vulnerable -

Världens finaste ♥

Haha mycket i tankarna ikväll, men idag/ikväll har varit en sån där dag när jag nästan börjar lipa när jag tänker på Ronja.. Hon är så underbar, verkligen den bästa lilla människan som finns i mitt liv. Jag förstår inte hur jag har kunnat "leva" ett liv utan henne. Hon betyder ALLT och mer därtill för mig, finns ingen, ingen, ingen, som gör mig så glad, lycklig, levande, stolt, positiv och ger mig så mycket livsglädje som hon. Jag ser hon hon växer och utvecklas och lär sig nya saker hela tiden, hur hon dag för dag blir mer och mer sin egna lilla individ, hur hennes personlighet bara växer och där vi är nu är lätt den bästa tiden hittills i hennes liv. Nu ger hon så mycket respons på saker jag gör, på saker hon gör. Hon förstår så mycket och lär sig och utforskar allt runt omkring. Bara det att man kan be henne om en puss och så får man världens blötaste men mysigaste puss, det ger såååå mycket!! Och hur hon så fort hon hör ordet hejdå börjar vinka med lillhanden.. Idag märkte jag också att hon tittade på lampan och lyfte armen mot den när jag frågade henne vart lampan var. Man hänger ju knappt med i allt nytt hon lär sig..
 
Jag har en fotoram i hallen, som jag inte hett i nya kort i på jättelänge, så det är mest bara nyföddbilder på Ronja i den, varje gång jag går förbi den och ser en sån bild blir jag förvånad över att hon varit så "liten" och "hjälplös".. När vi knappt kände varandra, och allt hon gjorde var att äta, skita, sova, skrika.. Då älskade man henne över allt, men nu, SÅ MYCKET MER!
 
Ronja har aldrig varit mammig, och ganska länge har jag tyckt att hon är en pappagris, men det gör mig ingenting. Hon låter mig ju fortfarande göra allt jag vill/måste, så det är inte så hon är pappig, det är bara det att hon alltid skiner upp lite extra när hon ser Totta, och alltid är lite mindre glad de dagar han är borta. Men det gör mig inte heller något, för hon är fortfarande den gladaste unge jag känner när det bara är vi två också.. Och det gör mig så varm i hjärtat/själen/kroppen och superglad när jag ser hennes glada leende varje gång Totta kommer hem till henne. Och jag tycker det är så roligt och underbart när hon sitter/står i sängen och säger "papa pappapaa" när hon vill väcka honom om morgonen. Jag är faktiskt helt ärligt inte ett dugg svartsjuk för att hon är sån liten pappagris, utan det gör mig bara så glad att dom har en sån fin relation REDAN. Vet att det är många pappor som inte bondar så tidigt med sina barn eftersom de oftast måste jobba första tiden och mamman är där jämt, men så har inte Ronja haft det, hon har haft sån tur som fått ha sin underbara pappa så mycket också :) Ronja har oss båda verkligen lindade runt sitt lillfinger (typ hela handen) men tur nog har hon inte riktigt fattat det än.. Vi måste jobba lite mer på att stå emot det busigaste leendet och de vackraste oskyldiga små ögonen tills hon blir lite större och lär sig trots och sånt där.. Sen kan jag säga att hon är en liten moffagris också, där kan man nog säga att hon har smörat in sig rejält :) Självklart är hon lika älskad av momma, farmor och farfar med, men det märks att hon gärna busar lite extra med moffa..
 
Och det jag ville säga med allt detta "dravel" var att Ronja är det bästa som någonsin hänt mig. Hon är min ständiga solstråle, ibland den enda, men hon slutar i alla fall aldrig stråla på mig, och så länge hon finns här med sin värme och kärlek så är jag den lyckligaste på denna jord!
Alltid mitt hjärtegryn, alltid mitt allt, alltid älskad, för evigt ♥

Min duktiga tjej!

Ronja fick äta ju blodpudding idag och jag lät henne äta den själv och faktiskt så smakade hon på den och fick nog i sig liiite i alla fall, hon fick lite lingonsylt att doppa i, och gissa vem som älskade det? :) Min lilla gullfis, hon är verkligen inte duktig med maten, men det märks att hon i alla fall visar intresse när hon får försöka själv. BLW-metoden for the win! Den går alltså ut på att man ger barnet plcokmat så får de äta själva, inte bli matade.. Ska nog gå över mer och mer till det så hon i alla fall börjar vänja sig vid maten. Och jag ser ju hellre att hon sitter och kladdar ner sig själv än att jag ska mata henne och hon ska kladda ner oss båda :P Jag blir tokig på henne när hon kladdar när jag matar henne, men när hon får sitta själv gör det mig inte lika mycket haha..
 


Sen när det gäller böckerna.. Jag blir så stolt och glad när jag ser vad duktig och intresserad Ronja är med böckerna. Hon bläddrar så fint och tittar fascinerat, flikböcker öppnar hon själv, och en bok ska man dra ut på sidorna, det klarar hon galant.. Sen så fort hon får chansen (när vi glömmer stänga dörren in till badrummet eller datorrummet) så kryper hon alltid till tidningshögen eller bokhyllorna och drar ut något och börjar bläddra. Ibland ser det ut som hon sitter och "läser", alltså verkligen studerar bilderna/texten innan hon bläddrar vidare. Självklart river hon ibland också, men oftast så bläddrar hon bara så fint :) Jag hoppas hon kommer vara intresserad av att läsa, det är så viktigt och nyttigt/lärorikt, jag ska i alla fall fortsätta peppa henne till att vilja läsa i böcker! Jag ser jättemycket fram emot när hon är äldre och jag får börja lära henne bokstäver och skriva, läsa själv.. Det kommer vara en sån rolig resa vi ska göra tillsammans :) Jag själv var jätteintresserad av detta när jag var liten, så jag kunde redan läsa när jag började i förskoleklassen, det hoppas jag Ronja också kommer kunna!
 
Ronja älskar de där Disneyböckerna, som egentligen är alldeles för svåra för henne, men hon gick jämt till dom i hyllan så fort hon fick chansen. Tillslut lessnade jag dock på att det då och då blev sönderrivet, så när hon sov flyttade jag in alla i datorrummet där hon inte får vara då vi har massa böcker, kablar mm framme där. Men så fort vi glömmer stänga dit in så kryper hon dit, och ställer sig direkt vid böckerna och drar ut någon och börjar bläddra. Tom när tvättställningen stod i vägen för både hyllan och hennes sikt så kröp hon under tvättställningen och fick tag på böckerna. Så hon minns vart dom är ;) Hon måste verkligen gilla dom, och jag läser gärna dom för henne, men det är för mycket text så hon vill bläddra vidare innan jag hinner läsa klart. Mina favoritböcker just nu är alla Wille-böcker jag köpt genom Goboken, de har två korta meningar som rimmar på varje sida och då hinner hon inte lessna. Sen är varje bok inriktat på något speciellt, tex att man ska känna på olika saker som Wille har, eller att Wille säger Godnatt till sina leksaker, stjärnorna och mamma, eller att han kryper och letar efter en katt (flikboken) men hittar andra saker istället. Nä, jag älskar dom, så lättlästa och kul när det rimmar. Dessutom är de i hård tjock papp, så hon kan inte förstöra dom :)

Torsdag 30 augusti

Idag bestämde sig Ronja för att vakna vid 6, dålig idé tyckte jag som ville att hon skulle sova till 8, och sen sova förmiddagsluren mellan 11 och 12 då vi skulle ses på Öppna förskolan kl 12. Men vid halv 8 somnade hon om och sov till halv tio, tänkte hon orkar väl i alla fall leka till halv två - två. Så vid 11 tog jag och åkte in på stan. Gick ner på Tottas jobb och sa hej, sen gick jag till Mickan och väntade medan de gjorde sig klara. Sen gick vi på Öppna och lekte. Sandra och Hanna kom också, och sen också Malin och Amandus, jätteroligt när man kan gå flera stycken tycker jag! :) Idag var det en hoppko och en hoppåsna samt tunneln som var intressantast.. Hon fick sitta på kon men då fick jag hålla i henne hårt då den tippade framåt så lätt, men gud vad hon studsade upp och ner på den :)
 
Blev sångstund och sen lite mer lek, men sen fick Hanna & Ronja fika och då tog Ronjas trötthet över så efter det fick hon gosa ner sig i vagnen med en flaska välling och efter den tvärslocknade hon :) Gick en sväng på stan med Mickan, och avslutade med att gå på mataffär och köpa lite blodpudding till Ronja och en Coca cola till mig ;)

Tog bussen hem och som vanligt lyckades jag pricka in samma buss som Madde skulle åka hem, rätt roligt att jag gör det så ofta av slump :P På hemmaplan igen så stekte jag på lite blodpudding till Ronja och gjorde samtidigt "flygande Jakob" av min kycklinggryta till mig själv. Efter middagen ringde vi Totta och facetimade, sen ringde vi momma och pratade. Sen fick Ronja ett bad och sen satte vi oss och läste alla Willeböckerna plus några flikböcker. Sen blev det välling och sängen för Ronja, och den här gången gjorde jag 2,5 dl välling på en gång (man får skaka ner pulvret i omgångar så ryms det i flaskan) och det sög hon i sig och sen sov hon, älskar när det går så enkelt. Det "tråkiga" är att det alltid går bättre med rutinerna när jag är själv. Så fort Totta är hemma ändrar hon på något. Sen satte jag mig för att tömma videokameran och upptäckte att datorn var full så jag började rensa då det fanns en del dubbelfilmer. Så ringde Helena och vi snackade i en timme.. Sen fortsatte jag med rensningen och vips så hade jag rensat bort dubbelfilmer för ca 30 gig ;)
  

Onsdag 29 augusti

Igår var jag och Ronja först ner på macken och hämtade ut ett paket från HM som innehöll ett två-pack strumpbyxor naturvit och naturbrun, och en lila stickad mössa. Så fina de var! Har suktat efter den där mössan så länge men såklart fanns den inte i rätt storlek i stan, så jag var tvungen att beställa efter den. Matchande vantar köpte jag förrförra veckan i stan, så nu kan höstjävlen och frosten komma bäst de vill ;)
 
Efter det gick vi bort på BVC och satte oss på golvet i väntrummet och lekte lite. Efter en stund kom vår BVC-sköterska och sa att vi fick komma in. Ronja valde att krypa in till henne :) Sen fick Ronja visa lite vad hon kunde, och inte kunde ;) Och så pratade vi en del om maten och så. Sen blev det vägning och mätning och gissa om jag blev förvånad när Ronja vägde 10 515 gram! Hon har gått upp 1,5 kg sen i mitten på juni :O Längden har hon planat av lite på och mäter nu 74,7 (747 haha), så hon hade bara växt typ 2 cm.. Men det har jag märkt att hon har stannat av då det tagit längre tid att växa ur kläderna och så..
 
När vi var klar på BVC gick vi hem och gjorde i ordning lite välling och packade med oss allt vi behövde för en dag på stan. Sen gick vi till bussen där Ronja fick suga i sig vällingen, sen somnade hon på en gång :) Åkte in till stan och gick på Bibblan och lämnade igen några böcker och lånade två Ottobre-tidningar, bra skit att man kan låna dom gratis så slipper man köpa dom för 100 kr :)
 
Så kom Mickan och Philip och mötte upp oss och vi gick ner på Krikelin och åt lunch, sen gick vi runt på stan i flera timmar, och gick faktiskt mest bara runt haha. Blev fina små band inköpta på Syssla och så en fika på Törners. Efter halv fem skiljdes vi åt och jag och Ronja åkte hem. Totta kom hem kort efter oss, så jag satte igång med middagen. Blev kycklinggryta med ris och jag gjorde en egen gryta till Ronja utan salt och jag tyckte faktiskt den blev helt okej. Ronja verkade också gilla den, så länge vi inte matade henne. Så hon fick en tallrik med ris och grytan och fick sitta och plocka själv. Självklart vände hon upp och ner på tallriken så allt hamnade på bordet, men sen satt hon faktiskt och plockade och smakade :) Sen blev hon dock uttråkad och då hamnade desto mer på golvet ;) Fick hallon till efterrätt som vi fick med oss från momma, så sen blev det ett välbehövligt bad för Ronja. Sen läste vi lite böcker och busade innan hon fick välling och fick gå och lägga sig. Tog dock nästan en timme då fröken hade väldigt svårt att vara ner, tror hon sov lite för mycket och för länge idag på stan..
 
Efter hon somnat i alla fall så satte jag mig och ritade av lite mönster. Har några lånade tidningar som måste tillbaka på tisdag så måste hinna rita av allt jag vill innan det :) Sen blev det sängen vid 12..
 
 

Solstrålen min

Glömde skriva att Ronja också fick hallon till efterrätt, och oj vad hon gillade dom, hon bara slukade hallonen.. Hon fick även smaka lite vanlijglass, men säg inget till hennes pappa, han blir så sur då ;)

Sen måste jag bara säga att jag måste ha en väldigt glad unge när tom de närmsta blir förvånade när hon börjar grina när hon gör illa sig. Kommentarer som: "det är första gången jag ser hon ledsen" blir allt vanligare.. Och så är det, hon är nästan alltid glad så länge hon inte är supertrött eller jättehungrig. Eller det nyaste, hon har gjort illa sig för hon vet inte sitt eget bästa när det gäller klättringar mm :P Jag är glad att hon är så glad i alla fall, hon är verkligen min lilla solstråle här i livet ♥

Tisdag 28 augusti

Idag så vaknade Ronja före kl 6.. Inte så kul, men vad gör man? Jo man kliver upp och ser glad ut :P Jag har ju den turen att jag oftast blir pigg bara jag kliver upp :) Hon sket lite mer hårt, men sen lossnade det och allt var som vanligt igen :) Vid halv 8 la jag henne igen och satte mig och åt tacosrester till frukost. Sen slumrade jag på soffan till halv 10 då Ronja vakande igen. Tog en snabbdusch och sen gjorde jag mig i ordning och fixade med skötväskan och så. Efter halv 12 packade jag ihop Ronja och åkte upp till Solliden där vi skulle på babysim, dock inte förrän 13.30 så jag gav Ronja mat och la hon i vagnen, sen gick jag ner mot stan och mötte upp Sandra och så gick vi tillbaka till Solliden. Ronja vaknade lagomt tills vi var framme så då bytte vi om och satt och väntade på att det skulle börja. Vart bara vi och två andra mammor med en 4 månaders tjej och en 7 månaders kille. Lagom grupp tyckte vi :) Totta som egentligen jobbade hade fixat ledigt 1 timme så han kom också och var med på lektionen. Att vara på Sollidenbadet kändes mycket bättre än Storsjöbadet. Bara denna gång fick vi lära oss typ lika mycket som vi lärde oss på 7 ggr på Storsjöbadet :/ Gång nummer 3 ska vi få testa dyka, vilket vi aldrig fick på badet, och då kommer de även ta kort med en undervattenskamera :)
 
Ronja var i alla fall hur glad som helst under lektionen. Hon plaskade och simmade och bara njöt.. De fick leka med gummifiskar under lektionen och Ronja älskade det, kunde knappt släppa blicken om den ;) Hon visade verkligen upp att hon också är en liten fisk idag och var på sitt bästa humör :) Jag är så glad att hon älskar att bada och inte är rädd för att få vatten i ögonen eller få en kallsup eller snarare tio kallsupar som hon brukar då hon är så ivrig ;) Är glad att vi går babysim med henne, för jag tror verkligen hon får ut något av det! På Solliden hade de massa grejer i taket som barnen kunde kika på och Ronja fastnade även där med blicken några gånger, sen var det så tyst och lugnt där så jag är skitnöjd över att vi bytte dit! :)
 
Efter babysimmet skiljdes vi åt då Totta var tvungen att jobba och Sandra skulle hem och käka. Jag tog då bilen och for till Ope. Var bara mamma hemma så det blev lite fika och mommamys då :) Ronja fick messmörsmacka som hon åt med god aptit.. Sen blev det en sovstund i vagnen och vi plockade lite hallon som vi skulle ha till efterrätt. Sen lagade mamma mat och Ronja kröp på golvet och vi surrade. Sent, typ halv 7 kom äntligen pappa, Lollo och Sebbe hem och vi åt Renskavsgryta till middag, mums! Efter vi ätit klart var klockan så mycket så jag var tvungen att åka hem för att lägga Ronja. Har tvättat lite sen hon somnade och sett på lite HIMYM, nu har jag bloggat också trots att det tar tid att skriva då jag just nu har SJUKT ont i handleden.. Kanske måste ringa läkaren imorgon, vill inte ha det så här längre :(
 
Ska nog i alla fall hänga min tvätt och sen krypa ner i sängen, är trött och måste upp i tid imorgon då vi har BVC-tid.. Hoppas kunna få lite hjälp då angående maten, för det går verkligen inte alls bra, och jag håller på att bli tokig... Det har blivit en ond cirkel där jag inte ens vill ge Ronja mat för jag vet hur det blir, bara massa kladd och katapulter och jag som sitter där och blir arg och less.. Och det är ju inte bra alls, för någon gång måste hon ju börja äta, så jag måste ju erbjuda henne varje dag.. Nåja, ska bli kul att få se vad ungen väger och mäter, jag gissar på 9960 gram och 76 cm lång..
 
Och jag har varit asdålig på att ta kort senaste dagarna så har inga bilder att visa..

Helgen

Ja så var man lite efter igen ;)
I lördags så var jag bara hemma med Ronja och inväntade pappan. Städade och gjorde fint. Började känna av min jävla handled igen.. Så kom Totta och Ronja som låg och sov vaknade först efter ett tag och var på grinhumör, tills Totta öppnade dörren och gick in i sovrummet. Gissa vem som blev tvärtyst och sken upp som en sol? Någon som saknat sin pappa kanske :) Åh så glad hon blev och var, visste inte vart hon skulle ta vägen haha.
 
Efter middagen smet jag iväg med Majkii upp till Bengan i Ås där det vankades fest. Blev en riktig tjejfest med mig, Bengan, Majkii, Denice och Kaka, jättekul! Kändes verkligen att jag behövde komma ut och träffa lite folk efter att ha vart själv hela veckan med en dotter som testat mitt tålamod rejält. Kan ju även tilläggas att jag såhär i efterhand ser sambandet med mitt sjukt dåliga humör och något de brukar kalla PMS.. Suck. Förstår inte riktigt vad som hänt för förut hade jag aldrig det, inte så jag kunde se ett samband i alla fall, sur och less har jag väl alltid vart, men sen den där asjobbiga grejen kom tillbaka har mitt humör verkligen inte varit bra.. Får dessutom mensvärk första dagen så jag knappt orkar vara uppe på benen, och så illa har det inte heller vart förut.. Nåja, nog om det..
 
Hur som, vi åkte in på stan sen och gick på G3. Träffade på min lillebror och hans kompis, och även Alex.. Vart en låång kväll då vi efter stängning satt utanför Sibylla till kvart över 3 och väntade på Kakas kille som skulle skjutsa hem oss. Fick iaf sällskap av Kjelle så det var ju kul :) Lyckades även under kvällen med att ramla, rakt på en glasflaska som träffade på baksida låret. Kan meddela att det gjorde sjukt ont. Ramlade inte bara för att jag var full, utan det finns en historia bakom det hela, men det orkar jag inte ta här..
 
Söndagen började med att jag mådde lite halvkasst, och hade sjukt ont bak på låret. Höll på att dö när jag satte mig på toa och det knappt gick att sitta :/ Min handled började göra mer ont.. Totta drog på bandy och kvar var en seg jag med en pigg Ronja.. Jippy... Nåja, jag tog mig i kragen och vips mådde jag bra igen, utan kräkningar och sånt :) Blev mest en innedag dock då det spöregnade mest hela dagen.. Var iväg en sväng och handlade, och åkte förbi Jon&Helena på vägen hem. Satt där ett tag och surrade men sen var det hem och göra middag som bestod av Tacos. Ronja fick smaska banan och för första gången verkade hon gilla det.. Dock misstänker jag att bananen gjorde henne sjukt hård i magen då hon hela måndagen kämpade med att skita. Tillslut lyckades hon klämma ur sig två stenhårda småkluttar :( Lilla hjärtat.. Aldrig mer banan då kanske..
 
Måndagen åkte vi iväg och kikade på ett hus i Fjäl och ett i Lit. Båda var fina på sina sätt, men även värdelösa på sina sätt. Jag blir tokig, kan man inte bara hitta ett hus (till ett rimligt pris) som känns WOW jag vill flytta NU?! Tar ändå emot då jag helst av allt vill bo kvar i Lugnvik fast i ett hus.. Men vem fan har dom pengarna? Åkte sen och gjorde lite ärenden men min mensvärk höll på att knäcka mig så vi åkte hem rätt fort. Alvedon och soffläge vilket ledde till 2 timmars sömn, sen var jag fit for fight igen.. Nä, för jag hade ju fortfarande sjukt ont bak i låret och handleden värkte ännu mer, samt att träningsvärken hade hittat mig (jag var ju dum nog och testade en situps-maskin hos Bengan i lördags), så jag ansträngde mig inte allt för mycket. Tackade gud för att Totta var ledig när jag hade så ont. Blev en sen middag som bestod av öring och potatis med gräddsås som jag toppade med gräslök, svingott! Sen la vi Ronja och kikade på en film som hette Meeting evil, inget jag rekommenderar då jag tyckte den var sådär..
 
 

Hungrig och envis tjej

Hon är envis min dotter när hon vill och kan. Vid 2 så var hon gnällig och kliade sig i ögonen så det var dags att lägga sig för eftermiddagsvilan, så jag gjorde i ordning 2 dl välling och la henne i sängen, hon sög i sig allt och sen reste hon sig upp och vägrade ligga ner. Gjorde 1,5 dl välling till, vilket hon också sög i sig, då såg hon lite tröttare ut, men vägrade komma till ro. Efter ett tag av försök att lägga ner henne, stryka henne i pannan, bak i nacken mm och gunga sängen gjorde jag utterligare 1,5 dl välling. Även den sög hon i sig, men tror ni hon somnade? Nej självklart inte. Gick ut ur rummet i hopp om att hon skulle lugna ner sig då. Hörde små gnyanden i ca 15 minuter. Sen gick jag in igen och såg henne ligga och borra ner ansiktet i gosedjuren, tänkte nu är hon trött i alla fall, så jag la henne till rätta med snuttisarna och hängde in lite kläder i garderoben, varpå hon ställer sig upp i sängen. Då känner jag bajslukt och förstår att hon bajsat och att det varit därför hon bökat runt och gnytt (bajs-stönat). Byter blöja och tänker att NU somnar hon väl. Nä, då blev hon ledsen och vägrade ligga ner. Så jag gjorde 1,5 dl ersättning och medan hon sög i sig den så började äntligen ögonen rulla på henne och efter drygt 1 dl somnade hon. Tänk att det ska ta sån tid att komma till ro. Över 1,5 timmar tog det att lägga henne nu. Och HUR kunde hon vara så hungrig? Hon har inte fått mindre mat idag än någon annan dag, faktum är att hon ju att hon åt mer till lunch också då hon först åt upp all burkmat jag gav henne (i vår värld var det mycket för att vara henne) plus en flaska välling, och vanligtvis brukar ca 2 dl ersätting räcka för att hon ska somna. Jag menar hon slukade ju 5 dl välling plus 1 dl ersättning nu.. Holy shit. Hon lär väl bajsa ner hela sig om några timmar..

Fredag 24 augusti

Ronja vaknade vid kvart över 7, kan ju upplysa om att jag var som en död sill då.. Kom inte i säng förrän efter 2 inatt pga långa blogginlägget och att jag duschade och tvättade håret. Vill nämligen inte göra det när Ronja är vaken då jag inte kan ha henne i badrummet och hon kan ju göra illa sig om hon får pyssla på själv. Att kliva upp innan hon vaknar om morgonen är inte heller ett alternativ då man aldrig vet, och lika gärna kan väcka henne av alarmet, tro inte jag vaknar av mig själv. Så då är det smidigast att göra sånt innan man lägger sig. Ärligt talat var jag så trött att jag satte Ronja på golvet och la mig i soffan och slumrade av och till, till halv 10. Hon kunde såklart gjort sig illa då med, men då hade jag i alla fall hört henne.

Sen gjorde jag ett ryck och gav henne gröt som hon åt ca 2 tuggor av innan jag mutade henne med äppelmos till, då kanske hon åt 10 tuggor till. Sen fick hon leverpastejsmörgåsrån och det smaskade hon i sig medan jag diskade undan nattens flaskor. Tro inte vår lilla dam sover om nätterna utan mat inte.. Inatt slog hon lite rekord och åt bara vid 11 och 2, jävligt nice! Sen blev det smink och mat för min del och sen tog vi bussen in till stan och mötte upp Kickan med familj. Fick äntligen se söta lilla, mini-Jessica som sov så inget googande inte.. Gav Kickan en bröstpump jag köpte förut men aldrig använde, och två små presenter till Jessica.. Sen gick jag på HM och köpe två bas-linnen att ha under tröjor mm. Sen var jag på bolaget och sen for jag hem. Var mest bara hem och vände för sen gick vi ner till Helena och barnen och umgicks med dom resten av dagen. Hann bla med en promenad på OK och köpa glass, leta upp och prova barnens gamla vinterkläder på Ronja och så beställde vi pizza till middag :) Lite innan åtta gick vi hem då Majsan och Ronja skulle sova.
 
Och jag har ikväll roat mig med att lägga Ronja i en timme, tvättat två tvättar, diskat massor av nappflaskor, hängt undan massa tvätt och torkat rent överallt i köket. Sen satte jag mig faktiskt i soffan och slappnade av med lite HIMYM, har börjat kolla om på det från början och har nu kommit till säsong 2.. Tror dock jag ska gå och lägga mig snart så man kommer ikapp lite med sömnen. Imorgon kommer Totta äntligen hem, ska bli skönt att vara två igen som kan turas om med alla tråkiga vardagssysslor.. Tror dock jag ska försöka dammsuga och göra fint imorgon innan han kommer hem, men det beror på vilket humör Ronja är på och hur trött jag är :P
 
Just det, Ronja fick smaka mariekex för första gången idag, det uppskattades mycket. Bilderna nedanför är beviset på en överlycklig tjej som får smak för goda kakor. Och så visade lilla Ronja inte bara en utan tre gånger att hon kan klättra i trappen helt själv. Rätt glad över att vi inte har någon hemma, för då är det ett bekymmer mindre. Får hålla mer koll dock när vi är hos folk med trapp ;)
 


Bra att kunna ärva pop-kläder så vet man att Ronja kommer ha bra kläder i vinter och man slipper lägga ut flera hundra på att köpa nya :)

En "kort" resumé på livet den senaste tiden..

Innan någon börjar läsa och sucka, så är det här inlägget mest för min skull.. Och kanske Ronjas om hon skulle bry sig i framtiden vad hennes kära mor sysslade med när hon var 8-9 månader gammal :p Så läs gärna om ni orkar, men det är långt, och mest bara för att jag vill minnas!
 
Onsdag 18 juli
På onsdagen åkte jag ut till mamma och pappa igen (hade ju lånat deras bil). Vi åt god mat, snackade, sydde och hade allmänt trevligt. Lagom till middagen kom Totta också som hade vart i Norge. Efter middagen åkte vi hem och la Ronja.


 
 
Torsdag 19 juli
På eftermiddagen åkte vi till Ås och Ronjas farmor & Janne för att äta middag med dom. De hade köpt en stor wok som de ville bjuda på mat ifrån. Smakade riktigt gott! Ronja glassade i ett par solglasögon och försökte busa med Arrak som var måttligt road.. Kvällen avslutades med bad för Ronjas del och jag sydde klart på min första heldress. Det enda som fattades var knapparna, men de har fortfarande inte kommit på plats då det inte finns tillräckligt små att sätta dit :/
 

Fredag 20 juli
På fredagen åkte jag in på stan och gick med Mickan. Jag letade de där små tryckknapparna utan vidare resultat, köpte en bandkantare som var bredare än den jag hade, och Mickan letade efter nåt att ha på sig på stråket. Så vi var typ överallt :P Totta kom och mötte upp oss på stan sen och vi handlade lite på bolaget och sen åkte vi till Helena som skulle fixa våra doppresenter till Memphis (han fick en M-tavla och en rum-tavla). Åt pizza från Via grande och sen gick Totta hem med Ronja för att lägga henne. Jag blev kvar halva natten kändes det som, då vi hade mycket att snacka om och testade att sy med min bandkantare som jag just köpt. 
 
Lördag 21 juli
Dop för lilla Memphis stod på schemat denna dag så vi var uppe i bra tid och for iväg vid tio för att hinna då dopet var i Fjällsta. Fint och bra dop, väldigt fin sång av en tjej och Jimmy spelade gitarr så fint. De hade också Utan dina andetag av Kent och den är ju bara fööööör fin ♥ Sen var det gofika i församlingsgården och blev faktiskt kvar ända till runt 2 då det var så trevligt sällskap och mycket snack :) Hem och grillade och sen bar det iväg ner till Helena och sen in till Mickan där det var tjejförfest innan vi skulle ner på stråket. Var jag, Helena, Mickan, Malin B, Majkii, Denice och Bengan, perfekt gäng! :) Drog ner på stråket vid 10-11 tror jag och sen blev det nå trångt tält och massa dricka. När stråket stängde vid ett drog vi på G3 och drack ännu mer. Sen blev det häng på busstorget, macka på Subway och sen vidare mot Lugnvik. Väldigt rolig kväll, med för mycket dricka, som slutade alldeles för sent. Mådde som jag förtjänade dagen efter kan man säga..
 
 
Söndag 22 juli
Min namnsdag och den firade jag med att vara ur form hela dagen. Bakis och mådde pyton. Fram mot kvällen när Ronja gick och la sig började jag bli en normal människa igen :/

 
Måndag 23 juli
Då åkte jag, mamma och pappa till Sundsvall. Ronja var hemma med Totta. Stannade först på E14-baren och fikade. Sen in till Sundsvall och gick lite på stan, bla Ohlssons tyger där jag köpte lila moln-tyg, gult klöver-tyg och gul prickig-vaxduk. Sen Åkte vi till Birsta och åt lunch på McDonalds, blev den obligatoriska kycklingwrapmenyn för mig, mums! :) Sen gick jag och mamma i lite butiker, mamma köpte två små söta uggleljuslyktor till Ronja :) Sen gick vi på Ikea och köpte lite grejer. Blev en liten fika till på Ikea-restaurangen innan vi slutligen åkte hemåt igen. När jag kom hem hade Totta redan dragit på stråket och Dudda satt här och vaktade en sovande Ronja. Eller ja, hon vaknade just när jag kom hem :P
 
Tisdag 24 juli
På förmiddagen hände inte så mycket spännande, Totta var lite bakis och jag och Ronja less på att vara inne. Blev en promenad in till stan i finvädret på eftermiddagen för alla tre och sen bjöd Totta på mat på Stråket. Sen gick vi lite på stan och köpte bla en födelsedagspresent till Majsan, ett bamseset med tunika och leggings. Kvällen spenderades bara hemma.
 
Onsdag 25 juli
Det var underbart väder och ÄNTLIGEN fick Ronja premiärbada i sin lilla pool på Duddas altan :) Och det var lycka minsann ♥ Sen vid efter två gjorde jag mig lite "fin" och gick bort till David för att börja förfesta. Sen slöt Robin och Ida upp och vi spelade yatzy och hade skoj. Åt pizza och sen började resten av jobbgänget ramla in, det var nämligen jobbfest på gång :) Drack och spelade kubb. Sen när det fina vädret försvann och ersattes med blåst gick vi in och drack lite till, spelade geggamoja och jag vann tre ggr :D Sen packade vi ihop oss och tog bussen in på stan. Gick på stråket och hade jättekul, sen när de stängde gick vi vidare till Cuprum, inte lika kul där men. Sen drog vi hem till David en sväng med sen gick jag hem och sov.
 
 
Torsdag 26 juli
Totta tog Ronja och gick till Jon och sen gick de in till tivolit med barnen så jag passade på att storstäda här hemma då jag inte var ett dugg bakis :) Sen kom de hem och vi åkte och handlade. Sen kom Jon&Helena och barnen förbi och vi lekte ute lite med dom. Sen in och åt middag.
 
 
Fredag 27 juli
När jag klev upp var Tottas pappa här och hälsade på. Sen hann kan knappt gå så ringde Micke och ville komma förbi. Han bjöd upp oss till Kvitsle så vi packade ihop våra saker och åkte ditåt. Med ett fika stopp i Ås på växthuscafét. Uppe i Kvitsle höll grabbarna på med altanen och jag och Jenny drack vin :P På kvällen när barnen sov såg vi på en av Lisa Marklund-filmerna, Prime time, den var bra!

Lördag 28 juli
Vaknade, åt frukost och umgicks lite. Sen tog Totta bilen och åkte mot Fäviken och Jenny och jag tog barnen och åkte in till stan. Jag gick och mötte upp Madde och vi gick och kikade på allt som hör yran till. Mitt i smeten så såg jag någon jag tyckte jag kände igen, min syster Carro och Morgan och Isabelle :D Dom var så söta och glada som vanligt ♥ Jag och Madde mötte upp Jenny och åt lunch på Krikelin. Sen gick jag och Madde lite mer på stan men sen skiljdes vi åt och jag åkte hem.
 
Söndag 29 juli
Fint väder så jag och Ronja satt ute på gården i drygt två timmar och väntade in Totta som tillslut kom hem från Fäviken. Jag gjorde asgod middag som bestod av lax i folie som Totta grillade och så hade vi klyftpotatis och rotfrukter i ugn till, svingott! :)  Sen var vi ner en liten sväng till Jon&Helena och firade Majsan som hade fyllt år (27 juli) med deras familj. Sen hem och la Ronja.

 
Måndag 30 juli
Vi åkte och gjorde lite ärenden, sen var vi och gick ut med Hedda, och på eftermiddagen åkte vi upp till Birgitta&Janne i Ås och umgicks. Ronja fick en jättefin speldosa med nyckelpigor. Sen hem och åt middag och sen drog jag in till stan och gick och köpte mig en gul liten radio att ha i köket. Sen hämtade mamma och pappa mig och vi åkte ut till frösö flygplats och väntade in Lollo som äntligen skulle komma hem från sex veckor i USA. Hon kom och vi åkte och hämtade lillebror i Torvalla och sen fikade vi i Ope och snackade om Lollos resa. Lollo hade köpt ett jättefint nattlinne till Ronja från Disneyland :) Sen åkte jag hem igen.
 

 
Tisdag 31 juli
Kan verkligen inte minnas vad vi gjorde denna dag mer än att vi var ner och tog ut Hedda.. Var nog bara hemma och tråkade..
 
Onsdag 1 augusti
Samma sak här, minns inte vad vi gjorde på dagen. Vi var någonstans en sväng i alla fall för när vi kom hem hängde en påse på vår dörr som innehöll lite tyger jag hade beställt :D På kvällen såg vi mer Lisa Marklund filmer och sen tog Totta och åkte in till tåget och for till Göteborg för att lösa av Jon, då P var nere hos sin bror.

 
Torsdag 2 augusti
Jag kände mig fortfarande sjuk så jag och Ronja var bara hemma på dagen och busade/gick varandra på nerverna..
 
Fredag 3 augusti
Jag och Ronja var hemma och stökade på. Efter lunch kom först Dudda med en låda med jordgubbar till Ronja. De hade plockat ute på Rödön, jättestora, jättegoda jordgubbar. Ronja gillade verkligen dom. Så kom Lollo förbi för att äntligen få träffa lilla Ronja, kärt återseende :) Till lunch fick Ronja lite pannkaka och hon satt och plockade med det själv..
 
Lördag 4 augusti
Jag och Ronja åkte ut till Ope för att umgås. Plockade även upp lillebror på vägen. Kerstin kom också förbi och hade med sig den obligatoriska namnsdagstårtan (lite sent då vi inväntade att Lollo skulle komma hem). Mamma bjöd på jättegod sallad, Jamie Oliver recept, klart godkänt även om jag saknade majsen :P Ronja busade på inomhus på golvet och busade speciellt med moffa ♥

 
Söndag 5 augusti
På morgonen kom äntligen Totta hem till oss igen och Ronja vart så glad ♥ Vi tog och åkte ut till Tottas pappa ute i stugan. De bjöd på både fika och middag (han och Anki). Jättetrevlig dag. Blev lite fiske och Tottas pappa lyckades dra upp två gäddor. Jag och Totta metade och fick upp några abborrar, Ronja var lite fascinerad :) På kvällen sydde jag ett par baggybyxor till Ronja i jerseytyg som såg ut som jeans. 
Måndag 6 augusti
Var bara hemma på förmiddagen. På eftermiddagen blev det att åka till Häggenås för att kika på ett hus igen. Sen blev det så sent med middag så vi åkte in till stan och åt på Via grande. När vi kom hem åkte Totta och fiskade och jag matade Ronja med bla blåbär ;) Sen sydde jag ett par provbyxor då jag ville testa ett mönster.


 
Tisdag 7 augusti
Totta tog med sig Ronja och åkte till Ås för att fika med Andersson. Jag satte mig och skulle sy men insåg att jag hade för lite vit mudd så jag åkte in på stan när Totta kom hem igen (hade mina nycklar och plånbok i skötväskan) och mötte sen upp mamma och Lollo. Vi gick och kollade på kläder mm. Sen åkte jag hem och gjorde pannkakor som vi åt till middag. Var ner en sväng till vår gamla granne och tittade på lite kläder till Ronja, köpte en mössa, en overall, ett par stövlar och två klänningar för 70 kr, KAP! :) Sydde klart byxorna när Ronja hade lagt sig.
 
Onsdag 8 augusti
Var hemma på dagen, Totta jobbade. Lollo kom hit och vi skulle planera festen men fastnade med nya HM-katalogen, det slutade med att vi åkte in på stan och kollade på kläder. Hittade asfina lila kläder till ronja som jag hängde undan. Sen när vi väl var klar var klockan så mycket så det inte var någon mening för Lollo att åka med till Lugnvik, så vi tog en "middag" på Paus och sen skiljdes vi åt. Efter jag fått Ronja i säng satt jag hela kvällen och letade inspiration till Tottas fest.. 
Torsdag 9 augusti
Totta och pappa åkte till Buan för att mura fast spisen mm, så jag och Ronja åkte ut till Ope och umgicks med mamma, Lollo och Kerstin. Lollo gjorde en asgod köttfärspaj till lunch.. Lollo och jag tog en promenad i det vackra vädret, blev en långpromenad längs hela Torvollsvägen, gissa vad som händer när vi är längst bort, jo det börjar regna såklart.. Tur man hade regnskydd till vagnen i alla fall, för där låg ju Ronja och sov så sött. Lagomt tills vi kom hem igen slutade det regna och solen tittade fram igen, jäkla väder! :P Fram mot middagstid åkte jag på Maxi och handlade och sen hem och gjorde en kycklinggryta som vi åt när Totta kom hem igen. Kvällen spenderades med planering för Tottas fest för min del.

 
Fredag 10 augusti
Vi åkte iväg på stan och lite fler ställen och handlade inför Tottas 30-årsfest som vi skulle ha på lördagen. Ronja fick en rosa boll, och fick testa solglasögon som såg ut som sånna som Totta har, skitsöt i dom. Borde ha köpt dom, bara för att ;) När vi var klar åkte vi ut till Ope och umgicks. Blev en liten båttur också, första gången för Ronja. Hon verkade gilla att åka båt, men hon gillade inte flytvästen :P Sen dukades det upp för surströmmingsmiddag och varmkorv för oss töntar. Min syster Jenny och hennes sambo Lasse kom för att träffas och äta middag ihop, de bor annars i Gällivare, så blir inte att man ses så ofta. Även Sebbe kom efter ett tag :) Åkte hem och la Ronja, sen ca 3 timmar senare vaknade hon och hade falsk krupp. Precis som förra gången vart det bra så fort vi tog upp henne och tröstade henne. Sen klädde vi av henne till bara blöjan och la böcker under hennes säng, sen sov hon som vanligt tur nog!

 
Lördag 11 augusti
Hela dagen gick mest åt till att laga middag och förbereda för Tottas fest. På eftermiddagen kom mamma som skulle vara barnvakt, och lagom tills middagen kom även pappa som hade jobbat. Efter middagen gick vi till kvarterslokalen och festen startade. Jag hade förberett tipsrunda, femkamp och musikquiz. Jag tycker kvällen blev jättelyckad och det verkade alla andra tycka också. Ronja skötte sig exemplariskt på hemmaplan och saknade oss inte ett dugg ;) Tog tyvärr inga kort under hela festen..
 
Söndag 12 augusti
Jag och Ronja klev upp och gick in till Jamtli (vi skulle åka buss, men när den kom var det fullt på barnvagnsplatserna) och mötte upp momma och moffa (mina föräldrar alltså). Så gick vi runt på Jamtli, kikade mest på fem myror-parken och 70-tals huset. Såg även en liten föreställning som fem myror-gänget hade, Ronja satt i mommas knä och tittade hela föreställningen ♥ Sen fikade vi macka och sen gick vi och kikade på djuren. Såg bla en bock som låg på ett tak och bräkte det styggaste bräkande jag någonsin hört haha. Sen avslutade vi med att kika på kossorna som var alldeles vid stänglset och råmade jättehögt. Trodde Ronja skulle bli rädd, men hon kikade fascinerat och skrattade, hon var ju i moffas trygga famn ♥ Sen tog vi bussen hem till bakis-pappan som vi lyckades lura med ut på kvällskvisten för att gunga lite. Innan dess hade vi tagit fram Ronjas gåvagn och gissa om vi blev förvånade när ungen tog handtaget och gick iväg på en gång :) ♥ Vår duktiga lilla busmus ♥


 
Måndag 13 augusti
Totta jobbade och jag och Ronja var bara inne då hon var så snorig. Hon var en riktig liten busmus hela dagen. Men sen behövde jag handla lite så då tog vi bussen in. På vägen hem åkte även Madde med samma buss :) Hoppade av vid macken då Ronja hade fått ett paket att hämta ut, det visade sig vara från hennes moster Carro och innehöll lite kläder, bla en jättegullig kattmössa, Ronja däremot gillar ju inte att ha något på huvudet så hon var inte lika förtjust :P

 
Tisdag 14 augusti
Hände inte så mycket. Birgitta kom förbi så vi satt ute i "det fina vädret" på Duddas altan och snackade och åt vårrullar som Nang gjort. Sen fixade jag lite bilder till hennes usbminne. Vi tog och klippte Ronjas lilla lugg (äntligen) så det blev jämnare och finare.. Hände väl inget mer speciellt den dagen..
 
 
Onsdag 15 augusti
Vi gick in till stan och mötte upp Sandra och Hanna. Så gick vi på Öppna förskolan och busade. Var med på sångstunden och gav tjejerna lite mat, men sen orkade de inget mer så då gick vi därifrån. Solen kom och det vart härligt väder så vi gick och satte oss i badhusparken med varsin glass. När tjejerna vaknat fick de leka lite i lekparken där nere. Sen skiljdes vi åt, jag och Totta gick till Maxi och handlade och sen gick vi hem. Gjorde middag och kikade på film, tror vi såg Hungergames då, riktigt bra film. Är glad att jag såg den då jag först inte tänkte det, men den var bättre än vad jag trott! :)

 
Torsdag 16 augusti
Först storstädade vi och sen tog vi en långpromenad till badhuset och badade lite med gumman. Sen åt vi sen lunch, äckliga hamburgare med pommes. Sen gick vi in till stan och handlade lite för middagen. Tog bussen hem. Gjorde kycklingsallad som vi åt, sen tog jag och gjorde mig i ordning och drog bort till Davis. Surrade lite på hans balkong och drack en cider eller två. Sen åkte vi in till Campus där vi mötte upp ett stort gäng från jobbet och så körde vi minigolf. Jag kom näst sist av alla, det kändes inte så bra haha :P Efter vi var klar med minigolfen gick vi ner en bit till fotbollsplanen på Campus och spelade kubb. Kanske världshistorians längsta match. Det hann tom bli kolsvart innan vi var klara, så kass var vi alla 11!! Satt ett tag och drack upp det vi hade utanför Oscars men sen drog vi ner på stan och G3. Satt på uteservering ett bra tag innan vi slutligen skiljdes åt. Jag, Jessica och David delade taxi till Lugnvik och så gjorde vi varma mackor hos David innan jag gick hem och sov.
 
 
Fredag 17 augusti
Totta jobbade så det var bara att kliva upp vid 8 när Ronja vaknade, dock inte bakis så det var skönt!! Latade oss hemma hela dagen, Dudda och Nang kom förbi med mer jordgubbar till Ronja som hon glatt kalasade på, på pappas nytorkade golv ;) Vid fyratiden gick vi ut i finvädret och väntade på Madde. Sen åkte vi ut till Frösön och handlade och sen till Sandra oh förberedde för kräftskiva. Mickis och Malin med barn kom också. Köpte ett regnställ av Malin till Ronja. Blev en himlans trevlig och god kväll :) Tidig med för den delen, men det var lika bra då Ronja inte ville sova i vagnen..

 
Lördag 18 augusti
Totta kom hem och vi åkte ut till Ope. Strålande sol och Ronja somnade i vagnen, då passade vi på att plocka rödvinbär, pappa svartvinbär och mamma stod inne och kokade saft och lagade mat. Vart en heldag i Ope med god mat, gott sällskap och massa bärplockning :)

 
Söndag 19 augusti
Totta jobbade och jag och Ronja var bara hemma och hade tråkigt. Kokade jordgubbssylt till henne av jordgubarna jag fick av Dudda och Nang, kokade även äppelmos med kanel till henne. Blev en sväng ner på macken för att köpa lite lagerblad, sen gjorde jag hemgjord kalops till Ronja. Mer spännande än så blev inte den dagen..

 
Måndag 20 augusti
I måndags kom Totta hem men försvann lika fort ner till Jon. Jag var hemma och stökade på. Sen kom han hem och när lilla gumman vaknat åkte vi iväg och gjorde massa ärenden. Blev en sväng på stan bla då Totta skulle köpa en hockeytrunk, men slutade med att han kollade på resväskor :P Vi mötte upp Dudda, Birgitta och Svea och åt tidig middag på Krikelin. Ronja fick en förtids 1-årspresent av sin gammelmomma, ett par rosa skor som hon förhoppningsvis kan ha nästa vår :) På kvällen efter lilla Ronja lagt sig satt jag mest och ritade av mönster från några tidningar jag lånat på bibblan. Under natten fick Ronja för sig att det var morgon så jag satt uppe med henne några timmar :(
 
 
Tisdag 21 augusti
Ja på morgonen så åkte Totta iväg med Jon för att fiska på något ställe utanför Sorsele, blir borta tills på lördag. Jag och Ronja hängde inte läpp för det utan hade planerat en date med Majkii och Aylin efter de varit på inskolning. Skulle luncha med Bengan och hennes syster också. Men så träffade jag på Madde som var ledig, och så hörde Sandra av sig och ville fika, så jag bjöd med dom på lunchen också. Åkte in på stan och gick på Sydilla och köpte lite tyger, fick köpa deras provtyg med babushkorna, det var schyst. Så köpte jag ett brunt och ett vitt sweatshirttyg som jag tänkte försöka sy en "baseball-tröja" i. Hoppas jag kan lyckas med det, älskar den modellen och tygerna var jättefina färger! sen möttes vi upp alla på Sammurai och åt lunchbuffé. Sen gick vi på stan, bla till Sydilla igen och jag köpte ett stretchfrottétyg som var på rea, tänkte sy en morgon/badrock till Ronja i det :) Sen vid 4 var det som att någon vred på en kran för det började tokregna, jag och Majkii sökte skydd på Panduro men sen var vi tvungen att gå till bussen. Åkte hem och åt, la Ronja mm.
 
 
Onsdag 22 augusti
Hade bestämt träff med Sandra på stan vid 9 tiden för att gå och leka på Öppna förskolan. Ronja och Hanna busade på med bollar, leksaker och så. Ronja tittade hela tiden åt en tunnel så efter ett tag tog jag med henne till den och hon kröp glatt in i den och satte sig där. Busade med en kille som kröp in från andra hållet och sen kröp hon genom hela tunnel och tyckte det var jättekul :) Hon fick även åka rutchkanan och försökte klättra upp för  den :P Sen blev det sångstund och efter det gav vi tjejerna lunch, sen var de så trötta så vi la dom i vagnarna och gick därifrån. sklijdes åt och jag gick ner på HM för att kika efter kläder till Ronja då jag hade 20% på ett helt köp. Blev bruna byxor, jeans, lila finskor, lila vantar och en lila tröja, (hade köpt mer som matchade för ett tag sen) så fina kläder! Mötte upp Birgitta som var på stan och gick runt med henne, avslutade med att äta lunch på Krikelin. Sen gick jag på bibblan och lånde mer mönsterböcker/tidningar. Sen kom Lollo in till stan och vi gick runt och kikade. Åkte sen till Lugnvik och umgicks lite innan Lollo skulle in till stan och äta middag med sina vänner. Då gick jag ner på macken och köpte en fryspizza. La Ronja som tog lång tid, så först efter kl 9 fick jag min middag.. Påbörjade sedan detta sjukt långa blogginlägg, men gav upp vid halv 2 på natten. Ronja vaknade 3 ggr under kvällen/natten för mat och sista gången vid 4 var hon lite svår att få att somna om men på en halvtimme så sov hon igen tur nog!
 

 
Torsdag 23 augusti
Hade tänkt ha en hemmadag idag. Började med att försöka testa lite "nya" (större storlekar som det börjar bli dags att ta fram nu, sommargarderoben börjar bli för litet och kallt) kläder på Ronja, men hon tyckte inte om det så efter några plagg fick jag ge upp. Vid 2-tiden kom en dam som skulle köpa en voksipåse av mig och när hon hade gjort det klädde jag på Ronja och åkte in på stan för att gå på Sydilla som ÄNTLIGEN hade fått in gul klöver-tyget!! :D Lite glad jag blev när jag såg det!! Gick på HM och bytte två par byxor till en mindre storlek åt Ronja och sen kollade jag lite på reorna på stan. Fyndade en brun klänning på Gina för 29 kr, så då provade jag den inte ens! Handlade creme fraiche och leverpastej och tog bussen hem. Gjorde middag och sen la jag Ronja. Även ikväll tog det tid då hon inte kunde varva ner. Halv 9 först somnade hon. Längtar tills Totta kommer hem så han kan lägga henne och jag kan få en kväll för mig själv till att sy eller så. När Ronja väl somnat så har jag alltid nappflaskor att diska, saker att plocka upp, kanske en disk att fixa, en tvätt att tvätta, kläder att vika ihop och hänga undan mm. När allt sen är klart och det ser fint ut överallt, då är min energi, tid och lust slut. Då vill/orkar jag bara sätta mig i soffan med godis och kika på någon serie.. Har hur mycket tyger som helst att sy i, massa ideer och massor av mönster att rita av och testa.. Men tiden och orken finns aldrig.. Skulle velat ha en hel dag utan avbrott, men när Ronja är vaken kan jag inte sitta med sånt..
 
 
Så det var det.. Måtte det aldrig gå så här lång tid mellan mina uppdateringar igen!!!!

3 år (lite drygt)

Ibland undrar jag hur länge man kan skylla på amningshjärna, när man faktiskt slutat amma helt och hållet.. Men något fel är det på min hjärna för jag glömde totalt bort den 7 augusti förra veckan, glömde totalt bort allt som hör den till, tills igår. Shame on me. Jag som är datum-expert.. Den 7 augusti 2009 (070809) var ju nämligen dagen jag och Totta förlovade oss. Och det blev mest det datumet för att vi var i Grekland då och för att Totta skulle kunna komma ihåg det. Kan erkänna att av de tre åren som gått sen dess så har jag varit lika dålig jag på att komma ihåg denna dag och fira den. 2010-08-07 var vi i ett regnigt Stockholm, men inte tillsammans. Jag var på shoppingresa med lillasyster och Totta på festival med ett grabbgäng. Tror vi hann träffas lite på natten och pussas på en krog i alla fall.. Förra året 2011-08-07 vet jag inte vad vi gjorde, men firade gjorde vi inte. På ett sätt känns förlovningsdagen inte lika speciell som vår riktiga årsdag. Jag menar, enligt förlovning ligger vi ju två år efter.. Vi har ju varit tillsammans i drygt 5 år, inte bara 3.. Och känns konstigt att fira två ggr per år.. Visserligen har vi inte varit så duktiga på att fira den 6 maj heller (som är vår årsdag).. Och inte firar vi något speciellt på alla hjärtans dag heller.. Vi kanske helt enkelt inte tycker vår kärlek är något att fira.. ;)
 
Nåja, helt off är inte min hjärna. Den kommer fortfarande ihåg många "viktiga" datum som dagen jag fick veta att jag var med barn, första gången vi fick se Ronja på ultraljudet, dagen hon föddes, dagen hon log för första gången osv. Kan inte låta bli att längta tillbaka lite. Tiden går så jävla fort och det känns verkligen inte som jag hinner med. Känns som jag missar så mycket och jag får panik över allt jag inte gjort som jag önskar jag hade gjort för länge sen..
 
 

Nyförlovade på Santorini
2009-08-07
(och vi har fortfarande inte graverat ringarna...) 

Mer bissar

Idag såg jag att framtand nr 2 också börjar synas nu :) Ronja verkar inte besväras så mycket av dom mer än att hon är där och kliar med tummen, trodde först hon hade börjat suga på tummen istället för nappen, men sen såg jag att hon gnuggar tummen vid framtänderna, så antar det kliar och har sig :) Sen matvägrar hon ju, men det känns som hon gör jämt så vet inte om det har med tänderna att göra :P

Busmusens säng

Här kör vi Pippi Långstrump-stilen när vi sover minsann... Andra kvällen nu som hon lugnar sig och somnar när hon får ligga åt andra hållet. Kan det vara så att Ronja kan mer om feng shui än oss? ;) Annars så sänkte vi sängen längst ner idag då lilltjejen som sagt kan resa sig upp nu och då såg det ut såhär.. Säkrast och ha henne längst ner i sängen ;)

Utan dina andetag

Jag vet att du sover känner värmen från din hud bara lukten gör mig svag men jag vågar inte väcka dig nu Jag skulle ge dig allting du pekar på men bara när du inte hör vågar jag säga så Jag kan inte ens gå utan din luft i mina lungor jag kan inte ens stå när du inte ser på och genomskinlig grå blir jag utan dina andetag Min klocka har stannat under dina ögonlock fladdrar drömmarna förbi inuti är du fjäderlätt och vit Och utan ett ljud mitt hjärta i din hand har jag tappat bort mitt språk det fastnar i ditt hår Jag kan inte ens gå utan din luft i mina lungor jag kan inte ens stå när du inte ser på och färglös som en tår blir jag utan dina andetag Jag kan inte ens gå utan din luft i mina lungor jag kan inte ens stå om du inte ser på och genomskinlig grå vad vore jag utan dina andetag Vad vore jag utan dina andetag?!

Ny tand

Jag kände och såg just att Ronja håller på att få en framtand :) Dock blir hon jättearg när jag försöker känna och kolla och ta kort, så inga bildbevis än :p

Nya trick

Igår lärde vi Ronja att göra "give me five" och nu när jag kollade om hon fortfarande kunde det så gjorde hon det varje gång och asgarvade :) Lilla duktiga tjejen! Igår reste hon sig även upp till stående helt själv för första gången, bildbevis kommer :)

Rutiner

Tänk att det ska vara så svårt att blogga.. Men ju mer man ligger efter desto jobbigare känns det. Kan ju inte påstå att jag har haft fullt upp de senaste veckorna, men det kommer ändå alltid emellan andra saker. Tex har vi sett mycket film om kvällarna. Och så har jag försökt gå och lägga mig vid 11 redan för att få lite extra sömn. Ronja har börjat med att vakna vid 6 och vill då ha mat, sen skiter hon, och efter det är hon pigg som en nötkärna, så då är det bara att kliva upp. Sen att hon faktiskt är supertrött och gärna somnar igen vid 8 och sover till 10-11, det hör inte hit, för jag går aldrig och lägger mig då.. Fast jag har somnat på soffan 2 dagar i rad, skärpning på det nu!
 
Totta åkte iväg till Göteborg igår kväll, i jobbet, kommer hem igen på lördag, men till oss först på söndag morgon. Då ska det banne mig skapas rutiner för vi måste få till någoting så man klarar vardagen.. Igår tex sov Ronja bara en gång på dagen mellan 12.30-14.00 och då kan ni ju gissa i vilket skick hon var i redan vid 17.. Kl 18 låg hon i sängen och somnade typ på en gång efter vällingen. Sen är det den här J*VLA maten som vi måste få till också. Är så glad att vällingätandet verkar hålla i sig i alla fall, men istället har hon blivit värdelös på att äta gröt. Så nu är det typ välling och ersättning om vartannat hon äter.. Och någon smörgåsrånsbit med leverpastej.
 
Idag/ikväll hoppas jag få bloggat ikapp lite. Har i alla fall tagit tag i att föra över massa bilder och film till en extern hårddisk, INNAN min dator brakar ihop då den är totalt överfull nu..