vulnerable -

- Solnedgång <3

När jag körde hem från Ope bestämde jag mig för att ta gamla E14 vägen, dvs Opevägen. Dels för jag hoppades på en fin solnedgång på sjövägen till Lugnvik, och så för att jag hade lite soppa och inte ville få soppatorsk på stora E14 :p Tankade borta vid dubbelrondellerna och nu tar jag och Feffe oss några mil till!

Tur nog var det gudomligt fin solnedgång när jag kom på sjövägen, så jag parkerade min bil en bit bort och begav mig ner på stranden och tog massa kort.. Men jag måste skaffa mig ett stativ så jag slipper skakiga bilder när det inte är bilder med solljus eller blixt!






- Mamma mormor

Kollar igenom bilderna som blev tagna idag och hittade en favorit


Lycklig mormor
 (som inte ville dela med sig)

- Jag är kass, Murre är katt

Jaha hur lyckas man?
Jag hade tagit ut "fjärrkontrollen" till datorn, och skulle he tillbaka den. Lyckas stoppa in den åt fel håll, men bara halvvägs, men vad händer?! Jo den fastnar och nu får jag/Totta inte ut den :( Hur duktig får man vaaaaa??!!  Det går inte att få ut den, inte ens med våld.. Någon som har ett tips?

Nåja, annars har det vart en trevlig dag idag. Carro och jag möttes upp i Ope och åkte på Max och åt lunch. Sen var vi på Öb, Barnens hus och Ixohouse. Blev inte mycket köpt för min del.. Känner att jag behöver spara dom slantar jag har kvar till mobilen och det..

I Ope bjöds det på kassler med ananas och ris :) Sen gick jag runt och fotade en massa, bla ställde min Murre upp som modell, frivilligt! :D Var skitskönt att sitta nere på stenbryggan och sola med Lollo. Så gick jag och letade upp en resväska jag ska låna i helgen. Insåg att det är mycket smidigare med en på hjul än någon ryggsäck, plus att då kan jag ta med datorn i alla fall, vilket jag kommer vara tvungen till. Måste sitta och plugga på tåget då det inte blev gjort den här veckan :( Jag är så kass ibland..


Min Murre, fotomodellen nr 1


En riktig jägare


Strike a pose


Men vadå utvikningsbild :P

- Mysdag

Nu ska jag snart ge mig iväg till jobbet
. Skönt att prepa, javisst javisst :) Efter jobbet sen ska jag skynda hem, byta kläder, kasta i en tvätt och hämta kameran. Sen ska jag träffa Carro & Isabelle och gå en sväng på stan tror jag. Sen ska vi till Ope på middag och så. Blir en trevlig kväll, och jag ska ta massa bilder på Isabelle med kameran :D

Ha en bra dag så hörs vi kanske ikväll!

- Mobil och kamera!

Det vart ingen bingo idag. Vart för sent för att åka dit när vi väl "bestämt" oss. Kanske lika bra då det var en bra bit bort och det skulle bli sent ikväll. Nu kan jag ju gå och lägga mig tidigare istället. Andersson kom hit förut ikväll och vi körde några parti Uno, Skipbo och Chicago. Kul kul. Jag är sugen på popcorn... Minns inte sist jag åt det. Tror inte jag ätit det detta år i alla fall, och det är fan duktigt gjort av mig, men det vet ju ni som känner mig väl :P

Hur som helst kom Onoff-paketet idag med min nya fina mobil, och så en present från Totta. En superfin, superbra Systemkamera :) Med 2 objektiv dessutom :D Så jag har gått omkring i lägenheten och lekt med den också, ville helst gå ut och fota växter, men tyckte det var trist väder. Dumt nog blev det ju SKITFIN solnedgång sen då, men då var vi mitt uppe i att spela spel :(


         
Sony Ericsson W380i Lila och Canon EOS1000D :D

        


Några smakprov från mitt exprimenterande..

- Tacos con carne

Hemkommen från jobbet nu
och har gjort i ordning lunch. Dagen till ära blev det tacos, igen. Har ätit det minst en gång om dagen nu i en vecka.. Ojojoj. Men det är ju så gott! Idag fick det dock bli med chili con carne istället för tacoköttfärs, då den tog slut igår.. Men det smakar bra i alla fall. Sitter och väntar på att få hem senaste Gossip Girl också, men det går tröööögt!

Hur som helst fick jag massage på jobbet idag, av världens bästa Mita. Så skönt! Hon hedde som vanligt på liniment på ryggen när hon var klar, men fick även på min arm idag igen. Skönt! Den har dock blivit ganska bra nu, så den här veckan har jag börjat prepa (öppna och sortera breven) igen på jobbet. Och det låter kanske konstigt, men fy vad roligt det är när man dom senaste 2 månaderna har varit förvisad i verifieringen (knappa siffror på en dator) och till att packa papper åt alla andra i prepen. Nä nu är det slut på det och jag ska försöka få igång träning igen!


Det här vill jag ha på min tacos!
(är en bild från i lördags när jag hade Lollo på middag)

- Myskväll i lekparken

Nu är vi hemma igen efter att ha suttit barnvakt åt Moa och Rut. Allt gick så bra så, inget gnäll alls, förutom när Rut råkade klämma handen i en lekstugedörr. Men Totta var så duktig på att trösta henne. Sen köpte vi något som var så många år sen sist; glass från glassbilen :) Totta köpte nån mixpåse och så ett paket isglass som familjen Belin/Molin fick, och Sundborn med punch till mig :) Lycka, för det var en av mina favoritglassar när jag var liten och vi brukade köpa glass av glassbilen :p

I alla fall gick vi ut med Moa, Rut och hunden Hedda på en gång efter att Jon&Helena stuckit iväg. Moa fick cykla och Rutan var så duktig och gick bort till en lekplats där vi lekte i sandlåda, lekstuga, gungade och åkte rutschkana + mycket mer i 2 timmar :) Sen gick vi en omväg hem bara för att trötta ut Rutan till max. När vi kom hem fick dom kvällsfika och sen nattade jag Rutan som slocknade nästan på en gång :) Sen kollade vi med Moa på Hitta Nemo och åt isglass :)

       
Gungtajm :) Och sen gungbräda med Totta som motvikt..

  
Lugnviks sötnötar! Så himla vackra och snälla barn!

     
Rutan åkte kana med Totta som bro.
Hon vägrade åka om inte han tittade på henne. "Totta titta" ropade hon..
Hon tycker så himla mycket om Totta, det märks så väl..
Och jo, det är rätt ömsesidigt :P

- Jag är äntligen fri (snart iaf)

Då var det gjort. Nu är 3-abonnemanget uppsagt och ett teliasimkort är beställt. Dessutom är en ny Sony Ericsson mobil beställd och landar nog på Ok innan helgen! :) FAN vad skönt att äntligen slippa 3! Nu kommer jag har telia-vänner istället och ringer gratis till Halebop och Telia, dvs typ alla jag ringer utom Sandra.. Sen la jag till en smstjänst med 5000 gratis sms varje månad för endast 99 kr! Jag kommer spara in väldigt mycket pengar på detta val! Just därför var det värt att ta den där jävla slutfakturan, trots att det var 12 månader kvar, dvs drygt 2800 kr. Men jag fick pengar för skadan på min bil, så dom kommer spenderas på detta!

Roligast var nog ändå att jag för första gången EVER fick prata med en trevlig medarbetare på 3. Han var extremt hjälpsam trots att jag ville göra slut med hans jobb :P Nåja, nya operatören skulle träda i kraft natten till den 6 maj, så om drygt en vecka är jag fri på riktigt! Och har en ny BRA mobil.

Sist jag ringde 3, det var en vecka sen, så fick jag prata med en teknikerkille om min mobil och den dåliga mottagningen. Det slutade med att jag skulle börja med att uppdatera min mobil. Fine tänkte jag, och gjorde det. Blev uppmanad att göra en säkerhetskopiering först, vilket jag gjorde. Men vad händer när uppdateringen är klar? Jo ALLA (nästan 1000) sms är raderade, och alla spel jag köpt (minst 7 st) är också raderade. Det stod att man kanske behövde installera om spelen efter uppdateringen, men ingenting om att dom skulle behövas köpas igen :( Sen vart mobilen inte ett dugg bättre, utan samma dåliga mottagning, och den fortsätter stänga av sig själv. Dock la den till en till extremt störig sak; nu byter den tema också! Så den var bara sämre av uppdateringen.. Nä tack och hej 3-äckelpastej!




Här är den nya mobilen jag beställt,
Den kostade bara 1300 utan abonnemang, det var någon Vm-rea på Onoff typ :)
Jag tyckte ändå mest om den med knapparna och att den är vikbar!
Plus att det var tvunget att vara en musikmobil med radio!
Och färgen passar ju mig ;P

- What to do

Hello.. Eller något. Har en fullspäckad vecka framför mig, men nästan bara roliga saker. Ja egentligen är det enda tråkiga jobbet och att jag måste försöka hinna plugga lite också, och därför tänker jag inte ens skriva upp dom på göralistan!

Måndag
Barnvakt till Moa och Rut :)

Tisdag
Få massage av underbaraste Mita
Förhoppningsvis Bilbingo med tjejerna igen

Onsdag
Tur till Ope och hälsa på la familia, Carro & Isabelle kommer dit :)
Ev kanske också "byta till sommardäck" (dvs kolla på när Totta gör det)

Torsdag
Packa
Heja på Lillebror i MusikDirekt-finalen
Kanske se på någon majbrasa

Fredag
Ta morgontåget till Gävle
Träffa världens bästa  Lisa och gå på stan
Fira Jasmine

Lördag
Bara umgås med Lisa och kanske njuta av vädret?

Söndag
Fortsätta vara med Lisa
Ta kvällståget hem igen

Efter denna vecka kommer jag börja med praktiken igen ca 6 timmar om dagen, och sen direkt efter det dra vidare till jobbet och avverka 4-5 timmar. Sen ska jag försöka orka ta itu med träningen och börja spela basket då också, så vi får la se hur aktiv jag  blir på bloggen framöver. Ett tips kan vara att ha mig på Bloglovin, då slipper ni gå in i onödan och bli besviken :P

- Min helg

Vilken helg... I fredags efter jobbet blev det en visit på stan, fixa nya pills och köpa present åt min vackra Lisa som snart fyller år. Tänkte att jag kunde passa på att köpa med mig något redan nu när jag ändå ska ner :P Vad det blev kan jag självklart inte skriva här efterssom hon läser min blogg. Får återkomma om det.

Sen vart det Ope och middag med la familia. Carro, Jörgen och Isabelle var också där :) Efter det vart det stress hem och fixa till sig och sen dra till Madde där det bjöds på god mat igen och massa tjejsnack. Sen vart det krogen där jag tappade bort dom men hittade istället Zuul och Peter och hade kul med dom. Blev Sibylla med Cheese Ballz och sen taci hem med Gyllanders och smygätande :P

Lördagen spenderades i sängen till kl 12 och sen städning av lägenhet plus nördning av Semlans skiva. Sen åkte jag och hämtade Lollo och vi åt god tacos. Sen började folk välla in och vi hade en riktigt trevlig fest med några av dom bästa! Avslutade kvällen på Max med Andersson.

Idag låg jag i sängen till kl 2 och kollade på DaVinci Koden, har konstigt nog inte sett den tidigare. ME LIKE! Sen tog jag mig i kragen och åkte till Ope och pratade med mamma och pappa och åt god laxmiddag. Mamma klippte mitt slitna hår också. Sen vart det bilbingo på Furan med Therese, Mickis och Mia :) Var jättekul och definitivt något jag vill göra igen! Efter det åkte jag och Tess på Donken i Lillänge och snacka skit :p Helkul helg i alla fall!

- Funkar det?

Okej, nu har jag på egen hand tagit bort den gamla hemliga bloggen och skapat en ny samt hett lösenord på den. Och nu kommer det i alla fall inte upp en lösenordsruta för mig. Gör det det för er? Vill ju inte att ni inte ska vilja läsa min blogg bara pga den skiten, så kan ni säga nu om min vanliga blogg funkar som vanligt igen för er? :)

Lägger in en länk till min hemliga blogg också så jag vet om det funkar.
Skicka mail för lösenord! Kram

- Update

Åh jag har inte ens lust att skriva längre, och bara tanken på att föra över bilder från kameran och sen ladda upp dom här.. NÄE usch. Istället har jag hittat en ny hobby, King.com :D Spelar många lika spel där men favoriten är Pyramiden. dock jävlgit kul att spela Yatzy, Hjärter och Sudoko. Det roliga med Hjärter är att jag äntligen har fattat HELA poängen med det. Förut trodde jag bara det handlade om att följa färg och inte ta sticken, men efter lite spelande, och Tottas överlägsna glänsande om reglerna har jag nu förstått att man bara ska undvika att ta sticken med hjärter och spader dam i :P Åh så mycket enklare det blev att vinna då! :P

Annars var helgen i Tännäs sypermysig,
förutom söndagen då jag vaknade upp och hela rummet snurrade för mig. Vet inte vad som var fel men efter 2 vakna timmar spydde jag upp Loranga + galla. Ingen annan mådde skit så jag misstänker nästan Lorangan då jag var den enda som drack av den. Var inte bakis i alla fall kan jag lova!

Igår tog jag och Totta itu med städningen efter våra inneboenden. Jag dammade, dammsög och så medan Totta åkte på att skura. Jag hatar att skura och kommer in i det längsta att undvika det! Orsaken är enkel;
1. Jag får svinont i ryggen
2. Totta tycker att jag gör fel, dvs har för "mycket" vatten osv.. (kanske är jag det med flit)
3. När man kommer till en kladdfläck brukar det alltid ligga hårstrån i dessa som sedan släpas runt på govlet under resten av skurningen, IRRITERSAMT!
4. När jag hade praktik på Starlanders fick jag ALLTID skura golvet varje kväll, under vårtiden, vilket innebär GRUS till förbannelse, LERA, och stengolv som ALLTID ser skitiga ut. Efter den terminen har jag aldrig mer velat skura..

Hur som helst var det jävligt svårt att få bort alla katt-och hundhår från alla möbler. Och nu fattar jag varför Tottas mamma inte är så positiv till svarta möbler, FY FAN vad dammiga dom kan bli, och hur omöjligt det är att få bort djurhår från dom :S Nåja, nu är hemmet skinande rent :)

- Full fart mot helgen :)

Hejhej. Nyss hemkommen från stan, som jag och Totta åkte in till direkt när jag slutat jobba. Åt lunch på Åhlens och sen var vi på ticket och kollade lite inför semestern. Sen snabbt förbi mitt jobb och lämna in semesteransökan, var sista dagen idag. Hoppas man får när man ville nu bara :)

Må ju säga att jag hade världens roligaste dag på jobbet idag, har inte haft så kul sen mitt lilla äpple slutade. David och Peter har verkligen avlöst varandra i skrattattacker och påhopp, och jag har skrattat så jag har fått ont i magen, nästan satt i halsen och blivit sjukt varm ^^. Det handlade bla om Darth Wader, att Peter är ond, och att Peter nog må va den segaste på att prepa...

Bäst var dock att jag började dagen med att berätta en liten historia om mitt stämpelkort (för gratis pizza) på pizzerian i Lungvik (där vi alla 3 bor). Först skrattade dom lite men så vart dom tyst, och sen säger Peter lite besviket; "fan, jag visste inte att dom hade stämpelkort". Sen var det dagens stora samtalsämne då varken Peter eller David hade någon aning om dessa gratispizzor man kan få, och dom är på pizzerian varje vecka, minst. Dom är så bittra nu :P Önskar jag kunde vara med dom när dom ska dit idag efter jobbet och köpa pizza och fråga efter stämpelkortet, men det går inte...

Nu ska jag nämligen ta och packa ihop alla katter och hunden, alla deras grejer och packa min egen väska. Sen bär det av mot Ope för att lämna tillbaka djuren, och sen vidare mot Tännäs där jag och Totta ska tillbringa helgen hos min syster Carro, Jörgen och deras lilla Isabelle :) Blir skitbra helg, mysig åtminstonde! :D Blir dessutom ett stopp på Dollarstore för att bunkra upp med tops, deo, schampo mm, me like! Hörs efter helgen eller så!

- Om man vann pengar

Stod och funderade lite på hur glad jag skulle bli om jag lyckades vinna lite pengar. Så nu kommer en lista om vad jag skulle göra om jag vann lite pengar (max 50 000 kr typ), rangordnar dom också efter vad jag helst skulle göra. Vill dock påpeka att nu kommer det bara vara saker som jag har nytta av osv, skulle säkert göra andra saker som är lite mindre egoistiska, men det går inte denna lista ut på :P

Det här skulle jag göra för pengarna
1.
Betala bort 3 och skaffa en ny mobil med ny operatör
2. Köpa en systemkamera och tillbehör
3. Gå till ett ställe där dom tar bort ärr, oönskad hårväxt mm och fixa bort en del saker
4. Boka utlandsresa i 2 veckor till ett speciellt ställe
5. Betala av lite lån jag har


Det här skulle jag aldrig göra för pengarna
1.
Göra någon plastikoperation eller botoxa mig
2. Köpa massa kläder, skor, mat, sprit mm
3. Spela bort dom
4. Köpa aktier för dom
5. Ta fallskärmslektioner, eller typ bestiga Mount Everst

Vann jag asmycket pengar skulle jag;
Skänka pengar till hjälporganisationer mm
Skaffa ett/flera fadderbarn
Köpa ett fint stort hus vid sjön
Skaffa massa katter och en hund
Säga upp mig på Recall och skaffa mig ett roligt jobb
Alltid vara ledig hela sommaren
Resa till massa ställen jag drömmer om
Lösa dyra lån för några speciella människor jag känner och älskar
Anställa en massör på heltid ;P

Och säkert massa mer jag inte kommer på nu.  
Drömma går ju alltid..

- Diska mera :)

Tottas morbror Bengt och Dudda var nyss förbi, och Bengt passade på att laga lampan ovanför diskhon som har varit glapp, så nu kan jag diska med mer ljus igen :D Nu har Andersson och Malin kommit så vi ska spela lite spel. Skriver mer sen, lät som att det inte blir så länge, i alla fall inte för Andersson, det var tydligen någon match på tv ikväll....

- Fikamys

Igår efter jobbet blev det middag och sen åkte jag in på stan och mötte upp Jenny, Sandra, Moa och Erika och drog en fika på Pause i stan. Riktigt kul att träffa Erika igen, som övergav oss på jobbet i somras för att flytta ner till Götet :P Efter en lång pratstund om sommaren, minnen, och jobbskvaller, drog vi på Hemköp där alla syndade och köpte nötter :P Alla utom Jenny.. Sen for man hem igen.

Hade egentligen tänkt att lägga upp lite bilder från i måndags då vi var och grillade, men jag fastnade på Msn med Lisa och Carro, så det blev inget av med det. Och nu ska jag hoppa in i duschen, men efter det kanske jag hinner lägga upp dom innna jag ska iväg och jobba igen. Ikväll blir det spelkväll i alla fall :)

        
Underbara bilder från en jobbfest vi hade i somras.
Lite brun man var, och fan vad nice det var!
Det måste vi göra om alla!

- Bloglovin

Har suttit och fixat med Bloglovin, men på något jävla sätt fick jag inte till länkningen i ett blogginlägg, men nu finns min blogg i alla fall registrerad till mitt bloglovin.konto, så om ni vill kan ni premunera på min blogg. I mina länkar längre ner till höger finns det i alla fall en liten knapp ni kan trycka på för att följa min blogg, och det vill ni väl? :P

Jag premunerar på alla bloggar jag läser dagligen, som gick att premunera på, om någon här har en blogg som ni tycker jag borde premunera på kan ni ju skriva det i kommentarfältet så lägger jag till er. Ska försöka uppdatera mina länkar också till mina vänners bloggar här på min blogg-sida, så hittar ni mina favoriter :)

- Dagen då min lilla Lollo blev stor

Nu kommer det bilder från Lollos födelsedag.
Först åt vi lunch på stan och sen blev det en tripp till Kapahl.
Efter det åkte vi till Ope och åt vårrullar och tårta, Lollo och mamma öppnade paket,
alla gosade med Isabelle och ja, mycket mer än så hände inte :P

  
Lollo gör tårtan

Just den här minen har hon alltid när hon säger "eyyyyy" och "ge fan".
Ni som umgås med Lollo vet precis vad jag menar...

 
Lollo fick fina rosor av Inger

     
La food. Den där soltorkadetomater&olivröran smakade jag dock inte,
eftersom jag hatar oliver!

     
Två glada födelsedagsbarn

(mamma fyller den 14, men då firar dom henne utan mig i Italien)
Älskar Lollos min, så glad är man när man får gå på bolaget själv!

         
Pappa med Isabelle, trött lillebror, mor&dotter, Totta med lillan

  
Sötast, javisst! Jättefin bild på moster Lollo och Isabelle.    

- Små och söta eller stinkbomber?

En ny lista vore kanske på sin plats? Har inte varit så speciellt aktiv på bloggen, så nu kommer jag väl bajsa ur mig flera inlägg på en gång, brukar bli så i alla fall.. Kommer i alla fall en lista nu  på för- och nackdelar med att vara hund- och kattvakt. Kan ju säga att fördelarna väger upp alla nackdelar i alla fall..

Att vara hund- och kattvakt:
+ Sällskapet, och att dom gör mig så glad
+ Man måste ut och röra på sig vare sig man vill eller inte
+ Dom är ju bara så fina och mysiga
+ Jag har saknat min Murre så jävla mycket och älskar att ha honom hos mig igen

- Allt hår som fastnar på kläderna, samt mina läppsylinsmorda läppar
- Det är extremt geggigt ute vilket resulterar i en lorthund
- Man får dåligt samvete av att lämna dom ensamma hemma och att katterna inte får gå ut
- Jag har fått förbud att mata (läs göda) Goldie med annan mat än hennes egen, och det är sjukt svårt att stå emot hennes sorgsna hundögon

Att vara ett lägenhetsdjur är inte det bästa för hundar och katter,
speciellt inte för våra gullungar, men gud vad jag önskar att dom kunde bo här hos mig hela tiden..

- Nya inneboende

Jaha nu var man hemma igen, men till skillnad från alla andra otrevliga söndagskvällar, med ångest för jobbmåndagar, så är jag ju ledig imorgon med :) Ledigt med betalt också :D Alltså, när man har fast tjänst så får man ju inte lön efter timmarna, utan alla dagar man ska jobba (vi jobbar aldrig på röda dagar eftersom det inte kommer post då) räknas in till en speciell summa timmar, och då blir det ju ändå så att man har betald ledighet eftersom månadslönen inte minskar när det är mindre jobbdagar :) Sen nästa månad blir det bara 152 timmar som ska jobbas, det är ganska lite, men för mig blir det hälften, eftersom min underbara chef Berit gick med på att jag gick ner på halvtid. Så förhoppningsvis orkar jag med både praktiken och jobbet då :) Maj kommer bli en bra månad har jag en känsla av, även om den säkert kommer bli jobbig med!

Annars så har vi Goldie, Murre och Sassa på besök, och det går väl sådär. Goldie är hellugn och verkar ha vant sig vid att vara med oss, eftersom det är tredje dagen för henne. Men katterna som fick lämna Ope först idag är skeptiska och gömmer sig under soffan, sängen mm. Dom äter inte så mycket heller, men nyss gick i alla fall Murre på "toaletten". Men jag förstår att dom är rädda, eftersom det är ett helt nytt ställe dom är på, men jag hoppas dom känner sig lite trygga i att ha Goldie runt omkring sig. Hon brukar ju vakta och ta hand om dom och familjen. Har saknat min lilla skruttis-Murre så mycket så jag hoppas att han och Sassa kommer och sover med oss i sängen i natt i alla fall, för det är ju bara så mysigt med katter på magen när man sover :) har försökt i helgen att få Goldie att ligga med oss i sängen, men det ville hon inte. Kanske tycker hon att vi tar för mycket plats, eller att det blir för varmt?!

        
Mysisarna mina <3

- Snart är det långhelg :)

Idag blir det en rolig dag, och en bra start på påskledigheten, så fort jag lämnar jobbet! Min lilla Lollo fyller ju 20 år idag, ÄNTLIGEN! :P Och det ska ju såklart firas, det roligaste är att även Carro kommer upp med Isabelle :) Så direkt efter jobbet (jag hoppas jag får sluta tidigare idag) ska jag åka in till stan och träffa mamma, Carro och Isabelle och äta lunch med dom mm. Sen blir det middag i Ope med tårta och presenter :) Och gos med lillan såklart :P

Sen ikväll vill några att jag ska med ut, men får se hur det blir med det, sa förra helgen att det inte blir någon krog för min del på lääääänge. Jag är trött på att ha så tråkigt på krogen, det är ju förfesterna som är roliga! Menmen, får väl se hur det blir med den saken. Dessutom ska vi ta med oss Goldie hit till oss ikväll så det känns dumt att lämna henne på en gång. Vi ska vara hundvakt nu i drygt en vecka eftersom min familj åker utomlands på lördag. Ska hämta hit katterna också, men det blir först efter helgen när vi kommit hem från påskfirandet.



finaste hunden <3

- Ett vulkanutbrott på upptakt

Varför är det alltid bara jag som engagerar mig i allt? Varför bryr sig aldrig någon annan? Är så less på detta fenomen som tycks råda överallt i mitt sociala liv. Fy fan. Till råga på allt håller en migrän på att ta form i mitt frenetiskt tänkande huvud.. Jag lyckades i alla fall få till hela planeringen inför maj, dvs praktiktimmarna&jobbtimmarna vs fritidstimmarna. Hoppas att jag nu kommer orka med detta tuffa schema som det innebär, men en stor börda har släppts från mina axlar. Det enda som kan gå snett nu är att min chef Berit inte godkänner att jag ändrar och stökar så mycket med arbetstiden.
Då vinkar jag farväl till livet i maj!




as vulnerable as a rose

- Våran weekendresa

I torsdags morse vid sextiden kom vi iväg. Vårt mål var Stockholm, men det visste inte Totta, eftersom denna resa var en överraskingsresa han fick av mig. Mest för att han fyllde år i fredags. Färden ner gick riktigt bra och vi var snabbare än eniros vägbeskrivning. Dock mellanlandade vi i Valbo och sprng in på bolaget och Ikea. Plus att vi fick bilproblem där nere :( Men efter ett nytt batteri tog vi oss ner till Stockholm, och vidare till Värtahamnen där vi skulle åka på en 48-timmars kryssning till Tallin.

  
Vi åt sen lunch på terminalen i väntan på att vi kliva på båten.


Väl på båten letade vi upp vår hytt och dumpade bagaget. Sen vart det full fart mot Taxfreen och så bokade vi bord för middag vid kl 8. Middagen var ett stort smörgåsbord/buffé som innehöll massa smaskigt. Jag tog igen pengarna på räkor haha. Svulla räkor som bara den, men det är ju bara så gott när dom är oskalde! Dock fanns det en rödvinssås till den varma maten som jag öste över all potatis&kött, jag menar, rödvinssås är ju asgott. Men inte den dom hade på båten, fy fan vad vidrig den var!

        
Min mat, Tottas mat, Min efterrätt, Tottas efterrätt


Efter den goda middagen gick vi upp på rummet och drack lite, samt jäste maten. Sen drog vi neråt i båten och gick på Casinot, Kareokebaren mm och drack öl/cider/drinkar, spelade spel på maskinern, och roulette&black jack. En mycket trevlig kväll som slutade i en finnes hytt :P Nä men när iv var på väg att gå till hytten för att sova träffade vi på en finlandssvensk som bjöd Totta på öl. Satt och snacka massa med honom, för roligt nog hade han vart med och byggt vallsundsbron :P Sen ville han ha med oss till hytten för att bjuda på Gin och så började han babbla om att vi kunde följa med honom till hans stuga i Stockholm sen på lördagen och basta :P Dock hade vi ju andra planer ;P

     
Erbjudande; 3 öl för 77 kr. Min goda Isbjörn!


På fredagen klev vi upp och åt frukostbuffé, lika gott det med! Dock bytte dom ut köttbullarna när klockan började närma sig 10 mot några som såg ut att antingen innehålla lammkött eller lever. Skitäckligt! Efter 10 gick vi iland i Tallin och började vandra mot gamla stan och köpcenter. Gick i massa affärer och kollade på massa hantverk, tydligen verkar glas vara något dom är duktiga på, för det fanns typ ingen affär som inte sålde glasfigurer mm. Efter ett tag hamnade vi på en jättetrevlig Pub som tom hade svensk meny, dock blev man lite avskräckt när man läste den första förrätten dom hade (se bild längre ner) :O Men vi beställde in mat som var jättegod och fick en snaps var av bartendern ^^.

 
Fint hus, MCdonalds i Tallin, Grisöron någon? God vodkadryck och snapsen, Annons i tursitkartan ^^


Efter den goda lunchen gick vi lite mer på stan och slutligen stannade vi till på Super Alko och köpte massa gotta. Till min lycka sålde dom Bacardi Breezer Orange, vilken måste vara den godaste cidern EVER! Är ju som att dricka min favoritläsk Fanta! :D Sen åkte vi taxi till båten och gick på den. På kvällen blev det finmiddag i en av restaurangerna och efter det spelade vi på Rouletten, vilket gick sjukt bra just då. Lyckades vinna ihop 400 kr åt Totta (det var hans pengar jag spelade för). Sen drack vi upp dom på drinkar, öl mm. Och så blev det varsin parfym i taxfreen :) En heltrevlig kväll vart det i alla fall!

        
Min mat. Glad Totta när vi spelade Roulette. Pengarna vi vann :) Min älskade Totta och jag.


På lördag morgon började dock problemen :/ Jag klev upp och tvättade håret, sen skulle vi ner på Taxfreen igen för att kolla om dom fått in mer av en Whiskeysort (nyaste Grousen). Men när vi kom tillbaka efter frukosten och skulle packa ihop allting insåg vi att vi inte skulle kunna få med oss allt. Mina plattor med cidrar förstörde nämligen packningen på sånna där rullsaker. Plus att jag hade en svintung väska med kläder, skor och massa sprit i, som jag ALDRIG skulle orka bärt 100 meter ens. Som ett sista hopp insåg jag att taxfreen var öppen 10 minuter till och beodrade Totta att springa dit och köpa ytterligare en rullsak. Han sa att jag var galen och att det aldrig skulle gå, men skam för den som ger sig. Efter lite ompackande, och två stabila rullsaker plus en väldigt ostabil med min väska, dator och cider så fick vi till det! Dock hade Totta en astung ryggsäck på sig och jag fick dra en vagn framför mig och en bakom mig så det tog sin lilla tid att komma av båten. Stötte på några gliringar från nån finne som sa att det aldrig skulle gå, men som sagt, skam den som ger sig! Sen när vi skulle packa in allt i Tottas bil (240) så fick vi mer gliringar från nån finne som sa att vi behövde en större bil. Men underskatta aldrig en 240! Allt utom våra väskor fick plats i bakluckan!

  
Dom mer stabila vagnarna, och så min fina packning på den sämsta vagnen ^^


I Stockholm letade vi upp vart vi skulle bo och dumpade bagaget plus bilen. Sen begav vi oss in till stan och gick i affärer. Totta är så underbar som följer med mig in i klädaffärer, ger smakråd, och tom hjälper till att hämta andra storlekar mm! På Gina tror jag vi var inne i över en timme, men inget gnäll från honom inte :) Blev en del fina kläder från Hm och Gina (se tidigare blogginlägg), men sen vart det inte så mycket mer. En hel del av pengarna gick ju åt på Super Alko :S Sen köpte vi biobiljetter till kvällen (Marley and me) och åt lunch på Burger King. Sen åkte vi tillbaka till rummet och slappade lite, gjorde oss i ordning mm. Och sen åkte vi tillbaka till Hötorget för att gå på bion.

    
På bion kunde man sitta i soffa längst upp i salongen, det var jättemysigt.
Något som bion här hemma borde fundera på :)


Filmen var jätterolig och bra, tills dom sista 20 minutrarna kanske. Trodde aldrig för mitt liv att en komedi kunde sluta sådär. Seriöst, dom sista 10 minutrarna satt jag och grät stora tigertårar och fick en stor tjock klump i halsen. Fy fan vad sorgligt det blev :( Tror att alla tjejer på bion grät för man hörde snyftningar här och där och folk som torka sina tårar mm :S Efter bion letade vi ett tag efter en mongolisk restaurang som vi var på i somras, som hade sån god mat, och underbar buffé. Tillslut frågade vi några vakter på t-centralen om hjälp och dom visste precis vilken vi menade. Mongolia Djingis Khan Barbeque heter den, inget annat. Så där blev det godmiddag :) På deras buffé ingår verkligen allt! Förutom det som Eastern här i stan erbjuder så här dom frukt- och salladsbuffé till, och massa olika grillspett, räkchips mm! :) En kinamatsälskares paradis med andra ord! Typ lika dyrt som på Eastern, så helt överkomligt!

     
Mums! Totta hatar att jag alltid vill ta kort på maten. Lite av buffén!


Sen hände det inte så mycket mer på vår lilla weekend. Utan på söndagen åt vi frukost och sen packade vi in allt i bilen och for hemåt. Bilen höll sig i skinnet och hela vägen hem kom vi. Blev ett kort stopp för att kolla in Dragon Gaten utanför Gävle. Och sen ett stopp i Sundsvall för god tacobuffé på ett ställe som heter Bite Line, det rekommenderas starkt till alla som ska äta i Sundsvall! Om någon ätit på kinarestaurangen i Sundsvall som ligger i det blå mosaikhuset, och vet hur man hittar dit så hittar man till Bite Line också, det låg snett mittemot! :)

  
Dragon Gate. Så fina tavlor!

- Ska det va skum så ska det!

Har börjat fixa i ordning text och bilder från resan nu, men hann  inte klart. Andersson kom nu och vi ska spela lite spel och så, men jag gör klart det sen innan jag lägger mig! :P

Förresten gick mötet med Tyrannen jättebra! Han är ingen tyrann längre, inte i mina ögon i alla fall. Tror Lollo har en annan åsikt om det där :P

Så länge kan ni få en liten bild på mig när jag badar skumbad! Jag hade äntligen fått till mycket vatten i badkaret och fått till massa skum, när Totta föreslog att jag skulle sätta på bubblet. Inte sån bra idé kan jag lova. Det skummade över en hel del!


Det här var innan bubblet tror jag..

- Listor

Självklart hade jag helt glömt bort att jag ska på ett bankmöte idag också innan det är dags att träffa tyrannen. Suck. Hatar att ha massa tråkiga möten och måsten att göra hela tiden. Men först tänkte jag bara skriva detta inlägg och berätta om min idé jag fick igår. Blev lite inspirerad efter att ha lyssnat på P3 där dom snackade listor. Så nu ska jag börja göra listor, typ inne&ute/plus&minus- listor i olika ämnen. Vissa kommer nog återkomma. Vet inte hur ofta jag ska skriva dessa, men en gång i veckan minst! Kanske inte är så roligt alltid, men är kul att komma på saker i alla fall tycker jag..

Bjuder på en lista på en gång:

April och vår på G
+ Asfalt som börjar synas igen
+ Värme = bort med vinterjackan och kängorna!
+ Påskledighet
+ Vår/sommarkläderna åker fram

- Hundbajs som flyter omkring
- Svårt att hålla sig torr om fossingarna
- Många fyller år (lite i plånboken och svårt att komma på bra presenter!)
- Allt grus på vägarna som ploppar in i skorna


        
Några av dom fina vårkläderna jag köpte nere i Stockholm :)