vulnerable -

Nyårsafton

Jag blev så trött inatt när jag höll på att blogga så jag var tvungen att sova :p
Sen fick man sovmorgon av lilla hjärtat som sov ända till klockan 10 :) blev badning för henne idag.

På eftermiddagen kom mina föräldrar och min lillebror på besök och fikade. När dom åkt packade vi ihop oss och åkte ner till Jon&Helena. Nu har vi ätit förrätt som bestod av tunnbrödskorg med laxröra, sjukt gott! Sen till middag åt vi kalkon med klyftpotatis, stuffing och sås, så jäkla gott! Helena kan det där med att laga mat hon :)

Nu jäser vi magarna, senare blir det efterrätt, ost och kex och snacks ännu senare. Vi ska även ut och tända rislyktor och släppa iväg. Vi bojkottar raketer i år, och ärligt talat så tänker jag aldrig mer köpa det (vet inte ens om jag någonsin köpt, men man har ju "vart med och tittat". Är så synd om alla djur som lider och är rädd och sen är det skadligt för miljön. Sen ska jag erkänna att jag ALLTID varit livrädd för raketer och smällare och skulle aldrig våga tända en själv. Får alltid ångest när någon jag älskar ska tända en raket att något ska hända dom, och att raketen ska skjutas fel rakt på mig/andra. Visst att det är fint med fyrverkerier men så ovärt det när man tänker på riskerna, djuren, miljön och att man typ "bränner" pengar.

Mysis

Idag invigde vi nya jumpsuiten. Antingen är min dotter större än vi tror, eller så är Lindex små i storlekarna för denna är i str 68 men var Inge stor alls på henne och två pyjamasar vi har från Lindex i str 68 kan hon också ha nu utan att dom är för stora..

Dagens shopping

Ja jag börjar väl bli en shoppaholic igen, men hur lätt är det då när man ser allt fint som skulle vara såååå fint eller gulligt på bår tjej?! Sen att det är rea gör ju att det rycker ännu mer i köpa-generna.

Vi var hos Jon&Helena och skulle iväg och handla på Maxi. Där har dom fått in asfina kläder i stjärnmönster och självklart i gult. Även regnbågsfärgad pyjamas och overall. Så svårt att motstå. Blev ett set med gula stjärnbodyn/randig body och en stjärnmössa, samt en overall i regnbågsfärger.

Sen åkte jag och Totta till Lillänge för att gå på Apoteket, bolaget och Kappahl. Blev även in på Lindex där dom hade mycket bättre rea än den i stan. Fyndade ytterligare en body med ugglor på, denna gången den bruna :) och så en annan body med fåglar som gick i mörkrosa och lila :) 50 kr styck för dom. Sen fanns även ett Bamse-set jag trånat efter, men tyckt vart för dyrt, för bara 99 kr. Det är en vit långärmad tröja med katten Jansson-huvuden på och en cerise klänning till. Så fin!

På Kappahl skulle jag kolla om vi fick byta en av julklappsklänningarna vi fick dubbelt av, utan att ha med kvitto. Det gick jättebra, och vi fick välja något nytt för 150 kr. Tyvärr fanns det ju inget fint alls, asdålig rea, och mest bara julkläder.. Men så fick jag syn på ett set med två blåa pyjamaser med träd på som jag gillade, och Totta med, så då fick det bli dom :)

Polarnopyret

I måndags när mellandagsrean började i "de vanliga" affärerna begav jag och Ronja oss till staden. Pappan skulle spela innebandy han. I stan mötte vi upp Lollo och mamma på Törners och tog en fika/frukost. Mamma bjöd oss :) Mycket gott, som vanligt.

Sen gick jag och mamma på POP (polarnopyret) medan Lollo skulle på panduro. På POP hade dom väldigt bra rea tyckte jag, mycket fina kläder (inte som HM som alltid har skabbkläder på rea) och allt som var på rea var det 50% rea på, inga fjuttiga 25% och så :)

Den fina klänningen jag spanat in förut i finstickad cerisefärg var på rea, och fanns i större storlekar, vilket jag gillar då det kommer vara roligare med klänningar om ett tag när Ronja gör annat än att bara ligga still ;) Förut kostade den 300 kr, vilket jag tyckt varit för dyrt, men nu blev det ju bara 150 kr så då slog jag till! Sen köpte jag ett par strumpor som matchar kläderna vi fick av vår granne Elsa. Vi fick strumpor också av henne, men jag lyckades missfärga dom så dom blev grå, och det var synd tyckte jag. Men eftersom dom var på rea blev det typ 25 kr, så då slog jag till på det! Och så hittade jag en vit body med ugglor på som matchar byxorna i svart med ugglor som vi fick av Micke, Jenny och pojkarna :) Tror/hoppas det var i samma storlek, 74 :)

Jobbig dag

Den här dagen började bra. Lillan sov ända till klockan 9 imorse, och hade ätit sista målet vid 12 igår natt. Helt sjukt, men så skönt tyckte jag som var ovanligt trött. Bara för att hon sover så länge gör ju tyvärr inte jag det. Hon fick mat och sen tog Totta med henne för att åka till Lillänge och köpa öl :/ Under tiden duschade jag, tvättade kläder och sminkade mig. När dom kom tillbaka åt vi sen frukost och sen kom Tottas pappa förbi med massor av VHS-filmer.

Efter det skulle vi ut på promenad och som vanligt somnade lillan i vagnen. Vi gick bara ner till Jon&Helena och lillan vaknade efter en liten stund bara, så hon sov inte så länge. När vi efter typ 2 timmar skulle gå hem igen tvärslocknade hon i vagnen innan vi ens hunnit ut, bra tänkte jag nu sover hon några timmar och jag kan mysa ner mig i soffan med någon film eller så. JO MEN TJENA. 5 minuter efter att vi kommit hem (typ vid 14-tiden) var hon vaken igen, och sen vägrade den lilla tjejen somna om. Vi prövade ALLT. Men inget dög, förrän vi nu vid kl 20 tog fram bilbarnstolen och vaggade henne till sömns i den. Sen dess har hon sovit, vaknat till några gånger och gnällt till men somnat om efter lite vaggande.

Det har hänt något med henne de senaste dygnen. Hon har börjat vägra nappen igen, och nu idag tog hon inte ens mitt finger, utan skrek bara mer när hon fick något i munnen. Jag börjar undra om det ändå inte är tänder som är på g i hennes lilla mun. För det verkar ju som att hon har ont i den, plus att hon börjat dregla massor och vill stoppa dit sin hand hela tiden.Om jag inte sett något innan onsdag ska jag fråga dom på BVC vad dom tror. Hoppas på att hon mår bättre imorgon i alla fall och inte besväras så mycket. Det var ju så skönt liksom att hon hade lärt sig ta nappen och kunde somna med den.

Mellandagsrea

Idag var vi in på stan igen för mer mellandagsrea. När jag var in i måndags blev jag stressad av Totta, så jag hann aldrig gå på Lindex och Åhléns. Vi började dock på POP (polarn&pyret) men hittade inget roligt där som man kände att man hade råd med alltså.. På Åhléns hittade vi 3 klänningar till lillan :) och på Lindex köpte jag två bodys på rea och så matchande byxor och scarf till bodyn och filten med tassar som jag köpte för någon vecka sen :) man måste ju matcha ;) blev även en rosa uggle-haklapp köpt, bara för att den var så fin!

Vi var en sväng till barnens hus också och tittade på bilbarnstol, gåstol mm men blev inget köp av det idag. En napphållare och billeksak i tigertemat köpte Totta dock :)

Julklappar

Sen har ju Ronja fått några julklappar till :) Av moster Jenny och kusin Jessica fick hon en fin julig klänning, det kanske var gröt egentligen, men nu fick hon den lagom till jul så :P
Av moster Carro och Jörgen och kusinerna Isabelle och Morgan fick hon en fin klänning. Likadan som den Tottas mormor gav, men den ska vi byta då den var i mindre storlek. Av min fina kompis Lisa fick hon en handdocka som är en clown. Och av Jon&Helena och deras barn Moa, Rut och Maj fick hon 2 fina nappar, en jumpsuit och ett par gula strumpbyxor :)







Juldagen

På juldagen vaknade vi och gjorde oss i ordning. Jag ville åka och titta vad Elgiganten och Expert hade att erbjuda på mellandagsrean, och så skulle vi även hälsa på Tottas pappa om dom hade tid tänkte vi. Elgiganten hade mycket intressant, men fattig som man är så blev det bara ett USB-minne för min del.. Dock slapp jag betala det då Totta i sista stund hittade en eltandborste han ville köpa, och inte orkade ställa sig i kön, så då fick jag ta det, men han betalade :) Experts rea sög. Märktes knappt vad dom reade där.

Sen for vi iväg till Tottas pappas stuga ute i Ballsta. Där blev vi bjudna på jullunch med bla hemgjord inlagd sill, så jäkla gott! (det tyckte dock inte Ronja som blev dålig i magen på kvällen, förmodligen pga sillen). Blev kvar där i några timmar och fick även lite fika med saffranskaka och bullar, gottans! På vägen hem sen svängde vi in och handlade lite mat, och kvällen spenderades hemma med filmtittande. Vi såg på första Batmanfilmen, av de gamla alltså. Märktes att den var 22 år gammal om man säger så ;)



Vi hade redan fått julklapparna av Torbjörn och Anki, men vi fick i alla fall pengar och trisslotter. Ronja fick ett armband/halsband? av Anki som det står "happy" på. Av farfar fick hon en Hello Kitty gosedjur, svarta strumpbyxor och en svart uggle-tunika. Just den tunikan hade jag spanat in och ville ha, så det var roligt att vi fick den till vår egna lilla uggla :)



Vår julafton

Ja julhelgen har ju bara rusat förbi. Nu är det redan den 28 december och snart börjar nyårshelgen istället. Kvällen innan julafton började bra. Vi körde tacos&uppesittarkväll hos Jon och Helena. Det var mycket gott och trevligt. Kvällen bjöd inte på någon vinst till mig, men Jon och Totta lyckades kamma hem varsin 100-lapp. Ronja sov hela kvällen igenom och när vi kom hem vid 11-tiden så åt hon kvällsmålet och sen somnade hon i sin egen säng och sov, trot eller ej, ända till halv åtta på julaftonsmorgon. Hon vaknade till några gånger efter halv sex, men jag stoppade bara i nappen, och hon somnade om. Så hon klarade sig länge utan mat då :)

Vi klev upp och gjorde oss i ordning, sen plockade vi upp Kerstin vid 10-tiden och åkte ut till Ope. Där blev det lite surr och så innan jag och mamma började förbereda maten och pappa dukade fram allt. Ronja sov så gott i lillrummet som dom hade städat upp och satt ihop spjälsängen i :)
Efter 12 nångång satte vi oss för att äta och självklart skulle lillan vakna då då :P Men eftersom hennes pappa är så snabb på att äta upp matade jag henne, och sen fick han ta hand om henne så jag fick äta lite.
Efter det jättegoda julbordet städade vi undan och sen blev det julklappsöppning, vart lite bråttom för att vissa inte ville missa Kalle ankas jul. Jag och Totta fick ett presentkort på barnenshus av mamma, pappa, Lollo&Sebbe. Av Kerstin fick jag en biobiljett. Av pappa fick jag fiskedrag, ett spö, en klockradio. Jag och Totta fick varsin bil-prydnad av pappa också. Ronja fick en Bamse-lära-gå-vagn av Sebbe, badleksaker, 2 pyjamaser och ett ringtorn av Lollo, Tomtebobarnenservis av mamma och pappa, en pyjamas av Kerstin. Efter julklappsöppningen kollade vi på Kalle anka, sen packade vi ihop oss för att bege oss till nästa julfirande.





     

Först svängde vi förbi Lugnvik för att hämta upp Dudda. Sen vart det full fart mot Greningen. Där blev det åter ett julbord, sen satt jag och Ronja och mös framför öppna spisen, mysigt värre. Några timmar senare blev det en till julklappsöppning. Denna gång fick jag ull-leggings av svärmor, tjocksockor av Tottas mormor. Tillsammans fick vi ett spel av Dudda, lila påslakanset av Birgitta&Janne, presentkort på Birsta av Bengt&Marre, och presentkort på Barnenshus av Stefan. Ronja fick desto mer :P En jättestor tomte av sin farmor&plastfarfar och 10 småböcker, pandadress, nappar, strumpbyxor, vita tossar och 2 bodys av Bengt&Marre, stickad tröja och vita byxor av Ann-Mari, stickade strumpor & en filt av Tottas farmor, en klänning av Tottas mormor, ett halsband med ett skohänge av Dudda, en porslinsprydnad av Maud, en kanin i en hatt-speldosa av Anders med familj. Sen stannade vi kvar ett tag och umgicks, men vid halv elva började vi packa ihop oss och åka hem. Det hade ju varit en lååång dag. Lillan sov dock mest hela dagen och otroligt nog somnade hon där vid 12-tiden när vi kommit hem och sov till halv åtta på juldagen med, så skönt :)









                 

Norrländskt besök

Igår var min syster Bodil, hennes man Bertil och deras son Johan förbi oss för att titta på vår lägenhet och träffa Ronja såklart :p dom bor i Vitå utanför Luleå så man har inte möjlighet att träffas så ofta. Trevligt dock när man väl ses :)

Dom hade med sig två fina presenter till Ronja och en jättefin blombukett. En cd-skiva med jullåtar för barn och en POP-overall att ha inne i regnbågsfärger.. Så fin, och något jag velat ha :)

Nappmonster

Måste ju skryta om min duktiga tjej. Vi kom hem från stan hon och jag (pappan jobbar helg) strax före 7. Hon sov så gott i vagnen, men eftersom vi saknar hiss var jag tvungen att plocka ur henne och lägga henne i sängen medan jag bar upp liggkorgen och alla påsar. Då hann hon ju vakna och bli tokig, men jag insåg att hon nog var hungrig. Så jag matade henne i soffan, men sen la jag henne i liggkorgen och gav henne nappen, som hon tog på en gång (kors i taket) och där låg hon sen i över 5 timmar utan att bli tokig. En gång tog jag upp henne för att byta blöjan som börjat lukta, men annars låg hon där så snällt och tittade, sov, tittade, sov, och gnällde bara till de gånger hon tappade nappen. Varje gång tog hon nappen rätt fort igen och sög nöjt vidare. Helt sjukt för mig som är van att få tvinga i henne den för att lika fort ta bort den och plocka upp henne i armarna istället..

Jag hoppas verkligen hon lärt sig gilla nappen nu, för hur mysig hon än är, så ÄR det jobbigt när hon måste vara i armarna på en hela tiden för att inte gallskrika. Man blir som låst. Det var jag inte ikväll utan kunde pyssla på med det jag ville, och se på tv och film utan att bli störd av skrik, så skönt!

Hon verkar inte heller ha så ont i magen idag, så jävla skönt det känns. Har gruvat mig hela veckan för hur helgen ska gå när totta kommer vara borta på jobbet hela tiden, men ska det fortsätta såhär så har jag inget att gnälla på! Hoppas det fortsätter nu bara. Undra om det redan kan vara dropparna som gett effekt eller vad det beror på att magen verkar okej? Vilket som är jag glad för hennes och min skull, inte kul när man ser henne ha så ont och inget man gör hjälper..

Nåja, nu har hon ätit iaf och klockan är mycket, så vi borde sova nu.

Svenska hjältar

Medan lillan sover och jag gör lite nytta så har jag haft på svenska hjältar-galan i bakgrunden och nu handlade det om en 10-årig tjej som startat bullhjälpen för att hjälpa de svältande barnen i Afrikas horn. Men fy fan vad jag började lipa. Vissa människor är bara för fina. 10 år och så jävla duktig och omtänksam. Finns så många vuxna (jag bla) som inte gör ett skit och så gör hon så mycket. Ojoj, hon förtjänar verkligen att få vara en svensk hjälte!

Läs mer om Milla och hennes Bullhjälp här

Samurai

Efter lite ärenden på stan blev det middag på Samurai för mig och Totta. Lillan fick nöja sig med bröstet hon :p
I min mat ingick det efterrätt :)

Tomtefar

Ronja sov inte så bra inatt så när vi kom hem från BVC och hon sov som godast passade även jag på att sova i 2 timmar. Det var verkligen välbehövligt!

Sen kom Lollo hit för att låna scannern men hon stannade även kvar och prata, åt middag och såg en film med oss. Nu har hon nyss åkt hem och vi gjorde en tidig kväll. Dock är det en liten tjej som inte vill sova än :/ Antar det är magen som kniper igen.. Idag har jag börjat ge henne miniformdroppar igen, ge det ett helhjärtat försök och hoppas på att det hjälper.

Vi såg i alla fall på tomten är far till alla barnen, den är ju bara så bra! Lätt den bästa julfilmen :) Älskar en lätt hysterisk Peter Haber!

BVC

Har vart iväg på BVC idag och nu väger "lilla" hjärtat 6020 gram, är 60 cm lång och har ett huvudomfång på 39 cm. Hon växer så det knakar, och verkar klara sig mer än bra på bröstmjölken, så skönt! Hon följer sin kurva också :)

Hemmafrubestyr

När Totta plockat upp oss åkte vi ut till Sandra. Eller ja, först köpte vi med oss pizzor från Frösö fast food. Mickis och hennes Meya var också hos Sandra. Efter några timmar där begav vi oss hemåt igen.

Lillan sov så jag passade på att gå igenom garderoberna mina och hänga upp alla kläder samt sortera i bra högar de kläder som inte får plats att hängas upp. Insåg återigen att jag behöver nya leggings, tyvärr hade dom inte kvar några i min storlek idag när jag var in på Vila. Däremot hade de fått in microfleeceleggings i storlek L/XL som jag köpte. Tråkiga var att det var med fot och hur mycket jag än drog i dom så var dom alldeles för korta :( Så dom får jag försöka lämna tillbaka eller pracka på lillasyster.. Tror dock dom är för korta på henne med, trots att hon är normallång :/

Sen såg vi på arga snickaren och turades om att försöka söva en arg liten Ronja. När hon slutligen somnat fortsatte jag att städa upp här hemma och så, sen vaknade hon igen och åt och så fastnade jag framför datorn ett tag. Nu sover hon och pappan här bredvid mig och jag borde väl försöka med det jag med, för imorgon ska vi upp senast kl åtta, då vi har tid på BVC kl tio. Må ju hinna mata lillan, ta en dusch och sminka mig innan dess ;)
Godnatt!

Fina filten

Idag vart det en tur till stan igen, jag och lillan. Inne i stan mötte vi dock upp Sandra och hennes Alva. Det blev besök på expert för att framkalla mer julkort och några bilder till. Sen gofika på törnes på Domus, har börjat gilla dom igen sen jag (i måndags) upptäckte deras goda kalkonmacka med philadelphiaost på stenugnsbakat bröd (tror jag), sjukt gott både kall och varm (kan fås varm på riktiga Törnes).

Efter det gjorde vi lite fler affärer/ärenden, bl.a. Lämnade jag igen en klänning och ett par skor som vi fått till Ronja av mina arbetskompisar, då vi redan hade skorna och klänningen var lite liten. Bytte dock inte mot större, utan kom fram till att byta dom mot en body och filt istället som skulle bli mer använt. Hoppas dom vi fick sakerna av inte misstycker :p Insåg dock när jag betalade att det blev pengar tillbaka, och det kändes fel, så sen när Sandra åkt hem och jag väntade på Totta som skulle hämta oss, gick jag tillbaks till lindex och köpte en jättesöt pyjamas också.
Lägger upp bilder på "köpen", älskar filten... Så fin!!

Effektiva tisdag

Idag har varit en rätt effektiv dag. Klev upp vid halv nio då lillan inte ville somna om, och pappan hade gått ut för att fixa med Feffe inför besiktningen. Medan jag bytte blöja passade Ronja på att kissa, bajsfisa och spy, så istället för att sätta på en ny blöja och försöka natta henne, fick det bli ett bad. Det gick jättebra, men självklart pissade hon ner nya blöjan sen innan jag hunnit stänga den ;)

Efter badet kom pappan in igen och han la henne på prinsesskudden och sövde ner henne på 1 minut. Hon blir alltid helt slut efter ett bad, trots att hon ligger lugnt i badet så verkar det ta på krafterna. Så medan hon sov passade jag på att duscha, och sen stökade jag på med saker, gick igenom grejer jag köpte igår på stan, slog in lite julklappar, gjorde det sista med julkorten och så klädde vi granen.

Totta åkte iväg vid lunchtid för att besikta Feffe och jag sminkade mig och åt "frukost" och kollade på några fler avsnitt av julkalendern. Ligger lite efter där :P När han kom hem vaknade lillan och fick mat, sen bäddade vi ner henne i vagnen och tog en långpromenad runt Lugnvik och delade ut några julkort. Bra att spara lite frimärken :P

Kom hem och dog lite i soffan, gud så trött man blir efter att ha varit ute i frisk luft! Tog mig i kragen dock efter jag matat lillan lite, och drog igång med middagen medan lillan och Totta somnade i soffan. Jag gjorde makarongratäng med köttfärssås och ostsås, idé från mamma, och guuud så gott det blev! Men efter den supergoda middagen, som jag åt på tok för mycket av, gick det inte att hålla ögonen öppna. Lillan vaknade ganska fort efter vi ätit så jag prövade ge henne mer mat, men då höll jag själv på att slockna (precis som hon gjorde mellan sugen) så jag plockade upp henne och gick till sängen så fick hon fortsätta snutta där medan jag somnade :p Tror dock hon somnade rätt fort med.

Vid åttatiden vaknade vi igen och hon åt lite mer. Sen gjorde vi pappan sällskap i soffan och här har vi spenderat resten av kvällen med lite scrubs, chips, magknip och så. Jo just det, vi tog kort på lillan&pappan som jag ska framkalla imorgon på stan. Totta behöver det till sina julklappar till hans mormor&farmor. Kan visa resultat senare. Dock kan ni ju få se bilden vi valde ut nu :)



Mina fina älsklingar <3

Vilket ansvar

Egentligen, hur sjukt är det inte att jag och Totta har satt en människa till livet?! Att vi har skapat denna människa och nu ansvarar för att den ska överleva.. Ganska coolt hur det fungerar ändå..

Nu när jag har dig förstår jag inte hur det var utan dig? 

Morgonmys

Godmorgon! Nu ligger jag och Ronja och har morgonmys. Har upptäckt det lättsamma i att amma henne liggande tills hon somnar. Då ligger hon ju redan på plats och vaknar inte av att någon flyttar henne, skitbra! Så fort hon somnat blir det duschen för mig, sen smink och göra allt klart för en tur på stan. Sist väcker jag lillan och matar henne samt klär på henne dagens outfit! Nu verkar det som hon håller på och somnar :)

Smekmånaden över

Skit! Hade skrivit ett rätt långt inlägg och tänkte bara kopiera texten ifall något skulle gå fel när jag publicerade, och vad händer?! Jo jag trycker på "paste" istället för "copy" och ersätter då all min text med en gammal text jag smsat :( SUCK!

Sen livet vände och fick en riktig mening

Nu har jag velat fram och tillbaka och gjort ett val. Att jag skulle börja blogga igen hade jag redan bestämt, egentligen är jag sur på mig själv att jag inte börjat än, för jag vill ha varje dag med mitt lilla hjärta dokumenterat, för framtiden. Nu är hon redan över 4 veckor gammal :/ Det jag velat över är om jag skulle fortsätta på denna blogg eller om jag skulle starta en ny. Tillslut blev det nu så att jag fortsätter här, men med lösenordsskyddad. Mina kära vänner ska dock få läsa, och den här gången ska jag inte ha sånt himla krångligt lösenord, utan något dom kommer komma ihåg så dom faktiskt går in och läser. Egentligen vill jag skriva mest för min egen del och för Ronjas, men det är alltid kul med kommentarer ju :)

Det har ju hänt en del sen jag bloggade sist. Jag har hunnit bli på smällen och nu också fött fram det lilla miraklet. Fredag den 4 november 22.17 kom hon ut efter mycket krystande, klippande och dragande. Hon var dock värd det! 4710 gram och 55 cm lång var hon allt, så det var ingen liten fjant-tjej vi fick ;)

Hon är den största anledningen till att jag vill blogga igen, jag vill kunna se tillbaka på allt hon gjort och sagt och att även hon ska kunna göra det den dagen hon vill. Men samtidigt vill jag inte lämna ut henne för mycket, och därför blir bloggen låst och bara tillgänglig för mig och mina vänner.

Sen jag fick veta att jag skulle få den här lilla skatten vände verkligen livet, det var inte så lätt i början, och jag hade många svackor under graviditeten, även om graviditeten i sig var ganska lätt, men livet har verkligen fått en mening nu. Nu går jag vidare och börjar mitt nya underbara liv tillsammans med den underbaraste människan jag träffat, min lilla älskade Ronja <3