vulnerable -

Söndag 28 oktober

Jag och Ronja var ju solo då Totta jobbat, så jag var upp rätt tidigt för att hinna göra i ordning mig själv, Ronja och ge henne mat, för att sen ta bilen och åka in till sjukhuset före 9. Det var dags för nya babysimmet, och nu ska vi hålla till på sjukhuset då bassängen på Solliden börjat tappa plattor. Totta slutade ju dock 9 så han skyndade och mötte upp oss på sjukhuset :) Lite trist visade det sig dock att vi var ensamma i gruppen. Skulle vart en till med men den kunde inte komma, så vi kommer byta tid till kl 12 istället, det kan nog bara bli bättre också då Ronja förhoppningsvis hunnit sova en gång innan det. Hon vaknade ju nämligen efter 6 på morgonen så där vid halv 10 när babysimmet skulle börja var hon jättetrött, och det märktes för hon försökte inte simma eller något..
 
Grinig var hon dock inte heller, men ju mer vi plaksade på desto piggare blev hon (konstigt nog) för i slutet så sprattlade hon på och klarade stångövningen riktigt bra :) Hon skulle hålla i sig i stången och flytta sig själv åt höger och vänster utan att släppa taget. Jag säger det väl typ hela tiden, men hon är verkligen så himla duktig!
 
Efter babysimmet åkte vi bort på folkets hus och gick på loppisen en sväng, Ronja fick sova i vagnen medans. Sen gick Totta med henne in till stan och jag tog bilen. Svängde förbi Dollarstore och köpte tre par strumpor med halkskydd till Ronja. Sen möttes vi upp borta vid sjukhuset nästan och då väckte vi Ronja. Så gick vi upp och hälsade på Sandra, Dennis och Hanna. Tjejerna lekte och vi fikade ;) Sen fick de mat och sen åkte vi på Maxi för att handla lite.
 
Hem och Totta la Ronja i vagnen och gick ut, medan jag pluggade lite. Sen kom de tillbaka och Totta gjorde middag till oss. Efter det fick Ronja bada och sen lägga sig. Jag fortsatte och plugga hela kvällen med undantag för när vi kollade på Solsidan :) Blev äntligen klar med uppdraget och skickade in det. Sen gick jag och sov.

Lördag 27 oktober

Lördagen började med att jag och Ronja gjorde oss i ordning för att åka på dop. Efter 10 hämtade jag upp Majkii och så började den helveteslånga bilkörningen mot Fjällsta och kyrkan. Hade en seg jävel framför mig som envisades med att köra 20 km mindre än tillåtna gräns HELA vägen :( Dessutom var Ronja trött och lite hungrig och less så hon satt och skrek och skrek och skrek. Då känns varje sekund som en timme :P
 
Vi kom fram 5 minuter innan det skulle börja så det var bara att lägga Ronja i vagnen och ge henne lite välling. Dopet började och allt var lugnt, tills Ronja ätit klart, då vart hon arg och började skrika. Jag försökte vagga ner henne men hon skulle upp, så jag satte henne i knät resten av dopet. Tur nog gick det fort :) Efteråt la jag Ronja i vagnen och vaggade henne ute, då tog det 5 minuter så sov hon ;)
 
Vi fikade smörgåstårta och fikabröd, jag googade med sötnosen Jessica, sen vaknade min egna goklimp. Hon fick äta varmkorv och kaka. Sen blev det presentöppning och Ronja satt som förhäxad och tittade på ett blått paketsnöre :P Efter det var klart klädde vi på oss och åkte hemöver. Ronja som nu var nysoven och nyäten satt ändå och skrek hela vägen hem. Tror hon är bortskämd med att nästan alltid ha sällskap i baksätet, och att hon inte brukar åka så långa sträckor.
 
Lämnade av Majkii, sen for vi mot Ope, men ett kort stopp på Kvantum för att handla lite. I Ope fick Ronja välling och sen gick pappa en liten promenad med henne så hon skulle somna, och det gjorde hon :) Mamma läste igenom mina engelskauppgiter, sen blev det renskavsgryta till middag. Ronja fick hälsa på Sassa och det tyckte hon var roligt. Sen kröp hon efter Sassa och klappade henne :) Sen var det dags för oss att åka hem då det började närma sig läggningstid för Ronja.
 
Hon somnade typ på en gång och jag stökade undan lite här hemma. Sen sjönk jag ner i soffan och kikade på "Så mycket bättre", jag älskar det! Sen ska jag erkänna att jag gillar att Darin är med, är inget fan av hans musik nu förtiden, men back in the days när han var med i idol, gaaaaaahh! När man fick se Darins korta presentation och se klippen från idol så rös jag, dålig nostalgi! Jag hoppas han kommer göra någon riktig smörig ballad av någons låt, inte bara sån där pop han pysslar med nu.. Hur som, hans "Stockholm" var ju jättebra, kommer bli en radioplåga känner jag på mig :P Annars var min favorit ikväll Miss Li, shit vilken röst/låt/talang! Kvällens besvikelse var lätt Sylvia Vrethammar, alltså... Hennes stil gillar jag inte alls, hade ingen aning om vem hon var/är, men de lilla man fick höra av hennes musik visade en tydlig röd ASDÅLIG tråd. Hon kommer nog inte komma med något bra..
 
Sen var min plan att se på filmen som började direkt efter, men jag var så trött att jag fick ge upp efter nyheterna. Hade varit en kort sömn natten innan då jag först hade svårt att sova, och sen vaknade Ronja vid 2-3 och vid 5-6.. Suck.
 

Bloggjävel

Men jag blir så less. Jag hade skrivit ett långt inlägg och la till bilder och tryckte på publicera, vad händer då? Jo jag loggas ut och inlägget finns inte ens backupsparat!! :O Skit..

Fredag 26 oktober

Jag tog en dusch imorse, i väntan på Totta. Gissa min besvikelse när jag mitt i en gäspning tänker "snaaaart kommer Totta hem, bara inte Jon är sen.. Nej det får han inte vara Totta har ju bråttom till....TANDLÄKAREN!!!" Helvetes jävla skit tänkte jag och bröt ihop lite över att jag inte alls fick gå och lägga mig snart, samtidigt satt Ronja i matstolen och kastade ner alla leksaker jag gav henne och gnällde. Trött såklart!

Nu var det dock så att Jon var sen, riktigt sen så Totta hann inte till tandläkaren, men när han väl kom hen hade Ronja redan somnat och jag var inte så trött längre. Jag försökte sova men det fick inte. Åt lite, sminkade mig, sen satte jag igång att plugga. Ronja vaknade och Totta åkte på badet med henne så jag fick plugga.. Sen kom de hem och vände när Totta inte fick Ronja att sova i sin säng. I vagnen somnade hon på en gång och sov i nästan 2 timmar!

De kom tillbaka och vi gjorde hamburgare, ganska gott. Sen fick Ronja bada medan jag röjde köket. Sen la Totta Ronja och jag fortsatte plugga. Efter ett tag gjorde vi ett avbrott och kikade på senaste Big bang och Modern family, men sen pluggade jag på och lyckades faktiskt slutföra 3 av fyra saker till uppdraget som ska vara klart på söndag. Måste dock be typ mamma att läsa igenom det så jag skrivit rätt!

Sen roade jag mig med att förbereda kamerorna inför imorgon, fixa med doppresenten, lägga fram kläder åt mig (varför la jag inte fram åt Ronja?!). Sen betalade jag räkningar och svarade på lite mail, måste dock komma ihåg att leta upp Pandurofakturan imorgon, den låg inte med de övriga :/

Just nu känns det lite lättare, har pengar över för en gångs skull så nu blir det till att planera julklappar och även köpa födelsedagspresenter till Ronja, Hanna och Sebbe. Och så två farsdagspresenter.. Ojoj, det var dom pengarna!! Men idag kändes det som jag fick gjort massa saker jag skjutit upp.. Bla ringde jag tandläkaren och två förskolor och fixade så vi får komma och kika på dom till vecka... Nästa vecka är verkligen fullspäckad med 2 jobbdagar, 3 babysimstillfällen (egentligen 4 men vi skippar på hennes födelsedag), 2 förskolebesök, 1 bvc-tid, 1-2 hustittningar, 1 kalasdag och så kommer Lisa. Däremellan ska jag hitta tid till att plugga och baka inför kalaset också, samt umgås med min dotter.. Dock är det hög tid att planera och handla inför Ronjas kalas! Men NU är det höööög tid att sova!?

Zzzzzzzz

Oj vad mycket piggare jag känner mig idag... Eller så inte. Ronja vaknade 2, 5 och kl 6 tyckte hon det var dags att kliva upp, och nu är gnället igång.. Underbart! ;) Frågan är ju om jag ska duscha nu, med Ronja i matstolen inne i badrummet, och typ sova lite sen när Totta kommit hem, eller om jag bara ska bita ihop och inte sova något förrän ikväll? Jag vill sova nu!

Torsdag 25 oktober

Sen jag började jobba är jag så trött. Även fast jag inte jobbar så mycket, så många dagar. Men jag är alltid så trött, så fort jag sätter mig ner.. Ronja envisas med att vakna minst 2 ggr om nätterna för blöjbyte/mat och det börjar bli riktigt jobbigt! Just den här veckan blir det extra jobbigt för mig då Totta jobbar tisdag, torsdag, lördag. Då är han alltså borta tis, tors & lördag natt, men nätterna mellan de, dvs mån, ons, fre, så är han hemma men ska upp och jobba, så då måste han ändå få sova hela natten utan att behöva kliva upp och ta Ronja. Alltså blir det min lott hela veckan, och att jag ska upp och jobba på onsdagen spelar ingen roll, för han är inte ens hemma den natten. I-landsproblem, jag vet, men det förstör sååååå mycket att få avbryten sömn 2-3 ggr/natt.. Förra veckan när jag skulle jobba ons&tors så fick jag sova hela natten och Totta tog Ronja, och även om jag vaknade till när hon skrek så somnade jag om lika fort, och det märktes skillnad på en gång.. Jag vill verkligen få henne att sluta vakna om natten, men jag vet inte hur vi ska göra...Sen vaknar hon mellan 5.30-8 så det är omöjligt att få till en bra rutin. När hon vaknar före 7 är hon bara trött och gnällig tills hon får sova igen. Ändå kan det ta några timmar att få henne att somna.. Det blir som så svårt att planera in något.
 
Idag hade jag planerat att träffa Mickan&Philip och gå på Öppna förskolan, planen var väl att Ronja skulle vakna vid 6 och få sova vid halv 9, men då chockade den lilla damen mig med att sova till kvart i 8. Gjorde inget för då var hon ju faktiskt glad och pigg ändå fram till efter 11 :) Så då kunde vi möta upp M&P redan vid 9 och gå på Öppna precis när de öppnade :) Succe! Idag var det mest barn i R&Ps ålder, inte massa småttingar, det gillar jag :)
 
Jag visade Ronja hur man skulle he ner klossar i ett hus.. Åh, för trött för att komma på vad de kallas, men huset har olika hål som är formade som cirklar, kvadrater, trianglar och nåt mer, och så har man klossar i dessa former. Ronja lärde sig på en gång hur hon skulle göra så där satt hon och hedde ner kloss på kloss.. Jag tänker ofta, "varför har jag inte lärt henne det förut?!". Och "om hon kan det här, vad mer kan hon lära sig?!" Känns som det finns 1000 saker att lära henne nu men jag får inte ändan ur. Och det jag försökt lära henne huuuuur länge som helst fattar hon fortfarande inte (klappa händerna och vart hennes näsa är)..
 
Vid halv 11 fick barnen mat, Ronja fick äta ris och köttbullar själv :) Lyckades få i henne en liten kvarg också och så petade hon i sig några vindruvor. Sen fick hon välling och sova i vagnen, efter jag gått fram och tillbaka en stund på stan.
 
Mötte upp pappa och gick på Krikelin och åt lunch med honom, det var trevligt :) Ronja vaknade efter ett tag och fick mumsa på lite pannkaka med sylt och grädde, men konstigt nog var majsen det hon ville äta :P Ronja satt även och flörtade med alla runt omkring, och så morfar såklart, en av hennes favoriter :) Hennes flörtande är något hon återinfört senaste veckan, hon söker kontakt med alla hon ser och tittar de mot henne och ser lite glada ut så flinar hon upp sig så hela ögonen döljs i skrattrynkor, så söt. Får allt som ofta kommentar om "världens gladaste", är ju kul att surblicken bytts ut mot flörtblicken :) Hoppas det håller i sig! Hon har även blivit lite mer pussig denna vecka, och det passar ju jag på att utnyttja ;) Idag på Öppna fick jag världens dreggligaste (men mysigaste) superpuss när vi skulle gå därifrån :) MYSUNGE!! Hon är dock inte lika mysig som tex Philip som går fram och kramar om bla Ronja, så jävla sött! Ronja står dock som en liten pinne och försöker putta bort honom, det beteendet har hon ärvt från sin far!! ;)
 
Efter vi sagt hejdå till pappa/morfar tog jag och Ronja en lång tur på stan. Den hade inte behövt bli så lång om jag bara hade vetat vad jag skulle göra, men jag kom av mig helt i vad det var jag var ute efter. Sen blev Ronja så grinig så då började promenerandet för att söva henne, kort matstopp på Åhlens för att fixa välling, och så fortsatte jag gå. Tillslut somnade hon, och då sov hon i över 1,5 timmar.. Och då vart jag ännu mer handlingsförlamad, visste inte alls vad jag skulle göra. Tillsist kom jag på att jag behövde en doppresent så då gick jag och kikade på det och hittade en, köpte även julklapp till Isabelle. Jag kan inte skriva vad jag köpte, men det var inget märkvärdigt heller så.. Alltså, jag var så vilsen idag så jag gick inte ens på Sydilla :O Jag tror jag gick fram och tillbaka på HM&Kappahl 3-4 ggr dock :/
 
Jag hittade en fin tröja på Kappahl som jag köpte, och en mössa till Ronja, plus två trosor till mig. Passade på att använda mina rabattkuponger och även en rabattcheck jag fått. På HM köpte jag ännu ett svart linne, man kan ju inte få för mycket av dem?! Var på apoteket och köpte lite bra att ha saker, mest bara för att använda upp min rabattkupong jag hade där. Blev bla nya tandborstar till Ronja och näsdroppar som jag hoppas ska hjälpa henne bättre än koksaltlösningen nästa gång hon blir sjuk.. Innan jag åkte hem köpte jag med mig kinamat, det var jag värd tyckte jag ;)
 
Sen har kvällen flutit på och snart ska jag faktiskt lägga mig. Känns inte som jag kommer få något vettigt gjort om jag öppnar böckerna när jag tom höll på att nicka till nu.. Bättre att krypa till kojs och vara lite mer utvilad imorgon, när jag hoppas Totta kan underhålla lilla R så jag kan plugga det jag måste för denna vecka..



Kusinmys mm

Måndag 22 oktober
Måndag gör jag ingenting, ingenting, ingenting.. Jo men vad gjorde jag?! Jaaaaaaa just det! Vi klev upp och satte igång storkok, eller storstek av köttbullar'n. Hade 1600 gram köttfärs som vi gjorde köttbullar på, jag rullade och Totta stekte. Bra när man är två, annars skulle man ju inte orka :P Tog även fram 1 liter lingon och gjorde rårörda lingon. Sen sövde vi Ronja, åt lunch. Sen väntade vi på att hon skulle vakna. Sen for vi på Dollarstore en snabbis, sen till badet där vi mötte upp Carro, Jörgen, Isabelle och Morgan. Fikade lite, sen badade vi.
 
Sen hem till oss och satte på potatis, gjorde sås, fixade sallad. Sen åt vi gomiddag. Ronja fick presenter, en muminkopp, en Lilla My-scarf och en badboll :) Sen åt vi äppelkaka med marsansås. Ronja och hennes kusiner gick och la sig. Vi satt och surrade fram till 12. Då vaknade Ronja och höll sig vaken till 1, Totta la sig och sov ute i vardagsrummet då han skulle upp och jobba.. Jag dog lite för jag var så trött.. Positivt dock att Ronja sen sov från kl 1 till halv 7! :)
 
Fina lilla Morgan :)


Gillar den här bilden där det ser ut som Ronja kastar sig i vattnet helt själv ;)
Totta stod såklart nedanför men syns inte :P

Tre små gri..Kusiner ;)

PAKET!! :)

Muminkoppen som var i plåt :)

Här skymtar man scarfen, superfin är den!

Det var så gott med marsansås att någon behövde slicka rent ;)


"Åhh neeeej, jag fick en bit av kakan i munnen"
 
 
 
Tisdag 23 oktober
Klev upp och gjorde frukost till våra nattgäster :) Sen skjutsade Jörgen in Carro till tandläkaren och jag vaktade barnen. Försökte ta ett fint kusinkort, men de ville inte samarbeta, okej mest min dotter som inte samarbetade, men de andra två ville inte le :P Jörgen kom tillbaka och de små lekte ett tag. Sen la jag Ronja, som hade svårt att somna. Hon somnade strax innan Carro ringde och sa att hon var klar och då drog Jörgen och barnen för att hämta henne och åka hem till Tännäs. Jag åt lunch och chillade i soffan, Ronja sov lääänge. Sen åkte vi på Maxi för att köpa ramar till en doppresent. Hem och fikade, Ronja alltså.. Jag köpte riskakor till Ronja på Maxi som var med äpple&kanelsmak, de älskade hon! Sen gick vi ner till Jon&Helena då hon skulle fixa tavlor till doppresenten. Gick sådär då färgen var slut :P Blev kvar där ett tag, men sen vart det hem och lägga en supertrött Ronja. Försökte plugga på kvällen men det gick sådär..
 
 
Onsdag 24 oktober
Jag skulle iväg och jobba, men eftersom Totta var på jobb var jag tvungen att ta med Ronja in till stan för att träffa Totta där och ta bussen till mitt jobb sen. Ronja vaknade när jag klev upp vid kvart i 6 och var bara trött och gnällig som fan. Inte nöjd tjej alls, och det blev inte bättre när vi kom ut och jag kände hur jävla kallt det var. Då blev jag också gnällig, fast inombords då. Ronjas gnäll, min trötthet och kylan ute drog verkligen ner mitt humör i botten så jag orkade fan inte med att jag skulle på jobbet. Ångest hela vägen dit. Sen blev det inte bättre när jag kom in och knappt orkade hålla upp mina ögon, och möts av texten att jag ska sitta på postöppning och sen verifiera resten av dagen.. NEJ TACK, verifiera är verkligen LIKA MED sömnpiller när man är trött.. Så hjärndött så hjärnan kopplar ner och ögonen sluts igen. Jag hatar att sitta och nicka till varje minut i flera timmar så jag skyndade mig att ifrågasätta om jag verkligen skulle sitta i verifieringen och sa att jag kunde prepa, det gillar dom ju att höra så jag fick som jag ville! Sen satt jag ända till halv 4 och prepade, sen tog det slut, så då fick jag härda ut 1 timme i verifierningen men det gick rätt bra. Lyssnade på min ljudbok hela dagen och sa inte så mycket, var fortfarande rätt långt ner i botten med mitt humör. Blev på bättre humör när jag en kvart innan jag slutade tittade på min lönespec, "bara för skojs skull" och insåg att jag visst skulle få lön denna månad :)
 
Efter jobbet kom Totta och Ronja och hämtade mig och när jag såg mina älsklingar (mest Ronja) så blev jag glad igen :) Hon är en solstråle i mitt liv! Åkte förbi Lollos jobb och lämnade doppresenten som skulle skickas med vår syster upp till Luleå. Sen hem och åt middag, blev rester, sen gick vi och kikade på en lägenhet här i Lugnvik som i alla fall jag vill ha.. Jag vill bo kvar här i Lugnvik helst av allt, men husen är lite väl dyra.. En större lägenhet skulle duga så länge iaf.. Sen var vi förbi Dudda en sväng och hälsade på honom och deras pappa. Totta blev snaggad av Dudda. Sen hem och la Ronja som var så trött så hon somnade i soffan medans hon åt välling (vi matar henne inte i sängen längre då vi vill borsta tänderna efter hon ätit) och vaknade inte när jag lyfte upp henne, så då sket sig tandborstningen i alla fall :P Var ner på macken och köpte godis. Sen såg jag på Bonde söker fru, Carina Berg flyttar in och Kalla fakta, sen gick jag och tog en dusch och sen la jag mig..
 
 

Plugg

Ikväll efter nattning av Ronja, ätit middag, tagit hand om disken, satt på en tvätt och städat upp i lägenheten så satte jag mig för att plugga. Tänkte göra allt som hör denna vecka (10 dagars veckor) men det var visst en del.. Och helvetes jävla skit vad dålig jag är.. Det känns just nu som jag absolut inte kommer klara det här.... Jag vill ge upp, men nej, bara kämpa lite mer

Hela veckan

Måndag 15 oktober
I måndags så var det jobb för min del. Ronja hade krånglat hela kvällen/natten så jag var supertrött hela dagen. Inte så kul dag direkt. Totta och Ronja hämtade mig efter jobbet, handlade lite i Lillänge, sen for vi hem och gjorde spagetti & köttfärssås. La Ronja och sen gjorde jag inte mycket innan jag gick och la mig där innan 22.
 
Tisdag 16 oktober
På tisdagen tog jag bilen och åkte till jobbet till halv 8, skulle jobba över en halvtimme från morgonen. Det hade snöat under natten, och fortsatte göra det resten av dagen typ. Var supertrött även denna dag och de extra timmarnas sömn gav mig lite huvudvärk så jag tog en alvedon och drack mycket vatten. Huvudvärken släppte men fick ont i nacken/axlarna istället, så jag gick och bokade in en massage efter lunch. Var ju över 1 år sen jag fick massage senast så det var verkligen på tiden! Vi har ju även den bästa massören på vårt jobb, och hon blev så glad att se mig igen :) Efter det höll jag mig i prepen så länge det fanns något att prepa. Innan 16 var det slut och alla datorplatser upptagna, då fick jag sluta kl 16 istället för 16.30, det vart jag nöjd för :) Svängde förbi Spader Kung och köpte pizza, den lata pappan där hemma orkade inte laga middag själv. Lollo kom förbi en sväng och umgicks :) Efter Ronja lagt sig kikade jag på lite Gossip girl och HIMYM, sen gick jag och la mig rätt tidigt även denna kväll, före 12 alltså ;)
 
Onsdag 17 oktober
På onsdagen tog jag bilen igen till jobbet och nu äntligen kände jag mig lite piggare, dock ont i nacken. Vart en låååång dag i prepen ända fram till halv fem :( Men sen fick jag sluta och göra helg! :) Åkte hem till mina hjärtan och mös.
 
Torsdag 18 oktober
I torsdags så var det Totta som åkte och jobbade (han jobbade extra) och jag och Ronja hade planerat in en date med Mickan&Philip på Öppna förskolan :) Ronja passade på att ta sovmorgon till 7, och då hade hon dessutom sovit från typ 23-24 till 7 utan att äta något eller ens vakna till. Men vid halv tio började hon bli trött. Då kom Dudda och Arrak förbi en sväng så klockan blev över 10 innan jag la Ronja i vagnen och gick till bussen. Kanske blev hon övertrött eller något, för hon blev stortokig och bara skrek. Hon skulle inte ligga ner och sova. Inne i stan fick jag gå fram och tillbaka på kullerstenen innan hon slutligen somnade. Så sov hon i drygt en timme medan jag gick runt på affärer och rekade inför barnbidraget ;) Sen vaknade Ronja och då gick vi ner till Peter och hälsade på Totta en sväng, sen gick vi till Mickan och Philip och väntade på att dom skulle bli klara, sen gick vi på Öppna och lekte :) Var mycket barn där, mest småskitar och då blir jag lite orolig, är så rädd att Ronja ska göra illa något mindre barn, så då blir jag som en hök på henne.. Gick bra i alla fall och var riktigt kul!
 
Vi vart kvar till kl 15 då de stängde, och då tyckte jag Ronja skulle sova i vagnen igen men det höll hon inte med om, jag vart less på att gå på stan också så jag köpte lite mat på Coop och åkte hem sen. Hon fick helt enkelt skippa sin andra vila. Åt middag, la Ronja och sen vet jag inte vad jag gjorde.. Slappade förmodligen.
 
Fredag 19 oktober
I fredags klev vi upp och jag duschade och sminkade mig, sen kom Totta hem till oss. Vid halv 10 åkte vi in till stan, Ronja sov i vagnen. Så gick vi och köpte lite grejer jag hängt undan dagen innan. Bla linnebodysar, strumpor med halkskydd, ett par jeans och sen gick vi på POP och köpte ett par ullstrumpor och en ull-rånarluva som ni såg på bild förut ;) Blev även en tröja köpt där, har suktat efter den ett tag och nu slog jag till.. Sen åt vi lunch på Krikelin och sen gick vi på bolaget och åkte hem. Ronja skulle sova igen men vägrade hemma och i vagnen på balkongen så Totta gick ut med henne. Sen kom han hem med en glad Ronja och medan Totta åkte och handlade och hälsade på en kompis/sjukgymnast så övade jag med Ronja på att gå. Provade även kläder på henne och fixade, allt var frid och fröjd tills hon stupar och slår i näsan rakt i golvet :( Usch, stackars lilla tjej, men tur nog gick det över fort och slutade även blöda! När Totta kom hem var hon glad och vild igen.
 
Vi gjorde varma mackor och åt, sen fick Ronja lägga sig och Totta gick iväg till en kompis och drack öl. Jag började gå igenom mina 9000 bilder på Ronja som jag vill framkalla. Tar ett tag.. Och jag har för många bilder jag vill framkalla, kommer bli dyrt.. Ronja vaknade flera ggr under kvällen men somnade om när hon ficm snuttisen. Vid 2 fick hon mat och sen sov hon till 5, då hon åt lite till men sen somnade hon om till 8, så skönt!
 
Lördag 20 oktober
Jag klev upp med Ronja men behövde duscha så jag tyckte Totta kunde kliva upp och vara med henne. Ja sa han, och sov vidare medan jag duschade :/ Sen matade jag Ronja, fixade mig själv och henne och åt själv, sen klev han upp! :P Klädde på oss och åkte till Lit för att kika på ett hus, var snabbt avklarat och då åkte vi hem, Ronja behövde sova och Totta var bakis. Tog en stund att få Ronja att somna men sen sov hon så gott i nästan 2 timmar, Totta sov några till.. Och jag som också var trött tog och storstädade. Dammtorkade alla ytor typ och när Ronja vaknat så dammsög jag överallt. Sen började jag med middagen som fick bli kycklinggryta med ris. Lollo kom och åt med oss, och vi korkade upp vinet. Sen plattade jag mitt hår och Lollo fixade sminkning på mig, så kom Mickan och så satt vi och drack här ett tag, sen skjutsade Totta upp oss till Bengan i Ås där det var tjejfest :) Var jättekul att träffa alla och umgås utan att behöva ta hand om Ronja samtidigt :) Efter 11 tog vi bussen in på stan, var in och vände på Cuprum (bara massa 18-åringar) och så in på G3, gick ett varv och sen gick vi igen typ. Krogen suger, så är det bara. Mickan gick hem och jag och Lollo åt lite pommes på Sibylla medan vi väntade på bussen hem. Kom hem och stupade i säng, sååå skönt att få sova! :)
 
Söndag 21 oktober
Vaknade ändå rätt tidigt med tanke på att jag borde vara mer trött. Klarvaken och kunde inte somna om. Klev upp och umgicks lite med slö-Totta och Söt-Ronja ;) Gick och la mig igen efter ett tag men då kommer Totta på att han ska duscha så jag klev upp igen. Åt rester av kycklinggrytan och kände att fan det här går ju riktigt bra, inte bakis :) Trött och seg dock så har mest legat i soffan idag, somnade till ett tag när Ronja sov sin förmiddagsvila. Vid 15 åkte vi och åt mat på Max, sen handlade vi på Maxi. Fortsatte slöandet. La Ronja efter 18 då hon var så trött. Sen skar jag upp massa gotta och så såg vi på big bang och modern family, sen Solsidan och efter det såg vi senaste Johan Falk-filmen, den var rätt bra!
 
Nu är det dags att sova, imorgon kommer Carro med familj upp och då ska vi på badhuset och busa :) Sen blir det gomiddag och lite firande för Ronja då de inte kommer komma upp till hennes 1årsdag..
 
I lördags förra helgen när Totta var och spelade bandy så gjorde han illa knät, så hela den här veckan och han betett sig som han är en skröplig pensionär, ligga på govlet har varit hans favoritsyssla kan man säga..

Just det, madrassen tog Totta in idag då jag slöade i soffan, då ville han slöa på golvet.
Stackars Ronja, vilka föräldrar hon har :/
BTW, så håller vi på att vänja av Ronja att bli matad i sängen så då får hon äta vällingen i soffan,
eller som ikväll på madrassen på golvet och sen borsta tänderna och sen lägga sig.
Vi har också börjat testa 1års-vällingen nu, är ju bara 2 veckor tills hon fyller 1.. Shit!
Vårt söndagsmys :)
 

Efterlysning

Har ni sett den här rånaren?! Sjukt farlig ligist som håller till i Lugnvik.. ;)

Framsteg och fall pladask

Idag på eftermiddagen så tog Ronja fyra steg helt själv, hon blir duktigare och duktigare och är nog inte så länge tills hon går nu :)

Ett kort tag efter de framstegen (ordvits haha) så råkade hon gå för fort fram med sin resväska som stöd, varpå den tog emot i golvtröskeln och Ronja stöp rakt över den och föll handlöst rakt på näsan och huvudet. Stackars liten, hon började storgrina och jag skyndade dit för att trösta. Fick upp en snuttis som hon tacksamt tog emot, men då fick jag syn på att det kom blod ur näsan och fick lite lätt panik. Skyndade mig att ringa Totta samtidigt som jag tröstade Ronja. Han svarade inte, men jag lugnade ner mig iaf och insåg att det inte var så farligt. Letade fram klorhexidin och tops och rengjorde lilla näsan. Ronja blev lugn och så satte vi oss i soffan och myste. Sen var hon som vanligt och det tog väl 2 minuter så for hon fram med samma väska över tröskeln igen :/ Denna gång fastnade den inte tur nog!

Det här var Ronjas första olycka hemma, men tur nog ingen allvarligare sådan, men nog gick mammahjärtat i tusen bitar när jag såg blodet rinna från näsan!! Hon vart lite röd i pannan också men jag hoppas hon inte har ont imorgon när hon vaknar. Resten av eftermiddagen och fram tills hon skulle lägga sig var hon glad och som vanligt tur nog! <3

När Totta kom hem tog hon ytterligare tre steg på egen hand. Och tidigare idag började hon försöka klappa händerna, så "äntligen" vill hon lära sig det :) Hon gör oss så stolta!

Lilla stjärna

En sak som är bra med mitt jobb (jaa tänk jag ska säga något bra om mitt jobb!!) är att vi kan sitta och lyssna på musik hela dagarna. Tyvärr är jag spyless på all musik jag har, så idag började jag lyssna på en ljudbok jag fick tips om för över ett år sen, lika länge har den legat på min mobil och väntat. Idag bestämde jag mig för att ge den en chans, och jag ångrar mig verkligen inte. Jag har lyssnat hela dagen så jag har plöjt nästan halva boken och shit vad bra den är!! Så bra skriven och intressant.. Jag vill bara fortsätta att lyssna och vet inte när jag ska hinna det? Kan inte vänta tills nästa gång jag ska jobba, det är ju först om en vecka :p

Lilla stjärna heter den i alla fall. Och nu har jag ju inte hört hela, men det jag hört rekommenderar jag verkligen! LÄS/LYSSNA!

Mer steg

Igår så tog Ronja sina första steg utan att jag lurade/släppte henne. Hon stod på golvet som vanligt med en leksak i näven och så tog hon två steg utan att tänka sig för. Upprepade en gång till och tog två små steg innan hon tog soffbordet som stöd.. Duktiga lilla tjej, hon kanske faktiskt går själv snart då? :)

Bajs-app!!

Men fy fan!!!!!!! Jag hade skrivit ett aslångt inlägg och så försvann all text :(((( Jag orkar inte skriva om för det är segt att skriva på mobilen.. Godnatt!!

Trött!

I sängen före kl 22, det var inte igår! Jag behöver det dock, blev en riktigt jobbig natt med Ronja som vaknade en gång i timmen minst och var ledsen/hungrig. Sen upp före 6 och åka på jobbet.. Helt slut nu med andra ord! Godnatt

Lördag 13 oktober och söndag 14 oktober

Lördagen började kl 7 hos oss. Ronja hade en jättedålig kväll och natt när hon vaknade flera ggr av orolig sömn. Många matningar blev det också. Kl 7 klev vi upp i alla fall, Ronja fick välling och sen tog jagg en dusch, efter den fick Ronja bada. Vid halv 10 kom Totta hem och Ronja blev så glad. Hon var dock trött och Totta ville iväg och spela bandy klockan 11 så han la Ronja i vagnen och sövde henne medan jag åt frukost. Sen tog jag henne och gick ner till Helena, medan Totta åkte iväg och spelade bandy. Ronja sov inte så länge så det blev lek och röj för henne med Helenas barn. Provade ett par vinterskor och en mössa som Ronja fick ärva :) Fick även två onepiece och en mumin-tröja :)
 
Åt korv med bröd till lunch sen la vi de minsta i vagnarna och tog en promenad upp till macken så Helena kunde köpa lördagsgodis. Totta kom och mötte upp oss, gick sen tillbaka ner till Helena då hon bjd in oss på middag :) Ronja vaknade på vägen ner så hon sov inte länge nu heller. Barnen fortsatte leka, Ronja klättrade upp för hela trappen (med mig alldeles bakom såklart) oh utforskade nyfiket barnens stökiga rum, vilket gav Helena en anledning att städa :P Sen gjorde hon jättegod middag som blev en höstinspirerad kycklinggryta med ris och sallad till, supergott! Efter middag gick Totta hem med Ronja för att lägga henne, hon började bli grinig eftersom hon sovit alldeles för korta stunder under dagen. Jag stannade kvar och åt popcorn och kikade på Mästerkatten i stövlar med Moa och Rutan medan Helena la Majsan. Efter det la sig barnen och jag skar upp morotsstavar, sen började jag och Helena svulla gotta och kollade igenom alla 5 avsnitten som redan gått (och vi missat) av Bonde söker fru. Fick ett sjukt gott skratt åt en tabbe en av bönderna gjorde och var tvungen att kika om några gånger och asgarva innan vi kunde titta vidare ;) http://www.tv4.se/bonde-s%C3%B6ker-fru/klipp/johan-wadborg-spanar-in-fel-tjejer-pa-slottet-2219707
 
När vi sett klart alla fem avsnitten var klockan över 1 på natten så då var det dags att traska hem. Hann bara lägga mig så vaknade Ronja och ville ha mat, sen tog det ca 45 minuter att få henne att somna om, stackarn var lite förstoppad hela lördagen. Faster Helena hade dock medicin mot det som kallas pepparkaka (det har jag aldrig hört förut), men hennes mage hade fortfarande inte kommit igång och efter mycket möda fick hon ur sig lite i alla fall. Vet inte vad hon blev förstoppad av då hon inte ätit något ovanligt mer än en pytteliten bananbit och några riskorn. Undrar om det är banan hon är så superkänslig mot? Bananyoghurt och fruktpuréer med banan händer inget dock. Efter tre fick jag äntligen somna i alla fall och sova ända till kvart i 7 då lilla fröken vaknade igen och då släppte äntligen hennes lilla propp, var säkert pepparkakan som gjorde det :)
 
Ja jag var ju inte så pigg där vi sju imorse men det är bara kliva upp och försöka hålla humöret uppe (går sådär för mig), men Totta klev också upp för att duscha och när han var klar passade jag på att duscha, är som enklast att göra det innan han åker på jobb så man slipper tvinga Ronja sitta inne i duschångorna, eller vänta tills hon sover igen. Sen sminkade jag mig och Ronja lekte på golvet. Åt frukost. Vid halv 10 var hon en tröttmössa och jag gav henne välling och sen fick hon hoppa ner i vagnen och så körde jag ut henne på balkongen, hon somnade på en gång och sov i drygt två timmar :) Även jag passade på att sova då, sjukt skönt, men man är ju nästan ännu tröttare efteråt när man vaknar. Tur nog går det över så fort jag gör något :) Vi pysslade bara på hemma litegrann, Ronja var dock grinig hela tiden så jag gav henne lunch (en barnmatsburk Totta påbörjat) och tro min förvåning när hon åt sked efter sked tills portionen var slut :O Gav henne en kvarg som hon också slukade :)
 
Gnället upphörde dock inte så då fick hon hoppa ner i vagnen med lite välling, men då vart hon ännu argare. Oj som hon gnällde och skrek. I nästan 1 timme stod jag på balkongen och försökte få henne att somna, men hennes stilla stunder minskade och skriket ökade så tillsist gav jag upp. Klädde på mig själv och tog ner vagnen och gick ut till bussen och åkte in till stan. På bussen åt hon mer mat och höll tyst, hon gillar att åka buss :P Sen inne i stan gick jag gågatan fram och tillbaka tills hon somnade ;) Inte jättekul i det trista vädret, men jag gör hellre det än sitter i lägenheten med en unge som är trött och gnäller på allt ;) Hann in på HM och köpa två tröjor jag lagt undan i fredags också. Kikade lite på Stortorget där Postkodslotteriet just börjat, men det var så hög volym och jag ville ju att Ronja skulle sova så jag gick därifrån. Köpte en fryspizza på Coop och tog bussen hem igen. Ronja sov tills vi kom in i trapphuset, perfekt timing ;)
 
Nu var Ronja go och glad igen och väldigt leksugen så då passade jag på att äta middag. Ronja har lärt sig en ny grej och det är att ställa sig på alla fyra med fötter och händer i golvet och sen böjer hon ner huvudet i golvet också så det ser ut som hon ska ställa sig på händerna, eller som att hon försöker titta på sin rumpa ;) Himla gulligt, men jag hinner aldrig fånga det på bild, för så fort jag rör mig eller tar fram mobilen blir det mycket intressantare :P Jag råkade också titta på Ronja och nicka med mitt huvud som man gör när man hejar på någon utan att säga något, och det var hon snabb att ta efter haha. Och nä, jag vet inte vad jag tänkte på när jag hejade så på henne, jag är lite koko ibland :P
 
Efter jag ätit busade vi på golvet och sen fick Ronja gröt som hon inte åt. Totta ringde facetime-samtal och sen fick Ronja bada. Sen var det nattning och det tog typ en halvtimme, efter andra flaskan välling gick jag ut och lät henne stöka på själv i sängen, det gjorde henne inget, på 5 minuter somnade hon :) Kvällen har jag ägnat åt att tvätta undan massa tvätt, städa lite i min garderob och sitta framför datorn. Såg nyaste avsnittet av Solsidan och har kollat efter underställ till Ronja. Nu har jag matat Ronja för första gången inatt (hoppas på inga fler) och jag ska upp kl 6 så det är hög tid att lägga sig!!
 
De ärvda skorna :)

Ärvda mössan, även kallad "skinnet"
Ronja är supersöt i den, ska komma ihåg att knäppa kort så ni får se :)


De två tröjorna jag köpte idag

Nya rummet

Förresten kanske någon undrar hur det gått med Ronja i eget sovrum? Vem vet, ingen kommenterar ju :( jag får någon ynka kommentar då och då, men jag vill ju ha fler :P
 
Nåja, första natten gick rätt bra. Eller alla nätter har väl gått bra, hon har vart lite svår att lägga, men det var hon innan också. Men hon har vaknat lika mycket som innan och velat ha mat, och hon har inte sovit så värst länge på morgonen, men idag så sov hon ju faktiskt trots att Totta klev upp, och samma i förrgår när jag gick upp och duschade, då vaknade hon först när jag duschat klart. Så lite framsteg är det väl.. Önskar bara hon kunde äta bättre om dagarna så vi slapp det här nattmatandet. Det är inte kul att kliva upp när man ligger och sover, det förstör helhets sömnen mer än man tror.. Hur som helst, vi har kunnat gå och lägga oss utan att väcka henne nu och det är skönt. På dagarna krånglar hon ju som bara den med att sova i sin säng, men så har det varit ett tag nu, och det lär inte sluta i och med att Totta ger upp efter ett tag och offrar sig och går ut så hon får sova i vagnen. Nu löste jag ju det på ett bra sätt (för mig som inte vill gå ut) idag då jag tog upp vagnen och la hon på balkongen, och jag tänker nog fortsätta med det. Man vill ju passa på och göra saker medan hon sover som att duscha, äta, sminka sig och så.. Är skönt med promenader också, men inte två ggr varje dag, och speciellt inte nu när det snart blir vinter :(

Tre senaste dagarna

Onsdag 10 oktober
I onsdags var det jobbdag för mig. Hade gruvat mig sen jag lämnade jobbet i fredags, men trot eller ej gick det rätt bra. Jag verrade fram till kl 9 och sen följde 5 timmar i prepen och jag prepade på som fan och snittade en back på 40 minuter. Halv fem fick jag sluta. Svängde förbi Lollos jobb för att lämna några grejeer vi beställt från Panduro. Sen åkte jag på McDonalds drive-in och köpte med mat hem. Blev en grilled chicken wrap-meny för mig, den är ju så god! :) Resten av kvällen blev lugn, skrev klart engelska brevet, saknades bara att någon duktig läste igenom det.
 
Torsdag 11 oktober
Även denna dag var en jobbdag. Jag klev upp och gjorde matlåda då jag kommit på att jag saknade en sådan. Sånna gånger är man glad att man har bacon i frysen och snabbmakaroner i skåpet. Då kan man laga matlåda på 10 minuter :) Kastade ner lite fryst broccoli också, mums! Sen tog jag bussen till jobbet och stålsatte mig för ännu en dag med uttjatad musik. Men vid halv 9 kom ett sms från David, han hade åkt på att jobba.. Trist för honom, men ojoj så glad jag blev :) Vid 9 satte jag mig i prepen och efter ett tag dök han upp och satte sig mittemot mig, sen var snacket igång. Och så fortsatte det hela dagen, tiden bara rusade iväg! Sånna här dagar borde det alltid vara på jobbet, men det är inte så, inte längre, för vi har gått från att vara på ett dagis till att sitta i ett fängelse.. Suck. Jag och David vågade trotsa tystnaden i alla fall, och trot eller ej, ingen sa till oss ;) Det är alltså när man får prata med någon annan som tiden faktiskt inte står still, och jag och David har alltid något att prata om, det är bra :) Medan jag jobbade så var Totta och Ronja på öppna förskolan och lekte, och sånt gör mig så glad att han faktiskt tar eget intiativ och går dit, ensam tom. Det har inte ens fegis-jag gjort :P Ronja har världens bästa pappa hon! ♥
 
Vid halv fem slutade vi och då stod Totta och Ronja på parkeringen och väntade på mig :) Vi åkte direkt ut till Sandra och John för att äta middag. Sandra hade gjort jättegod lasange! Sen lekte vi med barnen lite, men sen var det dags att åka hem för att lägga Ronja. Ronja tjurade på lite, men Totta tog över och då somnade hon rätt fort.
Jag gick ner på macken och köpte lite godis och dricka, sen såg vi på 2 avsnitt av modern family. Sen skulle jag se på lite gamla avsnitt av Revenge, men 10 minuter in hade jag redan nickat till flera ggr, så jag gick och la mig, redan efter 10!! Blev väckt av Ronja vid kvart i 12, sen igen efter 1 och sen igen vid fem. TUR nog somnade hon om där vid fem på en gång, hade verkligen ingen lust att kliva upp då. Sen vaknade vi och klev upp strax innan sju när Totta skulle fara på jobbet.
 
Fredag 12 oktober
Ja idag var det min tur att vara hemma med Ronja, så skönt så :) Tråkigt bara att öppna förskolan inte var öppen idag då. Jag hade funderingar på att åka på stan men kände samtidigt att det skulle vara skönt att bara vara hemma. Ronja var så jäkla söt och lekte tittut med mig, hon tog en filt och hedde den över huvudet sen väntade hon på att jag skulle säga "men vaaaaaaart är Ronja?" Då skyndade hon att dra ner filten och såg superbusig ut, när jag sa "dääääääääär" så skrattade hon och gömde sig under filten igen. Hon gjorde det hur många ggr som helst, lilla sötskruven!!
Sen vart Ronja trött redan vid 8 så jag försökte få henne att somna. Det gick dåligt. Tillslut gav jag upp och tog upp henne igen. Åt lunch. Sen la jag henne igen efter 10, men hon krånglade. Så jag hämtade vagnen och la henne på balkongen, vaggade ner henne och knappt 5 minuter så sov hon, lilla bråkstaken ;) Sen sov hon som sagt i nästan 3 timmar, och då passade jag på att slappa.. Och städa lite. Och sova lite som sagt.
 
Efter den sena lunchen så var jag lite fundersam på om jag skulle åka in på stan i alla fall. Sen fick jag ett sms från mamma som gjorde mina funderingar självklara. Hon skrev att de skulle köpa gradiner med Sebbe och sen äta på stan, Lollo också, och undrade om vi ville följa. Såklart vi ville! Skulle ses på Eastern Palace kl 17 så jag tog och packade skötväskan och klädde på Ronja kläder, samt satte på mig lite finare kläder (inte mjukisbyxor och skitigt linne) och sen tog vi bussen in. Gick och kikade på Lekplaneten efter ett par badfiskar, men hittade inga. Vidare och spanade på Expert men det enda jag ville ha hade jag ändå inte pengar till, ett objektiv för 5000 kr eller 3500 kr efter rabatten, men ändå.. Sen gick jag på Lindex och kikade efter tröjor till Ronja. Kom på att jag skulle kolla på större barns-avdelningen då de ändå är små i storlekarna, och tillsist så hittade jag en tröja på rean som var färglad, tyvärr var det ett mumintryck på magen, menmen.. Köpte en vit tröja också som jag tänkte försöka pimpa med en applikation..
 
Sen gick jag vidare på Hm för att kika på tröjor där med på större barns-avdelningen, och där hittade jag två fina. Men så hörde jag två anställda prata om att klockan var kvart över fem så då fick jag bråttom, skyndade mig att hänga undan tröjorna och sen halvsprang jag bort till Eastern. Dom hade beställt buffé till mig så det var bara att sätta Ronja i stolen och gå och hämta :)  Var riktigt gott med buffén idag, godare än på väldigt länge :) Ronja fick dock något frispel så hon var helt nipprig. Vet fan inte vad som tog åt henne men man kunde tro att hon var sockerspeedad ;) Det spädde vi på lite sen när hon fick en isglass av personalen och fick smaka på den.. Oj vad hon gillade det, men hon fick inte så mycket av den, även om det är isglass så består den väl av 99% socker..När klockan började närma sig 19 klädde jag på Ronja och gick till bussen, ville inte att hon skulle bli övertrött, och när vi kom hem fick hon välling och tänka sig, hon somnade på en gång :)
 

Dagens skönaste!

Efter lite oenigheter angående lilla frökens förmiddagsvila så gjorde jag en kompromiss som gick hem hos både mamman och dottern; sova i vagnen på balkongen. På så sätt fick Ronja sova i sin älskade vagn (bli nervaggad) utomhus, medan mamman fick dottern att sova och ändå kunde vara hemma och göra saker samtidigt (slapp sitta ute på gården och uggla/gå promenad i timmar). Ronja blev så nöjd att hon passade på att sova i nästan 3 timmar! :) Mamman blev så glad att hon också vilade en stund och lyckades sova i 30-45 minuter, skööönt!

Nu äter lillan en sen lunch, själv såklart. Nåde mamman om hon skulle försöka mata flickan :p Ska dock försöka lura i henne lite yoghurt och även lite mango som jag lyxat till det och köpt hem :) Hoppas det går hem hos Ronja med ;)

Gåvagnsstilar 2.0

Lillgumman avancerar sina framsteg inom gåendet. Nu kör hon för fulla muggar med sin gåvagn och kan nu även styra och vända den helt själv :) I detta ögonblick kör hon även lite freestyle och går med bara en hand på gåvagnen ;) Hon blir duktigare och duktigare för varje dag, och farligare...

Det går uppåt ;)

Jag glömde skriva igår att Ronja ställde sig upp för första gången helt själv utan att ta någon/något som stöd :) Duktiga lilla tjej!! :) Nu hoppas jag på att hon lär sig gå snart, tycker det skulle vara så kul om hon kunde det innan hon fyller 1 ;)

Engelska

Just det, igår började Engelska 6 (B) på riktigt och jag skulle ta mig an första uppdraget. Jag har tänkt att det här inte ska vara så svårt, eftersom böckerna såg rätt simpla ut, men första uppdraget gick ut på att skriva ett brev och presentera sig själv.. Ja det är ju inte så svårt tänker jag och börjar skriva. Men så börjar man undra, vad heter DET ordet, hur stavas DET ordet, hur böjer man DET ordet, och HUR FAN BYGGER MAN MENINGAR PÅ ENGELSKA?!!! Jag vart lite förtvivlad där ett tag och började slå upp typ varje ord på tyda.se, men sen kom jag på att word förmodligen går att ställa in på engelska, så jag kopierade min text och klistrade in den, och tänka sig, jag behövde inte ens byta inställning, den kände av själv att jag skrev på engelska och började rätta åt mig. Visade sig att jag faktiskt bygger meningar ganska bra (om den nu rättar rätt), och "kan min grammatik", stavningar och böjningar däremot är jag väl inte så bra på :P För säkerhetsskull ska jag be någon duktig läsa igenom allt innan jag skickar in det :)

Tisdag 9 oktober

Ja jag ligger efter, men nu bloggar jag om idag.
 
Jag och Ronja vaknade först vid kvart i sex, efter lite mys, lek och grin la jag Ronja igen och trot eller ej men hon somnade om. Jag passade också på att slumra lite. Vid halv 8 vaknade jag och försökte så ludlöst som möjligt smyga ut ur sovrummet, men såklart vaknade hon till och blev stortokig över att jag gick. Var bara till att ta upp henne också då, även fast det syntes på henne att hon behövde mer sömn. Vi var vakna några ggr under både kvällen och natten. Nätterna har varit riktigt värdelösa den senaste tiden, Ronja vaknar oftare och mitt tålamod tryter.. Antar att det är för att hon äter så dåligt under dagen, och sen kissar hon så mycket under natten så vissa nätter har jag bytt blöja tre ggr :/
 
Vid åttatiden kom pappa-björn hem till familjen och solstrålarna började lysa igen från Ronja ;) Har jag sagt att hon är en pappagris? Vi tog varsin dusch, sen slöade vi i soffan och på golvet ett tag. Efter 10 kom Helena hit och vi surrade lite, sen tog hon och jag bussen in på stan och åt lunch på Samurai. Och efter det gick vi en sväng på stan, bla på Sydilla och suktade efter lite tyger. Jag köpte ett mönster på byxor/tröja/sweatshirt. Ronja var hemma och sov ute i vagnen under tiden. När vi kom hem hade hon just vaknat så hon sov en lång stund idag.. Snackade lite mer med Helena men sen vid 2 var hon tvungen att gå för att hämta hem sina barn från dagis&skola.
 
Slöade en liten stund men sen bestämde vi oss för att göra en rejäl röjning i datarummet och städa hela lägenheten så då hade vi det vi gjorde ;) Vi är lite less på att Ronja är så lättväckt att vi verkligen får tassa på tå för henne. Vi vet inte vad vi har gjort fel men hon reagerar på minsta knarr, trots att vi spelar rätt så hög musik hela nätterna för henne så reagerar hon när vi går in i sovrummet, när vi lägger oss i den knakande sängen, när våra larm går, när vi kliver upp, om vi pratar, om Totta snarkar, när vi vänder oss i sängen osv. Det har gått så långt att vi sovit ute i vardagsrummet bara för att testa om hon sover bättre då, och när Totta ska upp och jobba sover han alltid där ute så jag ska slippa kliva upp före 6 med en unge som är så trött och grinig men vägrar somna om.. Hursom så orkar jag inte hålla på så längre, för det första är det störigt att tassa på tå och knappt våga vända sig i sömnen, jo tydligen kan jag kontrollera det på något undermedvetet sätt för senaste veckan vaknar jag om nätterna för att jag har asont i den sida jag sover på och måste vända mig..  Och sen hatar jag att ha den där madrassen i vardagsrummet, det är trångt nog som det är!  Och så vill man kunna kliva upp utan att väcka henne, det underlättar lite för mig att kunna göra mig i ordning om morgonen när jag ska på jobbet om jag slipper sitta och underhålla henne för att hon inte ska sitta på golvet och grina för att hon är så trött. Så nu åkte hon ut :P Nä, men vi flyttade in hennes säng i datorrummet idag och testar hur det går. Känns hemskt att kasta ut henne så, men om det hjälper henne och oss att sova bättre är det värt det..
 
Vi tog även och packade ner massor av böcker och andra saker från den stora bokhyllan vi har inne i datarummet, dels för att göra plats för andra saker som mina tyger, men också för att vi hoppas på att flytta innan vi behöver dom sakerna. Packade bara ner böcker vi läst och böcker Ronja inte har någon nytta av förrän om några år. Sen röjde jag av bordet i vardagsrummet från mina sygrejer så det ser lite bättre ut ;) Får se om Totta kommer flytta ut sin dator dit då nu när han blev av med sitt datarum.. Tror inte på att han kommer sluta spela direkt :P
 
Nåja, Totta la Ronja vid sju, då var hon så övertrött att det tog ett tag att få henne att somna. Eftersom hon sov så länge första gången fick hon inte sova något mer innan kvällsläggningen. Medan Totta nattade Ronja gjorde jag en sen middag till oss, tacos :) Sen åt vi framför tvn och kikade på nyaste Johan Falk-filmen, den var rätt bra, inte den bästa, men helt okej!  Nu har jag även sett nyaste avsnittet av gossip girl, så nu ska jag bara fixa en matlåda och sen lägga mig, ska tyvärr upp och jobba imorgon :(

Första dagen

05.45 går första larmet, snoozar lite.
 
06.00 går andra larmet och jag kliver upp. Duschar och sen på med smink och kläder. Ronja vaknar och får ny blöja och kläder. Sätter på Babblarna för att fånga hennes uppmärksamhet och kan då göra mig själv i ordning. Fixar matdosa och mackor att ta med.
 
06.50 Jag är klar men har massa tid kvar :o Skulle ätit något men känner mig inte hungrig och mackor lockar inte.
 
07.05 Ronja blir 11 månader idag så jag försöker ta ett fint kort på henne att lägga ut på instagram och facebook, ungen vägrar samarbeta :p
 
07.42 kommer Totta hem från jobbet och jag går ut till bilen. Plockar upp Jessica och far mot jobbet.
 
08.03 stämplar jag in. Har då gått från parkeringen (fick låna Davids, tack snälla!) och genom en aslång korridor. Sen ögonscannat mig in i Recalls lokaler, hängt in jackan i David&Jessicas skåp (tack snälla igen) och äntligen nått stämpelklockan. Nervositeten kryper sig på..
 
08.05 Går in i FKs glasbur (har väl sagt att vi är som apor på zoo? En apa skulle klara vårt jobb i alla fall!) Möts av glada leenden från kära kollegor (de enda bra med mitt jobb, och de enda jag saknat under min föräldraledighet) och känner att det kanske inte är så hemskt ändå, det ska nog gå bra :)
 
08.14 Har fått en jättesnabb genomgång av stressade "M" och nu blivit dumpad vid ett prepbord i min ensamhet med missiv. Tänker en liten tanke på mina stackars handleder, men slår bort den med att det är bättre jag försöker och får jag ont får jag klaga då. Får jag ont får jag ju dessutom en anledning att testa tabletterna min läkare skrev ut..
 
08.16 Ja att prepa missiv satt ju verkligen i blodet. 2 minter och det känns som igår, hemska tanke! Tror inte jag prepat missiv på över 2 år just pga handlederna och ledighet..
 
08.30 Bara åtta timmar kvar....
 
09.05 Då var missiven slut och eftersom "M" är borta tar jag för givet att jag ska fortsätta prepa kunder. Läser igenom instruktionen och finner att nästan allt är sig likt där med.
 
09.06 Chefen vill ha lönesamtal. Jag vet ju redan vad jag kommer få, ska bara skrivas på papper. Känner mig lite nöjd över att jag är den som får högsta höjningen på vårt jobb i år, men känner mest att det kanske var på tiden, jag har haft lägst lön av alla hittills så :/ Fick drygt 1200 kr i höjning, gjorde att mitt jobb kändes lite bättre betalt helt plötsligt..
 
09.15 Inser att allt är sig likt, fast ändå inte, och allt känns redan som rutin.
 
09.20 Fan vad nya stolarna är värdelösa. Redan ont i svanken :( Dags att ta fram musiken, ingen pratar..
 
09.30 Bara 7 timmar kvar.....
 
09.31 Kort möte. Blir välkomnad tillbaka, typ. Blir informerad om att kolla upp vilka brandkompisar jag har. Och att vi ska få kanelbulle kl 14 eftersom det är kanelbullens dag. Känns lite bättre att jag får bulle min första dag. Inbillar mig att det är för att jag är tillbaka vi får bulle.
 
09.36 Jag är brandkompis med Mikael, Jonas och Therese, det känns bra..
 
09.50 Fikadags. Tar ju dock hela rasten att ta sig till och från fikarummet känns det som.
 
10.10 "M2" kommer och jag får en kram, lite förvånad över den, menmen ;)
 
10.15 Jaha, 2 timmar tog det, och jag inser den största anledningen till att jag avskyr detta jobb (om man bortser från att jag får ont i kroppen av de monotoniska rörelserna), man har helt enkelt för mycket tid till att tänka. Och jag ska inte tänka för mycket, det är inte bra för mig. Speciellt inte ihop med musik, och framförallt inte ihop med Kents musik. 2 timmar och jag ligger redan på botten och tänker för mycket.
 
10.30 Bara 6 timmar kvar.. Jag vill hem..
 
11.20 Funderar över hur folk kan längta tillbaka till jobb när de är föräldralediga?! Visst, jag gillar inte mitt jobb, och visst, min unge är näst intill exemplarisk, men hallå? Hur hemsk kan en unge vara/hur kul kan ett jobb vara, så man hellre vill jobba än vara hemma med sitt barn?
 
12.30 Äntligen lunch..
 
13.00 Tillbaka i buren.
 
13.05 Min svank gör ooooooooooooooont!!
 
13.30 3 timmar kvar..
 
13.56 Kort info, alla kornbodare får gå hem pga lite att göra. Men jaaa påminn mig igen varför jag blev recallare för drygt 4,5 år sen?!
 
14.00 Äta kanelbulle och dricka vatten.
 
15.15 Äntligen börjar posten/kunderna ta slut. Får en plats i verifieringen bredvid Therese som ska visa mig de nya.
 
16.10 Äntligen börjar det närma sig slutet.
 
16.29 Nu packar jag ihop mitt!!
 
16.32 Går ut genom stora entren och gör på något sätt fel för det börjar låta i larmet, Totta och Ronja sitter utanför och väntar, vi skyndar oss bara och går vidare.
 
16.34 Låser upp bilen och tänker "fan att jag ska hit imorgon med"...
 
Och ja, jag är nog ganska säker på de flesta klockslagen. Jag har ju bara tittat på klockan 48 000 ggr idag............................................................

Första stegen

Ja jag glömde skriva det igår, men igår så tog Ronja sina första staplande steg. Jag höll henne under armarna och lät henne gå framåt så, sen utan att hon var beredd så tog jag bara bort mina händer och då hann hon ta några små steg innan hon tappade balansen. Hon gjorde samma sak flera gånger sen på kvällen när vi skulle visa Totta, så jag tycker nog man kan säga att det var hennes första steg :) Nu gäller det bara att fortsätta öva så kanske hon går på sin ettårsdag? ;) Nja, kanske lite väl optimistiskt, men vi får se. Jag gick redan när jag var 10 månader, och Totta när han var 11 månader så man tycker ju att hon borde lära sig snart :P
 
Annars har Ronja lärt sig att peka riktigt bra nu, och pekar gärna med pekfingret på olika saker och säger "titt" med viskandes röst, så sött! Hon pekar gärna med båda pekfingrarna när hon blir extra intresserad av något ;) Hon verkar faktiskt älska att peka för man ser henne nästan hela tiden nu sitta med pekfingret åt alla möjliga håll, dessutom använder hon pekfingret för att trycka på massa saker. Det har hon ju gjort ett tag, men nu börjar även hennes minne fungera bättre så nu vet hon tex exakt vilken knapp hon ska trycka på på sitt lilla piano för att den ska börja spela låtar av sig själv. Så fort hon ser den trycker hon på den knappen, om och om igen :)
 
Hon har också visat gång på gång vilken liten klätterapa hon är, hon kommer bli farlig snart! Så fort hon har något på golvet att klättra på så gör hon det, och hon använder gärna mig och Totta som trappsteg för att kunna klättra upp på soffbordet och soffan. I badkaret har hon börjat resa sig och går runt, försöker även klättra ur det vilket hönsmamman i mig ogillar skarpt! Jag är lite extra nojig i badkaret då jag vet hur lätt det är att halka och slå i huvdet, hakan, slå ut tänder :( Använder såklart en halkmatta, men den täcker inte allt och den lilla busungen tar sig fram fort när hon ställer sig upp så man hinner inte alltid med. Än har inga olyckor skett i alla fall, peppar peppar! Matstolen har vi bytt ut då hon började ställa sig upp i den och jag är livrädd att hon ska ramla i golvet. Den gamla hade inget bälte, så vi köpte en billig antiloop-stol av någon i köp&säljgruppen, så numera sitter hon fastspänd i den så hon inte kan ställa sig upp! Ja och trappor klättras det också i, när hon får chansen, vilket inte är så ofta tur nog!
 
 

Stan en sväng

Sydilla hade fått in nya, jättefina tyger igen, så jag var ju "tvungen" att åka in till stan och gå dit. Åkte in vid 12 när Ronja (och även jag) sovit första vilan. Köpte tre tyger, tyvärr hade ett rosa med elefanter sålt slut på knappt 1 dygn :/ Men det var inte sååå fint så det var inte hela världen..

Sen kom Dudda in till stan så vi gick och fikade med honom på Krikelin. Ronja fick smaka prinsesstårta av honom men det verkade inte vara någon hit det heller.. Sen gick vi en svöng på stan, träffade Ning och söta lilla Alice så vi följde med henne på HM och kikade. Dudda köpte en väst till Ronja, jättefin var den så det tackar vi för :)

Sen tog vi och åkte hem så Ronja fick sova hemma i sin säng. Börjar bli lite väl less på stan, är en sak att gå med någon för då kan man ju prata, men att gå själv bara för att Ronja sover är riktigt tråkigt, men om hon sover i vagnen går man hellre på stan än runt Lugnvik ;) Saknar verkligen att ha en hiss eller bo på nedre plan med egen altan/gård då kunde hon alltid sova ute i vagnen och jag vara inne och göra något "viktigt"..

Ger upp

I förrgår fick jag nog. Efter att återigen försökt mata Ronja med någon barnmatsburk och hon katapultat iväg det som låg på skeden så orkade jag inte mer. Nu får det vara slut på den här onda cirkeln. Jag tänker inte köpa någon mer barnmatsburk. Nu blir det plockmat som gäller och välling för att göra magen mätt. Får hon hålla på själv och plocka och äta så måste hon ju tillslut börja äta mer och tills hon blir mätt. Det får ta tid och sjukt massa välling men hellre det än att varje dag sitta och försöka lura/tvinga i henne mat.

Det är inte bara barnmatsburkar hon vägrar utan även hemgjord mat. Hon krånglar än med gröten och nu har hon dessutom börjat krångla med yoghurt, kvarg och fruktpurer också. Det måste ju vara att hon inte vill bli matad, för får hon sånt hon kan äta själv så gör hon det ju faktiskt, även fast hon oftast missar munnen.. Så ja, nu får hon äta själv hädanefter och så matar jag henne med lite yoghurt/kvarg och välling då såklart, så får vi se hur det går..

Skolstart

Står och väntar på Pavid nu, vi ska åka iväg till Hermods (Lärcentrum) och gå på en orienteringskurs som man måste gå innan man kan börja plugga.. Jag kommer börja med Eng B nästa måndag, spännande eller nåt :p

Sorglig?

Vi har en cd-spelare i sovrummet, och varje gång Ronja ska sova slår vi på en cd-skiva. Senaste månaderna har det varit soundtracket från Lejonkungen, men i veckan bytte jag ut den mot en skiva full med barnsånger. Hade fått med den i den silvriga barnkammarboken.. Blir ju fort att man hör låtarna och lär sig dom och nynnar på de roliga verserna om dagarna som "jag är en vanlig kanin, vanlig fast ovanligt fin". Det är en låt dock jag tycker är så sorglig, vet inte om det är första meningen "pappa kom hem, för jag saknar dig så", eller om det är för att Uno Svenningsson sjunger, men låten skriker sorgsenhet och den gör mig ledsen, dock är den fin att lyssna på. Kollade upp den ikväll, och den heter tydligen "brevet från Lillan". Lyssna och tänk efter, är den sorglig eller är det Unos sätt att sjunga?