vulnerable -

Äntligen!!

Bättre update kommer men tänkte bara skriva om det stora framsteget Ronja gjorde igår kväll :) Hon tog vällingen och drack som bara den, 3 ggr under kvällen/natten. Sen har hon druckit det två ggr ikväll.. Vågar man tro att hon äntligen gillar vällingen?! :D

Tisdag 17 juli

Idag vaknade vi vid 7 jag och Ronja, efter 8 somnade hon igen och sov till klockan 10 lagomt till momma&moffa kom för att hämta oss. Glömde väl skriva det men vi har fått problem med bilen, igen, så Totta lånade Stefans när de åkte till Norge och därför fick mamma&pappa hämta oss så vi slapp ta bussen. Åkte och handlade på kvantum, bla varsin sallad som vi sedan åt till lunch när vi kom till Ope. Ronja fick lite lax&potatismos (burkmat) men det gick inte ner.
 
Sen fick hon ersättning och somnade nästan ovaggad i vagnen, sov i 2 timmar ute :) Mamma och jag tänkte sy då men vi blev så trötta vi med så vi la oss och vilade, jag ute i en solstol, älskar att somna i solen, det är så skönt! När vi alla tröttmössor vilat klart satt vi i solen och pratade, Ronja fick krypa i gräset.
 
Mamma gjorde middag och lillebror kom och åt med oss :) Fick jordgubbar från Ope till efterrätt, och även Ronja fick en jordgubbe i sin mojäng som hon smaskade ivrigt på.. Sen hjälpte jag Sebbe kolla lite på internet och ett bord, men sen packade vi ihop oss och åkte. Skjutsade hem Sebbe (jag fick låna pappas bil) och for hem sen. Nattade Ronja som somnade så fort maten i flaskan var slut. Sen hamnade jag som vanligt i soffan, ja, efter att ha diskat och städat upp såklart ;) Nu har jag just kollat klart på senaste avsnittet av Pretty little liars (nästa kommer imorgon) och klockan är mycket så nu är det dags för sängen. Kändes lite konstigt att Ronja bara vaknat en gång sen hon la sig för mat, det var 23.10. Hon la sig 20.00 typ. Hoppas det är på väg att vända..!!

Utvecklingen går verkligen framåt

Jag har ju glömt att berätta om några saker Ronja lärt sig.
 
Sen typ 1 månad tillbaka så vinkar hon, vet inte om hon gör det medvetet, men ofta när vi säger hejdå så tar hon upp ena (eller båda) lillhanden och vinkar med hela armen liksom.
 
Sen två veckor typ så har hon börjat "flörta", vi kallar det så eftersom det verkligen verkar som hon gör det. Så svårt att förklara med ord utan att kunna visa, men när någon börjar prata med henne, eller kommer så hon itne har sett personen innan/på ett tag, så söker hon ögonkontakt med personen och när den typ ler eller säger något till henne så blir hon skitglad och smiliar upp sig så mycket att hon "kisar" med ögonen en kort stund och sen är hon bara vanligt glad igen eller skrattar lite/blir ivrig. Som sagt, svårt att förklara men de som ser det håller med om att hon flörtar, skitgulligt är det i alla fall! :)
 
Sen i lördags/söndags så har hon börjat ta steg när vi håller henne i händerna och går bakom henne, så nu blir det till att öva att börja gå också, med hjälp såklart! :)
 
Krypandet går framåt, men hon kryper inte "på riktigt" än..
 
Sen över 1 månad, kanske närmare 2 har hon stått mot bordet själv om vi ställt dit henne, dock får man ju vakta henne för rätt som det är kan hon bara släppa taget och ramla ihop. Men sen hon började med det har jag även testat att låta henne stå helt själv mitt på golvet utan stöd, och det klarar hon såklart inte, men sen ungefär en vecka tillbaka så har hon klarat några sekunder helt själv :) Idag stod hon så i nästan 5 sekunder innan hon svajade till och momma tog emot henne, momma&moffa blev imponerade iaf ;)
 
Apropå idag så gjorde hon något helt nytt idag, och det var att svara upprepade gånger med ett ljud. Pappa (min alltså) satte ner henne ute på gräset bredvid Sassa (katten) så mjauade pappa som en katt och varje gång han gjorde det så tittade Ronja på honom och sa "mmmm". Senare vid matbordet så satt han och härmade hennes "pruttade" med munnen och gissa vem som spände ögonen i sin morfar och tog i från tåspetsen för att låta högre och längre än honom ;) Älskade lilla busmusen
 
Om hon får ta tag i mina händer kan hon dra sig upp till ståendes både från rygg&mag-liggläge :)
 
Förra månden när hon var 7 månader skulle hon, enligt en kalender vi har, börja he in tummen mitt i handen när hon plockade med små saker och det började hon med då. Det gör hon fortfarande, men då och då får hon ut tummen, och några gånger har hon nästan lyckats med pincettgreppet. Försöker ge henne mer och mer mat hon får sitta och plocka med själv, dels för att väcka hennes intresse för mat, men också för att hon ska öva upp pincettgreppet som hon ska lära sig denna månad (enligt kalendern, tror de kollar om hon kan det först när hon är 10 månader på BVC). Jag har även lärt mig att hon kan äta mat som är småbitar nu som tex majs, ärtor, makaroner.
 
Sen i fredags när vi var och badade på Holiday så kokade vi kaffe i vattnet, och Ronja tittade på, och sen gjorde hon likadant :) Det gjorde hon iofs en gång på babysimmet också, och det var även efter första gången där som hon började "koka kaffe" med munnen hela tiden hon inte var i vattnet, dvs när hon satt i gåstolen, spottade ut sin napp eller åt mat, väääääääldigt uppskattat av mamman, NOT! ;) Men nu kändes det mer som att hon verkligen fattade vad hon gjorde, och riktigt härmade oss :)
 
Hon kan sen typ 3-4 veckor tillbaka sitta själv och luta sig fram så pass mycket att hon måste ta emot sig med armn eller he ut ett ben, men det klarar hon utan att falla platt framåt och göra illa sig :) Det har jag en bild på faktiskt..
 
 
 

Måndag 16 juli

Idag hade vi ett möte på banken för att kolla om lånelöfte. Är ju meningslöst att leta hus om man inte vet vad man har att röra sig med. Tyvärr var det ju inga bra nyheter utan enligt honom borde vi sälja vår lägenhet först, sen köpa hus så vi har pengar till kontantinsatsen, men vart ska vi bo under tiden då kan man undra?! Annars får man hitta andra tillgångar, typ ens föräldrar men det känns sådär.. Hela mötet var sådär, rätt ondöigt faktiskt då han inte kom åt sin dator och var på dåligt humör, kändes som det gick ut över oss...
 
Åt lunch på Krikelin, blev pizzabuffé för mig. Sen handlade vi lite nödvändigheter på Coop och sen for vi hem. Ronja överraskade oss med att ställa sig på knä i sängen så vi tog och sänkte sängen nu innan det händer en olycka. Totta och Andersson skulle åka iväg idag och fiska hos As mamma i Norge så Totta fixade på med packning osv, blev bjudna på fika hos Dudda, sen for dom. Jag lagade middag till mig och passade på att göra lite till Ronja också. Hon åt inte, men hon fick leka med makaroner och äppelbitar, och faktiskt så fick jag henne att äta några makaroner när jag matade henne med fingret. Framsteg.. Sen fick hon busa i gåstolen medan jag åt klart och sen fick hon gröt och då verkligen slukade hon hela portionen, det gjorde mig glad! :) ett bad och sen fick hon lägga sig. Men först skulle hon busa lite med napplådan som hon nu når alldeles perfekt från sin nya höjd.. :P Jag fångade det mesta av buset på bild och film så här kommer ett härligt bildspel :)
 
 
 
Tro inte hon har börjat med napp igen.. Vet inte vad hon fick för sig där, men sen kom hon på sig och tog ut den och kastade den på golvet, bara för att sträcka sig efter en ny.. Lilla busmusen min <3

Update last week

Tisdag 10 juli
Åkte vi upp till Tottas momma, där även Bengt och Marielle var och hälsade på. Blev fika med maräng&jordgubbstårta då Marre skulle fylla år på fredagen. Sen var vi ner till Anders en sväng, men Ronja blev grinig så jag gav henne mat och gick sen en liten promenad så hon fick somna i vagnen, och som hon sov sen, över 2 timmar :) Vi hann både slöa i gräset (för i Greningen skiner alltid solen) och äta middag som bestod av jättegod fläskpannkaka :) Ronja fick leka i gåstol medan vi surrade lite och då lyckades hon leka med spiskroken så hon blev sotig om händerna :P Sen for vi hemåt och jag deppade i soffan som ni kanske minns..
 
 
Onsdag 11 juli
Jag åkte in ensam på stan för att gå på Sydillas rea. Blev lite mer och dyrare än vad som var tänkt, menmen.. Köpte bla blåa klöver som jag har planer på att sy i alla fall ett par muddbyxor som jag ska ge bort. Funderar på att matcha med en mössa också, men skulle så gärna vilja göra en hjälmmössa då det är en liten nyföding som ska få presenterna, men jag vet inte hur man gör hjälmmössa. Får kolla om Helena har mönster, ska ändå låna hennes muddbyxemönster.. Sen så åkte jag hem till mina älsklingar. Sen for Totta iväg för att tvätta bilen och då märkte jag att hon på Sydilla skrivit till mig att mitt mönster jag väntat på hade kommit nu, så då fick Totta åka och lösa ut det åt mig, mot villkoret att jag gjorde middagen (lax med potatis och romsås), winwin ;) Är mönster på en heldress som jag så gärna vill kunna sy. Så resten av kvällen (den tid jag fick mellan Ronja matningar/nattningar) så ritade jag av mönstret.. Mer än så hann/orkade jag inte.
 
 
Torsdag 12 juli
Efter de vanliga morgonrutinerna så skulle Ronja sova, och jag var så sugen på att fortsätta med heldressen, men så kom jag på att det skulle komma en kille tidigt på fredag och värdera vår lägenhet, så då kanske man skulle ha dammsugit i alla fall tänkte jag, och ställde mig för att diska och torka alla bänkytor i köket. Men så råkade jag se att kaklet var så jävla skitigt så jag började rengöra det, sen spisen och fkäkten, och sen under micron, vattenkokaren och så på sidan av kylskåpet och sen var det kört. Då var jag tvungen att ta alla köksskåp och så blev det också. Totta fick för sig att tvätta fönstrena så det pysslade han på med. Sen dammtorkade vi alla möbler och hyllor och sen dammsög och skurade vi och Totta grovrengjorde badrummet :) Mycket effektiv städning och blev verkligen fint efteråt, hade en superduper duktig tjej som sov sig igenom hela vår städning också :) Hon från symaskinsaffären ringde och sa att min nya maskin hade kommit in, och eftersom vi ändå skulle ut till Torvalla så åkte vi förbi där och lämnade in den gamla och hämtade ut den nya, så hade även bandkantningsapparaten kommit in så Totta köpte den åt fattiga lilla mig också :) Sen for vi till Torvalla centrum och inväntade mamma, pappa och Sebbe för att gå och äta på LaBomba. Och jag kan erkänna att jag hade mina fördomar om stället jag aldrig satt min fot i, men oj så positivt överraskad jag blev, JÄTTEGOD pizza hade dom och trevlig personal! Sen gick vi ner till Sebbe och dumpade över lite saker på honom och fikade, jag orkade dock bara saft ;) Sen hem och lägga Ronja och så fortsatte jag på min heldress och testade bandkantaren. Hann inte så mycket mer än att klippa ut tyget och testa den faktiskt för jag visste inte hur jag skulle få till bandkantningen och det var det första man skulle göra på heldressen efter man klippt ut tyget. Men vid midnatt hade jag äntligen fått till det men då var ögonen för trötta för att orka något mer.
 
Har blivit lite tyg den senaste tiden...
 
 
Fredag 13 juli
Vaknade, duschade, smink och frukost. Sen kom mäklaren, som visade sig vara son till ett par som bor på mamma&pappas väg, och som är kompisar med Tottas morbror Stefan. Världen är liten. Han var i alla fall supertrevlig och välsigt nogrann och duktig på att förklara allting. Han tyckte o vår lägenhet och värderade den ganska högt, bättre utgångspris än vad jag hade trott i alla fall, men sen är det ju inte säkert man får så mycket bara för det. Vi ska inte sälja än, men vi ville veta ungefär vad den är värd och eftersom värderingen är gratis så är det väl bara att göra en :)
 
Efter han hade gått så packade vi ihop de sista och packade bilen och drog mot Åre. Totta var snäll och bjöd på en liten tripp dit med övernattning på Holiday. Ronja taktiksov hela vägen dit och vaknade lagom tills vi rullade in i Åre. Skyndade oss att checka in och dumpa grejerna på rummet, sen gick vi ner till badet för att bada medan Ronja fortfarande var pigg. Var kallt i barnpoolen så vi satt bara i bebispoolen och trängdes med massa vuxna idioiter som satt där UTAN barn. Och även med föräldrar med STORA barn. Fel att låta bebisarna och deras föräldrar ha bebispoolen för sig själva? Fanns ju en liten rutchkana där jag ville Ronja skulle få åka men det var bara massa större barn som sprang/simmade runt den hela tiden så ville inte ha Ronja där.
 
Gick efter ett tag och satte oss i poolbaren och käkade en macka och försökte mata Ronja. Upptäckte då hur prickig hon blivit vid rumpan och benen och även lite på magen :( Så då bestämde vi oss för att inte bada mer utan gick och duschade. Sen upp på rummet och lämna av badkläderna, sen gick vi till sportbaren så Totta fick ta sin efterlängtade öl. Satt och pratade och sövde Ronja medan vi väntade på att klockan skulle bli 18 då vi skulle äta amerikansk buffé på restaurangen. Gick ner, åt den, sen gick vi tillbaka till baren. Spelade Dart och jag hade lätt vunnit om inte Totta hittat på fuskregler när jag nästan vunnit, om att man måste få prick 500 poäng och inte en endaste poäng mer. Väldigt lätt... Så då vann han tillsist. Men sen spelade vi äventyrsgolfen och då vann jag för en gångs skull över honom! Spelade lite bilspel, enarmad bandit och Airhockey också men sen vaknade Ronja och då gick vi tillbaka till rummet för att mata henne. Och DÄR och DÅ började helvetesnatten, runt 23.00.
 
Ronja hade givitevis ätit skitdåligt hela dagen och var nu ashungrig, men vägrade ändå äta. Dessutom vägrade hon ta nappen. Hon har varit lite anti nappen ända sen i måndags, kruppnatten. Men ändå tagit den tillsist, men hela fredagen från att vi kom till Åre totalvägrade hon. Och hon bara skrek. Fick i henne lite i alla fall och sen tog det ett bra tag men tillslut somnade hon vid 2 efter att ha slukat en 150 ml flaska alldeles innan.. Jag somnade rätt fort men vaknade redan kl 3 av att hon tokskrek igen. Försökte vagga ner henne till sömns men nej, helt galen och vägrade fortfarande nappen. Gav henne en till 150 ml flaska som hon sög i sig. Tänkte att det var ovanligt, men ändå hade hon ju ätit så dåligt så det inte var så konstigt. Men hon ville som inte somna i alla fall utan bara skrek och jag försökte truga i nappen, och söva ner henne. Hon halvsov ett tag men kunde inte komma till ro, utan bara skrek och vred på sig, och så bara började hon kaskadspy där hon låg i vagnen, jag fick lite panik då det såg så jävla vidrigt ut, i den meningen att det såg ut som hon skulle drunka/kvävas av sin spya, så jag skrek på Totta och slet upp henne ur vagnen. Ronja vart dock helt lugn efter hon spytt klart. Bara satt i mina armar och tittade. Var ju tvungen att duscha av oss båda två men hon brydde sig inte.. Efter vi städat klart och Totta bäddat ut bäddsoffan på golvet så tog han Ronja och la sig med henne där så jag skulle få sova lite. Tror även dom två hade somnat rätt fort. Sen sov hon till 7 då jag matade henne igen och la henne i vagnen och då somnade hon om på en gång typ.
 
 
Lördag 14 juli
Sen klev jag upp halv 9 för att hinna fixa i ordning mig innan frukosten var slut. Vi gick ner och åt jättegod frukost, sen skyndade vi upp på rummet och packade ihop de sista och checkade ut. Sen skulle vi åka mot Micke&Jenny men självklart hade vi bilproblem. Gick att köra bilen, men det var något med tändspolen så bilen hackade om man körde sakta, om man varvade bilen gick den som vanligt...Suck.. Kom fram till Micke&Jenny i alla fall och hängde lite. Blev bestämt att vi skulle stanna och sova hos dom en natt, men vi behövde lite grejer hemifrån, bla ersättning, så jag, Jenny&småpojkarna åkte i till stan och fixade det, sen fikade vi på växthusfiket i Ås innan vi åkte tillbaka. Jenny lagade jättegod middag till oss som bestod av nötkött, ugnspotatis med sötpotatis, palsternacka och vitlök. MUMS! Sen bestod resten av kvällen med att försöka få Ronja att äta och sova. Helt sjukt vad envis hon kan vara, men så helt plötsligt när Totta klätt på sig för att gå ut och gå med henne lite, då somnade hon så fort han öppnade dörren ut typ.. Så konstigt.. Blev ytterligare en jobbig natt med Ronja som vaknade ofta för mat, somnade dock om ganska fort skönt nog!
 
Söndag 15 juli
Totta så snäll så han klev upp med henne vid 7 så jag fick sova ända till 10, guld värt!! Ronja somnade ute i vagnen vid halv 10 och sov där tills halv 13.. Då blir man lite bitter varför det ska gå så bra att sova länge då.. For sen hemöver men åkte ut till Ope för att kolla till katterna, då mamma&pappa varit borta över helgen. Sen åkte vi äntligen hem igen :) Tog och tvättade upp kläder och handdukar coh tog en lång skön dusch, sånt behövs när man sovit borta tycker jag, känner mig aldrig fräch när jag kommer hem då :P Spenderade kvällen i soffan..
 

Oj!

Nä jag har inte slutat blogga, bara haft mycket och sovit dåligt så är så trött! Ska försöka komma igen imorgon och berätta om en vecka med tripp till Åre, kaskadspya, utslag, sömnbrist, maniskt städande och syprat. Kul att bloggappen äntligen funkar.... Hade den kanske gjort ett tag om smartot kommit på att uppdatera appen lite tidigare...... Zzzzzzz...

Måndag 9 juli

Förmiddagen flöt på hemma, sen gjorde vi oss i ordning och åkte iväg till Lillänge för att köpa inflyttningspresent till Sebbe (min lillebror). Slutade med att det blev en vattenkokare och smörgåsgrill och ett skohorn ;) Fick även Totta att köpa 3 fina bodysar till Ronja, som hon kan ha i höst, från Lindex. Sen käkade vi på McDonalds, blev en grillad kycklingwrap för mig, sååå gott! Hoppas dom inte slutar med dom.. Sen tog vi och åkte mot Lit och Handog där vi skulle titta på en husvisning. Huset var fint, stooora rymliga rum och så men det kändes som det var mycket att göra. Ladan och bakstugan som hörde till var förfallna mm.. Sen kändes det liiite långt bort.. Fin utsikt men gården var inge WOW direkt.. Verkligen ett bra stort hus, men lite väl mycket fix för min smak..
 
Efter vi kikat klart åkte vi en sväng på Maxi och handlade lite och sen åkte vi bort till Torvalla och Sebbes nya lägenhet. Den var jättefin och stor, en 2a på 62 kvadrat, våran 3a är på 74 :P Hans kök var mycket bättre än vårt också och vilken stor och nice balkong han hade, inglasad (som går att öppna) och lång. Fikade lite där men sen var klockan så mycket att det var dags att bege sig hemåt.
 
Fick Ronja i säng vid 9 men halv 12 vaknade hon igen och lät jätteskumt i halsen. Hes, men även som att hon hade något som satt fast i halsen. Och så var hon jätteledsen och hade lite "panik". Lyckades lugna henne med en flaska mat, och efter den vart hon glad och pigg. Men då hade vi redan ringt till 1177 och dom tyckte det lät som falsk krupp och ville att vi skulle åka in på akuten med henne. Så det var ju bara att göra det då mitt i natten. Kom in halv 1 och vid 1 fick vi komma in. Fick en jättetrevlig sköterska som tog hand om oss. Hon tog pulsen, lyssnade på hjärtat, ställde lite frågor och så vägde vi Ronja. Sen fick vi gå till ett barnrum och vänta på en barnläkare. Ronja lekte ett tag men var trött så vi sövde henne i vagnen. Sen efter nästan 1 timme kom en barnläkare och pratade med oss, lyssnade lite på hennes hjärta men tyckte inget verkade konstigt så vi fick åka hem. Det kunde vara falsk krupp men eftersom Ronja sov och inte lät något så kunde han inte säga säkert. Det spelar ingen roll heller då det enda dom gör om det är falsk krupp är att man ska försöka lugna barnet och hålla upp det/ligga högt i sängen så det blir lättare att andas. Om barnet får jättesvårt att andas och får panik kan man få åka in och få någon adrenalinspray, men det är allt typ. Anledningen till att vi skulle åka in var för att det var första gången det hände och hon är så liten. Vid halv 3 kom vi äntligen hem och kunde lägga oss igen.
 
 

Söndag 8 juli

Vaknade vid 8 och klev upp med Ronja. Försökte få i henne gröt, men efter npgra skedar svalnade både gröten och hennes intresse. Katrinplommon gick dock bra att äta ;)
Vid 12 gick Totta iväg och spelade bandy och under tiden sydde jag en basker till Tuva-Li, då Therese antydde att hon ville ha en. Tuva har ju nyss fyllt år så tänkte jag kunde ge henne den då. Totta kom tillbaka och vi gjorde oss i ordning för att åka till Therese med familj som hade litet kalas för Melvin och Pela som fyllt år i fredags. Madde, Glenn, Majkii, Aylin, Kickan, Stefan, Sebastian, Monia & Hugo var också där, så fullt hus :) Åt lite tårta och surrade massa med Kickan och Therese, man ses ju allt för sällan! Jag har i alla fall hela tiden trott att Kickan väntar en mini-Kicka, och det står jag fast vid. Lovade för ett tag sen att göra en basker till bebisen om det blev en tjej, och Kickan hoppas på det då hon så gärna ville ha en basker, så då lovade jag idag att jag gör en oavsett vad det blir, en bra grötpresent :)
 
Efter surr och fika åkte vi vidare till Birgitta och Janne (Tottas mamma) där vi skulle få middag. Bjöds på grillad kotlett med stekt potatis, jättegott! :) Mindre flugor denna gång skönt nog. Blev kvar en stund men sen åkte vi hem och la lilla Ronja. Minns inte vad jag gjorde resten av kvällen men förmodligen inget intressant då..
 

Framsteg

Idag har Ronja gjort tre stycken framsteg.
 
Nr 1 så åt hon 2 portioner av en barnmatsburk på en och samma måltid. Den hittills första favoriten var sötpotatis med nötkött, från 5 månader, dvs en gul söt pure. Men hej, här blir vi glada för minsta lilla! :) 2 portioner kanske låter mycket i era öron, men i våra portionmått är det en tredjedels burk typ. Brukar bara värma 2-3 teskedar då hon ändå inte äter maten..
 
Nr 2 så började hon "krypa" idag. Nu var det inte den vanliga ålningen utan hon stötte fram med hjälp av att skjuta ena foten i golvet och så. Vi kallar det halvkrypning, vilket är bättre och duktigare än ålning ;) Snart kryper hon nog på riktigt :)
 
Nr 3 inträffade alldeles nyss när hon för första gången fortsatte suga/äta ur nappflaskan trots att det var välling i den :O Det har aldrig hänt förut. Hoppas vi äntligen hittat en välling hon gillar, så vi kan börja ge henne det istället för den värdelösa ersättningen. Sen Ronja började dricka ersättning och äta dåligt på dagen så äter hon vid 18-18.30, 20.30, 22.00, 23-23.30, 01, 03-04, 06-07.. Liiiite för ofta för att jag ska tycka det är okej. För ja, det är oftast jag som får mata henne då Totta aldrig vaknar om nätterna typ..
 
När vi åt middag idag fick Ronja först smaka lite äpple&morotsmums jag gjort till henne. Totta fick henne att äta några skedar faktiskt. Sen fick hon en tallrik med lite kokade ärtor, majs och morotsbitar som hon fick sitta och plocka med. Några hamnade faktiskt i munnen/magen också :)

Sommaren är kort

Jag känner mig nere. Så sjukt less, att allt känns tråkigt. Orkar inte ta mig för något.
Är så sjukt jävla less på vädret, sommaren. Det blir som inget. Inget som jag hoppades på.
Det står bara still, men ändå inte, för snart är "sommaren" över. Utan att ens ha vart här. Kan det bli mer deprimerande? Det är liksom sommaren som får mig att orka en lång helvetes jälva lång vinter till.
 
Hela sommaren känns bortkastad, onödig. Jag får inte ta på Ronja dom fina sommarkläderna jag köpt. Att jag köpte korta leggings och ett par shorts till mig själv känns så bortkastat. Och converse? Stor mening när det bara är regnvarning all the time. Flytväst till Ronja för att åka båt i Ope. Jo men tjena att jag sätter mig i en båt när det blåser varenda jävla dag, förutom de dagar det spöregnar. Har typ 7 solhattar till Ronja, men det är bra att hennes vintermössor fortfarande passar så hon inte får öroninflammation. Att raka benen så man kan ha klänning eller kjol är inget man behöver göra, för om man är så dum att man tar klänning utan långa leggings under så syns gåshuden mer än hårstråna hur som helst. Häromdagen när solen tittade fram upptäckte jag att solskyddsfaktorn jag köpte i maj är borta, hittar den ingenstans, men solen kom ju bara för att stanna i 2 dagar så jag tror jag klarar mig utan den.
 
När jag tänkte på föräldraledig en hel sommar tänkte jag: vara ute 24/7 i solen, picnic och leka i lekparker, ha Ronja på en filt i skuggan, ta fina bilder på Ronja utomhus, låta Ronja bada i en liten pool på Duddas altan, krypa runt i gräset borta i Ope, umgås med vänner och deras barn osv. Nu blir det att gå på stan varje gång man ses, för då kan man gå in i affärer och sitta på ett fik, trevligt det med absolut, men det kan vi göra hela året.. Och vi kan gå på badet så Ronja får bada, men då får vi trängas med 100000000 norrmän och hela tiden vara nervös över att någon ska hoppa på Ronja eller drämma en madrass i huvudet på henne. Vi kan gå till lekparker också men det är liksom inte samma sak när man måste klä på ungen så hon inte kan röra sig, eller oroa sig över att hon ska bli kall/blöt. Dessutom hatar jag att frysa och jag vägrar ta fram vinterjackan i Juli!!!
 
Förutom det har jag massor av tyger att sy i nu, och vädret är ju på min sida för det. Men varje kväll när Ronja somnat och jag kan sätta igång så tappar jag lusten. Och sätter jag mig ändå för att sy försvinner fantasin. Och lyckas jag ändå komma på något att sy så tappar jag fokusen och gör fel eller fastnar med något annat. Lyckas jag ändå fortsätta sy blir det något fel/fult tillslut som gör att hela grejen blir förstörd och jag blir less och ger upp.
 
Hoppet om att åka någonstans till varmare ställen har också suddats ut, nästan helt nu. Dels för att hela Sverige verkar ha skitväder (och utomlands visste jag att det inte skulle bli i år), men också för att vi fortfarande inte planerat någon resa och Tottas semesterdagar tickar iväg. Kan kort säga att vi inte är överens om vart vi ska åka så för att undvika bråk (som är bland det värsta jag vet) tar jag inte upp det längre.. Sundsvall blir det inte i alla fall, och förmodligen inte till något annat ställe åt det hållet. Vi har pratat om att i alla fall åka till Lisa, men det händer inget mer än ytligt prat. Men blir det någon resa alls, så är det till Lisa.
 
Sen får jag ångest om vår boendesituation. Lägenheten är jättefin och jag trivs verkligen i Lugnvik och med våra grannar osv.. Men jag HATAR att den ligger på andra våningen utan hiss, att vi inte har någon uteplats och att vi inte bara kan lämna Ronja sovandes i vagnen ute. Sen är det lite trångt också, har inte tillräckligt med förråd till våra saker. Så vi behöver större. Men det är där jag får ångest för vart faaaaan vill man bo, och hur mycket pengar vill man köpa ett hus för? Hur långt vill man ha till jobb, dagis, affär, stan, kompisar? Hur billigt/dyrt vill man bo? Hur mycket renoveringsobjekt orkar man med? Hur stort hus behöver man? Osv...
 
Och sen känns allt lite jobbigare för att det krånglar med maten med Ronja. I och med att det krånglar får vi inte till nätterna och jag går aldrig och lägger mig före 12 för vid 1 vaknar hon igen för mat, och så vid 3-4, och vid 5-6. Så jag får aldrig sova en hel natt utan avbrott, och en hel natt är numera 5-6 timmar. Det funkar ett tag, eller det funkar ju så länge jag gör något om dagarna, men humöret funkar inte efter ett tag. Och för att toppa moset med lite grädde så fick Ronja förmodligen något som kallas falsk krupp igår, så nu sover man ännu sämre oroandes över att hon inte kan andas, min värsta mardröm... Och det låter sjukt att säga, men det känns verkligen som att lite sol och sommarväder skulle göra allt så mycket lättare.. Jag blir tokig på att sitta inne i den här jävla lägenheten och glo..
 
Men läget är, att förutom allt som har med Ronja att göra så gör jag så lite som möjligt för jag orkar inte/har tappat lusten helt. Ronja gör mina dagar glada i alla fall, men om kvällarna när hon sover sjunker mitt humör till 0 och allt känns så sjukt jobbigt/tråkigt... Nu har hon nyss ätit så nu tänker jag gå och dra täcket över mig!

Underneath

Paint yourself a picture
Of what you wish you looked like
Mayby then they  just might
Feel an ounce of your pain

Come into focus
Step out of  the shadows
It's a losing battle
There's no need to be ashamed

Cause they don't even know you
All they see is scars
They don't see the  angel
Living in your heart

Let them find the real you
Buried deep  within
Let them know with all you got
That you are not your skin

When they start to judge you
Show them your true colors
And do  unto others
As you'd have done to you

Just rise above this
Kill  them with your kindness
Ignourence is blindness
They're the ones that  stand to lose

Cause they don't even know you
All they see is scars
They don't see the angel
Living in your heart

Let them find the real  you
Burry deep within
Let them know with all you got
That you are not  your skin
 

Lördag 7 juli

Igår så åkte jag in på stan med Ronja och mötte upp Mickan&Philip för att köpa present till Alva som fyllde 2 år igår :) Vi bestämde oss för att köpa en jättefin mätsticka i Rosa, och ett par svarta leggings med skinn på knän. Sen följde jag med Mickan när hon gjorde några ärenden och sen skiljdes vi åt och jag gick ner på Sydilla. Var trevliga Eva som jobbade (Venke är lika trevlig hon med) och hon hjälpte mig med hur man använder snedslå, (något de i sytokigagruppen rekommenderat mig att använda vid halsfållning) och tyckte jag skulle provsy med det innan jag köpte på mig massor, så hon bjöd mig på 1 meter snedslå, det var schyst tycker jag :) Så köpte jag nya OttobreKids-mönstertidningen och 1 meter av cerice molntyg från Ernst :)
 
Sen gick jag på Ålle för att mata Ronja, men hon vägrade äta. Åt bara en halv portion gröt till frukost också :/ Sen hämtade Totta upp oss och vi åkte ut till Sandra&Alva. Sandras familj var också där. Var lite tidiga men kunde då hjälpa till med lite småfix :) Sen kom Mickan&Philip och Alva fick våra paket, tror inte hon brydde sig om dom så mycket, men Sandra verkade gilla sakerna iaf ;) Så kom även Majkii, Markus&Aylin och Mickis med Meya&Memphis, så vart fullt hus då :) Åt den smarriga marängtårtan Sandra brukar göra med massa färsk frukt, sååå gott!
 
Försökte mata Ronja en gång till men vägrade, så då fick hon sova. Sen när hon vaknat försökte vi mata henne igen (tror jag) men vägrade då med. Åkte kort därefter så vi skulle komma hem så hon kanske skulle få lugn och ro till att äta, men nej, hon ville knappt äta middag heller. Gav henne spagetti&köttfärssås från barnmatsburk, men det gick inte ner. Sen fick hon äta kex och frukt medan vi åt middag, grillat stod ju på schemat, och inget regn i världen kan väl stoppa det ;) Efter det ammade jag i alla fall Ronja och då åt hon och sen somnade hon utslagen ;) Åt ersättning några gånger under kvällen och natten, och jag börjar tro att hon vänt på dygnet med maten. Att hon får för mycket om natten så hon vill ha mindre under dagen, låter väl inte så otroligt? De ska ju kunna sova en hel natt utan mat, så då borde hon ju kunna gå en hel dag utan mat lika gärna.. Hur vänder man tillbaka det då kan man undra? Som om vi inte hade det tillräckligt svårt med maten.....
 
Kvällen spenderades i alla fall med att kika på en film som hette Lockout, den var helt okej! Sen satt jag och sydde på en kjol i det nya molntyget till Ronja. Fick dock inte till rullfållen på slutet så då gav jag upp och kikade på Cougar town..
 
Och tyvärr glömde vi kameran hos Sandra så några bilder från kalaset har jag inte att bjuda på :(
 

Fredag 6 juli

I fredags tog vi en tur upp till Häggenås för att kika på ett hus. Det låg i ett lugnt fint litet bostadsområde, väldigt nära bingon ;) Trädgården var jättefin, stor och mysig, huset var också rätt bra men rummen lite knepiga kanske. Helt klart ett intressant hus, men imorgon (måndag) ska vi åka och kolla på ett ännu intressantare hus (än så länge) så får man se vad man tycker då. Efteråt åkte vi och hälsade på Markus, Elisabeth och Linnea som bor i Häggenås. Fick fika och tjejerna fick leka med varandra på golvet. Fast leken gick mest ut på att sno varandras leksaker och krypa/åla runt. Helt sjukt vad mycket längre Linnea kommit i utvecklingen om man jämför med Ronja. Hon kunde krypa som bara den, sätta sig upp från liggande, ställa sig upp mot något och gå runt saker med stöd. Hon är bara 1 månad äldre, och det känns inte som Ronja kommer kunna alla de där grejerna inom en månad :P Sen hade hon fått ganska mycket hår också, och det har ju typ alla andras bebisar också, är bara Ronja som fortsätter vara skallepärs dotter ;) Fast jag har sett att det sakta men säkert börjar komma lite nu.. Men jag längtar tills det blir mer så man kan sätta upp en liten tofs eller så :)
 
Efter tjejerna busat ett tag blev vi medbjudna bort till Markus föräldrar så tjejerna skulle få bada lite i deras utomhuspool. Det erbjudandet kunde vi ju inte tacka nej till när Ronja älskar att bada och det dessutom var kanonväder ute! Så vi åkte bort till Grötom (grannbyn) och så badade Totta och Elisabeth med tjejerna medan jag och Markus stod bredvid och tog kort samt slogs med mygg och broms. Sen blev det matning och sovstund för de små medan vi satt och snackade om allt möjligt.
 
Sen var det dags att åka och införskaffa middag. Tänkte grilla, men bestämde oss för att göra det på lördagen istället så vi köpte grejer för det, var in på Bolaget och handlade lite vin och öl och så åkte vi och köpte med oss kinamat hem från Shanghai wok.
 
In, gav Ronja mat, sen åt vi middag. Ronja fick smaka avokado som jag sagt, och det verkade hon gilla :) Sen fick Ronja ta ett till bad då hon var så geggig efter maten och sen lägga sig och jag satte mig och sydde lite, och tittade på Cougar town omvartannat hela kvällen. Kan man ju fråga sig varför jag inte var ute när det var sånt underbart väder, men det var för att Totta drack öl och skulle ut och fiska med Andersson, men det blev som aldrig av utan han satt och spelade datorspel istället, så jag satt inne hela kvällen i onödan kändes det som :(
(Kändes verkligen så dagen efter när det spöregnade hela jävla dagen!!)
 
 
En liten "fotnot", jag tycker det är så roligt att Ronja verkar gilla djur. Så fort hon ser en hund blir hon alldeles till sig och hoppar med hela kroppen och ger ifrån sig småtjut. Sen skrattar hon åt större hundar och bryr sig inte ett skit om de kommer jättenära henne och slickar henne i ansiktet :) Sen är hon så ivrig att det lätt blir att hundarna får sig en luggning av henne, men vi försöker stoppa henne, och säga åt henne, så fort hon börjar fatta "nej" så hoppas jag också att hon börjar lära sig att man är snäll mot djur, det är viktigt tycker jag! Men i alla fall, jättekul att hon inte blir rädd för varken små eller stora hundar, och inte heller för katter :) Och eftersom hon vistats i hund&katthår samt fått sig ett och ett annat slick i ansiktet utan att ha fått utslag så hoppas jag hon inte är allergisk mot djur :)
 

Det största i livet

Just det, igår blev Ronja 8 månader gammal :)
Och i förrgår (3 juli) föddes Ronjas kusinbarn Sixten. Det är alltså min systerdotter Erika som fått sitt första barn, en liten Sixten. Det gör även min pappa till gammelmorfar då det här blev hans första barnbarnsbarn. Lite coolt! Stort grattis till dom i alla fall, minns den där underbara första tiden när man lärde känna den nya lilla. Men ärligt talat, det är mycket roligare och mysigare nu när man får kontakt och kan "prata" med varandra och pussas på bådas villkor ;)  Det där leendet man möts av varje gång man tittar på henne är oslagbart <3
 

Torsdag 5 juli

Idag åkte jag och Ronja in på stanoch mötte upp mamma/momma. Gick och kikade lite på rean, mamma var ute efter nå kläder. Sen gick vi och käkade lunchbuffé på Sammurai, jättegott! :) Ronja satt med och åt smörgåsrån och charmade personalen trots att hon mest smulade ner golvet ;) Sen tvärslockande hon i vagnen och jag smet ner på Sydilla. Ernst-tygerna hade äntligen kommit men tyvärr inte GUL klöver :( Brun hade dock det så jag köpte 1 meter av den, blir skitfina leggings till Ronja det :) Och det räcker även till en klänning!
 
Gick och kollade på lite smycken också, och jag fyndade en plånbok på Glitter för 50 kr, nu får jag plats med alla mina kort i en och samma :) Fin färg hade den också, lätt att se. Sen gav vi upp stan och åkte ut till Ope till pappa/moffa. Busade ett tag, sen skulle Ronja sova och pappa gick med henne en sväng, då passade jag på att däcka på en filt i gräset ;) Såg sen att pappa parkerat Ronja under björken och mamma hade hett på myggnätet och så sov pappa i en solstol bredvid, så vi hade lite siesta medan mamma lagade mat :P
 
Blev tjockpannkaka med bacon till middag. Sen tog jag och Ronja och åkte hem, med ett kort stopp på maxi för att köpa lite godis till mig och frukt till Ronja. Hem, la Ronja och sen slappa i soffan. Sen tog jag mig i kragen och skulle fortsätta på presenten men det gick så jävla dåligt så jag gav upp efter 10 minuter och deppade i soffan. Nu är klockan sent igen och det är dags att sova, upp i tid imorgon igen!
 

Och så var det där om maten..

Innan vi åkte fick Ronja lite middag, färdig barnmatsburk som var fiskgratäng med potatis. OJ vad gott hon tyckte det var och OJ vad mycket hon åt.. Eller så inte! Vet inte hur mycket jag skrivit om detta, men Ronja äter inte mat. Det enda hon äter är gröten, fruktpurer/frukt i sin mojäng och smörgåsrån. Inte ens majskrokar duger åt henne.. Och ger jag henne päron som jag mosat rynkar hon på näsan och vägrar öppna munnen, men när hon får päron i sin mojäng hetsäter/suger hon. Tror lilla fröken inte gillar att bli matad. Har läst en liten notis om en BLW-metod som går ut på att barn ska få plockäta själva, tror jag måste leta upp mer fakta om det, för det är ju bara när hon får hålla på själv hon i alla fall öppnar munnen.. I början brydde jag mig inte så mycket, hon fick ju amma efteråtså hon var nöjd. Men sen hon och jag var dåliga har amningen gått åt skogen, mjölken sinade och gumman blev tokig när det inte kom något. Sen vill hon inte amma annat än när vi sitter ensamma i sängen och det är helt tyst omkring oss. Det funkar tyvärr inte var tredje timme om dagen/natten, så nu ammar jag henne bara 2-3 ggr/dygnet istället, det räcker mjölken och friden till. Men ja, för att ungen inte ska svälta ihjäl och vara gnällig 24/7 får hon ju ersättning istället, och det dricker hon, men inte välling. Och nu börjar jag oroa mig och störa mig på det här.
 
Jag tycker jag har testat allt, utan att få något att funka. Jag vet inte vad jag gör fel, men något är det ju eftersom inget är gott åt henne. Hon öppnar inte ens munnen, och om jag råkar få in lite mat i munnen på henne spottar hon ut det på en gång, eller kväljs tills det ramlar ur munnen på henne.. Jag har köpt färdigburkar med fisk, kyckling, köttfärs, kött, grönsaker. Men inget duger. En burk räcker ju i typ 3 måltider eftersom jag bara värmer lite då jag vet att hon inte kommer äta skiten. Och en av de 3 gångerna kan hon faktiskt öppna munnen och äta några skedar utan miner, men så nästa gång hon får samma mat kväljs hon och vägrar öppna munnen. Fattar inte. Sen har jag gjort egen mat, kokat kött, potatis och olika grönsaker men nej inget är gott nog för att smaka mer än 1 sked. Men när jag kokade äpple och gav då smaskade hon för fullt. Lika när hon får tex katrinplommonpure efter barnmaten, då öppnar hon munnen på en gång och gapar efter mer, men lurar jag henne och ger henne maten grimaserar hon och kniper igen tills godpuren kommer igen.. Men varför går gröten bra att äta? Visst den är söt, men det är morötter också..
 
Har även testat ge henne lite olika saker genom att doppa mitt finger i det och sen låta henne smaka, och då verkar hon intresserad, men det är oftast "dumma" grejer jag gjort så med så då får hon inget mer än det. Alltså typ våran mat som det är salt i, glass, lingonsylt mm. Men när jag doppat mitt finger i någon pure så kniper hon igen munnen..
 
Jag har gett henne på morgonen, vid lunch, vid middag, på kvällen. När hon nyss ammat, innan hon ska amma, när hon just vaknat, när hon varit vaken ett tag, innan hon ska till och sova. Men det verkar inte spela någon roll heller.. Igår när hon vägrade äta fisken gav jag upp och lät henne gegga med maten i tallriken.. Så less blev jag, att hon frivilligt fick kladda hur mycket hon ville med mycket mat.. Skulle gärna låta henne äta själv, men hur fan äter en 8 månaders bebis purer själv? Jag vågar inte ge henne bitar då hon inte verkar kunna tugga. Smörgåsrånen går bra av någon anledning..
 
Nåja, ett framsteg är i alla fall att hon äter smörgåsrånen och kan äta frukt i sin mojäng. Annars var det i princip bara mitt äppelmums och katrinplommonpure som gick ner.. Imorgon ska hon få smaka avokado i sin mojäng :)
Och jag är glad att gröten är berikad med extra järn och vitaminer, så hon inte får brist på något i alla fall.. Men vänder det inte snart måste jag nog söka hjälp hos BVC-tanten..
 

Fortsättning om den grå dagen..

Efter mitt bittra inlägg igår kunde det väl bara bli bättre va? ;) Vi bestämde oss för att åka och äta på Dixies grill när Ronja vaknade, såklart tog hon en lång sovstund så vi kom iväg vid sex först. Hann ju dock sova lite mer på soffan då :P
 
På Dixies åt jag deras asgoda laxhamburgare, testa den! Sen handlade vi lite på Coop och sen var det hem och lägga Ronja då utan omvägar.. Men så blev det inte då det låg en sån där gatusten på E14 alldeles när man svänger ner från stora rondellen i Lillänge, så vi fick såklart punktering. Fast man ska väl vara glad att det bara var punktering och inte fälgen eller något annat dyrare/svårare att fixa. Fick köra upp vid Lit/Strömsund avfarten och byta däck då, i regnet, med en gring bebis i bilen, yeeeeey! Nä nu ska man inte klaga, det dugga typ och Ronja var faktiskt förvånansvärt nöjd.. Och jag behövde inte byta däcket, så det kanske inte var så synd om mig ändå..
 
Väl hemma träffade vi på David på parkeringen så blev uppehållen där en stund och snacka ikapp lite. Ännu fler saker som händer på jobbet som gör att jag aldrig vill tillbaka.. Åhhhh. In, la Ronja och sen soffhäng. Tills jag bestämde mig för att faktiskt sy den där jävla mössan.Gick sådär, blev avbruten av att Ronja vaknade några gånger och så fort mössan var klar var även min sykväll det för då var jag less, verkade som Ronja vaknade av maskinen, hon sov i alla fall väldigt oroligt tills jag slutade sy.. Gillar INTE att hon verkar vara ljudkänslig. Vet inte hur och vad vi gör för fel men minsta lilla knak så vaknar hon, trots att hon ligger och lyssnar på cd-spelare. Ljud som duschen, tvättmaskinen, tvn stör hon sig inte av, men när vi går och lägger oss då jävlar ska hon vakna..
 
Spenderade resten av kvällen i soffan och glodde på Cougar town, samt hängde i sy&tyggrupperna på facebook.. Vadå beroende?!
 

Grå dag

Idag är en riktigt tråkig och seg innesittar-dag.. Vaknade vid kvart i 8 när Totta kom hem men kändde inte för att kliva upp, var dödstrött då Ronja fick för sig att det var morgon efter 3 inatt, till kl 5.. :( Hon är ju inte pigg heller utan hon ÄR trött och "vill" sova, men kommer inte till ro.. Så lesamt.. Klev upp efter 8 i alla fall för då vaknade även Ronja. Tog en dusch och så men sen tog energin slut.. Har inte gjort mycket vettigt idag och Ronja verkar också trött då hon nu sover för tredje gången idag.. Snorig är hon också så har vi otur håller hon på att bli sjuk :(

Jag har också vilat en stund på soffan men nu är det väl dags att göra något. Har ju hunnit blogga ikapp nu i alla fall ;) Vill/borde sy, men det tar ändå emot. Suck, har ju massa fina tyger men jag får lite ångest och vet inte vad jag ska sy :( Ska sy klart presenten i alla fall men det är bara det jobbiga svåriga pillret kvar och det är inte kul att sy, det är då jag förstör hela grejen typ haha..

Satt och tittade på andras bloggar med saker de sytt och kom på att jag kanske skulle ge mig på att sy en mössa igen i jerseytyg så den blir bra, och ärligt talat, Ronja behöver ju en tunnare mössa nu också, det är ju inte varma vindar direkt.. JÄVLA SKIT SOMMAR!

Tisdag 3 juli

Ja nog kom jag upp tidigt alltid. Vår lilla älskling bestämde sig för att det var morgon redan vid halv 6 så i nästan 1 timme försökte jag få henne att somna om. Sen ville jag bara sova, men tog mig i kragen och klev upp. Vid kvart över 8 hade jag duschat, sminkat mig och ätit redan. Sen plockade och stökade jag på tills kl 9 då Ronja vaknade igen. Hon fick gröt som hon åt hälften av och sen tog vi en promenad in till stan.
 
Gick och kikade i lite affärer men hittade inte så mycket intressant. När Ronja somnade igen smet jag ner på Sydilla och där hade dom massa intressant som vanligt :P Nä men de hade fått in lite nya fina tyger så jag var tvungen att slå till på ett lila tyg. Fanns ett jättefint klövertyg jag ville ha också men det är i fin frotte så jag vet inte vad jag ska sy utav det. Färgerna var superfina dock.. Dom tror dom kommer få in tyger från Ernst den här veckan så jag måste dit igen och kolla. HOPPAS och håller mina tummar att dom får in gul trikåklöver.. Vill så gärna ha den.. Annars hoppas jag på brun klöver eller elefanterna i någon rolig färg, typ cerice eller gul :) Nyaste numret av Ottobre kommer på fredag också men kanske att de fick dom tidigare.. Ska på stan med mamma imorgon så då ska jag ner dit igen och kika om de fått in något nytt, hoppas på det! Fan, Sydilla ruinerar mig :/
 
Efter det tog vi och åkte med bussen ut till Ope och hälsade på "momma&moffa". Fick lunch där, Ronja gungade, pappa gick promenad med henne. Satt och surrade med mamma och pappa och sen fick jag middag också, mammas lasange :) Sen kom lillebror hem också men då hade jag inte tid att stanna längre för det skulle bli så sent för Ronja och krångel med bussarna. Tog ändå över 1,5 timmar att ta sig hem.. Fördelen med att ha bil..
 
När jag kom hem och lagt Ronja så satte jag mig och sydde lite på en present, men var supertrött så hjärnan tänkte inte, så jag råkade glömma att lägga till längst ner när jag klippte ut mönstret så nu kanske grejen blir för kort.. Återstår att se.. Går nog rädda på något sätt.
 
 

Måndag 2 juli

I måndags tog vi oss en promenad in till stan/Campus för att spela lite minigolf med Dudda och Nang. Gick ju som vanligt asdåligt för mig så jag kom trea, bara Nang som fick sämre men hon har väl typ aldrig spelat minigolf heller.. Dudda vann och han var riktigt duktig faktiskt! Jag gjorde i alla fall 1 hole in one :) Vandrade ner på stan efteråt och köpte lite potatissallad och nå smågrejer till middagen, sen tog vi bussen hem.
 
Grillade kotlett till middag idag med då biten räckte till två middagar åt oss. Men idag åt vi med potatissallad till och det var inte lika gott tyckte jag.. Ronja badade efter middagen och sen somnade hon så gott i sin säng, efter lite knök såklart. Hennes nya grej är att hon inte kan lägga sig till ro utan MÅSTE vända sig till mage, och helst vända hela kroppen så huvudet är i fotändan, och gärna lägga kudden över sig, och dra fram alla gosedjuren. Och som grädde på moset; dra ner spjälsängsskyddet/he armen över kanten och släppa ner nappen på golvet, helst på insidan så vi måste krypa på golvet för att nå den. Lilla busungen!
 
Tänkte sy resten av kvällen, men varje dag när Ronja gått och lagt sig är det som att musten rinner ur mig. Jag är inte trött, men att bara sätta sig i soffan och glo på någon serie eller surfa känns så mycket skönare än att sätta sig och vara kreativ och sy.. Blev tillsist en dregglis i det gula tyget :)
 

Söndag 1 juli

Totta tog med sig Ronja och gick en promenad upp till sin mamma i Ås. Under tiden passade jag på och tvätta håret, sminka mig och äta. Sen tog jag bilen upp till Ås, jag kom fram 200 meter före Totta typ :P Vi satt ute i deras uterum och slogs med flugorna, dom hade hur mycket flugor som helst.. Efter ett tag åkte Totta&Janne iväg och köpte en flugdödare och jag tror den hjälpte rätt bra (funkar bäst i mörker).
 
Fikade lite glass, Ronja fick äta äpple i sin mojäng men det var inte lika gott som päron&melon så hon gich över på smörgåsrånen istället. Så fick hon gå och vattna farmors blommor men lyckades även vattna sin lilla fot :) Sen tog vi en promenad runt i Ås så Ronja skulle få sova lite. Blev kvar ett tag till men sen for vi på Maxi och handlade kotlett och potatis för att grilla. Grillade nere hos Dudda och åt tillsammans med dom, köttet skulle vart längre i marinad men annars var det supergott! :)
 
På kvällen sydde jag ihop ett par lila leggings till Ronja och rynkade dom med resårband, tror dock jag ska rynka utsidorna också.. Så fort det går när man syr på Overlocken ;)
 
Rolig sak idag var när vi var i Ås och Ronja låg och ålade sig på golvet, så "jagade" hon flugorna, försökte ta dom med sina små fingrar. Dock har hon tummen mitt i handen än så hon får inte riktigt till pincettgreppet än.
 
 
 
 
 

Beställning

Nä nu är jag för trött och måste sova om jag ska orka upp kl 7 imorgon :P Ville bara visa lite fort vad jag fick på posten idag :)
 
 
Tyger från JNY. Ugglor i rosa-lila, rådjurstug i rosa-lila-gult, cerice jersey och brun jersey :)

Lördag 30 juni

I lördags stod badhuset på vårt schema. Och roligt nog fick vi med oss hela goa familjen Belin/Molin :) Ronja badade på, men vi fick ta ett litet break för matning, sen fick hon leka lite i arnlandskapet, det gillade hon :) Sen tog vi och åt en sen lunch allihopa. För min del blev det pommes frites med hamburgedressing, det är mumma det :) Ronja smaskade päron och kex. Jag fick även smaka en bit av Helenas kycklingpanini och den var jättegod!
 
Efter långfikat var Ronja så trött så jag gick och duschade och bytte om med henne. Sen åkte vi hem så hon fick sova lite. Efter sovstunden packade jag med mig lite sygrejer och så tog vi med oss symaskinen och gick ner alla tre till Jon&Helena för att umgås ännu mer :) Killarna åkte iväg och handlade äckelkorv till sig, och kinamat till oss och barnen :) Blev kyckling med grönsaker och ris för min del :)
 
Efter barnen somnat satt jag och Helena och lekte med min nya symaskin och killarna satt och kikade på tvn. Var tänkt vi skulle spela spel igen men det blev aldrig så..
 

Fredag 29 juni

Totta tog med sig Ronja ner till Jon&Helena medan jag duschade, sminkade mig och åt lunch. Totta äter ju nämligen inte lunch för att då orkar han ingen middag i så fall :/ Knasigt, men sen äter jag så långsamt också så han orkar inte med att vänta på mig på morgonen så då gör han sådär ibland.. Sen kom han dock tillbaka och smakade lite på Pad Thaien som Dudda just kommit upp med. Var ju lite fult, för dagen innan frågade vi Dudda om dom ville äta det, så kunde vi köpa grejer bara Nang gjorde det, men då hade dom inte tid så då grillade jag&Totta istället ju. Men så på fredagen innan Dudda skulle på jobbet ringde han och ville komma upp med en stor tallrik med Pad thai  som Nang just gjort :P Denna gång var det med jätteräkor och det var också gott, men kyckling var godast!
 
Efter det tog vi och promenerade in till stan och spelade minigolf i BLÅS-badhusparken. Helt sjukt vad det började storma. In till stan blåste det också efter sjövägen men typ varmt, men i badhusparken var det riktigt kalla vindar så det förstörde stämningen lite. Sen förstördes det ännu mer av att det gick dåligt för mig :( Hatar att jag alltid förlorar mot Totta! Sen när vi nästan spelat klart kom Sandra&Hanna och gjorde oss sällskap. Sen blev det en fikapaus på cafét så Ronja fick lite mat i magen. Sen skulle småttingarna få gunga men då bar det dags för mig att gå till symaskinsaffären så jag lämnade dom. Gick i rättan tid för sen kom regnet :P I alla fall var det något fel på maskinen med lampan, men jag fick ta med mig den hem i alla fall och prova den medan hon beställde hem en ny som jag får byta till så fort den kommer, så ska hon skicka min på reklamation. Schyst ändå att jag fick använda den så länge :) Är bara lampan som krånglar och det kan man leva med.. Så visade hon mig lite enkelt hur maskinen funkar, men problemet jag hade haft med tråden var den enkla anledningen att den fastnat där man spänner tråden..
 
Sen gick vi förbi bolaget och handlade lite dricka på Coop, och jordgubbar. Sen åkte vi hem och lämnade symaskinen, och gick sen ner till Jon&Helena. Grillade asgott rostaskött hos dom, Helena gjorde supergod sallad till med hemgjorda krutonger, mums! Fick fruktsallad med Dumlegrädde till efterrätt och även Ronja fick smaka fruktsalladen i sin lilla mojäng, det gillades! Sen var jag och Helena upp till Kristina och surrade och drack lite vin medan killarna fick ta hand om barnen ;) Kul med tjejsnack och skvaller! Vid 11 gick vi dock tillbaka för att spela spel med grabbsen. Blev killarna mot tjejerna på När&fjärran, Helena sa att hon var knäpp som spelade ett geografispel med mig, men jag tyckte jag skötte mig oväntat bra. Hade väldigt flyt med frågorna ;) Slutade spela efter 2 och då vann vi med 200 kr :P
 
 
 

Torsdag 28 juni

Förmiddagen flöt bara på och vi gjorde typ ingenting. På eftermiddagen åkte vi in och lämnade in symaskinen. Hon skulle titta på den och så skulle jag komma in på fredagen efter 14 så skulle hon visa mig hur maskinen funkar också ;) Åkte och handlade för att grilla. Sen hem, gjorde marinad och la fläskfilen och svamp i den. Sen skalade och delade jag morötter, palsternacka och potatis och stoppa in i ugnen med olja, vitlök, timjan, basilika och dill. Passade på att göra lite morots&palsternackamums till Ronja, och kokade även lite potatis och majs. Dock åt hon ju inget av det, hon vill bara ha mjölk, gröt och frukt hon.. 
 
Totta sprang ner till Dudda och lånade grillen och sen åt vi, asgott! Var så gott så jag glömde heeeelt ta kort på maten, men lyckat var det verkligen! Ronja fick smaska frukt i sin sån där nätgrej och det gillade hon :)
 
Efter Ronja lagt sig kikade vi på Stig-Helmer the movie, men den var seg och inte alls så rolig som sällskapsresorna..

Onsdag 27 juni

 
 
Uppe med tuppen då Ronja tyckte det var morgon redan vid 6-halv 7. Sen gick hon och la sig igen efter 7 och sov till 9 men det är en annan sak :P Efter halv tio hade vi alla gjort oss klara och fått i Ronja en hel riktig portion gröt (tredje dagen) så då började vi promenera mot Expo Norr som äntligen hade flyttat tillbaka till sitt vanliga område :)Mötte upp mamma som skulle gå med oss. Gick och kikade i alla olika montrar men hittade inte så mycket intressant faktiskt. Mamma ville köpa en speciell hårsnodd och eftersom de var två för 150 så köpte jag också en(som jag dock inte använt än). Hittade även en tvillingnål till stretchtyger som jag köpte för en tjuga, den har jag använt och den funkade finfint ;)
 
Sen drog mamma hem och vi gick och köpte mat inne i ett tält, sommarbuffé som det så fint hette. Inte värt 100 kr med dricka direkt. Det var potatis, köttbullar (eldorado-klass), prinskorv, senig "rostbiff", sill, sallad och bea typ.. Hade vart bättre att köpa en kolbulle eller älgkebab :P Efter den tråkiga lunchen gick vi tillbaka till Sy&Damms monter för jag ville snacka lite mer med gubben där om symaskiner då jag varit väldigt sugen på en ny länge nu, men inte vetat riktigt vad jag har för behov och behöver. Han gav bra råd och så men kunde inte hjälpa mig med det jag ville DÄR och DÅ, så jag köpte inget utan bestämde mig för att fundera.
 
Vi vandrade in till stan och lämnade igen en tidning på Biblioteket, sen blev det en tur ner på mitt älskade Sydilla :D Eva var på plats och på gott humör så jag fick köpa 2 tyger till samma fina erbjudande som de hade på Expon, dvs 1 meter för 150 kr. Det var schyst för jag ville ju köpa tyg där, men hon hade mest bara sina feer och monstertrucks där, och andra tråkiga färger på moln&äpplen, så jag avstod. Nu fick jag lila äpplen och ett helt nytt gult tyg som just kommit in för de priset istället :) Köpte även en halv meter av ett hilcotyg, som jag tänkte sy leggings till Ronja utav, gillade ränderna ;)
 
Pratade lite med Eva också om symaskiner och hon tipsade mig om att gå till den på Stjärntorget, så vi gick dit efter vi handlat/suktat klart på Sydilla.. Hon som jobbade där var jättetrevlig och visade mig hur en kantbands-grej funkade och skrev upp mitt namn så hon ska ringa mig så fort hon får hem den jag behöver :) Totta hittade att hon sålde skärmatta mm till ett bra pris, som blev ännu bättre då hon hade 20% rabatt på alla tillbehörsgrejer, så han slog till och köpte en skärmatta, skärkniv och linjal till mig :) Sen kollade vi lite på symaskiner och efter att ha pratat behov med henne och hon sa samma sak som gubben från Sy&Damm så bestämde jag mig för att slå till på en Overlock av det enklare slaget, och så en kantbands-grej så fort den kom in. För då klarar jag nämligen mig med min gamla skrutt ett tag till :)
 
Sen åkte vi hem och åt middag och så fick vår lilla minigris mat och sen ett bad med Totta. Sen när Ronja lagt sig provade jag nya maskinen men det gick sådär då jag inte fick till den ena tråden bra. Sen glappade lampjävlen så jag blev lite besviken, men tänkte att jag får väl gå tillbaka då och säga det och se vad hon säger, kanske är lätt fixat liksom.
 

Mer tid tack?!

Åh vad jag är värdelös på det här. Men min tid räcker inte till till allt jag vill. Jag måste ju prioritera och oftast lockar det mer till att sy, se på film med Totta eller umgås med vänner om kvällarna. På dagtid finns det oftast ingen tid då jag helst inte vill sitta framför datorn när Ronja är vaken, tycker hon förtjänar all uppmärksamhet då. Tyvärr får hon inte den ändå då man ska duscha, sminka, äta och laga mat också. Men från och med imorgon är det jag som kliver upp vid 7 och försöker hinna duscha&sminka mig i alla fall innan hjärtat vaknar. De senaste dagarna har hon ju sovit till 9 så man kan ju hoppas den trenden håller i sig ;)