dags att skjutsa Lisa till tåget. Efter vi lämnat henne åkte vi runt och delade ut lite inbjudningskort, och så åkte vi och handlade. Resten av kvällen blev lugn, jag satt mest framför datorn och kikade på familjen annorlunda, och Totta spelade dataspel.


Fina Lisa och Ronja <3

Fredagen

På fredagen gjorde vi oss i ordning lite snabbt efter att ha insett att barnens hus hade bilbarnstolsdag. Så vi skyndade dit innan vi skulle hämta upp Lisa på tågstationen. Vi fick prata med en "expert" från Britax om barnstolar och blev väl lite klokare, dock avvaktar vi ett tag med att köpa, man vet ju inte när lilla fröken kommer att växa ur sin nuvarnade. Hittade några billiga bilderböcker jag köpte till Ronja. Till min glädje upptäckte jag även att de hade "reparationsset" till bröstpumpen så jag köpte det, har dock inte hunnit testa varken den eller den "nya" jag köpte, men det hinns väl.

Sen åkte vi då och hämtade upp en glad Lisa :) Jag och Totta var hungriga så vi åkte till Max och åt lunch. Efter det blev det handling på Coop i Lillänge och sen åkte vi hem. Satt och surrade och så innan vi gjorde middag. Lisa hade med sig lite presenter både till mig och Ronja. Det var en tavla, pulsvärmare, halsband, sagoböcker, såpbubblor.

Efter middagen blev det filmtittande, vi såg Immortals men ingen gillade den speciellt. Sen satt jag och Lisa och surrade ett tag tills vi tyckte det var dags att sova.





Torsdagen

I torsdags var det äntligen "löningsdags" för mig och passande nog hade vi bokat in en mammaträff på stan :) Så jag och Ronja åkte in med bussen och mötte upp Mickan, Majkee och Kaka och tog en fika på lilla Törners. Det blev en rätt lång fika så när den var över hade Majkee och Kaka inte tid för oss längre ;P
Jag och Mickan begav oss till Syssla än en gång för att köpa det sista till våra dopinbjudningar. Sen var även Mickan tvungen att gå hem så jag och Ronja blev själva igen. Men det gjorde inte så mycket för då hade vi ca 2 timmar för oss själva att leta dopkläder till mig, slips till pappan och dopklänningsband till Ronja. Det blev faktiskt riktigt lyckat då jag hittade alltihopa nästan på en gång :) Är bara lite tveksam till min outfit, men det tar sig som mordbrännarn sa ;) Några kort på dom köpen blir det dock inte, får bli en överraskning till dopet! :)

Dock blev det ju lite mer inköp då jag var ute efter strumpbyxor till Ronja. Jag gick först på POP eftersom jag spanat in deras nyaste i robotmönstret. Sen hade de även kvar på rean som nu inte bara var 50% utan även ta 3 betala för 2, så jag fyndade 3 olika par strumpbyxor till, till billigt pris :) Sen gick jag även på Åhlens och köpte ett par randiga strumpbyxor då jag tycker de är så fina!

På Kappahl var jag in och letade efter en fin klänning till Ronja att ha på dopfikat, utan framgång dock. Men dom hade fått in nya fina bodys med fjädrar på Newbie-avdelningen och jag hade fortfarande kvar min värdecheck som gav mig en gratis body så nu passade jag på att ta en av dessa. Var svårt att välja mellan färgerna då alla var fina, men tillslut föll valet på den "rosa". Jag hoppas lillan blir fin i den :)

Efter jag äntligen var klar på stan kom Totta in och mötte upp oss på Via Grande där vi köpte med oss varsin pizza hem. Resten av kvällen satt vi och pysslade på med dopinbjudningarna.






Dagens outfit

Jag fick ett paket från Villervalla i fredags men pga besök och massa saker att göra öppnade jag det nu imorse först. Det innehöll 4 plagg och jag tänkte lägga upp bilder sen, men jag måste bara visa några bilder på hur söt Ronja är i sin nya mössa och en dagens outfitbild :)



Jag vet inte vad som hände med detta inlägg, jag försökte ladda upp det hela dagen via mobil-appen men det gick inte förrän jag kom hem vid halv sju på kvällen. Nu såg jag att det såg lite skumt ut så jag ändrade om det nu och hoppas det blir rätt nu äntligen!

Mysigt

Jag och lillan låg och mös och tittade på gamla avsnitt av familjen annorlunda ikväll. Imorgon börjar den nya säsongen :)

Loppis

Idag var vi iväg på loppis. Totta bar Ronja i bärsele så det gick himla smidigt :) Totta köpte en drös med disney-böcker till Ronja. Jag fyndade 4 böcker, 10 kr st och en cd-spelare med kassettspelare för 40 kr :D sjukt bra, nu kan vi spela musik för Ronja när hon ska sova. I brist på skivor då alla är ihoppackade i förrådet så fick det bli en Kent-skiva ;)

Några dagars bortfall

Jaha...så har man glömt bort bloggen igen :( en vecka sen jag skrev och jag har ju hunnit med en del sen dess!

På lördagen åkte jag och Ronja in till stan än en gång. Mötte upp mamma, pappa och Lollo på Krikelin och åt en pizzabuffélunch :) Efter det gick jag, mamma och Lollo på stan. Fyndade en till vitblommig klänning till Ronja på Cubus :)

Efter stan följde jag med dom till Ope på middag. Det bjöds på jättegod kasslerpaj som Lollo gjorde :) När jag skulle åka hem fick jag problem med bilen då kylarn nästan kokade. Så pappa fick komma och skjutsa hem mig och Ronja. Totta var ute på galej han med Anders.

På söndagen var jag bara hemma med Ronja och slappade.

På måndagen åkte jag och Totta iväg för att leta färgat papper till dopinbjudningarna och en sak till dopet. Gick sådär men till slut blev det ljuslila papper från Syssla. Kvällen spenderade vi hos Jon och Helena :) Jag och Ronja fick varsin tavla som Helena gjort, asfina! (bilder kommer!)

Tisdagen kände jag mig sjuk och var bara inne. Tottas mamma var förbi en sväng. Jag fixade och förberedde för att göra dopinbjudningarna.

På onsdagen hade jag tänkt åka in på stan men kände mig sjuk, Ronja var täppt och så var det typ 22 grader kallt ute så det kändes inte aktuellt. Vi var bara hemma, sov länge på eftermiddagen och åt en sen middag. Hon jag skulle köpa en bröstpump av, kom förbi med den :)

Barnbidrag

Ja idag kom ju det efterlängtade barnbidraget. Eller egentligen var det bara tur att det kom idag och att jag var på stan, för fan vad jag fyndat! Åkte in redan lite efter 10 med Ronja. Började med att gå på Lindex då jag fått mail om att halva priset på deras reavaror startade idag. Hittade en bamsebody och en randig klänning som jag köpte. Totalt 80 kr, skulle gått på 250. Sen gick jag vidare till Cubus medan jag väntade på att Totta skulle komma in till stan och möta upp mig. På Cubus hade de "Final sale" vilket innebar bla barnkläder för 29 och 49 kr oavsett tidigare pris. Fyndade en lila overall, set med blommig klänning och byxa, två klänningnar med löv/fjärilar och en svart klänning/body med vita hjärtan. Totalt gick det på 240 kr, skulle gått på 840. Sen mötte jag upp Totta på Kärnan och han köpte en till sån där rolig fotoram till mig, så nu ska vi sätta upp dom under varandra så får man som en fotovägg :)

Efter det åkte vi upp till Cafét/Restaurangen Krikelin och köpte lunch. Mickan och Philip kom också och gjorde oss sällskap. Åt panerad spätta med blomkåls-potatismos, riktigt gott tyckte jag men inte Totta och Mickan. Efter ett tag kom Sandra och Alva också. Totta åkte hem efter lunchen och jag fortsatte gå på stan med Mickan & Sandra. Mickan köpte en blus på HM, och jag köpte asfina klänningar och matchande strumpor på Åhléns, fyndade även en lila mössa (som är en kopia av POPs mössa typ) på Åhléns rea som Ronja förhoppningsvis kan ha nästa vinter.

Sen skulle Sandra åka hem men jag och Mickan gick på Syssla för att kolla efter grejer till Mickans dopinbjudningskort. Ronja blev tokig så jag fick sätta mig och amma henne. Vi blev kvar en lååång stund på Syssla. Sen skiljdes vi åt och jag strosade runt lite till innan jag gick och köpte godis på Hemmakväll och sen gick på miniCoop (domus) och köpte Coca Cola och grädde. På Coop stötte jag på Majkee, Aylin, Majkees mamma och syster. Så vi gjorde sällskap till bussen, men sen kom hon på att hon inte hade sina nycklar hem så jag fick åka bussen hem själv i alla fall :P

Om någon undrade så har jag köpt kläder på rean för 345 kr, det skulle ha gått på 1170 om det hade vart orginalpriset, "sparade" alltså 825 kr. Ganska bra fyndat om jag får säga det själv?! Då fick jag unna mig de två underbara klänningarna från Åhléns i lilarosa och grönblå.. Gahhh vad fina dom är!


Lindex-fynden, storlek 80 (att växa i)


Mys overall i underbar lila :) Str 68, den enda som fanns tyvärr.


Set, men kan ju matcha dom men andra kläder också :) Str 80.



Två nya favoriter tror jag. Str 74 men hon kan börja ha dom nu redan tror jag..


Trist med svart kanske, men färglade strumpbyxor/leggings kommer pigga upp. Str 80.


Så jävla fina klänningar/färger. Den grönblå i str 62-68 (stor) och den rosa-lila i str 74-80 (skiiiiiitstok)



Lila billig mössa, 25 kr, ska väl likna POPs.. Str 50

En torsdag

Idag åkte jag och Ronja in till stan och mötte upp Sandra och Alva. Gjorde en rek på Kappahl men sen gick vi till öppna förskolan. Första gången jag var dit, men Sandra har varit där förut. Fanns ju inte så mycket för Ronja än då hon är så liten, men Alva lekte och Ronja satt nyfiket och tittade sig omkring. Sen vart det sångstund och det verkade min lilla dam gilla för hon tittade så mycket på de andra barnen och "fröknarna", riktigt roligt. Blir defenitivit mer besök dit framöver. Måste ju aktivera min lilla och framförallt introducera lite musik i hennes liv. Jag själv har ju blivit asdålig på att lyssna på musik och här hemma är det ju mest bara tvn som går :(

Efter Alva fått lekt av sig och Ronja fått mat i magen gick vi ut på stan igen. Mötte upp Mickan och Philip och tog en fika på Domus-Törners. Idag hade de slutat med den goda kalkonmackan jag verkligen älskade och ersatt den med en parmaskinkamacka :( Så det blev en kyckling club sandwich istället men den var inte nå vidare god alls..

Efter fikat gick vi en sväng på stan och tittade på dopklänningar då Mickan behöver en till dopet på Philip. Sen var Sandra tvungen att åka hem, men jag och Mickan beslöt oss för att åka upp på Barnens hus och kika på deras dopklänningar. Vi gick förbi Mickan en snabbis för att hämta mat till Philip och sen tog vi 4an till Barnens hus. Där hade dom en rätt fin klänning men man var ju tvungen att köpa till både band och underklänning, dåligt tycker jag! Efter det blev det buss tillbaka till stan, vi skiljdes åt, jag gick in en snabbis på Coop på Domus och köpte Coca cola, snitzlar och en Mer-dricka, och sen tog jag bussen hem.

Kokade potatis och åt snitzel med peran och äppelmos, svingott! Skulle haft typ gräddsås också, men funkade ändå. Sen har jag försökt mata och trötta ut lilla damen och slutligen somnade hon vid niotiden. Då satte jag på en tvätt och diskmaskinen samt stökade undan här hemma, sen vaknade Ronja igen och fick mer mat och så tills hon somnade om igen vid halv 11. Sen dess har jag suttit och nördat vid facebook och försökt läsa ikapp mig på några bloggar jag följer, ligger efter som fan med vissa :/


Ronja som sussade gott i sin fina åkpåse :)

Tävlar!

Nu är jag med i en tävling hos Emelie Ohlsson där man kan vinna två webbkurser. Eftersom jag redan har "Sätt ljus på dina bilder", "Behind the scenes" och "Redigeringskurserna" så skulle jag nu vilja vinna Bröllopsfotograferingskursen och Naturfotografering. Bröllops just därför att det är det svåraste att fotografera i kyrkor, och man har bara en chans att få till bra bilder. Man kan ju inte gärna be prästen att ta om vigseln om bilderna skulle bli dåliga! Så att lära mig mer om hur man fotar ett bröllop skulle jag verkligen vilja lära mig. Sen att jag väljer naturfotograferingskursen är för att jag själv älskar att fota i naturen, speciellt blommor och djur i macro, och all hjälp och tips man kan få vill jag ha för att skapa intressanta och vackra naturbilder som man sen kanske kan framkalla och ha på väggen :)

Ska väl tillägga dock att om Emelie hade lanserat sin barnfotograferingskurs hade jag helst velat vinna den då det är det som intresserar mig mest för tillfället. Men jag får väl hålla tummarna för att hon blir frisk snart (hon är sjukskriven just nu) och gör klart sin barnfotograferingskurs så fort som möjligt så jag kan köpa den! :)



Här är webbkurserna man kan välja på om man skulle vinna :)

Tidningsdebut

Idag var vi äntligen med i lokaltidningarna med en nyfödd-bild. Jag har varit väldigt kräsen och jobbig i valet av bild och det är lite därför det tagit sådan tid. Men nu har vi vart med så nu kan man glömma det och börja fokusera på dopet. Måste ju få ut inbjudningar!

Om någon missade oss i tidningen kan man kolla på deras hemsidor, op.se och ltz.se :)

Nappar

Vill bara visa en bild på vilka söta nappar jag köpte till ronja häromdagen. Den rosa tycker jag iofs hade fult motiv och ful färg, men dom andra två var så fin så det vägde upp den fulrosa ;)

Heldag med Jessie&Ebba

Idag åkte jag och Ronja in till stan för att träffa Jessie och hennes lilla Ebba. Så himla roligt att få umgås lite med dom :) Vi gjorde väl i princip hela stan kan man tro :P Jag fyndade en fin jumpsuit på Åhléns till Ronja, och dom hade fått in så mycket fina vårnyheter. VILL HA! Måste tillbaka dit tror jag när man fått pengar.. Om det finns några kvar efter alla räkningar och sånt trist :/ På Stadium skulle Jessie köpa en mössa åt sig själv och när jag såg att det var rea ville även jag köpa en cerise, i kassan visade det sig vara köp 1, få 1 gratis så jag plockade på mig en rosa till :)
Efter massa spring runt hela staden blev det en sen lunch på Via Grande. Tog varsin pizza och helvete vad god den var. Antingen har jag haft för långt uppehåll med pizza eller så är jag för less på Spader Kungs, för den här pizzan var verkligen gudomligt god! Efter massa surr och skratt så skiljdes vi tillsist åt och jag och Ronja tog bussen hem igen.

Hemma mötte vi upp papsen. Jag gav Ronja mat och sen packade vi på oss alla kläder igen och begav oss ut i snöstormen, fy faaan vad less jag är på blåsten och allt jävla snöande nu! Ge mig vår tack! Vi åkte i alla fall till Lillänge och handlade lite på Coop. Totta var in en sväng på Jula för att köpa o-ringar så han skulle kunna laga min bröstpump där en väldigt viktig liten ring tydligen gått upp i rök :( Sen åkte vi förbi Dixies grill och åt middag där. Då jag inte är något speciellt fan av hamburgare och kebab tog jag fish and chips, och det var riktigt gott!







Mer fikagäster

Idag tog jag och Ronja en liten sovmorgon till halv 9 typ, det behövde jag! Ronja hade sovit från lite innan 10 tll halv 9 utan mat(!). Totta åkte på jobbet före 7 han. Jag matade i alla fall Ronja och sen fick hon ligga i babygymmet medan jag bytte sängkläder och sen fick hon sitta i babysittern medan jag tog hand om lite disk. Sen när jag var klar med det höll hon på att somna i babysittern så jag la henne i spjälsängen, gav henne nappen, snuttisen och vred upp speldosan och hon somnade på en gång typ. Så jag passade på att städa lite och duscha, sminka mig och äta lunch.

Sen kom Sandra, Alva och Mickan och lite senare även Majkee och Aylin :) Vi hade mammaträff med massa surr och fika. Riktigt trevligt var det :) De hade även lite presenter till mig med sig, 2 fina småskålar och en lila mössa :) Sen drog dom hem efter tre ungefär och jag försökte tillfredsställa min lilla tjej men hon var nog mest bara övertrött. Jag bestämde mig för att hålla henne vaken så länge hon själv ville då, så hon fick sitta i babysittern medan jag lagade middag och åt den, hon var nöjd :P Sen gav jag henne mat igen och prövade lägga henne och då somnade hon nästan på en gång. Efter det kom David hit och vi fikade och surrade en massa. Fanns ju mycket jobbskvaller att höra nu när man varit borta ett tag :) Riktigt kul att träffa honom i alla fall, även om jag inte för fem öre saknar mitt jobb så saknar jag honom och alla andra underbara jobbarkompisar. Vi har haft så himla mycket roligt ihop, och tycker det är lite synd att jag inte kan följa med dom på kryssningen de ska göra nästa helg, det kan bli galet kul! Men det kommer väl flera gånger kanske ;)



Min födelsedag

Ja igår fyllde man år igen då. 24 den här gången, men känner mig inte så mycket äldre. På förmiddagen dök Malin upp för fika och surrstund. Även Dudda och Helena tittade förbi. Bjöd på marängtårta, kladdkakemuffins och syltkakor jag bakat själv. Ronja fick en bok och en fin mössa Malin hade stickat, så himla söt är hon i den, ska ta kort sen och lägga ut! Och jag och Totta fick en kartong med ägg som Malin fått av sina egna höns :)

Sen på eftermiddagen kockade jag och Totta ihop middag som bestod av fläskfile med potatisgratäng, gräddsås, gele, bea och sallad. Så sjukt gott var det. Marängtårta till efterrätt. Vi fick ju även middagsgäster som bestod av min familj, dvs mamma, pappa, Lollo & Sebbe. Fick lite presenter av dom också, på Gina Tricot, Syssla och Sydilla, bra skit! Lollo hade lagt dom i en "bok" hon gjort själv, Hon är så jävla pysslig och påhittig! :)

Födelsedagspresenter

Efter badet åkte vi alla upp till Lillänge och gick och handlade mat på coop. Sen åt vi lunch tillsammans på restaurangen därinne på coop och sen for Carro med familj hem till Tännäs. Fick en bukett med tulpaner och två trisslotter av dom också. Jag och Totta skulle också åka hem men först åkte vi in på Elgiganten en sväng, och där hittade jag en digital fotoram jag ville ha så Totta köpte den till mig som en födelsedagspresent från Ronja :) Minneskort till den fick jag köpa själv men då använde jag upp mitt wrapp-presentkort som jag hade där :) av Totta hade jag redan fått en present i mellandagarna, en brun klocka :)

Ronja somnade på en gång när vi satte henne i bilbarnstolen redan på badhuset, vid 12-tiden. Och hon sov fortfarande när vi kom hem. Hon sov ända till halv sex när Dudda gick och plockade upp henne. Dudda och Birgitta kom förbi för att gratta mig nämligen. Sen var Ronja vaken till typ halv 8 och sen sov hon till halv 3 på natten, duktiga tjej! Antar det var utmattande att bada ;)
Av Dudda fick jag i alla fall en blombukett, och av Birgitta fick jag ett fint armband och en fotoram :)


Rosorna hade jag fått någon dag tidigare av Totta.









Badbesöket

Har haft lite fullt upp senaste dagarna, men nu kommer en uppdatering på adhusbesöket. Ronja sov jättebra hela natten så vi klev upp vid 8 och gjorde oss redo för att besöka Storsjöbadet. Vid halv 11 var vi framme och löste in oss, köpte även ett par badbyxor till Ronja som var blåa med fjärilar på, jättesöta!

Vi bytte om och gick till den gamla barnbassängen, då det är instängt där blir det varmt i luften också. Det nya småbarnsavdelningen är så öppen så luften är jättekall och då blir små barn som inte busar så mycket kalla rätt fort. Jag, Carro, Ronja och Morgan satte oss på en bänk därinne och väntade på killarna + Isabelle. Medan vi sitter där känner jag att det rinner något på mitt ben, och jag tror att Ronja som sitter i mitt knä håller på att spy. Det gjorde hon dock inte, utan hon kissade ;)

Killarna kommer och Totta får ta Ronja och hoppa i vattnet så jag kan filma dom :) Så roligt. Carro visade Totta hur man ska "dyka" dom under vattnet så det testade han också. Sen tog jag massa fina kort på dom två, mina fina underbara älsklingar <3
Efter det bytte jag och Totta så jag fick bada lite med Ronja och han tog några kort på oss. Sen blev det inte så mycket mer bad för lillan, men det räckte. Vi duschade och så och sen var hon jättetrött och hungrig och bara skrek. Men när hon badade gnällde hon inget alls utan verkade tycka det var rätt kul. Vi bestämde att vi måste göra om det snart igen, och efter att ha pratat med Carro om babysim så vill jag gå det med Ronja. Det vore myspys :)








Badbyxor

Man är ju rätt kass på att blogga, trots att jag har så jag kan blogga från mobilen, vilket jag gör nu. Men tiden och lusten infinner sig sällan. Är duktig dock på att fota saker jag tänker blogga om, men har aldrig tid just då och sen glöms det, tråkigt nog!

Igår kväll kom i alla fall Carro, Jörgen, Isabelle och Morgan hit för att bo hos oss i helgen, roligt roligt :) blev surr med Carro på kvällen, killarna var trött. Idag skulle de iväg på dop så blev en gemensam frukost bara.

Efter de åkt kom jag på att jag borde kolla upp om jag verkligen kommer i mina badbyxor. Visst för att alla gravkilon var borta redan när vi åkte hem från bb (från inskrivningsvikten i vecka 6 gick jag först ner 10 kg och sen upp dom plus typ 7 till.) Bara min "lilla" bebis vägde ju nästan 5 kg så när hon, moderkakan och allt det andra som hör till var borta från min kropp var jag tillbaka på inskrivningsvikten. Men hur som, jag hade ju gått upp en del INNAN jag blev med barn som gör att alla gamla kläder inte sitter som de ska. Badtrosorna har jag ändå haft sen typ 2005 kanske.
När jag letat fram dem provade jag dom inte ens. De är så gamla att det börjat slita sönder så de är genomskinliga på en del ställen, inte en chans jag badar i dom då! Så det var bara att konstatera att jag behövde ny bikiniunderdel...

Så det blev att vi packade ihop oss och åkte iväg mot lillänge. Totta ville på Jula så jag tänkte kolla utbudet på Kappahl,Lindex och Team sportia, så kanske man slapp åka in till stan. Kappahl hade inte en enda bikini, för tidigt för sommarmodet antar jag. Gick vidare på dressman i hopp om att hitta stora badbyxor (jag vill inte ha nåt som var som en trosa) men lönlöst såklart. Började då min färd bort mot Lindex men valde att ge sportaffären en chans. Och YES dom hade ett par typ hipstersbyxor med jättestor midja. Bestämde mig ändå för att jag måste prova då de ändå kostade 299 kr. Orkade dock inte kränga av mig två par leggings (ett par vanliga och ett par varmare ull utanpå) så jag satte på mig dom över, och de funkade klockrent. Tvekade inte en sekund då, visst 300 kr är dyrt för bara bikinitrosor men hur stor var chansen att ens hitta några andra? Nä, jag slog till och hoppas jag blir nöjd med dom imorgon när vi ska bada!

Stadsbesök igen

Ja igår var jag och Ronja in till staden igen. Men den här gången fick vi sällskap av Majkee och hennes lilla Aylin och i staden mötte vi upp Mickan, hennes lilla Philip och så Sandra. Vi hade helt enkelt en mammaträff även om Sandra lämnat sin unge hemma, men det är ju lungast så för henne ;)

Vi satte oss och fikade mackor på Domus café som nu heter Törners. Så surrade vi en massa så sen behövdes det lite gofika också :P Jag tog en kladdkaka, så rolig är jag :p Sen gick vi bort på vår älskade POP och kikade. Mickan och Majkee användee sina Wrapp-presentkort :) Och så var vi in på Lekplaneten och kikade. OJ så mycket fint med ugglor jag hittade till min lilla uggla. VILL HA! Men något av de kanske man får i doppresent om man har tur ;) Blev inget köp för mig i alla fall, men en liten försenad julklapp från Sandra&Alva till Ronja och en present från Majkee till Ronja fick vi med oss hem :)



Snigel med Ronja inbroderat av Sandra och Alva :)



En dregglis med fina ugglor på som Majkee sytt själv, hon är så duktig!
Mamman blev såklart jätteglad eftersom jag älskar allt med ugglor på till min fina tjej :)

Stadsbesök

Idag var jag, Totta och Ronja in till stan. Vi åt lunch på Krikelin och gjorde lite ärenden. Var bla på Phonehouse så Totta fick ett nytt skyddsfilm till sin mobil, på Clas Ohlson och köpte en stektermometer, på POP och köpte en klänning för Tottas presentkort. Jag var även in på Hamm&Nilsson för att kolla om dom hade noter med akompanjemang till låtarna Sandra ska sjunga på Ronjas dop, men det hade dom såklart inte så jag måste prata med pappa om hur vi gör nu. Dop är i alla fall bokat nu till lördag den 3 mars kl 15.00 i Sunne kyrka, så nu måste jag fixa dopinbjudningar så vi får skicka iväg dom så fort som möjligt!


Klänningen vi köpte idag, blev i storlek 92, bra att ha lite kläder sen när hon blir större :)
Totta fick välja klänning och då tyckte han den här var finast :)

Mer presenter

Igår fick Ronja ett paket på posten från sina kusiner :) Det innehöll tre fina dregglisar i färgerna lila, svart och vit, 2 bitringar som var blå och vit, en blå bitleksak som jag hade haft när jag var liten, och ett par stickade lila strumpor :) Sen fick hon även ett kort på Morgan och Isabelle som hon kan sätta in i sin bok om sitt första år :) Och jag och Totta fick en bild på Morgan eftersom han är vår gudson <3

Första skrattet

Idag (lördag den 7 januari skrattade vår lilla älskling för första gången. Ett sånt där riktigt härligt långt gurglande skratt, 2 gånger efter varann. Anledningen var att jag gjorde "kom en liten mus" på hennes mage. Oj vad roligt det var :) Men sen när vi skulle visa pappan kom inget skratt :/ Hoppas hon gör samma sak imorgon hos mamma&pappa..

Onsdag 4 januari

Efter BVC åkte jag och Ronja in på stan. Vi började med POP där jag hittade en fin lila klänning. Köpte den på 50% rea och med 50 krs presentkort så blev bara 100 kr :) sen när jag skulle gå kom Sandra dit så jag stannade och väntade på henne. Undertiden lyckades jag hitta både vita och svarta ugglestrumpor som hör ihop med bodyn och byxorna vi har :D

Resten av dagen gick jag med Sandra och Mickan på stan. Vi var överallt och tog en fika på krikelin :) Sen var jag hem en snabbis och matade Ronja, sen åkte vi in igen med Totta och mötte upp Sandra, John och Alva och åt på Eastern Palace. Efter det blev det spelkväll hos Sandra och John och vi sover över här inatt. Totta ligger redan och snarkar och Ronja ligger och grymtar i vagnen, sovandes. Mina ögon håller på att slutas så nu säger jag Godnatt!

BVC-besök

Idag var det BVC-besök på agendan. Lillskiten fyller 2 månader idag och skulle då genomgå en läkarundersökning. Allting såg bra ut, hjärtat lät bra och hon verkar pigg. Hon vägde nu 6335 gram och är 62 cm lång :) nästa gång vi ska dit blir i februari och då ska hon få vaccinspruta :/

Punkt

Igår när jag var i Ope fick jag en skiva av lillebror som han gjort :) och så lånade jag en bok av honom. Johan Alanders Punkt. Sträckläste den idag, riktigt bra och intressant! Hoppas han skriver en till bok om tiden på psyket, kan vara ännu intressantare känner jag!

Tröttmössa

Ronja bara fortsätter att vara en tröttis. Idag har hon bara varit vaken totalt 3 timmar tror jag.. Tycker det känns lite lite, ska fråga imorgon på BVC om det är normalt att sova så mycket. Hon är ju inte ens svårsövd längre. Ärligt talat känner jag inte igen min lilla tjej, men det är ju skönt om det här är hennes nya jag. Men det kan ju bero på förkylning, lite sjuk måste hon vara för hon är så täppt och snorig. Jag har feber och är täppt i näsan, lite retsamt i halsen också :/ vi har inte gjort något alls idag, bara spånat lite på dopet. Hoppas prästen ringer upp imorgon, det blir förmodligen dop den 3 mars..

Nyårspresent

HAHA ja man kan ju hitta på ursäkter för att få presenter om det mesta. Men anledningen till att Ronja fick "nyårspresenter" var för att hennes "faster" Helena köpt kläder till henne under pressen att hitta något, och inte känt sig nöjd. Därför hade hon sen igen gått på stan och hittat det hon ville ge Ronja i julklapp. Men då orkade hon inte lämna tillbaka de andra sakerna, så då fick Ronja dom i nyårspresent istället :)
Och det var ju bra tycker jag, för dom var jättefina. Ännu mer uggleplagg till vårt egna lilla uglebarn :)

Långaväga presenter

Idag var vi i Ope och hälsade på, jag och Ronja. Totta jobbade. Vi myste på, åt buanfisk till middag. Sen kom min storebror Anders. Han ska vara i Östersund några dagar och sen åka till Gräftåvallen med sin fru för att åka skidor. Vanligtvis bor dom i Stockholm, så man ses inte så ofta, vilket är trist. Blev mammas goda hembakta fika och massa surr. Sen kom Lollo hem från Statoil där hon varit idag och inventerat. Hon berättade om Darren Hayes-konserten hon var på i Manchester över nyår :) Sent blev det, Ronja och jag åkte väl vid halv 12 kanske. Har snöat hela dagen så det var nyplogat och halt. I dubbelrondellerna vid Stora kyrkan hade en bil sladdat av vägen, så när jag skulle köra in där, fick jag snällt stanna och vänta på att en större bil skulle dra loss den andra bilen :P Sen fick jag skotta utanför garaget när vi kom fram så det inte skulle snöa igen helt..



Lollo hade köpt fina saker till Ronja i Manchester. En asgullig blå elefant och ett sparkdresset med Dumbo på från en Disneyaffär :)

Mitt 2011

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Ja i samband med min graviditet så gjorde jag min första, andra, tredje osv gynundersökning :P Och så självklart så födde jag ett barn.

Är det något du saknar år 2011 som du vill ha år 2012?
Ja eftersom jag spenderade nästan hela 2011 med att vara gravid och sista tiden med att amma så blev det ju ett väldigt lugnt år för min del. Lite mer umgås med vänner, fester och vin skulle faktiskt sitta fint ;) Men i måttliga mängder, min lilla sötnos är bättre än allt annat!

Vilket datum från år 2011 kommer du alltid att minnas?
24 februari - Dagen jag fick veta att jag var med barn. Dagen min farbror Jonas dog. Dagen jag tog farväl av lilla underbara Goldie.
25 februari - Dagen Goldie avlivades :'(
8 juni - Dagen vi fick se vår lilla älskling första gången på ultraljudet.
31 oktober - Vårt BF-datum.
4 november - Dagen vår älskade Ronja föddes <3

Vad var din största framgång 2011?
Att jag blev med barn och i och med det tog mig från Recall ett tag.

Största misstaget?
Körde Tottas bil och råkade ta i en pelare lite så det blev repor i lacken :(

Bästa köpet?
Jag gjorde inget speciellt köp. Men Totta köpte en gravidkudde åt mig, den älskar jag än idag!

Vad spenderade du mest pengar på?
Haha, garanterat bebiskläder :P Bebissaker i alla fall.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Att få Ronja.

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2011?
Robyn - Stay with me
Kent - Utan dina andetag
Timbuktu - Håll om mig
Chris Medina - What are words
Rihanna&Eminem - Love the way you lie part II
Vad önskar du att du gjort mer?

Fotat mer. Bloggat om min graviditet. Läst på mer om förlossningen och sånt.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Oroat mig.

Hur tillbringade du julen?
Först hos min familj i Ope, sen med Tottas familj i Greningen. Ronjas första jul som hon mer eller mindre sov sig igenom. Juldagen spenderade vi i Ballsta med Tottas pappa och Anki.

Favoritprogram på TV?
Desperate housewives och Idol antar jag.
På datorn var det lätt Gossip girl och How i met your mother.

Största musikaliska upptäckten?
Ingen. Har vart nästan helt avskärmad från musik under detta år. Ingen direkt favorit i idol heller.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Om jag sluppit mått så dåligt första halvan av graviditeten, och sluppit ha ont i slutet. Sluppit jobba hade vart fint också. Och mer pengar :P

Vad fick dig att må bra?
Att se Ronjas hjärta slå på ultraljudet, att höra hennes hjärtslag varje gång vi var på MVC. Att känna sparkarna och veta att allt var bra. När hon föddes och det var hon. Varje gång jag tittar på henne mår jag bäst.

De bästa nya människorna du träffade?
Självklart min egna nya lilla minimänniska Ronja. Annars har jag nog inte lärt känna någon i år tror jag. Eller okej, jag gillade barnmorskorna på MVC här i Lugnvik.
Har du några nyårslöften?
Årets förra nyårslöfte blev ju verklighet tillslut. Jag vill dock inte ha något nyårlöfte, men borde ha att äta nyttigare och röra mig mer.
Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Mickan J och Mickan G. JAG! :)

Vilka länder besökte du?
Inget. Men vi var till Gotland :P

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare. Tom min chef tyckte det, och då har jag ändå varit sjukt less på jobbet i år och bara väntat på att äntligen få gå på föräldraledighet.
Vad gjorde du på din födelsedag 2011?
Inte mycket. Var i Ope på middag tror jag. Totta jobbade.

Hur skulle du beskriva din stil år 2011?
Mammakläder :P


Min fina älskade dotter <3

Gott nytt år

Ja då var vi inne på 2012 då. Året som nog kommer bli det mest spännande och roligaste året i mitt liv. Det är nu Ronja kommer göra alla framsteg, lära sig första ordet, ta första steget. Döpas. Det bästa året var såklart 2011 när hon föddes, men detta år kommer garanterat ge oss massor av fina, roliga, underbara ögonblick med vår fina lilla älskling. 2012, här kommer vi!! :D