vulnerable -

Onsdag 23 maj

Idag fick jag sovmorgon. Totta klev upp med Ronja och sen fick jag mata henne vid halv tio och sen tog han henne igen och gick in till stan. Men då klev jag upp såklart, kan ju inte sova för mycket och inte sova bort en varm solig dag. Dessutom hörde Jenny av sig och ville ta en fika, så vi bestämde att ses i stan.

Dusch, smink och sen tog jag bussen in, mötte upp Totta&Ronja och hann inte långt förrän vi stötte på Jenny och pojkarna :) Gick på Expert och sen fikade vi på Krikelin. Jag åt skagenmacka och coca cola.

Sen letade vi present till pojkarnas kusin Olivia och hittade tillsist något bra på Syssla :) Sen gick vi till badhusparken så pojkarna fick leka i lekparken och efter en stund blev det glassköp där nere :) Efter massa surr i solen så skiljdes vi åt för att gå hem och då stötte vi på Mickan och Philip som skulle gå Lugnviksrundan, så vi gick tillsammans :)

Hemma i Lugnvik träffade vi på Krister och hans tvillingar, och sen Marcus och Ayla, och på vår gård Morgan och Theo och hunden Ceasar som Ronja började asgarva åt :p Medan vi pratade med Morgan stack Dudda ut huvudet från sin port och bjöd in oss på middag, passade perfekt när Totta skulle iväg och bowla och äta gott :)

Nang hade lagat Pad thai (uttalas paj-taj) och det var lätt det godaste hon bjudit på hittills! Sjuuuuukt gott, slog all kinamat typ, och inte ett dugg starkt! :p Imorgon är jag ditbjuden på barbequegrillfest och då är hennes syrra där (som kan svenska rätt bra) så då ska dom allt få berätta hur dom gör sån jävla god mat! ;) Nang visade iaf några såser hon köpt och använt så jag må väl köpa sånna..

Just det Dudda bjöd Ronja på clementin och sen gav jag henne lime. Lime var inte gott :p Sen fick hon lite mjölkfri sorbe som hon verkade gilla, men skvallra inte ;) Sen fick hon smaka på en grodd men tror inte hon kände smaken av den..

Efter middagen och lite snack gick jag hem och gav Ronja gröt, och då åt hon upp en dubbel smakportion igen :) Sen ammade jag henne och sen fick hon borsta tänderna, gick jättebra :) Sen la jag henne och hon somnade nästan på en gång.

Jag spenderade resten av kvällen med att titta på BB och sukta efter tyger..

Nya framsteg

Och så glömmer jag att skriva om det ROLIGA (enda roliga typ) som hände idag. Först imorse när Ronja låg på mage på täcket så höll hon först på att försöka rulla till rygg, hon har ju klarat det några gånger men hon är för feg för att göra det typ. Men så helt plötsligt så slutade hon med försöken och började istället försöka plocka upp en liten dammtuss (stor som en smula typ) med sina händer genom att försöka göra pincettgreppet. Jag tyckte det var ganska coolt och såg framför mig hur vi plötsligt hade ytterligare en sak att öva på (jag vill lära henne klappa händerna och vinka).. Sen gick dagen och jag glömde bort det där tills kvällsmålet.. Hon fick för första gången några småbitar smörgåsrån att tugga på i väntan på gröten, men hon verkade inte fatta att man skulle ha dom i munnen utan satt och inspekterade dom och förde dom mellan händerna. Sen helt plötsligt ser jag hur hon plockar upp en av bitarna med pincettgreppet, hon "kan" det alltså redan :D Duktiga lilla lilla tjej, hon gör mig så stolt! Det bästa (nästan) är att jag filmade hela skiten så jag kan visa (bevisa) det för Totta imorgon :D

Önskar jag visste hur man la upp videos här men det gör jag inte, så den som vill se får komma hit och se videon eller umgås med mig och Ronja, förhoppningvis gör hon det igen ;)

Måndag 21 maj

Idag har varit en för bra jävla tråkig dag.. Vaknade vid 8 och var trött. Bestämde mig dock för att inte sova mer utan gick upp med Ronja och lät henne ligga på golvet och öva på att snurra runt. Tillslut var hon trött igen och fick lägga sig och vila. Då tog jag en dusch och sen vaknade R igen och jag åt lunch. Sen skulle jag mata henne men hon ville inte äta nå bra alls. Tog fram en päronkub som jag hade i frysen och hon smakade lite men inga grimaser idag inte.. Sen när hon var trött och less så la jag henne i vår säng och la mig själv bredvid så låg vi och myste/sov till efter 3.. Ingen motivation till att kliva upp och göra något alls.

Klev upp tillsist i alla fall när Ronja var less och inte ville ligga i sängen längre. Hon fick springa omkring i gåstolen och jag städade undan "lunchen" och så. Sen packade jag ner Ronja i vagnen och tog bussen in till stan och handlade lite. Tittade efter nya nappar också då de vi använder börjar bli lite utslitna, men det fanns inga fina. Eller jo, tillsist hittade jag ASFINA nya nappar från MAM på Coopdomus, men de fanns bara i silicon, Ronja föredrar ju latex :( Hoppas dom får in i latex snart för dom var så söta :) Tror dock jag måste beställa pellefanten & ugglan från MAMs hemsida, dom slår allt ;)

Hem och matade Ronja med gröt igen men nä hon ville inte äta. Satt bara och gnuggade sig i ögonen, blir väl så när man vägrar sova i vagnen :P Ammade henne och la henne och hon tvärslocknade. Lagade middag till mig själv när Moa knackade på och ville hälsa på. Fick hon väl men jag var ju inte sånt roligt sällskap som stod och lagade mat och sa att hon inte fick vara högljudd för att Ronja sov :P Hon vart inte kvar så jättelänge :P

Åt min sena middag som vart bacon, makaroner och broccoligratäng och kollade på en film som hette New years eve. Den var romantisk och förutsägbar, men helt okej. Har även tvättat, hängt undan gammal tvätt, handdiskat massa grejer och försökt torka av all grötkladd Ronja lyckats åstadkomma idag.. Nu har lillgumman nyss ätit sitt första nattmål och det brukar vara min godnattsignal. Har ju varit en sån fruktansvärt tråkig dag idag så varför inte lägga sig tidigt så en ny ROLIG dag kan börja?! ;)

Myspys

Är man föräldraledig så är man, och då kan man vila under dagen när den lilla gör det <3

Söndag 20 maj

Imorse fick man sovmorgon igen till klockan 9, börjar nästan bli rutin det här ;) Efter 10 kom Totta hem, men gick igen strax före 11 för att spela bandy. Ronja sov en stund och jag åt lunch och kollade på New girl, älskar serien! :) Sen vaknade Ronja lagomt tills jag började skala grönsakerna jag tänkte koka och mosa till henne. Så hon fick sitta och leka i gåstolen i köket medan jag skar grönsaker och så, sen fick hon äta lite gröt men den var inte så intressant. Sen när morötterna, palsternackan och potatisen kokat klart och jag mixat dem var för sig fick hon smaka av alla tre. Inget verkade gott :P Men lite åt hon i alla fall. Tyvärr lärde jag inte av mitt gamla misstag att INTE mixa potatisen så den vart som ett tapetklister igen. Må lära mig att det inte går.. Morötterna och palsternackan däremot var perfekt att mixa :) Har nu ikväll fryst in det som blev kvar i islådor så det ska vara enkelt att plocka fram en liten smakportion då och då :)

Efter Totta duschat efter bandyn, Ronja fick också duscha då hon hade gröt, potatis och morötter över hela sig typ, så gjorde vi oss i ordning och åkte upp till Ås med Dudda och Nang. Jag och Totta tänkte nämligen gå på bio idag kl 15 och se Avengers och då skulle Birgitta passa Ronja. Jag ska erkänna att det kändes sådär.. Var första gången vi lämnade bort henne till någon, har jag eller Totta gjort något har alltid den andra haft Ronja liksom. Och inte det att jag inte tror att svärmor inte kan ha hand om henne, eller att Ronja skulle vara ledsen och gråta efter oss, nä det var bara det att ingen annan än vi två kan hennes mat och sömnrutiner.. Men eftersom det bara handlade om drygt 3 timmar mitt på dagen tänkte jag att det skulle gå. Jag matade henne alldeles innan vi åkte och då var hon så trött så vi bäddade ner henne i vagnen och så skulle Birgitta gå en promenad med henne när vi åkte. Vi hade tagit med både mjölk i flaska och grötpulver i fall hon skulle hinna bli hungrig.

När vi kom tillbaka var Ronja vaken och satt hos Nang och var strålande glad :) Då blir man glad själv.. Hon hade sovit ända från vi åkte till kl 17 och vi kom tillbaka typ 17.40 så då hade hon inte hunnit börja gnälla efter mat ;) Alltså Ronja är ju verkligen inte svår att ha att göra med, men någon som inte kan hennes signaler eller inte vågar ta för sig kan ju uppleva att hon blir jobbig tänkte jag, men de hade gått så bra så det kändes super!

Filmen var i alla fall så bra som jag trott, nästan lite bättre. ÄLSKAR Iron man :D Och älskar de råa skämten, precis min humor! De som inte sett filmen bör absolut se den om man gillar superhjältarfilmer alltså. Gör man inte det bör man nog välja en annan film för det handlar inte om så mycket annat ;) Vi såg den i 3D och återigen är jag besviken på att dom inte utnyttjar 3dn, det är ju bara ett djup i filmen, inget mer.. Sen HATAR jag glasögonen de har på bion, får ju ont på näsan av dom.. Roligt var i alla fall att David, Therese och Sebbe var på samma bio, slumpen!

Efter vi kom hem från Ås åkte Totta, Dudda och Nang och handlade medan jag matade Ronja med lite mer morötter, palsternacka och potatis. Åt dock inte mycket, tror hon var för hungrig för att orka med de nya smakerna. Fick amma istället och sen var hon glad :) Totta kom hem med pizza och efter den la vi Ronja. Jag diskade undan lite och sen smet jag över till Majkii för att se på BB med henne. Riktigt spännande live-sändning, och jag gillar inte att Marcelo fick vara kvar istället för Camilla. Ut med den jävla tönt-pojken!! Verkligen inte charmig på en fläck... Jag hejar på Amandus har jag kommit fram till. Och nu äntligen tror jag att jag vet varför jag gillar honom, han påminner om min lillebror till sättet :)

Lördag 19 maj

Idag sov vi till 9 hela familjen, sjukt skönt :) Vid halv 11 åkte Totta för att jobba och kvar satt jag och en nyvaken Ronja som redan hunnit slumra en stund till. Hann dock inte planera mycket för vad vi skulle ta oss till förrän Mickan hörde av sig och ville luncha. Eftersom jag själv suttit och funderat på vem man kunde lura med på stan nappade jag direkt :P

Tog bussen in vid 12 då det spöregnade. Möttes upp och gick på Åhléns och åt, jag tog spätta med kokt potatis och räksås, gott gott! Ronja fick äta gröt och ammas :) Sen strosade vi runt på stan, överallt och ingenstans. Jag bytte shortsen till Ronja och köpte nya strumpor till mig själv. Efter några timmar gick vi ner till Mickan och matade våra barn, sen smet vi på Shanghai wok och åt kinamat, sååå gott! :)

Följde med till Mickan en stund medan jag väntade på att min buss skulle gå. Kom hem och gjorde gröt till Ronja, lite svår att få i, men tillslut efter massa kladd så. Mosade lite päron och gav henne, och jeeez vilka miner hon gjorde. Päronet var jättesött och gott, men Ronja grimaserade som om det var citron jag hade gett henne. Hon brukar ofta grimasera lite när hon får första tuggorna, men hon slutade aldrig grimasera hur många skedar hon än fick, lilla tokan! Mosade upp resten av päronet, plus det aandra jag köpt då de började bli övermogna och frös in det i islådor. Blir perfekt att ta fram sen ibland efter hon ätit gröt/mat. Imorgon ska jag banne mig vara hemma och koka morötter, plasternacka och majs och göra mat till henne. Har planerat det i flera dagar nu men gjort andra saker istället :P

Efter päronet skulle jag lägga Ronja, men hon var så kladdig överallt så hon fick ta en dusch. Sen jamis och ammning och sen sov hon så gott. Även idag har hon sovit 3 korta skvättar på dagen. Sen har jag legat i soffan och kollat på BB och modern family, så roligt! Och nu börjar det bli dags att tänka på refrängen ;)









Shoppat

Det här är vad jag shoppade igår.. Och ursäkta de dåliga bilderna, men hade bara mobilen till hands, och det är ju bara att än en gång konstatera; mobilen tar fan inte bra bilder!!




Shorts från Kappahl 30 kr


Shorts från Lindex som jag fick byta idag till en storlek större då dessa var på pricken nu,
och jag vill ju att hon ska kunna ha dem hela sommaren..


Djungelbody från Lindex, så fin och färgglad :)




Jeansleggings från Kappahl




Heldress från Kappahl


Röd solhatt från Kappahl




Rosa byxor från Lindex

Torsdag 17 maj

I torsdags så fick Ronja gröt igen mitt på dagen, och då åt hon också två smakportioner :) Sen var vi iväg och handlade och sen var vi förbi Jon&Helena en sväng. Åkte hem så Ronja fick sova, och sen gick vi ner till dom igen för att äta middag ihop. Grillat som vanligt ;) Helena hade marinerat kycklingfileer och så åt vi sallad, bakpotatis och sallad till. Vi hade fått en tallrik med kyckling&nudelwok av Nang som vi tog md oss dit också, allt var supergott. Tom Helenas fetaoströra (jag gillar inte fetaost, men just den osten var jättegod) var god :P

Efter middagen fick Ronja äta 2 smakportioner gröt igen och allt gick ner :) Duktiga lilla tjej. Nu har vi börjat ge henne av äppelgröten också. Jag vill ju som tro att den mättar mer då den är  från 6 månader och den naturella bara är från 4 månader, Helena trodde också det är näringen och fibrerna som styr åldern på gröt eftersom den är slät oavsett ålder. Och eftersom hennes lillmage verkar tåla äppelgröten fortsätter vi nog köpa den, eller den där banan&hallon, såg att den fanns på Coop i Lillänge, som också är från 6 månader.

Sen vi  lagt våra barn tog jag och Helena och smet iväg på macken och köpte lite choklad och sen cykla vi förbi mig så jag kunde hämta lite tyger och så, och så drog vi till Majkii för att ha sylan :) Väldigt trevlig kväll med massa snack, inte så mycket sytt för min del, men vad spelar det för roll? ;) Ritade av några av Majkiis mönster iaf :) Fick med mig hem en jättefin byxdress som Majkii sytt och som jag skulle få köpa av henne om Ronja kunde ha den, och det kunde hon, lite stor men den är så fin så jag bara msåte ha den :)




Den första vassa

Idag satt jag och Mickan och åt lunch på Gamla teatern (lax&potatis med romsås), och jag noterade att Philips båda framtänder hade växt ut. Frågade Mickan om det och hon bekräftade och sa att en femte tand var på väg, varpå jag sa "ja och Ronja hon ska väl aldrig få några tänder hon", klappade hon lite på huvudet och så stoppade jag in ett finger i hennes mun bara för att känna, (som jag gjort sååå många gånger utan att känna något), men idag, fredag den 18 maj, så kände jag faktiskt något vasst i Ronjas mun och tänkte att nu måste det fan vara en tand, Mickan fick också känna och hon trodde också det var en bissing :)

Och nu ikväll när jag och Totta tittade efter så ser man att en liten tand är på väg upp i underkäken i mitten :) Åhh nu blir hon ännu lite större i mina ögon :') Än så länge har vi inte märkt att hon har några känningar av tanden, men det kan ju komma.. Hoppas hon inte har/får det allt för jobbigt bara! Styggt att tanden kom nu när hon nästan slutat dreggla :P

Annars idag var jag på stan mest hela dagen med Mickan, och Lollo på slutet av dagen. Åkte hem och gjorde mat/matade Ronja sen la vi henne då hon sovit dåligt under dagen och klockan var över halv 7. Efter middagen, som idag var Chili con carne, så kollade vi på Hamilton-filmen och åt gotta :) Sen har jag suttit och fyllt i lite i hennes första år böcker och försökt fixa lite med bloggdesignen, men det går inge bra..

Köpte lite fina saker på stan, men det kommer kort imorgon när jag provat dom på Ronja. Nu ska jag sooooova :)

Att tänka ett steg längre

Fast vid närmare eftertanke kanske jag ska skippa citronvattnet på nätterna i alla fall.. Surt på tänderna lär ju vara skadligt också. Är ju inte bara pga det onyttiga sockret/kalorierna jag inte ska dricka saft/läsk, utan också för tändernas skull då jag inte har råd att få 10 hål igen och så måste jag föregå med gott exempel för Ronja :/ Så jag får väl klara mig på mitt äckelvatten om nätterna i alla fall.. Eller vad tror ni?

*En snabb googling så vet jag nu att sura drycker/mat kan ge frätskador :/ Samma som man kan få om man tex spyr mycket. Mitt citronvatten kanske inte var sån bra idé alls :( Fast till maten gör det inget (inte saft/läsk heller) om man ska se det ur tändernas synvinkel, men att dricka mellan måltiderna så ph:t alltid är surt är inte bra för tänderna tydligen. Jag kanske får börja tokdricka till måltiderna istället så jag inte behöver dricka emellan dom? Känner dock att det kan bli svårt då jag ofta känner mig uttorkad, speciellt nu när jag ammar.. Eller så dricker jag bara vattnet som det är och slutar gnälla?! *Tänkpåbarneniafrika*

Och för dom som bryr sig, klockan är nu snart 12 och än har lillmonstret inte vaknat. Kanske hjälpte två portioner gröt att hålla magen mätt en längre stund? ;)

Citroner

Jag försöker skära ner rejält på mitt saft-drickande (läsk med för den delen) och dricker vatten istället. Men det är ju inte gott på en fläck, spec inte på natten när det är ljummet (har alltid ett glas på nattduksbordet) så idag när jag var på Hemköp köpte jag citroner (3 för 10 kr) och la i vattnet. Då är jag nyttig + att jag får i mig C-vitaminer, och det lär jag ju behöva ;)

Minimodell

Här kommer lite bilder på kläderna jag sytt till Ronja, när hon använder dom :)

















Sega dag

Åhhh vilken tråkig dag det har varit idag! Ronja har bara svovit två gånger och då knappt en halvtimme = gnällspik.. Inte ens under promenaden in till stan ville hon sova, konstiga barn :P Inte så konstigt att hon var så trött så hon somnade på en gång nu när jag la henne för natten? Inte ens en gång behövde jag gå in och stoppa i nappen.. Då är hon trött...
Gick i alla fall in till stan, och sen gick jag runt på stan och kikade, bara för att få tiden att gå.. Kom hem, åt middag och sen försökte jag få tiden att gå igen.. Nu när lillpluppen somnat kan jag göra något känner jag.. Hade tänkt att sy, men är så opepp på det mesta så det känns som jag bara vill ligga i soffan och se på serier..

Dagens bästa var i alla fall att Ronja åt upp all sin gröt imorse. Därför fick hon en till portion gröt nu ikväll, och den verkligen slukade hon, knappt 5 minuter så var den borta. Då hon fortsatte gapa efter mer gjorde jag en till smakportion och den slukade hon också :) Hon blir bara duktigare och duktigare min lilla älskling <3
Så styggt bara för gröten hon fick igår och imorse var en smakpåse vi fick på posten från Nestle, havregröt med banan och hallon, men när jag har tittat på både Maxi och Hemköp finns inte den sorten att köpa :/ Vanligtvis får hon havregröten som är naturell och från 4 månader, men vi har även en förpackning från 6 månader som är mild äppelgröt. Tror jag ska testa den någon dag och se vad hon tycker om den :)

När det gäller Ronja och hennes mat så är jag lite kluven. Min plan var att helamma till 6 månader och då börja ge mat, eftersom det är det dom rekommenderar. Då tänkte jag även att det skulle bli enklare för mig att hitta på saker i sommar och inte behöva mata var tredje timma. Kunna ta ett glas vin när man grillar eller bara hänga hos någon kompis. Dock tänkte jag inte tvärsluta amma, men pumpa ut de dagar jag skulle göra något annat, så vi i alla fall kunde ge henne bröstmjölk 1 gång per dag även i sommar och kanske i höst med. Nu går det ju lite trögt med matandet och som det ser ut kommer jag inte kunna dra ner på ens ett amningstillfälle än på ett tag :P Som nu ikväll när hon slukat två portioner gröt ville hon ändå amma fullt som vanligt, och jag slår vad om att hon kommer vakna senast kl 23 ikväll och vilja ha mat igen. Men då får det väl vara så, Ronja är ändå det viktigaste för mig, och skulle det vara så så fortsätter jag helamma henne tills hon själv blir mer matglad. Att börja ge ersättning NU bara för att jag ska få mer frihet känns onödigt.

Dock har jag ett problem och det är om knappt 3 veckor så ska mina föräldrar ha sin jäkla auktion 1 dag och dagen efter ska vi åka upp till buan alla syskonen och mamma&pappa. Då kan jag inte ha med mig Ronja och ja, som det ser ut nu kommer ju inte det att gå så vidare bra att lämna henne i så många timmar. Jag kan pumpa ut, men det blir inte så mycket, och så äter ju Ronja var tredje timme så oftast behöver ju hon allt jag hinner producera. Så jag grubblar och funderar och undrar om jag ska testa ge henne lite ersättning, eller kanske tom välling, och se hur länge hon står sig på det. Och om hon ens tar flaskan?! Förut har hon ju gjort det galant när jag pumpat ut mjölk och vi gett henne på flaska, men nu när hon fått samma flaska med vatten så suger hon inte.. Kan ju vara för att det är kallt? Men ja, känns som jag måste testa så hon i alla fall kan äta från flaska, annars har vi ett rätt stort problem ;) Nä, kan hon inte det så finns det ju bara ett att göra och det är ju att jag får skita i turen till buan, är ju inte superviktigt att åka dit, är mest bara för att få umgås med syskonen lite när de för en gångs skull är här.. Jenny är det drygt 2 år sen jag träffade nu, sjukt ju!

Äh svammel svammel. Allting löser sig på ett eller annat sätt. Och faktiskt, så är det riktigt mysigt att fortsätta amma, och så vet jag ju att det är det bästa för henne <3

Godmorgon!

Själv fick man sovmorgon idag av Ronja :) Men det var hon skyldig mig efter att ha hållt igång inatt ;) Skaka sängen och jollra på :/ Ser inget samband med sömnen heller till varför hon skulle vara pigg på natten..

Hur som helst ser det ut att vara fint väder genom persiennerna så jag tror jag äter lite och sen ger mig ut och går en långpromenad.. Må ju få dagen att gå, inge kul att sitta inne hela dagen och speciellt inte när det är fint väder :)

Förresten har Ronja sen förra måndagen sagt "mamamamama mama", "papapa papa" och "bababa baba" inte riktiga ord såklart, men hon viskar då och då "mama" & "papa" så det låter som de riktiga orden, skitgulligt! :)

Tisdag 15 maj

Idag hade jag blivit lovad sovmorgon av Totta när han kom hem från jobbet. Men Ronja sov så bra inatt (matning när jag la mig vid halv 1, och så vid halv 6) så när vi vaknade fem i åtta imorse kände jag mig pigg så fort jag lyft över Ronja till sängen för att mata henne. När Totta sen kom hem efter typ en kvart var jag inte ett dugg trött, så att somna om kändes bara dumt. Totta tog hur som helst med sig Ronja och åkte iväg för att köpa ett datorspel, Diablo 3. Jag passade på att duscha och ladda hem nyaste GG ;)

Sen när de kommit tillbaka och Ronja somnat åt jag mat och såg på GG. Sen gjorde vi oss klara för att gå in till badet. Sandra&Hanna mötte upp oss vid Hofvallen och så promenerade vi i det underbart härliga vädret, trots motvind :)

Idag badade inte jag utan jag stod bredvid och tog massa kort :) Idag var sista gången på babysimmet :( Men de fick varsina diplom, så sött :) Hur som fick de testa flytvästar och Ronja var så duktig (som vanligt ;)) och flöt omkring själv i flytvästen. Sen la Totta henne på mage i den och då klarade hon av att vända sig själv till rygg. Lilla duktiga tjejen!

Efter badet åt vi glass och sen gick vi n till stan, där skiljdes vi åt och jag och Totta gick ner på McDonalds och åt middag.. Nyttiga familjen ;) Jag har varit så sugen på donken sen jag hörde talas om deras wraps för några dagar sen, så jag ville testa, och den jag åt "grilled chicken" var jättegod! :)

Efter maten var vi lata och tog bussen hem, mest för att Totta hade ont i bakbenet hehe.. Kallas väl egentligen knävecket/vaden. Väl hemma fick jag/vi ett ryck och tog och storstädade överallt. Alla hyllor damtorkades, dammsög och skurade golv och så bytte vi även sängkläder, blir nice att sova inatt :) Sen la vi Ronja och jag tog en dusch (jag älskar att duscha) och efter en stund kom Helena över och såg på DH med mig :)





Blue eyes

Ronja har ganska så cool ögonfärg tycker jag :)

Måndag 14 maj

Idag var en riktig jävla slödag! Var så trött och opepp imorse när Ronja vaknade vid 6 tiden att jag efter matning la henne igen och sen snoozade ända fram till klockan 10 innan jag äntligen tog mig i kragen och klev upp. Jag säger snoozade istället för sov, eftersom jag fick stoppa i nappen femtitusen gånger, byta blöja två gånger, mata en gång till, rätta till snuttisarna tjugotusen gånger och vrida upp speldosan några gånger och slutligen undanleda med leksaker mellan varje slumrande. Kände mig som en usel mamma, men hon skrek ju inte och ville upp, utan hon hade bara svårt att komma till ro själv, men sov hon också emellanåt. Om man säger så här så låg vi lite efter på sömnkontot både hon och jag.

Dusch, mat och slö i soffan. Sen slö på golvet när Ronja vaknade. Matning och idag gick gröten ner galant :) Ammade dock fullt efteråt i alla fall.. Sen drog vi oss bortöver till BVC för föräldragrupp. Fick äntligen se på matfilmen, efter massa trassel med ljudet. Hem, Ronja somnade som en stock, jag åt mat och sen låg vi på golvet och övade sitta, stå och ligga på mage, Ronja alltså, jag spelade lite Frågefeud och laddade ner lite nya appar också. La Ronja och sen kollade jag ikapp på BB, äntligen! Har legat 1 vecka efter i 2-3 veckor nu, men nu är jag ikapp med BB, ligger bara efter med alla serier förutom GG då :P Men det gör inget, tar ju snart slut alla ändå för sommaruppehållet :(

MEN NU SKA JAG BANNE MIG GÅ OCH SOVA!!

Återblickar

Det blev lite dött härinne nu. Men det är bara för att jag har haft så mycket att göra, eller snarare jag har gjort så mycket saker att bloggen glömts bort/prioriterats bort. Kort resume:

Fredag 4 maj:
Jag lagade den där kycklinggrytan och den blev okej, men inte jättegod. Saknades någon mer krydda/sås tror jag, men de resterande dagarana som jag åt resterna av det hällde jag på teriakysås över det och då blev det supergott! :) Efter middagen gick jag ner till Helena och hade sykväll ihop :)
     

Lördag 5 maj:
Var in på stan och fikade med Tottas pappa på Krikelin. Så var vi på biblioteket och lånade lite Ottobre-tidningar (sytidningar med mönster i). Lurade även med Totta på Sydilla och Åhlens så han fick köpa lite mer tyger och mudd åt mig ;) Sen var jag så sysugen så jag bestämde med Helena att vi skulle ha en sykväll till, denna gång fick Ronja följa med dock då Totta skulle se på hockey och dricka öl med Andersson. Gjorde lite förberedelser hemma och så fick Ronja sin dagliga dos gröt, det mesta hamnade som vanligt i ansiktet och på bordet ;)
     


Söndag 6 maj:
Det var min och Tottas 5 årsdag, men först tog vi sovmorgon, och sen skulle T på bandy och efter det kom han hem, snaggade håret och duschade, gosade lite med Ronja och sen drog han till P och jobbade då R var sjuk, så det blev inte så mycket firande ;) Vi brukar ju ändå mest bara glömma bort våra årsdagar och sånt.. Min plan hade dock varit att vi skulle gått på bio ihop något i helgen för att "fira" och för att jag så gärna vill se The Avengers, men vi var så hostiga och så dök det upp andra roliga saker
så vi sköt på det. Dessutom var vår tilltänkta barnvakt ensam med sina egna barn så det hade nog ändå inte gått.. Jag och Nang gick en promenad och mötte upp Dudda efter han slutat sitt jobb, och sen blev jag bjuden på middag där, typ thailändska köttbullar. De var jättegoda förutom att de var lite för starka för mig. Gick förbi macken och hämtade ut ett bokpaket till Ronja och sen tog jag och sydde klart en klänning och ett par byxor till Ronja och sen letade jag tyger på nätet som fan och hittade mycket fint jag ska beställa så fort jag får lite pengar. Har verkligen fått upp glöden för att sy nu :)
       

Måndag 7 maj:
Eftersom det var Duddas födelsedag så behövde han köpa tårtor, så vi åkte iväg alla 5 till Maxi och handlade, sen var vi förbi Rusta så Totta kunde köpa en present till Dudda. Han fick en gasoltub av oss till sin "nya" gasolgrill :) När vi varit hemma en stund kom Helena och barnen förbi och hälsade på en stund. Helena passade på att mata Ronja med gröt innan de skulle gå, och då åt hon faktiskt litegrann, sen fick hon smaka på mangopure som vi köpt och då såg man tydligt att hon faktiskt smakade på det och det berkade som hon gillade det :) Sen på eftermiddagen kom Lollo hit och vi åt korvstroganoff. Sen gick vi ner till Dudda och åt tårta. Deras mamma&pappa var också där och senare kom även Morgan, Christine och vilda Theo ;) Ronja råkade lugga Arrak så han gnydde till :/
     

Tisdag 8 maj:
Totta jobbade tyvärr idag så jag och Ronja fick gå själv på babysimmet. Dock var det härligt väder ute så jag hörde av mig till Sandra och frågade om vi skulle gå till badet tillsammans, hon hakade på och kom och mötte upp mig vid Berners typ, så gick vi hela vägen till badet. När vi skulle byta om var Hanna så ledsen så jag fick hålla henne lite så Sandra skulle kunna byta om, och shit vad lätt hon är jämfört med Ronja ;)
På babysimmet fick vi idag lära oss 3 nya saker, att låta barnet balansera sittandes på våra handflator, balansera stående i en handflata och sen att ligga och flyta/simma i en simring. Något kändes dock fel för Ronja när hon skulle balansera i handflatorna för hon började gnälla/gny och se ledsen ut, och DET händer verkligen aldrig så jag blev faktiskt väldigt förvånad. Jag visste ju att hon inte var hungrig eller trött så jag blev orolig att det gjorde ont på henne, men mest troligt kände hon sig kanske otrygg med att balansera sådär. Vi får se när vi ska dit nästa gång istället.. Tom Sandra sa att det var konstigt, första gången hon såg Ronja vara "ledsen". Hur som helst blev hon glad så fort jag slutade och när hon fick simma omkring i simringen var hon sååå glad, och bara sprattlade med benen heeeeeela tiden, så himla duktig! Vi kanske har fått oss en liten simmerska? ;)
Efter bad&dusch så var det två små trötta flickor som somnade fort i sina vagnar och jag och Sandra bestämde oss för att gå hem också. Efter vägen kom Sandra på att hon skulle på Maxi så jag följde med henne dit. Blev en välförtjänt glass också ;) Gick totalt drygt 1,5 mil den dagen, men fy vad det kändes i knäna när jag kom hem :(
Sen när jag kom hem åt jag middag och pysslade på med Ronja tills hon skulle sova. Sen så hade jag sett fram emot hela dagen/flera dagar, att Helena skulle komma och titta på DH med mig och berätta om sitt möte med en person, men hon mådde så dåligt, typ magsjuka, så hon kunde inte komma :( Blev en ensam tv-kväll för mig då, men det funkar ju såklart det med :P Dock fastnade jag kvar efter DH och såg både GCB och Criminal minds och avsnittet av CM var riktigt obehagligt, just för hur dom beskrev hans personlighet och hans mördarprofil typ. Orkar inte förklara vad det hela handlade om, men det gav en riktig obehagskänsla att det var "så lätt" för en normal människa att tappa fattningen och bli seriemördare..
     

Onsdag 9 maj:
Vi vaknade upp till asdåligt väder och lusten att göra något sjönk till noll. Så Totta och jag gjorde lite "praktiska" saker hemma, dvs jag tog hand om Ronja och försökte rita av lite mönster (klädmönster) så fort jag fick en ledig stund, och han packade sina hemvärnsgrejer och gick igenom sin garderob. Vid halv fem skickade David sms att jag kunde komma över och hämta massa plastfickor som han varit så snäll att ta hem från jobbet till mig, så jag gick dit en sväng och snackade ikapp lite skit också ;) Sen när jag kom hem gjorde jag middag och så kom Lollo över. Vi åt köttfärssås och spagetti, riktigt gott! Efter middagen las Ronja och sen kikade vi på en film som hette Chronicle, och jag tyckte den var seg och rätt tråkig.. Amatörfilm då den var som filmad ur en sketen kamera hela filmen typ..
     

Torsdag 10 maj:
Ronja sov jättedåligt hela natten, SÅKLART bara för att vi för en gångs skull skulle upp tidigt. Mellan 3 och halv 6 var hon vaken och lät så jag inte kunde sova heller :( När klockan ringde vid 7 sov hon dock som en stock och var svårväckt, lilla rackarungen! :P Skjutsade ut Totta till F4 då han skulle på hemvärnsövning  torsdag-söndag och jag behövde bilen i helgen. Efter det åkte jag på Maxi, mest bara för att köpa något gott men också för att fördriva lite tid/trötta ut Ronja. Kom hem efter 9 och la Ronja, sen blev det dusch och frukost för min del. Såg ju att att bli en för fin dag för att sitta inne, men det är ju tråkigt att sitta själv ute på vår gård (som inte ens har sittplatser) så jag kollade vad Helena gjorde. Hon och Kristina satt bara ute på deras altan i solen så jag begav mig dit och Ronja sov så gott i vagnen i skuggan i nästan 3 timmar medan vi bara satt och snackade massor av skit :D Lyckades även bränna mig på axlarna och ryggen av solen ;) Blev bjuden på middag hos dom också och Helena hade gjort smarriga grillspett med bla sweetchilimarinerad kyckling, yoghurtmarinerad fläskfile och svamp, paprika mm, smaskigt värre. Vi åt couscous-sallad till och det var också jättegott, hade aldrig smakat couscous förut faktiskt, och det var mycket godare än vad jag trodde! Efter den lite sena middagen var jag tvungen att gå hem och natta Ronja dock. Och efter det så vet jag inte riktigt vad jag gjorde.. Slappade förmodligen.. Och tvättade..

     

Fredag 11 maj:
Åkte in till stan vid 11 tiden och mötte upp Mickan, Mikaela och Lollo och gick på Åhléns och åt lunch. Jag åt panerad fiskfile med skagenröra och kokt potatis, jättegott! :) Var runt i några butiker och kikade. Det hade kommit in MASSA fint på Lindex :/ Var och lämnade igen mönstertidningarna på Biblo då man bara fick låna de i 7 dagar. Sen åkte jag hem och packade i bilen med massa grejer och sen åkte jag in till stan och plockade upp Lollo och sen åkte vi till Ope. Lagade middag som blev tacogratäng och efter middagen satt vi mest bara och pratade jag, mamma och Lollo. Pappa&Sebbe kollade hockeyn. Massa intressant prat fram till halv 1 typ sen sov jag och Ronja en ostabil natt, men det blir väl så när man är på annat ställe och har en annan säng mm.



Lördag 12 maj:
Åt frukost med mamma och pappa. Ronja fick gröt och för första gången åt hon upp hela smakportionen! Fick även lite mangopure efteråt :) Sen följde en dag med lite pysslande och massa snack, övade med Ronja på att stå med stöd, god lunch och middag som bestod av falukorv & stuvade makaroner, kycklingpaj med broccoli, banan, bacon och jordnötter bredvid. Jag gjorde en äppelpaj till efterrätt också. På kvällen fortsatte vi pyssla/sy, och jag kom en bra bit på väg med Ronjas flugsvampsklänning :)

     

Söndag 13 maj:
Sov lite bättre denna natt, men obekväm säng som satt sina spår i ryggen. Åt frukost med mamma, pappa och Lollo. Ronja åt gröt igen, men inte lika bra. Fortsatte lite med klänning och gjorde klart den förutom knapparna, vet inte hur jag ska göra med dom än, må kika på stan först. Efter lunchen packade jag in allting i bilen igen och åkte hem. Packade ut allt och tog en lång efterlängtad dusch medan Ronja sov som en stock i sin egen säng :) Sen kom Totta hem och då vaknade hon på en gång och vart så glad <3 Åkte iväg och åt middag med pappa på Odens kvarterskrog. Jag åt en pizza och den var god. Åkte hem och tog det lugnt.

 

6 månader

Idag blir ju vår lilla skatt 6 månader gammal. Det är helt sjukt att det redan har gått ett halvår sen hon föddes. Lätt de bästa 6 månaderna i mitt liv. Är så lycklig att vi fick just henne, hon var värd att vänta på :)
Hon är i en sån rolig ålder nu när hon börjar lära sig massa nytt hela tiden, sover bra och äter bra och kan vara nöjd med att ligga själv på golvet eller sitta i sin gåstol/matstol så jag kan pyssla på med annat även när hon är vaken. Känns jobbigt dock att tiden gått så fort, så jag vill gärna att tiden nu fram till ettårsdagen ska gå lite saktare, speciellt under sommaren för den vill jag inte ska ta slut ;)







Ny kamera

Nu har vi varit och köpt en ny kamera. Men när han skulle hämta en röd och visa oss för vi ville se om den var finare än svart så kom han tillbaka med en annan bättre kamera som just nu var prissänkt med 1000 kr och alltså kostade lika mycket som den vi tänkte köpa. Då är det ju klart man köper den bättre, dessutom var den lila :D Har inte hunnit leka så mycket med den än, men det blir väl! Den här kameran verkar dock sakna just "toy camera" och liknande som den andra hade, men den här har bättre zoom, manuell inställning mm så det får man väl ta. Finns ju redigeringsprogram att fixa bildeffekter i sen ;)

Vi var och handlade mat på Maxi efteråt och nu ska jag sätta igång med dagens middag som blir kyckling och grönsaker, jag ska alltså försöka ge mig på att göra sån som v fick hos Dudda och Nang och som man brukar få på bla Shanghai Wok.. Wish me luck! :)






Systemkameran


Nya kameran

Byxorna på

Titta så fin jag blev i mina nya byxor :)

Torsdag 3 maj

Idag har vi varit upp till Greningen och hälsat på Tottas mormor. Hon bjöd på fika först och sen efter lite fotoalbumskikande och surr så bjöd hon på middag som var kött, päran, sås och lingonsylt, MUMS! :)
Efter middagen när Ronja vaknat till gick vi ner till Anders en sväng och hälsade på. Gick ett varv runt hans gård också så Ronja fick se en kossa och massa höns/kycklingar. Hon spärrade upp ögonen och skrattade hon :) Hon fick även träffa hundar och katter idag och varje gång hon träffar ett djur så glor hon jättemycket, ler och försöker ta sig till djuret. Sen "klappar" hon och nyper tag i deras hår. Jag försöker stoppa henne så hon inte ska lugga djuren, men häromdagen hade Totta henne och då luggade hon Arrak så han gnydde till..

Vid halv sju tog vi och åkte hem igen, och jag kom bara hem och plockade ihop mina sygrejer, matade Ronja, och sen gick jag över till Majkii för att ha sykväll :) Fick rita av hennes möss och byxmönster, och sen testade jag att sy ett par byxor, med Majkiis vägledning och på hennes overlockmaskin. Åh gud vilken maskin! Jag vill HA! ;) Byxorna blev inte perfekt, men det var mina första och tittar man inte så noga är dom rätt fina, så jag känner mig riktigt nöjd faktiskt :) Ska testa dom på Ronja imorgon och se hur de sitter..

Onsdag 2 maj

Idag så tänkte jag först inte göra ett skit. Totta skulle iväg och köra massa skrot åt sin morbror och uträtta ärenden, och eftersom jag kände mig krasslig fortfarande kändes det skönt att bara slappa hemma. Men när klockan var närmare halv 11 såg jag att Majkii hade smsat mig och skulle in på stan. Då slogs jag av lusten att gå på Sydilla (igen), och eftersom jag redan hade hunnit med dusch, smink, frukost, 1 tvätt och att Ronja redan sov sin första vila kändes det som en toppeidé att åka in :)

Vi möttes upp i busshållsplatsen kvart över 11 och åkte in med en sur och otrevlig busschaufför i en sån där störig buss. Vi rymdes knappt med två vagnar. Sen vid sjukhuset skulle en dam kliva av men så stände han dörrarna och tänkte åka då hon protesterade, då sa busschaffisen "vi har ju stått här i en halvtimme redan". Men saken var att hon hade svårt att gå och han hade inte sänkt ner bussen så hon kunde inte kliva av, idiot! Dom sänker fan aldrig ner bussen, inte ens när man trycker på handikapp-knappen som är till för att de ska sänka bussen. Nä då. Aldrig när man kliver på och dom tydligt sett att man har vagn så kan dom sänka bussjävlen. Är lagomt kul när de dessutom inte kör tillräckligt nära kanten :(

I stan gick vi i alla fall på Sydilla. Jag köpte en stuvbit med svart fleece som jag tänkte använda som baksida på dregglisar, gul sytråd, lila tyg med feer och ugglor på som jag tänkte sy mössa och dregglisar till Ronja utav, och så en brun muddbit som jag tänkte ha till ett par byxor jag ska sy till Ronja (vem annars?) :P Blev en fika på Törners-Domus, jag tog en grillad vegmacka med mozarella, pesto och soltorkade tomater. Den var god :)

Sen var vi ner och kikade på Babyproffsen, Majkii var ute efter en cykelhjälm till Aylin och jag efter en flytväst till Ronja. De hade de också, men den kostade 469 kr, liiiiite väl saftigt kan jag tycka, även om det såklart är en livsviktig sak om hon ska åka båt. Men jag tänkte att det kan finnas billigare på andra ställen så jag köpte ingen. Sen skiljdes vi åt och jag gick och mötte upp Totta borta på stortorget. Köpte en sprätt bara på Tygcenter då mamma gav den jag hade underkänt, inte så oväntat då den är köpt på typ ÖB eller något sånt..

Åkte och handlade mat på Maxi och sen åkte vi till Lillänge då Totta hade ärende på Jula. Och vad hittade inte jag på Jula om inte en flytväst till Ronja för 199 kr :) Så nu har vi köpt en till henne, så nu kan vi ut och åka båt när som helst :) Sen var jag in en snabbis på Lindex och tänka sig, äntligen hade klänningarna kommit in, den gula kunde jag dock inte bestämma mig för om jag verkligen gillade, så jag köpte bara den rosa så länge. Sen hade de kvar de svarta leggingsen i större storlek så jag köpte ett par som Ronja kan ha sen då hon vuxit ur de hon har nu ;) Sen hade de även kvar större storlekar av de röda "jeansen" så nu köpte jag ett par då jag gått och tittat på de där länge nog :P Ska testa imorgon och se hur pass stora de är nu på henne, men förhoppningvis blir de där något hon kan ha i augusti-september kanske :)

Hem och gjorde i ordning våran middag som idag blev klyftpäran med morötter och palsternacka (det är ju bara för gott) med fläskfilégryta till. Ronja fick lite gröt men det mesta hamnade i ansiktet tydligen. Försökte ge henne mat sen men hon vägrade, efter vår middag vägrade hon fortfarande så vi la oss och sjöng på täcket ur en av böckerna vi fått låna av mamma. Försökte mata igen, men hon vägrade fortfarande så då sövde jag henne istället. Men sen vaknade hon efter typ 30-45 minuter och då ville hon äntligen äta, sen somnade hon om och sover än :)









Tisdag 1 maj

I tisdags så gav Ronja oss sovmorgon ända till halv 10, det var såååå skönt! :) Har väl glömt att skriva det, men både jag och Totta har varit sjuk i flera dagar och eftersom vi skitit i det och vistats ute massa har det inte direkt blivit bättre, så att få sova ut en morgon var väldigt skönt!

Klev upp och tog en dusch och så, sen vaknade Lollo lagomt tills vi skulle ge Ronja lite gröt så då fick hon åskåda Ronjas surminer :P Sen käkade Lollo och jag frulle och sen gick vi ut till vår gunlekplats då Totta ville gunga med Ronja i den stora gungan. Ronja var rätt trött så hon höll på att somna i gungan hon :P La henne i vagnen istället och så gick vi en liten promenad förbi Semsån och kikade och sen stannade vi till hos J&H. Dom hade sommarvärme på sin altan så där satte vi oss och njöt. Totta åkte dock på att hjälpa Jon med att såga till nå bräder :P

Nån timme senare gick vi hem igen och satte oss ute i solen medan vi väntade in mamma&pappa som skulle komma förbi då de ville se Ronja hoppa i sin hoppgunga :P de kom vid tretiden så vi gick in och fikade lite och så. Mamma fick hjälpa mig lite med min klänning och mönsterbeskrivning, så nu tror jag att jag vet hur jag ska fortsätta. Dom som kallade mönstret enkelt kanske glömde att det borde vara enkelt att läsa beskrivningen också, även för nybörjare! Bilder som visar på vad/vart de olika sakerna är skulle underlätta!!

Sen åkte de hem igen och vi gick ner till Dudda då vi var bjudna på middag där. Även Birgitta&Janne var det, och Birgitta hade köpt ett par jättefina röda byxor till Ronja :) Totta installerade Ronjas gunga så hon fik provgunga den :) Nangs syster var där och hade hjälpt till att laga middagen. Denna gång bjöd de på vårrullar, kycklinggryta med grön currypasta (starkt så in i helvete!) men även på kyckling med grönsaker (broccoli, ärtskidor, paprika och selleri) som smakade PRECIS som den på Shanghai Wok gör, dvs hur gott som helst! Och inte ett dugg starkt! :) Jag åt mig mätt på det och jasminris jag. Åh vad gott det var! Nu vet jag vilken sås de använder för att få till den goda smaken, men jag ska be om ett fullständigt recept sen ska jag lära mig laga den där maten för det är ju bara så svinigt gott!

Sen gick vi ner till J&H då det var DH-kväll :) Helena gjorde äppelpaj som vi kalasade på, så gott! Grabbarna band lite flugor så vi satt och tittade på lite medan vi surrade, men sen gick vi hem och la oss. Eller ja, jag kom på att det kommit ut ett Gossip girl-avsnitt, så när Ronja fått mat och somnat om och Totta lagt sig satte jag mig och kikade på det ;) Det är ju bara så bra! Det enda dåliga med sommaren är att alla bra serier slutar för säsongen :P

 





Måndag 30 april

I måndags så åkte vi iväg in till stan och köpte en gul babygunga till Ronja som vi tänkte ha nere på Duddas altan, hehe ;) Sen åtke vi vidare mot Lillänge och jag köpte en kamera på elgiganten, men när vi betalt och skulle hämta ut den så hade dom den inte?! Dom försökte pracka på mig en annan ROSA canon-kamera istället, och ja, Canon är bra, men jag ville verkligen ha just DEN kameran jag valt till det priset, så dom fick göra ett återköp och vi fick åka därifrån utan kamera. Kollade på Expert om de hade den, men de hade bara en enda Sony och den var av äldre modell så inget av intresse ;)

Elgiganten sa att de skulle få in kameran igen på fredag så jag är väldigt sugen på att åka dit då och köpa den. Det är en vanlig liten kompaktkamera (Sony cybershot) om du undrade, jag är så less på att släpa med mig systemkameran överallt, så då lämnar jag den oftast hemma. Sen blir det att man tar bilder på Ronja mm med mobilen och det ser ju bra ut på mobilen, men på datorn suger dom ju! Så jag har velat ha en liten men BRA kamera som man lätt får plats med i skötväskan och som man inte behöver kolla genom linsen på, utan kan hålla framför sig och titta på displayen. Det blir som lite lättare då att locka fram skratt från Ronja och så :)

Åkte sen och handlade mat på Maxi och sen for vi hem. Testade ge Ronja lite banan för att se om hon skulle äta det med lite mer aptit än vad hon gör med gröten. Men det var samma reaktion på bananen. Kändes inte ens som hon uppfattade det som sött :/ Så nu fortsätter jag truga på 1 gång om dagen med havregröten. Någon gång måste hon väl börja äta den ;) Är ju ingen panik än då hon är nöjd och går upp i vikt. Känns bara dumt att sluta med gröten och vänta en månad och då försöka igen och så är hon ashungrig och inte klarar sig på amningen.. Vill ju helst undvika att behöva ge henne ersättning, så jag hoppas det här sättet blir bra. Då får hon ju väldigt sakta också vänja sig vid gluten som dom rekomenderade :)

Efter slafset med bananen gick vi ner till Jon&Helena och umgicks. Vi grillade fläskfile och gjorde potisklyftor med morötter och palsternacka i ugn till, supergott! Sen kom Lollo och joinade oss och så gick vi allihopa bort till majbrasan här i Lugnvik och kikade. Blåste kallt och var inte så roligt alls. Idioter som började skjuta fyverkerier redan efter åtta när det fortfarande var helt ljust ute. Jag är ju även väldigt rädd för smällarna och allt annat som hör till, så jag uppskattade inte alls att dom sköt där mitt bland folket :( Väldigt mycket folk och saker att göra, men svårt att ta sig fram med barnvagn och så frös man mest, så efter 9 gav vi upp och gick hem. Lollo följde med och vi spelade lite spel och snacka massa skit.

Söndag 29 april

I söndags så tog vi det lugnt på förmiddagen, Totta spelade bandy. Sen åkte vi ut till Ope för att grilla och elda deras majbrasa. Min smarta mor&far hade ju spanat in väderleksrapporten och insett att det skulle vara bäst väder på söndagen (eller så insåg de att de var den enda chansen att få sina 3 barn att vara med och elda den samtidigt) så vi tjuvstartade majbrasan. Även Kerstin kom och var med. Vid femtiden gick vi ner till sjön och grillade korv och hamburgare på en grill och tände på majbrasan också. Var ju fortfarande ljust, men det gjorde ingenting :) Sjukt bra väder var det! Efter maten gick Lollo och hämtade en tårta hon gjort då Kerstin nyligen fyllt år. Hon fick även en liten korg med godsaker i av oss.

Sen gick vi upp igen när solen började gå ned och det blev kallt. De äldre hamnade framför tvn och kikade på morden i midsommer, så då passade jag, Totta, Lollo & Sebbe på att spela lite kortspel. Först Chicago som vi gav upp efter ett tag då Sebbe klantat sig och nollat sig själv och jag misslyckats med en chicago osv. Spelade lite neger&president men sen vaknade Ronja och efter matning var det dags att dra sig hemåt.











Lördag 28 april

I lördags så tog vi oss en tur till Åre jag, Totta och Ronja. Vi stannade till i Järpen på Lundhags stora rea men hittade inget. Eller jag hittade en ASFIN tröja från Houdini i färgen Mango, den var så fin, och så skön och passade perfekt, men den kostade ju 1500 kr så jag övervägde inte att köpa den direkt. Men hade jag fått välja vad jag ville där inne hade jag lätt valt den! ;) SÅ FIN färg!

Fortsatte mot Undersåker där nästa stopp blev och kollade in en tants tyg utförsäljning. Dock var det bara fula grejer och rätt dyrt. Hon var även en pratkvarn och Totta tror hon stod och ljög för oss då hon trodde vi var stockholmare :P Så vi åkte vidare till en stor barnloppis som var på ett hotell i Åre. Där gjorde vi lite fynd, några barnböcker, en mjukisgris, nån bitleksak och en Voksipåse med bärplatta och sommartäcke. Allting för 235 kr ;)

Väl i Åre centrum sen så gick vi på JNY design där min plan var att köpa tyg. Men det gick ju såklart inte. Tjejen i butiken var själv och hade inte tid att klippa till tyg eller gå dit ner, och då fick inte jag heller gå ner och kika på tygerna. Förstår inte riktigt varför, tror hon att jag tänkte packa på mig massa tyg under jackan eller?! Så därifrån gick vi tomhänta och sjukt besviken :(((

Var in på en annan barnklädsbutik på torget och köpte två nya pippidregglisar till Ronja. Sen åt vi lunch på Max och därefter var vi ner i stationshuset på leksaksbutiken där då jag lovat Mickan att hämta en skruv de hade fattats i en leksakslåda de hade köpt till Philip. Dom verkade ha dåligt samvete och bra service för när jag frågade efter EN skruv tog de fram ett helt kuvert med skruvar och på kuvertet hade de skrivit en personlig ursäkt till Mickan och tejpat på två leksaksbilar och 3 pins, DET KALLAR JAG ATT MÅNA OM SINA KUNDER! :)

Sen tog vi och for hemåt via Rödön. Kikade på ett hus som en gubbe där funderar på att sälja. Fint läge och rätt nära stan, men lite litet hus tycker jag, och ologiskt byggt. Handlade mat på frösön och sen åkte vi hem och grillade med Dudda, Nang, Andersson och Glenn. Blev kvar hos Dudda och snackade skit och spelade spel.