vulnerable -

Svartsjuk, avundsjuk eller vad är ditt problem?

I helgen hade jag ett intressant samtal med en vän och fick veta både det ena och det andra om saker och ting. Saker som gör mig så jävla förbannad. Hur kan någon ge sig själv rätten att döma mig och komma med egna teorier när personen i fråga inte känner mig alls? Att föreställa sig saker som verkligen inte ens pågår gör mig så jävla förbannad och jag känner mig kränkt att någon tror sånna saker om mig, och säkerligen för dom vidare till mina vänner mm. Jag är en av dom sista på denna planet som skulle göra en sån grej, och alla som känner mig och min pesonlighet bara en pytteliten gnutta mer än någon random på stan vet att detta är sant.

Jag kanske inte borde ta åt mig så jävla mycket eller ens bry mig i denna patetiska lilla människa, men jag gör det för jag vet inte hur långt personen kommer gå i sina påhittade tankar och i att föra dom vidare. Jag vill inte att folk ska gå och tro saker om mig utan att säga något och istället börja döma ut mig, för något som inte ens är i närheten av att vara sant. Hur som helst så tänkte jag bara skriva det, att döm mig för fan inte om du inte känner mig, jag är så mycket mer än den person jag visar upp i den omgivning som denna person träffar mig i!

Så mycket du inte vet o mig...

Alone again

"these are those days
when I can get no sleep
I'm so tired I'd like
to fall into sleep
I fall in my Bed
but still I'm awake"


"all I need to feel is your
breath on my skin
this endless longing
between you and me
we can't give up now,
we're gonna make it
somehow"


"just open your eyes
don't wanna see me cry
i'm still here where you want me to be,
fighting with myself. with myself...."


/Text från en sjukt bra låt som heter Still alive med gruppen NegativeTycker alla ska lyssna på den! Dock vet jag ju inte hur man lägger in youtubefilmer i sin blogg så ni får nöja er med en länk. Kan någon också vara snäll att föklara för mig hur man lägger in youtubeklipp i blogginlägget? Måste man vara medlem på youtube tro?

Hur som helst så är texten så vacker och sann, och hans röst är perfekt för den.
Plus musiken som är underbar! <3

När vänder vinden?


När ska vinden vända och sluta blåsa kyla rakt igenom hela mig? När ska mina stelfrusna fingrar cirkulera varmt blod igen? När ska trädens torra, kala grenar sluta rispa ärr i min själ? När ska snön sluta falla som tunga tårar på mina kinder?
 När ska mörkrets tid ersättas med ljusare tider?

När ska jag få må bra igen och slippa denna depression och ångest som alltid kommer tillbaka så fort sommarens sista plusgrader lämnar gräset och bildar vit frost som en hinna över hela skiten? När är det min tur att känna att saker faktiskt spelar roll och att allting inte är hopplöst?

När?


Gjorde denna nyss i Photoshop, vad tycks?
OBS! Bilden är ett montage, men med mina egna bilder!

Mer än bara en låt

Lyssnade på RixFm imorse på MorgonZoo. Det var ett par som skulle gifta sig i deras studio, rätt smaklöst om ni frågar mig, men, alla tycker vi olika.. I alla fall så spelade dom en "rock-låt" för dom efteråt, Guns n' roses gamla November Rain, guuuud vad det väckte minnen till liv.. Minns att mitt ex gillade den låten och visade den för mig någon gång. Och då kom alla gamla "klassiker"låtarna upp i mitt huvud som jag hörde hos han/hans pappa för första gången, då dom båda älskade sån musik. Bla Def leppard - Love bites.. Minnen, minnen, minnen. Helt sjukt vilka bilder som kommer upp i huvudet bara av en låt..

Är ni som jag som kan höra en låt man gillar, eller ogillar med för den delen, som man kopplar in på ett visst minne? Jag har så med nästan alla låtar. Listan kan göras otroligt lång, och jag har länge gått i tankar att faktiskt sätta mig ner och skriva ner alla minnen varje gång jag kommer på ett nytt som kan kopplas ihop med en låt. ska börja med det så fort jag känner att jag har orken, är så mycket just nu som jag bara inte orkar ta itu med som egentligen är dom enklaste sakerna som att ta ner tvätten och lägga dom i rätt lådor, tömma diskmaskinen eller byta låtar på mobilen. Känner mig handlingsförlamad för tillfället, eller ja dom senaste veckorna..

Tänkte i alla fall ge några exempel på vad jag menar:

Michael Jackson - Heal the world
Jag hörde låten när min syster Carro lyssnade på skivan, föll direkt och fick låna cdn. Sen satt jag vid datorn i timmar och la Harpan samtidigt som jag spelade den låten, bara den, om och om igen. Var inte så gammal då, 9-11 år kanske.. Älskade verkligen budskapet i den, och det var nog då jag bestämde mig för att MJ var en bra människa, och till någon har bevisat motsatsen fortsätter jag tro det!

Kent - Sundance Kid
Det var under sommaren mellan sjuan och åttan (2002) och jag hade tät kontakt med en kille från skolan via msn mestadels då. Då kunde vi dela allt. I alla fall så väckte han min förälskelse för Kent den sommaren. Han lovade mig att jag skulle få alla Kent-skivor brända. Och så en natt (jag fick bara sitta på internet efter kl 18 pga modem :P) så sa han att han hade brännt ut deras nyaste (Vapen och ammunitation) till mig och att jag kunde få den när jag ville. Det slutade med att han cyklade ut med den till gamla affärn i Ope och jag mötte honom vid halv 5 tiden på morgonen. Lite småkär som man var, så var det ju pirrigt haha. Menmen, när jag kom hem med den där varma kärleken inom mig så tryckte jag i skivan i CD-spelaren, slog på första låten och hörde dom där första "konstiga" tonerna i Sundance Kid och föll. Sen dess var Kent allt.. Kunde inte få nog på flera år..

Tenacious D - Tribute
Kommer alltid reflektera denna låt till Jonas, Emil och Roger. Det var dom som älskade dom här galningarna och jag tror första gången jag hörde den var under en av dom första fyllorna jag hade. Minns jag rätt var det när vi var på Andersön. Totalt kaos. Rekordelig cider skogsbär 7.0 %. Lollos cd på elden, mina skor som halvt om halvt brann upp. Jag som skulle rädda Roger i vattnet. Mickan som hånglade med Yabbe fastän Johan var med. Jag och Roger som låg på rastplatsbordet hela natten och tittade på stjärnorna samt frös.

Black Eyed Peas - Don't phunk with my heart & Foo Fighters - Best of you
Hade sommarjobb 2005 på restaurang Hov på Jamtli. Inne i köket hos kockarna gick radion varm och två låtar jag minns det alltid spelades där inne var just dom där två låtarna. Från början gillade jag dom inte ens, men efter 4 veckor därborta kom jag underfund med att jag hade börjat älska dom och sen fick dom gå heta resten av sommaren. Gillade verkligen det stället även om det var jobbigt, men personalen som jobbade där var underbara och dom andra tjejerna som hade sommarjobb samtidigt som mig var så roliga, så vi fick en del knäppa minnen ihop..

 Förresten så håller Marica på att göra en ny design åt mig
och när den är klar kommer jag nog byta blogg och bli mer seriös.
Men informerar om det då!