vulnerable -

- Min jul

Hej på er alla. Nu så har jag köpt en ny dator. Men gissa vad som händer då? Jo min gamla börjar funka bara för att jag tar ut batteriet.. Så vad ska man göra nu då? Lämna tillbaka den här skönheten och betala en avgift till Onoff på 1000 kr pga jag installerat den, eller behålla den och försöka sälja min gamla för nån tusenlapp? Jag vill helst det sista, men om ingen vill köpa den vet jag inte vad jag ska göra.. Typiskt min otur! Är i alla fall helnöjd med den nya, och att separeras från den känns tungt. Men vi får väl se hur det blir, ska försöka övertala mamma och pappa att köpa den gamla åt min lillebror :p

Annars så var det en lugn jul, först var vi i Ope på förmiddagen och åt julbord, öppnade paket och tittade på halva Kalle Ankas jul. Sen åkte vi iväg för att plocka upp Dudda vid hans jobb, och sen begav vi oss till Ås för mer julbord och mer paketöppning. Vid halv tio var vi tillbaka hos oss och då kom Andersson ner och vi tre spelade lite Sverigespel.

Juldagen spenderades efter mycket om och men hos Roger med det vanliga gänget. Vart mycket gullande i soffan för mig och Malin, ja inte med varandra utan med våran idol Mr A såklart :P Det blev aldrig någon utgång den dagen, vi lyckades sälja våra biljetter vi hade till G3.

Dagarna sen dess har spenderats med massa planering för nyår, en god kalkonmiddag hos mamma och pappa, en tripp till Ikea och Birsta city. Där vi under lunchen fick en skymt av både Kevin, Alice och Robin B från årets idol :p Och senare på dagen när vi åker rulltrappan på samma ställe så hamnar vi rakt ovanför Dannys huvud och Totta säger att han vill och kan spotta rakt på hans huvud :P Tur nog gjorde han inte det, för det var väldigt många säkerhetsvakter där som nog hade dängt Totta om han gjort det..

Nu har vi dessutom Tottas kusin Marielle på besök hos oss, och imorgon kommer Carro och Jörgen hit också :) Då ska Jörgen få fixa det trådlösa nätverket, än en gång. Den här gången ska han banne mig visa mig hur han gör för det är så segt att behöva vänta på att han ska komma hit varje gång :P

- Min älskling

Förresten glömde jag att säga att min Totta är bäst helt enkelt. För trots att han hade lite svårt att tex komma ihåg min födelsedag förut eller andra småsaker då och då, så vet han precis hur han ska pigga upp mig. Idag när han åkte på macken passade han på att köpa min favorit chokladkaka och älskade fanta exotic thrill till mig :) Det är kärlek det <3
Jag älskar den mannen och kommer defenitivt göra allt jag kan för att få behålla honom resten av mitt liv. Han betyder allt och gör mig så sjukt lycklig, lyckligare än vad jag varit på många år nu.. Tyvärr tänker jag inte dela med mig utav honom till någon annan, ni får nöja er med att vara hans vän. Han är väldigt bra på det också ;P
(och till alla er som nu tänker ut en plan för att sno honom ifrån mig, jag vill bara varna er med att jag har tittat väldigt mycket på Desperate hosewives den senaste tiden och lärt mig många olika sätt att få precis som man vill!)


Sen längtar jag till på lördag, då ska hela tjocka familjen till Ikea, plus att Carro och Jörgen kommer dit :) Sen lät det som att jag och Totta får med oss bästaste Marielle när vi ska åka hem igen :) Ev blir hon med på nyår, om det nu blir något. Antar att jag snart får hoppa in och styra upp allting som vanligt :/

Nu ska jag knapra vidare på gottat jag fick av Totta och leta vidare efter kort.

- Julen är snart här

Ja här var det ju ett tag sen man skrev, men faktumet kvarstår jag har ingen fungerande dator och när jag lånar Tottas försöker jag bara kolla andras bloggar och bilddagboken. Mer än så har jag inte orkat med denna vecka heller, har varit så sjukt trött och slö. Sover för lite om nätterna och har ingen ork till något när jag kommer hem. Förra lördagen köpte jag Desperate Housewives säsong 3 och idag tittade jag klart på den. Har faktiskt inte gjort så mycket mer än att ligga i sängen idag, bara varit upp någon gång för att hämta dricka och röka. Imorgon ska jag dock ta itu med julbaket, dvs lussebullar och rischoklad. På tisdag efter jobbet gör jag rödbetssalladen jag lovat mamma att ta med på julafton. Sen är sillen inköpt och en smarrig varmrökt röding ligger i kylen :)

Det känns sjukt konstigt att det faktiskt är julafton på onsdag, tiden har bara flugit iväg. Men tur är väl det, för det innebär 2 veckors ledighet och det är något jag verkligen behöver nu. Sen jobbar jag bara 3 dagar och veckan efter det drar plugget igång och jag går ner i tid på jobbet :) Jag hoppas den här utbildningen blir rolig och att jag faktiskt passar att jobba på en förskola. Jenny och Helena påstår ju det i alla fall så det känns bra, för dom borde ju ha lite koll på sånt :P

Nu ska jag i alla fall ta och kolla igenom lite bilder och skriva ut till mina julkort som jag planerar att fortsätta med när Totta kommer hem och ska ha tillbaka sin dator.

- Det går inte bara bra nu!

Jaha domen är att bildskärmen är paj så det blir nog bara till att köpa sig en ny dator :(
Okej, fine jag ville ju ha en ny bättre dator, men jag ville inte behöva ge upp mitt systemkameraköp nu i mellandagarna för det. Men tyvärr ser det ut som jag måste det med tanke på att jag ska dra ner på arbetstiden samt börja plugga.. Skit också :(  Menmen, jag kommer igen någon gång..

Går i alla fall bra med det mesta andra, än så länge (peppar peppar), vill inte säga så mycket om lägenheten än men jag hoppas på att den blir vår i alla fall. Blir den det tror jag att jag kan komma över min trasiga dator eftersom det innebär en flytt och renovering så som jag (och bara jag) vill ha det :D

Fick hem påställningspapprena på bilen idag också och Totta har tecknat en försäkring, så nu väntar jag bara på skattemärket sen kan jag ut och köra med min bil och slippa vara så beroende av bussar och andra människor!

Imorgon kväll ska vi styra upp nyår också med en spelkväll, det ska bli skönt att få det bestämt för det är ju faktiskt bara tre veckor till nyår imorgon! Vilket skräckpåminner mig om att det bara är 2 veckor till julafton, så i helgen (om vi inte åker bort) måste jag se till att köpa dom sista julklapparna, dvs något enkelt till Totta och allt jag har tänkt ut till Semlan! Annars är det klart till dom andra, och jag är fortfarande inte pank!

- Helgen som gått

Ska väl skriva lite om helgen som varit också så nu inte missar så mycket i mitt liv :P

Torsdag: Efer jobbet åkte jag och Totta och tittade på den där lägenheten, den var jättefin och vi vill ha den. Ska försöka fixa bankmöte nu för att se om vi får något bra lån med låg ränta, då blir den nog vår, för dom hade inte fått några bud än och dom andra två som varit och kollat på den var inte ens intresserade som det verkade :)
Efter det åkte jag hem gjorde mig i ordning och drog till Sandra. Där blev det förfest med tjejerna och sen drog vi ut på G3 en sväng. Jag och Sandra gick rätt tidigt för att åka ner på Biljardhallen och äta panpizza :)

Fredag: Jobb som vanligt då. Sen åkte jag iväg till Lillänge för att inhandla helgens vin. Tog bra lång tid att ta sig ut från parkeringarna med massa bilkö, men jag skötte mig perfekt i mina krypkörningar mm, är så stolt över mig själv hur duktig jag blivit på att köra i massa trafik! Sen köpte jag en pizza och drog hem och kolla på Ugly Betty. Min Totta kom hem och jag föbannade mig över min dator men satt och förde över all bilder mm till externa hårddisken. Började även pyssla med mina julkort, är faktiskt riktigt imponerad av hur bra en del blev. Sen åkte vi på att åka och hämta Janne (Tottas mammas kille) i Almåsa. När vi väl kom hem igen var det bara sängen som ropade på en utmattad Madde.

Lördag: Vaknade sent och drog in till stan med Totta och mötte upp tjej- och barngänget på stan. Åt en god lunch på Lime och sen vart det Jamtlis julmarknad för mig och Totta. Det var supermysigt där! Vi köpte på oss Daim, knäck, varmrökt röding och jag ett fint silver halsband med en fjäril. Vi köpte även en smaskig renskavsstut som var så sjukt god. Renkött är det bästa köttet jag vet!  På kvällen åkte vi till Mickan och hade en jätterolig förfest. Men usch vad jag drack för mycket! Kvällen slutade på G3 och en timmes letande efter en fylletratt som vi kallar Totta som somnat inne på G3s toaletter :/

Söndag: Inte gjort mycket alls, mest legat i sängen och tittat på DH. Var ut en sväng och åt mat på Matkällan med mamma, pappa och Semlan. Lollo jobbade där idag! Nu har jag i alla fall fått pappret/beviset på att jag köpte min dator på Elgiganten, så jag ska föröska åka dit någon dag och fråga dom vad dom tror om min lilla dator..

Men nu har jag en halvsur pojkvän som vill ha tillbaka sin dator eftersom det är spelkväll för honom. Jag går väl tillbaka till sängen och fortsätter kolla på DH tills jag somnar. Är rätt trött faktiskt. Helgen har inte bjudit på många sömntimmar för mig faktiskt.. Natti natt!

- Trasig dator

Ja ursäkta mig och min sjukt dåliga uppdatering här, men det beror på att min förbannade dator bestämde sig för att sluta fungera i torsdags. Jag bloggade ju alldeles innan jag stack iväg på jobbet och då var den som vanligt. När jag kom hem på eftermiddagen var hela skärmen svart, så jag trodde den hamnat i något viloläge eller något. Så jag startade om den men skrämen förblev svart. Men när jag vinklade skärmen i ljuset såg jag att den var på, och att bakgrunden och allt fanns där bakom det svarta. Allting på datorn går att göra, det är bara lite svårt när man knappt ser något..

Efter mycket om och men insåg jag att fläkten har gått sönder, och förmodligen orkar datorn inte ge tillräckligt med energi för att ljusa upp skärmen. Eller något sånt, vad vet jag? Jag har i alla fall lyckats rädda över alla bilder till min externa hårddisk, men vad ska jag göra nu då? Är säkert jöttedyrt att få en ny fläkt installerad, plus att det nog kommer ta flera veckor innan jag får tillbaka den :(

Jag kan ju vara glad att alla uppgifter till fotokursen är klara, men fotouppgiften till jobbet då!? Hur fan ska jag göra nu när hälften av bilderna är klara, men dom andra inte är det och jag behöver Photoshop för att kunna göra klart dom? Får nog övertala Totta till att få installera Photoshop på hans dator, annars är det kört!

Sen hade jag en idé om julkort som jag skulle göra, och en julklapp med för den delen som inkluderade att skriva ut bilder. Det känns mörkt just nu, när det gäller datorn. Nu kommer jag väl antingen få lägga ut alla mina pengar på att fixa datron jag har, eller behöva köpa en ny och istället ge upp planen på en systemkamera som jag gått och drömt om :(
Jävla skit alltså.. Häromdagen när jag skrev inlägget om hur bra allting går just nu, då var det som att Gud läste det och var tvungen att ta ner mig på jorden igen och få mig att återigen börja tvivla på att jag någon gång kunde ha flyt, utan att någonting skulle gå emot mig.  Tack för den fina påminnelsen, jag ska aldrig tvivla en sekund igen på att saker kan gå precis som jag vill, jag lovar!

- G3 på torsdag javisst :)

Godmorgon.. Eller är det? Jag är trött som fan i alla fall, måste sluta sitta med datorn så sent och sen slå på DH för att somna :/ Dock verkar det inte se ljusare ut för kvällens sömnplaner då jag fördmodligen följer med tjejerna ut en sväng. Men blir nog nykter och lånar Tottas bil så jag kan åka hem när jag vill :)

Jag längtar till lägenhetsvisningen idag :) Sen hoppas jag på ett svar från hon som håller i utbildningen så jag kan planera hur mtcket tjänstledigt jag behöver och hur mycket bidrag jag ska söka.. Det är mycket att tänka på nu angående utbildningen, menmen, det kommer nog löna sig i slutändan :)

Nä nu ska jag sticka iväg till bussen! Skriver senare ikväll!

- Det går bra nu ^^

Gud jag har varit så dålig på att blogga dom senaste dagarna, och igår morse när jag skulle ta tid att skriva några rader, då var det något vingel med inloggningssidan så då sket det sig. Anyhow, har kommer snabb uppdatering;

Lördag: Lunch på stan med Carro, Lollo, Semlan, mamma och pappa. Jag åt köttbullar och potatis. Sen rände alla utom pappa runt i affärer fram till halv fyratiden. Då skyndade jag och Carro hem, jag för att göra mig redo för kvällen och Carro för att vila. Sen drog vi in på Eastern Palace och åt god buffé med Sandra. Sen tog jag och Sandra bussen ut till Valla och gick på fest hos Anita. Var en trevlig kväll som slutade med krogbesök på Mark Twain som hade gayfest. Sjukt kul!

Söndag: Var en lugn dag. Åt pizza med gänget på Princess. Sen lånade jag Rogers kamera och fotade en ros med snö hela kvällen.

Måndag: Jobb :/ Men nu börjar det braiga; Jag kom in på utbildningen :D Efter jobbet åkte jag på fotokursen, jag fick MVG på provet jag hade förra veckan! Även resten av klassen fick det, men hon hade aldrig varit med om så bra resultat förut! :)

Tisdag: Jobb, men jag behövde bara stå i öppningsrummet i en timme tack vare snälla Matthias som gillar att stå där :)
På eftermiddagsfikat hittade jag två intressanta bostadsrätter som var till salu, så när vi hade ätit middag skyndade vi oss bort till Ås för att titta på den ena. Det var ett jättemysigt område och int hus, med fräsha rum och så, men dock på tok för hög hyra. Efter den titten åkte jag in till stan och mötte upp Mamma och Lollo och gick på inköparkväll och fyndade massa saker :)

Onsdag: Jobb, hade inte lika tur idag heller, men jag klarade mig rätt bra. När vi var klar vid tolv fick jag gå direkt och verifiera och tur nog hittade jag en av dom få sköna stolarna. Så sen satt jag bara och myste i ett hörn framför datorn. När Totta hämtade mig efter jobbet så åkte vi bara hem en kort stund, sen begav vi oss ut på Frösön, Vallsundet och bort mot Bye. Skulle nämligen kolla på en bil åt mig :P Vart så att jag köpte den också, 4000 kr bara :) Så nu har jag en egen liten bil, en röd golf!

Och imorgon ska vi iväg och kolla på en väldigt intressant lägenhet, mer säger jag inte, för den tror jag verkligen att jag kommer vilja ha, och då vill jag inte ha någon konkurrens från mina läsare :P Berättar mer sen!