vulnerable -

- Greklandsemester

Ja nu sitter man här och är allmänt redo, jävligt laddad. Snart puffrar vi ivåg till Norge och Vaernes flygplats för att ta flyget till Santorini imorgonbitti kl 6.00 :) Kommer bli så skönt med en vecka borta i värmen, och jag känner mig väldigt nöjd med valet efter att ha varit in och läsa på massa om landet.. Har laddat upp med mycket minneskort som jag hoppas räcker 1 vecka :P Ska försöka skriva ganska snart efter att jag kommit hem igen, men ha så kul den här veckan, det vet jag att jag kommer ha!



Vacker solnedgång i greningen,
men jag gissar på att den inte ens är i närheten av hur fin solnedgången i Oia 
(stad/by i Santorini som är känd för sina solnedgångar)
kommer vara
Snart är jag där <3

- Jamtlibesök

Ja då var man tillbaka från skogen. Kom egentligen hem i söndagskväll, men ja..Jag har inte orkat blogga förrän nu.
Har spenderat torsdag-söndag hos Tottas mormor i Greningen, vilket man får kalla skogen tycker jag :P Men ska berätta mer om det i nästa inlägg..

Blev sjukt less på jobbet i onsdags och frågade om jag fick ta ledigt på torsdagen (hade redan semester from. fredagen) och så blev det, så halv 12 i onsdags gick jag på semester och solen var på topp. Jag och Totta gick ner till Jon&Helena och lånade Moa och Rut och drog på Jamtli. Riktigt kul! Klappade getter, käkade glass, lekte på låtsaståget och låtsasbåten och kollade in museumet..Äh slänger in bilder så får ni se själva..








Tittar på getterna som är i vilhörnan


Rutan var lite rädd i början








 

- Fototips till macroälskare!

Jaha hade utlovat bilder på Isabelle, men blev så sent i Ope och nu ska vi snart se på CSI innan det blir sängen igen. Fan vad trist det är att man behöver sömn, har ju så mycket jag vill göra som jag inte hinner. Imorgon måste jag iväg och sola igen, men kanske bara i 15 minuter, då jag blev sönderbränd förra veckan av 20 min :S

Nåja, bjuder på några bilder från blomfotograferandet idag istället, eftersom då behöver jag inte gå igenom dom så noga för att välja ut dom absolut bästa, som jag känner att jag vill göra med Isabelle, bara för att vissa är så sjukt vackra medans jättemånga är suddiga då kameran inte hinner med lillans alla rörelser :P Jag behöver rensa lite bland alla bilder, dom ser nämligen nästan likadana ut i smått format, men när man klickar upp bilden är mer än hälften skakiga och hon blundar mm :P Jo jag är lite petig, men det är ju typ alla, men jag redigerar i alla fall inte om dom i Photoshop :P

Förresten har jag glömt att berätta om dom olika filtrena jag har köpt till systemkameran för att förbättra vissa grejer när jag fotograferar. Det var efter ett sjukt bra, men framförallt billigt, tips från en tjejs fotoblogg som jag fick höra talas om "närbildsfilter" eller ett så kallt "Close Up-filter". Dessa filter fungerar som förstorningsglas och man skruvar bara på dom på objektivet, och då förstoras det man ska ta kort på upp.

Sidan hon tipsade om hade tyvärr slut på filtret, men efter lite googlande hittade jag en annan webshop som sålde sånna filter :) Så det blev en beställning och jag kan inte säga annat än att jag är skitnöjd och glad att det fanns ett sånt billigt alternativ istället för att köpa ett svindyrt macroobjektiv! :D Favoriten är Macro 10+, vilket ger den största "förstorningen", det har jag använt på alla bilderna nedan. Så nära kommer man inte i vanliga fall!














Ja okej, nu kanske ni tänker att det inte var så himla nära,
men ni ska se bilderna i sin fulla storlek och dessutom veta
hur liten del av en inte så stor blomma jag faktiskt knäppt kort på..

- Besök av faster Betty

Är ute i Ope nu, har vart här sen jag slutade jobbar halv ett idag. Min faster här varit här och hälsat på, men nu har hon åkt tillbaka till Siw som hon bor hos när hon är uppe och hälsar på. Hon bor egentligen i Skövde..
Mamma har passat på och klippt mitt hår också så nu är det inte lika fult längre, fint kan jag dock inte påstå att det är! Slänger in en bild vi tog idag, sen ska jag ut och ta mer blombilder innan Totta vill åka hem. Skriver mer när jag kommit hem!


- Blomster-Ope

Efter studenten stannade Carro kvar med Isabelle och bodde i Ope i 2 veckor, så då passade jag på att umgås med dom. Tog rätt mycket kort på Isabell, men också på alla fina blommor dom har i Ope. Så nu kommer en mix med vackra blommor, så lägger jag upp några av alla ubersöta bilder på Isabell imorgon!















- Lollo och Semlans student

Sen kom studentdagen för världens bästa småsyskon som har varit så jäkla duktiga i skolan att dom fick stipendium och väääldigt många MVG:n  :)



























 

- Buan

Jaha hur långt bak ska jag backa? Insåg att jag inte riktigt bloggat på över en månad, på så lång tid hinner man med många äventyr, även om man heter Madde och tycker att man mest bara är hemma och häckar. Men bilderna bevisar motsatsen. Ett litet bildspel kanske vore på sin plats, så får ni helt enkelt gissa vad jag gjorde!

Helg i Buan i slutet av Maj












Jag vill tillbaka
<3



- Fotoblogg kanske?

Sjukt dålig uppdatering, jag vet. Men det är ju sommar.. eller något. Ärligt talat följer jag så många bloggar att jag knappt hinner läsa dom, och försöka få tid till att blogga själv då, nä..  Snart har jag semester i alla fall, men lär inte bli mer uppdatering för det :P Ska i alla fall skriva några korta inlägg nu och uppdatera lite om vad jag pysslat med, och visa upp lite bilder. Det är trots allt det roligaste just nu att kolla igenom alla kort man tar och visa upp några man själv är nöjd med. Har faktiskt funderat lite på att kanske mer bara göra bloggen till en fotoblogg, och bara vara mer personlig ibland, t ex när jag har något kul eller viktigt att skriva om.