vulnerable -

Feedagen

I fredags gav vi oss ut på shoppingtur. Letade efter saker till dopet. Inköpt blev bläckpennor, pyjamas till Ronja, miniform mm. Efter det åkte vi förbi Jon och Helena och fixade Philips doppresent. Sen hem och gjorde laxmiddag. Efter den åkte jag iväg till Mickan och gick tillsammans till en förfest med Malin B, Sandra och Heléne. Jättekul var det, förutom krogen då :p
Skönt att få lite egen tid men fy vad jag saknade Ronja på slutet. Blev så glad att se henne när jag kom hem :)

Ronja fick testa matstolen för första gången :)

Torsdagen

Bloggen är tyvärr inte så prioriterad just nu, vilket är trist men dopet är viktigast nu, efter Ronja såklart! Här kommer i alla fall ett sent inlägg om förra torsdagen..

I torsdags var vi i alla fall och lyssnade på när Sandra och pappa övade sången för dopet, lät underbart och jag började nästan grina.. Hur ska det gå på dopet? :/ Efter det åkte jag med Sandra ut till Frösön. Vi umgicks och så och sen åkte vi och köpte hämtmat till alla, kinamat till mig! :)

Blev kvar en stund till, men sen skulle gubbarna in och bowla så jag skjutsade dom och åkte hem.

Slödag

Inte gjort många knop idag. Sov till efter 9, sen dusch och smink SEB gjorde jag lunch. Blev ihopkok av köttfärs och makaroner, supergott :)

Efter det tog vi en promenad ner till Jon&Helena och efter ett tag gick vi ut på långpromenad allihopa. Kallt men skönt att komma ut lite. Nu sitter man dock i soffan och är frusen. Och hungrig. Men Totta&Jon är och köper pizza :D

1 år

Idag (på datumet) är det ett år sen jag gjorde gravtestet och insåg att jag var med barn. Känslan, lyckan, förvåningen, skräcken ;) Då klockan sex på morgonen kändes det som den bästa dagen någonsin. Äntligen liksom! Några timmar senare byttes tyvärr dagen ut mot en sorglig då pappa ringde och berättade att min farbror Jonas gått bort och att Goldie var så dålig att dom skulle ta bort henne. På kvällen åkte jag ut till Ope med grisöra och kramade om Goldie en sista gång. Tårarna ville aldrig sluta rinna, men samtidigt visste jag att ett nytt liv höll på att växa i min mage <3

Bokrea

Idag var jag uppe redan vid 7. Tänkte det var bra tid så skulle jag vara inne till stan före 9 säkert. Mmm visst när man är ensam hemma och har en gnällig bebis som prompt skulle sitta i knät. Sova vägrade hon trots hon var så trött. Allt tar ju dubbelt så lång tid när man bara har en hand, men 10 över 9 var jag klar i alla fall.

Inne i stan började jag på lekplanten då jag sett att dom också skulle ha rea, men där var det bara rea på tråkiga saker till större barn. Inget kul till Ronja inte. Lika bra iofs då man kanske får saker i doppresent och det faktum att jag inte är så rik just nu. Rik har jag väl iofs aldrig vart, men. Efter det begav jag mig till Bokia för att spana in bokrean. Träffade på pappa som också var där och fyndade. Jag köpte 1 Max-samlingsbok, 1 pekpok och en tygbok som man kunde hänga på vagnen :)

Efter det stod jag och pratade med pappa lite om saker inför dopet, bokade in sångträning med Sandra imorgon. Sen skiljdes vi åt och jag gick bort till Akademibokhandeln för att köpa resten av böckerna jag ville ha. Hade spanat in vart de var billigast ;) Så på Akademi köpte jag en till Maxbok, 1 till pekbok och så en virk-bok :) Blev även en present inköpt, men säger inte till vem och vad ;)

Sen gjorde jag en rek på Lindex, men de hade bara fått in en del av de fina vårnyheterna. Den gröna myr-bodyn fanns, den var såååå fin! Men den supersöta pyjamasen fanns inte. Jag hoppas de får in dom snart för jag fick reklam från Lindex häromdagen med ett erbjudande att om jag köper minst 3 grejer får jag 30% på hela köpet, och det skulle ju vara guld om dom fick in de nya grejerna då innan erbjudandet går ut :/

Efter det gick jag till Tottas jobb och hämtade några saker han kopierat och klippt ut åt mig. Stannade och pratade lite också, men sen gick jag över till Mickan och satt där medan hon gjorde i ordning sig för stan :) Eftersom vi var så hungriga började vi med en lunch på Donken, göttans! Sen vart det Hobby boden, Lekplanten, Syssla, Tygcenter, Åhlens. Drick-fika på Ålle så vi kunde mata våra barn. Var även bort på Sydilla en sväng då jag var ute efter knappar till Ronjas nya kofta som hennes duktiga mormor håller på att göra. Fanns ju dock inga knappar någonstans, tills vi gick på garnaffären på busstorget. Där hittade jag superfina som var formade som hjärtan, passar ju perfekt på mitt lilla hjärta :)

Sen var vi iväg till Syssla igen och då mötte vi 2 brandbilar och 1 ambulans. Några gick in på Hemtex men jag vettefan vad dom sysslade med.. Avslutade med att gå på Hemköp så Mickan fick köpa mat till Philip. Sen skiljdes vi åt och jag åkte hem. Åt middag och tittade på Big brother. Vart ju nyfiken på tjejen som var härifrån och när jag väl började se vart jag fast. Så resten av kvällen (efter Ronja lagt sig) tittade jag på avsnitten av BB medan jag klippte och klistra. Dock måste jag nog smygse lite på BB då jag hånat programmet så mycket. Jag är egentligen emot det, men jag har inget annat att se på, och det är roligt att bli lite provocerad av puckona på tvn! ;)

Innan Ronja gick och la sig mös vi ner oss i soffan och läste i två av hennes nya böcker. Mer blev det inte då hon började gnugga sig i ögonen av trötthet, min lilla tröttmössa. Så jag gick och la henne och det gick relativt fort idag!

Tisdagen

Idag fick jag sovmorgon, först av mitt älskade barn som valde att sova mellan 1-halv 7 och sen efter matningen sov hon till efter 8, men då tog Totta henne så jag fick sova ända till halv 10, såååå skönt! Efter det blev det dusch, smink och frukost sen åkte vi iväg till Jysk. Köpte ett tyg som var på nedsatt pris, tänkte väl sy något kul till Ronja av det, byxor bla.

Åkte till Kupan där jag gjorde ett bra fynd, hittade nämligen "Växa och upptäcka världen-boken" som jag efterlyst. Fick låna den av Sandra, men hon kommer ju vilja ha tillbaka den någon gång så jag ville ha en egen, och på Kupan fanns den, för 4 kr!! Köpte två andra böcker också, en korg med massa tyger för 10 kr, ett finare lila tyg som skulle vara gardiner för 20 kr och en Kent-skiva för 10 kr. Bara massa billiga fynd!

Sen åkte vi vidare till Dollar, där Totta sprang in och löpte mer bordsduk till dopet. Sen till Maxi och jag sprang in för att fråga om tulpaner, äntligen fick jag klara besked och bra pris, så jag bokade tulpaner hos dom tills nästa fredag, skitbra!

Efter det åkte vi hem och Totta tog med sig en sovande Ronja och satte sig hos Dudda för att spela datorspel. Själv tog jag mig lunch och såg nyaste Gossip Girl-avsnittet :) Efter jag ätit klart ville jag ändå se klart men för att göra lite nytta satte jag mig och började klippa mitt doppyssel. Efter en stund kom Totta med hungrig Ronja. Efter hon fått mat satte vi oss båda och klippte och så spenderade vi resten av dagen och kvällen fram till 9 typ. Då var vi äntligen klara med första grejen. Har mer saker som ska klippas, men händerna orkade inte mer idag.





Måndagen

Igår var det babymassage på agendan igen. Men då jag sov väldigt dåligt, och vart alldeles klarvaken efter matningen vid 6-tiden bestämde jag mig för att kliva upp då och göra mig i ordning så vi kunde gå in till stan sen. Så vid 9-tiden tog vi en rask promenad in till stan, ca 35 minuter tog det :) Så mötte vi upp Sandra och gick till Öppna förskolan och satte oss och prata medan vi väntade på att barnen skulle vakna. 

Lite matning och sen så var det dags för massage. Karin och Kerstin och Alexandra, Tommy och Kian var också med, roligt :) Denna gång fick vi lära oss händer och armar också, nästa gång som är sista gången ska vi få lära oss ansikte och rygg har jag för mig :) Efter massagen och matning av barn packade vi ner dom i barnvagnarna och gick allihopa och fikade på Törners, jätteroligt :)

Efter Törners skiljdes vi åt och vi gick på Åhlens för att köpa några ASFINA kläder jag spanat in i fredags. Vårfina gula kläder. Totta fick vara med och bestämma färgen på klänningen (fanns gul, blå, röd) och då blev det blå, den var faktiskt finast.. Men skulle gärna velat ha den röda också. Den gula var inte så fin, och kändes som det blev FÖR mycket gult med leggingsen och hooden. Det var så fint rynk på leggingsen, längtar tills jag får ta på henne dom!

Efter Ålle åkte Totta hem och Sandra gick hem hon med. Då tog jag bussen till ÖB och köpte vita servetter till dopet. Sen tillbaka till stan och gick en tulpanrek genom stan och konstaterade att det var asdyrt. Blev mer papper inköpt på både Bokia och Syssla. Men nu har jag papper så det räcker tror jag ;) Lollo kom och mötte mig på Syssla och hjälpte mig räkna ut hur jag skulle göra med en grej. Sen gick vi och mötte upp  mamma som hade med sig Ronjas kofta som vi glömde i lördags. Eftersom det skulle ta sån tid innan deras buss skulle gå och Ronja hade vaknat i vagnen satte vi oss på Kärnas fik och fikade lite och jag ammade Ronja.

Sen skiljdes vi åt och jag åkte hem. Hemma bjöds det på pannkakor som min duktiga älskling gjorde, supergott! Sen kom hans pappa förbi en sväng. Efter det började ett lååååångt sövande av en övertrött liten tjej. efter typ 3 timmar somnade hon äntligen och då först kunde jag börja fixa med mina dopgrejer. Fick i alla fall till en viktig sak och blev så glad när jag såg att jag kunde skriva ut den hemma, därav allt klippande idag.. Orkade dock inte hålla på så många timmar då jag sovit så dåligt natten innan.


Ronja som ligger och tittar på Hanna


Så ser det ut i babymassagerummet

Lördagen

I lördags åkte jag och Ronja till Ope, Totta jobbade. I Ope var mamma i full gång med att baka och laga mat, många järn i elden hade hon! Men hon hann med att gosa med ronja också ;) Pappa roffade åt sig Ronja så fort jag stannade bilen, haha. Är så roligt att dom båda tycker det är så roligt med henne! :)

Vi åt makaronipudding till lunch, så himla gott! Sen åkte lillebror iväg till stan och vi övriga gick ut på en promenad. Jag fick inte köra vagnen dock, det turades mamma&pappa om att göra :P Efter det fick Ronja sova kvar ute i vagnen och totalt sov hon drygt 3 timmar, duktiga tjejen. Under tiden hjälpte jag mamma med datorgrejer och pappa for och handlade och sen vilade han. Efter det blev det kotlettmiddag och nybakt sockerkaka med hallon och grädde till efterrätt, mums!

Tiden gick fort och vips så var det dags för melodifestivalen, lagomt tills den började somnade Ronja i vagnen fast inomhus denna gång :) Så jag fick se hela melodifestivalen ostört, men lillgumman trodde hon lagt sig för natten hon så sen när jag skulle åka hem så vaknade hon av påklädningen och då vart hon butter. Men när jag kom hem somnade hon om på en gång typ. Bra dag!





Klippt

Jag tänker inte visa vad jag gjort då det är till dopet och jag vill att det ska ses först då.. Men det tog sin lilla tid kan jag säga ;)

Söndagen

Idag, efter mycket försök att söva om den lilla damen, klev jag tillslut upp, trött som en gnu, vid 9-tiden. Det roliga är ju att jag blir ju pigg på en gång, men just då när man ligger i sängen så är det så lockande att somna om. Jag la henne i babygymmet och satte mig på golvet och tittade på medan hon försökte ta de olika figurerna och när hon försökte rulla runt. Satte oss en stund i soffan och läste en bok, sen sjlng jag låtar för henne ur en nattvisebok.. Vet inte om det lät förjävligt eller så, men Ronja stoppade fingrarna i halsen och spydde ner sig så jag fick sluta sjunga och bestämde mig för att klä på henne kläder och smörja in torrarmarna.

Medan jag stod vid skötbordet passade hon på att skita och just när jag skulle till och byta blöja ringde Totta. Han var på väg att gå hem och undrade om vi skulle komma och möta honom. Eftersom jag fått lite blodad tand att gå långpromenader nu (för jag känner mig så duktig efteråt) så skyndade jag mig att byta och klä på Ronja. Sen gick jag iväg.

När jag mötte upp Totta sken solen jättemycket och det var så skönt ute så vi beslöt oss för att gå en långpromenad runt Lugnvik. Efter promenaden tog Totta med sig Ronja som sov i vagnen och gick in till Dudda, medan jag gick hem och duschade och sminkade mig. Sen just när jag lagat lunch och skulle till och äta kom dom tillbaka. Men då underhöll Totta Ronja så jag fick äta klart och sen fick även Ronja mat.

Efter det åkte vi till Maxi och handlade för de närmsta dagarna. Kom hem och Totta gick till Dudda med sovande Ronja, så jag skulle få börja pyssla på med dopdukningsgrejerna. Hann dock inte göra så mycket innan han kom tillbaka med en sur Ronja. Sen smet han ner själv till Dudda igen. Så jag matade Ronja och sen satte jag mig och läste böcker med henne i sängen. till slut tappade hon intresset och jag försökte söva henne, men det ville gaphalsen inte, så jag la mig i sängen med henne istället och fick henne tillsist att somna, även jag somnade :P

Totta kom hem och gjorde middag till oss, idag blev det goooood tacos :D Efter det myste jag lite med Ronja men hon var trött så det blev sängen ganska snabbt. Ikväll somnade hon väldigt fort också :) Så sen hon somnade har jag suttit och kollat med folk om de ska komma på dopet eller inte, diskuterat dopfrågor med Mickan, gjort en premilinär bordsplacering och skrivit inköpslista. Har även börjat spåna på hur dopprogrammet ska se ut, och fått klartecken att mamma kan kopiera upp det åt mig :) Jag skulle gärna fortsätta med massa dopgrejer nu när jag har lågan uppe, men klockan är allt för mycket då jag måste sova så jag orkar upp tidigt imorgon på babymassagen!





Fredagen

Vi klev upp och gjorde oss i ordning för promenad in till stan med Totta. Väl inne dumpade han mig och min beslutsångest på panduro och tog med sig Ronja och gjorde lite ärenden. Lollo kom till Panduro och hjälpte mig komma på det sista till servetterna, skönt nog! Sen strosa vi lite till på stan innan vi åkte hem igen.

Andersson kom förbi på kaffe, medan jag testgjorde några servettringar, blev rätt bra. Sen fick jag söva lillan och somnade själv en stund. När jag vaknade var det bara att göra sig klar för att åka in till stan då jag skulle äta middag på Cuprum med mina jobbarkompisar. Fick skjuts in med Davids pappa. Åt en rätt god hamburgare och snackade massa skit med jobbarkompisarna. Sen när de gick vidare på basketen åkte jag till Lugnvik. Vid busshållsplatsen väntade Totta på mig med Ronja och vi gick ner till Helena. Vi blev kvar där några timmar. Jag och Helena tittade runt på nätet efter roliga grejer och spånade på olika pysselsaker :)

Torsdagen

I torsdags klev vi upp och gjorde oss i ordning. Sen gick jag och Ronja bort till Majkii och Aylin för att titta på deras lägenhet och kolla på Majkiis symönster. Blev att jag fick ett mössmönster med öron på, skitgulligt!

Efter matning av småttingarna klädde vi på oss och tog en promenad in till stan där vi mötte upp Mickan. Vi gick runt på lite affärer och så blev det den obligatoriska fikan på Törners ;) slutligen blev det ett besök på panduro och lite mer inköp av doppyssel..

Sen åkte jag och Majkii hem med bussen. Natta Ronja och åt middag, sen blev det sytajm för mig. Gav mig först på att sy mössan och det gick rätt bra. Inte helt nöjd men klart godkänd. Efter det sydde jag två fina napphållare till Ronja och dom blev jag riktigt nöjd med :)

Shopaholicen

Åhh jag blir ju helt shoppingtokig. VARFÖR ska det finnas så mycket fint till dom små? Lindex kommer ju bara med nya fina saker hela tiden :/ Inte bra för mitt tomma konto..








Onsdagen

Idag klev jag och Ronja upp vid halv 8 och hon fick mat, sen fick hon ligga och leka i babygymet medan jag tömde diskmaskinen, satte på en tvätt och så. Sen satt jag mig på golvet med henne och övade på att rulla runt, men hon vart trött väldigt fort så det blev sängen igen för henne, medan jag försökte söva henne (sprattelgumman) blev jag själv väldigt trött, så när hon väl somnat la jag mig också och sov en stund till. Skööönt. Så kom Totta hem framemot 11 och då klev jag upp och tog en dusch. Så kom svärmor förbi med kartonger vi ska ha till smörgåstårtorna till dopet.

Sen fick ajg skynda mig lite och sminka mig och äta frukost/lunch för klockan började närma sig 1 och då skulle jag träffa Lollo. Blev bussen in och hon hoppade på samma, så åkte vi bort till Kupan. Fyndade lite saker där, till Ronja såklart :P Sen gick vi vidare in till stan med stopp på ÖB, KOOL och Dollar. Inne i stan köpte jag en grädde på Hemköp och sen skiljdes vi åt och jag åkte hem.

Totta lagade middag åt oss, köttbullar, potatis och gräddsås med äppelmos för min del då lingonsylten nästan var slut. Funkade lika bra det, nästan bättre :O Sen har kvällen spenderats åt att ta lite kort på Ronja, sen söva henne som jag skrev om tidigare ikväll, och sen sitta framför dumburken och kolla på gamla kort. Jag har letat inspiration till dopdukningen, och först kändes det jättebra då jag insåg att de dop jag vart på har det inte varit så avancerad dukning. Men sen kom jag till Isabelles dop och då blev det jobbigt igen, hon hade ju det såååå fint. Fan. Men jag håller på och klura lite på hur jag ska få det lika fint. Det största "problemet" är servetterna känner jag, eftersom jag inte kan vika dom fint och dom är supertunna :/ Men jag ska googla lite mer och kolla på Syssla imorgon om det kanske finns en enkel lösning. Insåg i alla fall att jag varit på jävligt många dop de senaste åren; Sigge&Svante, Rut, Tindra, Melvin&Tuva-Li, Jesper&Robin, Isabelle, Morgan, Alva, Novali och Aylins. Och fler lär det ju bli ;)




Loppisfynden

Tisdagen

Efter vi varit på sjukhuset gick vi in till stan då Totta skulle jobba. Jag och Ronja gick och hälsade på Mickan och Philip. Ronja satt en stund och flörtade med Philip och han fick henne att skratta, så söta :) Efter surr och så begav vi oss upp på stan och mötte upp Mikaela K och Sandra och Alva. Gick bort på Åhlens och åt lucnh där tillsammans. Jag åt jättegod smördegsinbakade lax med rotfrukter, MUMS!

Sen kom Lollo in och vi gick på stan. Var bla på Loppisarna, Syssla och Hamngatan. Dom har så mycket fint, men dyrt på Hamngatan :/ På loppisarna hittade jag nästan inget, bara en gul påskhare som var så söt så jag köpte den till Ronja. Efter ett tag blev det fika på Törners och matning av barnen. Sen gick vi lite mer på stan men en efter en åkte de hem så helt plötsligt var det bara jag kvar :P Gick och strökollade på Kappahl, HM, Lindex och Cubus men sen tog jag och åkte hem. På golvet i hallen låg det tre paket till mig, passande att mina traderafynd kommer den dagen Totta är på jobb och inte ser att jag handlat ;) De innehöll i alla fall klänningen Ronja ska ha på dopet (som ni inte får se än i bloggen), en mössa och en klänning med leggings till, jättefint alltihop!





Hjärtats dag

Igår var det alla hjärtans dag, och dagen till ära hade vi en tid på sjukhuset för att göra ett ultraljud på lillans hjärta. Hon har haft ett litet hål mellan förmakarna sen hon föddes och nu när hon blivit 3 månader ville dom kolla om det växt igen. Det hade det inte, men nästan, det är så litet nu att det inte har någon påverkan på hennes hälsa. Vi kommer dock bli kallade en gång till men kanske först när hon är 2 år, bara för de vill vara helt säkra på att det växt igen helt då. Kändes i alla fall sjukt skönt att höra att vår lilla skatt mår bra och inte kommer besväras av detta. Bättre "present" kunde vi inte få!

Det var även den enda presenten jag fick, trodde jag igår. Imorse när Totta kom hem hade han köpt med sig 3 röda rosor till mig, fina älsklingen <3 Jag fick lite dåligt samvete att jag inte gett honom något, så idag när jag var på ÖB köpte jag en påse med Plopp som det stod "kram", "puss" mm på istället för just Plopp. Ronja fick i alla fall presenter igår, en vacker röd ros av sin farbror/gudfar Dudda och en fin lila filt med hjärtan på av sin farmor.



Pysselverkstad

I måndagskväll blev det lite pysslande för mig. Målade två små canvaser, en svart och en blålila. Och så målade jag ett akvarellpapper svart också. Sen fick lillgumman sina fötter nerkladdade med fingerfärg och med hjälp av en roller jämnade jag ut färgen och sen fick hon ställa sig på den lila canvasen, svarta pappret och ett vitt akvarellpapper. Blev skitfint resultat. Sen pimpade jag den lila canvasen med en spets också :) Den svarta canvasen strök jag på en transferbild på en flicka och pimpade den med en annan spets. Blev jättefint tycker jag :)





Gnällig tjej

Sitter på sängkanten och försöker få liten att somna. Vi har väl försökt en timme nu.. Övertrött tjej javisst.. *rättning; JAG har försökt i över en timme nu, han försökt max en halvtimme...

Men så kan det ju vara ibland.. Nu börjar hon komma till ro, men efter att karln i huset gav upp nattningsförsöken och bad mig försöka istället känns det som det är läääääänge kvar innan jag kan lämna min älskling. Kan man ge någon lite tålamod och vilja att lyckas? Blir lite less faktiskt.. Allt kan inte alltid gå på första försöket.....

Måndagen, en rullande dag

Igår var det upp och hoppa tidigt igen för att hinna fixa sig i ordning och äta lite frukost innan vi skulle ta bussen in till stan. Brukar åka in till 10 och möta upp Sandra så vi kan låta våra små sova lite i vagnarna och sen också hinner mata dom alldeles innan massagen börjar. Man vill ju gärna att dom ska vara på sitt allra bästa humör när man ska massera dom :) Den här gången följde Totta med oss också :)

Lilla söta Ronja låg likadant även denna gång och bara tittade bort mot Kerstins håll, men hon verkar gilla massagen i alla fall. Idag fick vi även lära oss mage och axlar. När massagen var över så låg Ronja naken på handduken och liggunderlaget men la sig på sidan och började kämpa för att rulla runt. Jag ville se om hon skulle klara det så jag lät henne hållas, då tar lillskiten sats och lyckas vända sig till mage, med lite fusk av att hon i samma veva rullar av underlaget. Men ändå, hon klarade det ju! Sååå stolta föräldrar :)

Efter det klädde vi på barnen och så gick jag, Totta och Sandra iväg och fikade på Törners och snackade massa strunt. Ringde även upp babysimsansvariga på Storsjöbadet och det visade sig att kurserna inte alls är fullbokade :D Men vi väntar lite med att boka för vi vill helst gå på torsdagen och den har dom inte släppt för bokning än.

När vi kom hem la Totta Ronja i babygymet, och gissa vem som då lyckas vända sig till mage från rygg helt själv utan något fusk? Åhhh jag blir så glad när hon gör något nytt och roligt! Längtar efter fler framsteg :D


Tottas fika på Törners.

Söndag

Imorse skjutsade jag in Totta till jobbet till kl 10, och åkte sen vidare till Ope. Mellanlandade dock på Storsjöbadet då jag igårkväll upptäckte att dom äntligen släppt simskoletiderna för bokning, men de redan var fullbokade :O Pratade i alla fall men en av tjejerna i receptionen och förhoppningsvis är det något fel med deras system då det stod "0 platser kvar, 0 platser bokade". Jag hoppas verkligen, för jag vill gå NU, nästa kurs startar först i maj någon gång, då är för fan Ronja 6 månader.. Hon som är ansvarig för babysimet ska ringa upp mig imorgon, så tills dess håller jag hoppet uppe :)

I Ope bjöds det på lite frukost medan mamma&pappa underhöll min lilla skatt. Resten av dagen flöt på bra, vi åt god lunch och middag (Pasta med skinksås och Lax med potatis och äppelpaj), satt i soffan och snackade, mamma fixade Ronjas hoppgunga, Lollo visade lite av sin konst osv. Kvällen avslutades med premiären av "Kontoret" men sen fick jag ta och åka hem då jag hade en mycket övertrött liten fröken som behövde få sova. Hon slocknade så fort jag satte igång bilen ;)

Note to self: BÖRJA TA MER KORT. Nu när jag är så duktig på att faktiskt blogga om varje dag, må jag bli bättre på att ta kort. I alla fall på Ronja när hon sitter hos andra och så, kommer ju vara konstigt sen om det bara finns bilder på henne när hon ligger i soffan och är söt :P

Lördag

Idag åkte vi iväg och provkörde en Opel-bil. Den var riktig skön och rymlig och allt verkade toppen. Men vi behöver ingen ny bil än, vi testkörde den bara för att då var man med och tävlade om ett presentkort på barnens hus ;) Sen åkte vi ut till Sandra och John. Totta och John har hållt på och städat i Johns garage mest hela dagen och kvällen, medan jag och Sandra tagit hand om våra små och lagat middag :) Såg även melodifestivalen och bidragen var väl sådär.. Sandra hittade i alla fall igen sin bok "Växa och upptäcka världen" så den fick jag låna, ska bli så intressant att läsa om Ronjas utveckling! :) Sen fick Ronja ytterligare en tiger-snuttis då Alva hade en som hon inte använder :)

En rolig sak; Alva busade med Ronja genom att hoppa upp och ner i soffan och göra roliga miner så hon skrattade asmycket, så himla gulligt :)


Ronjas outfit idag :)


Boken jag lånat :)

Fredagen

Idag har vi storstädat och så fint det blev. Städade bort de sista julgrejerna, bytte gardiner och sängkläder mm. På kvällen blev det även lite röjning i garderoberna då vi kastade lite kuddar och ställde undan extratäcken mm i förrådet istället. Då fick Totta en större garderob till sina skjortor och Ronja fick en garderob i vårat sovrum, en annan dag när hon inte ligger därinne och sover ska jag strukturera upp hennes kläder på ett bättre sätt! :)

Efter vi städat klart var Tottas mamma och Janne förbi en sväng på kaffe. Sen var Totta iväg på bandy och jag passade på att betala lite traderavinster och se på lite Revenge, ny serie jag börjat se som är jättespännande! Efter middag som bestod av tacogratängrester var avklarade och vi röjt i garderoberna satt jag på golvet med vår lilla nakenfis och försökte ta lite fina bilder. Sjukt svårt med det dåliga ljuset att ta utan blixt, och tar man med blixt blir Ronja bländad och ser sur ut. Totta föreslog att jag skulle använda en bygglampa, så han gick och hämtade in en till mig, men lagom till det var Ronja så trött så hon fick gå och lägga sig.

Andersson hörde av sig och ville åka med Totta till en minnesplats i Krokom för Henke och Vincent, så han kom bort och så åkte de iväg. Eftersom Ronja sov passade jag på att sy litegrann, äntligen. Först blev det en simpel napphållare, blev rätt bra. Sen gav jag mig på att leta upp ett mössmönster och sydde en mössa efter beskrivning, den blev okej. Sen sydde jag också en matchande dregglis, helt okej den med. Inget Ronja kommer få använda utanför hemmet, men bra att ha ju.







Torsdagen

Igår började dagen med en sovmorgon för min del, så skönt! Efter det matning, dusch, smink och lunch. Sen var det dags att klä på lillan och gå till BVC. Ronja är ju 3 månader drygt nu så det var dags för vaccination mot bla stelkramp, polio mm. Först vägde och mätte vi henne, nu vägde hon 7000 gram (men dom skrev 6995 för att den pendlade mellan det fram och tillbaka) och var 65 cm lång. Huvudomfånget var 41,5 cm! Liten blir stooor :)
Sen medan vi väntade på att vaccinet skulle bli lite varmt och en till sköterska skulle komma för att hjälpa till så passade vi på att fråga lite frågor och hon kollade Ronjas rörlighet mm. Allt såg jättefint ut, och min oro över att hon äter lite och sällan och spyr var onödig då hon är så nöjd och ändå går upp som hon ska, skönt nog!

Sen kom då den andra sköterskan in, som visade sig veta vem Totta var då hennes son hade gått i hans klass när de var mindre. Hon var trevlig, men så stack dom Ronja i varsitt ben och det gillade hon inte. Blev lite grin, men faktiskt tyckte jag hon var superduktig för det kom inga tårar eller gallskrik och hon vart glad igen väldigt fort! När det var över ville hon att jag skulle fylla i en liten enkät om mitt mående och sen satt vi och pratade om det och om hur man tyckte det gick hemma osv. Jag tycker det är bra att hon verkar så engagerad och faktiskt bryr sig väldigt mycket, även om hon kan vara lite tjatig och övernoga med vissa saker. Men det är ju en skön omväxling mot alla andra läkares ignorans! :)

Efter drygt 1 timme var vi äntligen klara och gick därifrån, gick direkt ner till Jon&Helena och där blev vi kvar resten av dagen och kvällen. Jag och Helena satt och tittade i en tyg&mönstertidning, oj så mycket fint vi ville ha ;) Helena gjorde pumpasoppa och tacosnittar till middag, jättegott! Ronja sov mest hela kvällen, men när hon vaknade för mat var hon riktigt grinig och gallskrek när jag råkade ta tag i hennes ben. Så vi kollade tempen, men ingen feber, antog då det var ömt i benen så hon fick en liten alvedon-supp, och den verkade hjälpa bra. Sen när barnen hade lagt sig och killarna spelade hockey på PS3 lärde Helena mig att virka. Det gick faktiskt riktigt bra, och det blev tillslut ett litet blått päron jag fick till, men Helenas hjälp såklart! :)


I BVCs väntrum, ovetandes om vad som komma skall


Plåster på benen (bild tagen idag)


Virkade päronet ;)

Sov gott

Ja tyvärr slutade det inge bra för vår vän. Han avled inatt, kroppen orkade väl inte med efter en sån nerkylning. Så jävla hemskt och tragiskt. Lider så med alla nära och kära, det är fruktansvärt att förlora någon. Vila i frid nu Henrik, och sov så gott <3

Var tvungen att pussa lite extra på Ronja imorse när jag plockade upp henne, det är när sånt här händer man blir så medveten om hur skört livet är och hur fort det kan vara slut. Man tänker efter och värdesätter mer än någonsin, tacksamheten över att ha sina närmaste kvar. Och som jag och Totta sa, jag vill aldrig behöva överleva mina barn.

Skört

Har nyss fått veta att en av våra bästa kompisars lillebror ligger nedkyld, förmodligen i koma, just nu efter att ha gått genom isen under en skoterfärd ikväll. Hoppas och håller tummarna för att han ska överleva! <3

Fy fan vad jag tycker sånt här är jobbigt. Vill inte påminnas om hur nära döden är, och hur fort ett liv kan ta slut, och hur fort massor av andras liv kan förändras. Jag hatar hur skört livet är, och att man aldrig kan vara säker. Döden skrämmer mig så oroligt mycket, och jag tror inte jag skulle klara av att förlora någon nära. Den där dagen för drygt 4 år sen förstörde så mycket, och det var först då jag verkligen fattade hur nära döden är. Sen den dagen har jag varit rädd och sen jag fick barn är jag livrädd. Jag hoppas det går bra för honom nu, att han tar sig igenom och vaknar upp utan allvarligare skador, och att alla mina nära och kära får må bra i många många år.

Onsdagen

Idag hade jag stämt träff med lillebror på stan vid halv 12. Eftersom allt tog sån tid på morgonen tog jag bussen in. Vi möttes upp och gick för att se vart vi skulle äta. Slutade med att det blev på Shanghai. Vi åt dagens som var kyckling yakatori, så jävla gott!

Efter lunchen tig vi en promenad runt stan tills Lollo kom in vid 1, då gick Sebbe tillbaka till labbet och jag och Lollo gick till Panduro där vi spenderade över 1 timme. Men det blir så när Lollo får hållas och jag måste mata och bära runt på lillskruven som inte trivdes i vagnen just då :) Sen var vi in och köpte olika spetsar på tygcentrum och så ner en sväng på hobby Boden.

Sen kom Totta och vi åkte till Jysk en sväng och sen till Ope och åt middag där. Totta stack sen iväg på en hockeymatch i klanghallen och hämtade oss sen lite innan tio nr den var klar. Mycket trevlig dag!

Tisdagen

Blev aldrig skrivit något mer igår. Stör mig fruktansvärt mycket på att bloggappen bara funkar när jag är uppkopplad mot wifi :( Hoppas dom åtgärdar det problemet snart!

Dagen började i alla fall med en dusch och så, lagomt till jag skulle mata Ronja en sista gång innan jag skulle in till stan hörde Majkii av sig och frågade om jag ville gå in till stan med henne. Eftersom det inte är så tråkigt och jobbigt när man har någon att prata med hakade jag på :)

En timme senare mötte vi eupp Kaka, Mickan och Mikaela och gick på Plaza och åt lunch. Lollo slöt upp efter en stund. Blev en långlunch med mycket surr och skratt. Efter det en tur på staden och sen hamnade jag, Lollo och Mickan på storTörnes och fikade och matade de små. Sen en sväng till bl.a. Förbi POP och Lollo köpte robotscarfen åt mig/Ronja :)

Sen kom Totta in och hämtade oss och vi åkte på Maxi och handlade. Sen hem och gjorde tacogratäng, asgott! Tvtittande och scrapbookingsurr, sen var Lollo tvungen att åka hem och då såg jag de nya avsnitten av Gossip girl, HIMYM och Pretty little liars :)

Fikadags!

Vi har nyss fikat gofika på stortörners :) Lillskiten är också nyäten och sitter och myser i mosters knä :) Ska gå på polarn sen och använda upp Lollos presentkort där ;)

Babymassage

Idag var jag och lillgumman på babymassage på Öppna förskolan. Vi tog bussen in och mötte upp Sandra och hennes lilla Hanna vid traktören. När vi kom till ÖF blev vi visade runt i hela lokalen medan våra tjejer sussade på. Sen tog vi upp dom och matade dom innan vi gick in till rummet vi skulle hålla till i. Medan vi väntade satt Ronja och flörtade jättemycket med Sandra men framförallt med Hanna, smilade, stirrade, skrattade och babblade, men Hanna ignorerade henne rätt bra ;)

Karin och hennes mini-Kerstin, Tommy och hans lilla Kian och en till tjej som hade en liten Olga var också med i vår massagegrupp. Olga visade sig vara född dagen innan Ronja och Hanna, men hon sov sig igenom hela massagen så henne fick vi aldrig se.

Idag fick vi lära oss massera benen och fötterna och så visade hon lite kolikmassage. Vi fick varsin massageolja att använda och goda råd hur och när man ska massera sitt barn. Det var i alla fall supermysigt och roligt att göra detta så jag längtar redan till nästa träff :) Och Ronja verkade gilla det så mycket, och när jag skulle tacka henne för att jag fick massera henne log hon och knep ihop ögonen på ett sätt så hon verkligen såg ut att njuta, lilla sötgumman! <3

Äntligen!

Ja nu är Ronjas dopfestklänning säkrad till 99%, jag vann äntligen auktionen på en jättefin klänning från Newbie-serien. Hon har en likadan i storlek 56 men den har hon ju växt ur för länge sen. Den jag vann nu är i storlek 68 så jag hoppas den fortfarande passar om en månad! Sån tur att jag var inne och bevakade budgivningen för sista minuten gick nån mupp in och började försöka buda över mig. Tur nog hade jag lagt ett högt maxbud som jag dessutom höjde i panik då jag såg att hon började närma sig mitt maxbud. Men som sagt, klänningen blev min! :)


En bild på delar av min familj och deras första möte med Ronja, 4 dagar gammal.
På denna bild har hon på sig klänningen jag nu vunnit i större storlek :)

Slösöndag

Idag har det inte hänt mycket här hemma. Vi skulle åka till Ope och hälsa på och äta middag, men mamma är förkyld så kändes bäst att stanna hemma så vi inte blir sjuka och hon får ligga och vila och inte behöver "underhålla" oss. Så då blev det en soffmysdag. När Ronja började bli trött förflyttade vi oss till sängen för jag kände mig också rätt trött. Hon somnade och jag läste lite bloggar på mobilen tills jag somnade till jag med. Sen vaknade jag av att Ronja vaknade och började gallskrika. Vet inte vad som flög i henne men hon var otröstlig, så det var bara att kliva upp och gå runt med henne. Ny blöja och en rapspya senare var hon rätt glad igen. Men sen har hon vart grinig hela eftermiddagen, bara sovit korta snuttar och vaknat och surat så fort jag inte hållt i henne. Nu vid 9 tiden fick jag henne i alla fall att somna, och det verkar som hon somnat för natten för nu har hon inte vaknat på nästan 2 timmar, skönt! Hon behöver ju sin lilla sömn så hon orkar med babymassagen imorgon :)

Ja imorgon hoppas vi på att det blir babymassage för nu är det på tiden att man får lära sig! Har stämt träff med Sandra och Hanna och det ska bli kul att ses igen :) Även Karin och Kerstin ska ju dit, och har vi tur kanske Alexandra och Kian också dyker upp. Vore ju kul att få se honom också!

Sen måste jag bara tipsa om Kents skiva B-sidor Cd 1, den är det typ bara lugna fina låtar på, perfekt för liten bebis att somna till. Min går på repeat just nu och Ronja verkar sova så gott så :)

Ett år senare

Idag är det ganska bra precis ett år sen vår lilla Ronja blev till ;) Som jag skrev i ett tidigare inlägg var det en tuff månad och eftersom vi ändå hade försökt bli med barn ett tag förde jag noggrannt in i en menskalender när jag hade ägglossning, mens och sex. I februari vart det inte så många gånger, och ja det fanns bara två datum hon kan ha blivit till, mest troligt söndag den 6 februari :P Haha kanske lite väl mycket information? Men vadå man må ju ha sex för att skapa ett barn!

Det jag tänkte komma till var i alla fall att jag är så sjukt glad för att just hon blev till. Att det var just hon som kom till oss. Jag vet inte vad jag har gjort för att förtjäna en sån underbar dotter, men är evigt tacksam för att jag fick just henne. Mitt liv är så mycket bättre nu sen hon kom. Jag är så glad att jag får vara mamma, och mamma just till henne. Hon förgyller verkligen tillvaron och hon har ett sätt att alltid få mig att le. Det finns inget bättre än att få vakna upp varje morgon och mötas av hennes pigga ögon och glada mun, jo kanske att få somna tätt intill henne med näsan mot hennes panna så varje inandning luktar henne, hennes hand mot min kind och hennes små fötter intryckta i magen. Det är kärlek och jag skulle aldrig byta bort det mot något.


Jag och Ronja. 1 dygn gammal.


Bild tagen idag, 3 månader och 1 dag gammal.

Shoppingtur idag

Idag när Totta kom hem från jobbet så gjorde vi oss och klar och for mot Krokom. Först ett stopp på Europamöbler för att titta om vi hittade något kul att köpa för våra presentkort. Det slutade med att det blev en fin sak till Lollo som hon får i födelsedagspresent eller något sen, och så köpte Totta två lila finskålar som efter en maskindisk ikväll inte är lila längre, dåligt!

Sen åkte vi vidare till Krokoms värdshus och åt lunch då Ronja även vaknat till och ville ha mat. Jag åt fajita kycklingspett med ris och nån sås, sådär gott, en del av kyckligen var slajmig och det gillar jag inte. Sen tyckte jag att jag fick för lite, men feg som jag är vågade jag inte be om mer :P

Sen vidare mot kläddax, mest för att kolla efter några nya skor till mig, men hittade nada. Kläddax är inte ens billiga längre, inte ens barnkläder på rea var billiga, och vad jag vet var det då inga kända märken :( Så då blev det tur till Lillänge för att inspektera Skopunktens utbud, men jag blev lika besviken där, inte på priserna för dom är ändå helt okej där, men dom hade inga skor i min smak. Är lite svårt då jag inte vill ha klackar, men förut har de alltid haft bra skor för typ 200 kr, men nu fanns det inga sådana :(

Barnens hus fick sig ett besök också, en ny snuttis till Ronja stod på inköpslistan. Det är inte så att lilla Ronja 3 månader gammal redan har hunnit förgöra en snuttis, utan den är bara sååå snuttad att den innehåller spya och dregel så den behöver en tvätt, men jag har inte hjärta att sno den av henne när hon alltid har den när hon sover och riktigt ligger och snusar på den. Så en extra blev det, bra att ha sen till dagis. Och så en ny hoppgunga då den Totta köpte är på tok för stor för henne. Det var även erbjudande på dregglisar, så 3 nya fick det bli, och så köpte vi hörselkåpor som jag egentligen hade behövt igår redan, menmen, nu finns det hemma till nästa gång vi ska lyssna på morbror :)

Sen kom jag på att vi skulle kolla på saker till dopet, så vi åkte tillbaka till Lillänge och gick på Rusta i jakt på servetter, men det fanns typ inga. Så vi begav oss till ÖB, och ÖB kan man ju alltid lita på :) Totta hittade ljusgula servetter på en gång, helt rätt färg tror jag så dom köpte vi och ett storpack värmeljus. Sen vidare till Dollarstore för att köpa den lila pappersduken. Nu måste vi bara ringa kyrkan och fråga hur det är med vaser och ljusstakar så man vet vad man har att röra sig med. Men det blir nog bra. Måste kolla runt på blomaffärerna också och se om man kan förboka blommor till ett visst datum så vi är garanterad de blommor vi vill ha :)




Ronja i sin första hoppgunga


Ronja i sin nya hoppgunga
Lite skillnad va?
Visst för att det är typ 2-3 veckor mellan bilderna är tagna, men hon försvinner fortfarande i sin gamla,
så den ska vi försöka sälja nu.


Det var två sånna här lila skålar Totta köpte som inte längre är lila efter en tvätt i diskmaskinen.
Måste vara något billigt tattarmärke..

4 februari 2012

Idag blev vår lilla Ronja hela 3 månader gammal. Hur fort går inte tiden? Och när man pratar tid, så insåg jag också att det idag är 5 år sen jag och Totta gick på vår första date. Vi var på bio och såg Natt på museumet ;)
Haha ja vart fan tar tiden vägen. Vem kunde tro att det skulle bli så här för fem år sen? :) Glad och otroligt lycklig är jag i alla fall att vi gick på den där daten och att vi fortsatte tillsammans, annars hade jag aldrig haft min/vår underbara dotter idag.



Hon som får mitt hjärta att slå extra hårt <3

 

En lista

Jag hittade en lista på en annan blogg som jag snodde, i brist på saker att blogga om, plus att jag gillar att svara på frågor. Önskar jag hade massa läsare så jag också kunde ha en sk "frågestund" i min blogg och få massa frågor, men som det verkar just nu har jag bara 2 läsare, varav en borde vara jag själv :( Kanske borde marknadsföra min blogg lite mer?!

1. Vad gjorde du för tio år sen?
Var nybliven fjortonåring och betedde mig nog som en fjortis också. 2002 var väl året jag började spåra ordentligt i skolan, hemma och med mig själv. Jag gick i 7an och hatade min handledare som var en pryd oskuld, satt bara i grupprummet på alla lektioner med Sandra och Mickan och frös ut oss själva från resten av klassen. Oh good old times..Not!

2. Vad gjorde du för 1 år sedan?
Inledde min livs tuffaste månad (kanske inte, men det kändes så då) med övertid varje jävla dag, ofta frivilligt men ändå påtvingat. Sov inte mycket, så otroligt less, frös jämt, stressad, inget tålamod och humör. Ledsen för att jag aldrig blev med barn, påväg att ge upp, slutade med medicinen och så helt plötsligt fick jag bröstcancer i 3 dagar tills jag gjorde ett gravtest och insåg att det fanns ett ljus trots allt.

3. Fem snacks du gillar:
Chips
Popcorn
Godis
Jordnötter
Nachos

4. Fem sånger du kan hela texter till:
Nu för tiden inte många, men så fort jag hör en kentlåt tex kan jag sjunga med felfritt..

5) Fem saker jag skulle göra, om jag var mångmiljonär:
Ut och resa i världen.
Köpa mamma&pappas hus i Ope och totalrenovera det så det var bra isolerat mm.
Någon välgörenhet.
Köpa ett hus någonstans där det är varmt så man kan fly dit om vintrarna.
Skänka pengar till mina nära&kära.

6. Fem saker jag aldrig skulle klä mig i, eller köpa:
Magtröja
Ostretchiga jeans
Platådojor
Kortkort kjol
Stringbikini

7. Fem saker du gillar att göra:
Gosa med Ronja
Umgås med vänner
Fotografera
Spela spel
Surfa på nätet

8. Fem dåliga vanor:
Knäcker mina leder.
Äter onyttigt rätt ofta.
Slösar pengar.
Förstör mina naglar/nagelband eller hårtoppar när jag är rastlös.
Tänker för mycket.

9. Fem favoritleksaker:
Ronja, om vi låtsas att hon är en leksak ;)
Min mobil
Min dator
Tottas kamera
Scrapbookinggrejerna

Görda & Prinsen

Tillbaka från stan och kylan. Fy så kallt det gått och blivit, jag som var så nöjd över att denna vinter minsann hade varit så mild. Hoppas det här är enda köldknäppen och att vi får en varm förvår sen :) Det blev så att jag fick väcka upp den lilla sötnötan, det tog emot rätt mycket då och låg och trynade så sött, och skönt antar jag, men hon somnade snabbt om så fort jag packat ner henne i vagnen och kommit ut genom porten. Höll på att missa bussen, men antagligen såg busschauffören mig på håll för han väntade så snällt vid busshållsplatsen tills jag hann dit :) Det lönar sig alltså på flera sätt att ha ett stort reflexskydd på vagnen!

Inne i stan snabbshoppade jag en dricka och en ny saftflaska och sen gick jag upp till Gamla kyrkan och satte mig med mamma, pappa & Lollo som också var där för att lyssna på vår duktiga lillebror :) Han och prinsen är så duktiga och jag gillar faktiskt de flesta av deras låtar trots att det egentligen inte är min musiksmak. Jag hade inte tänkt på att det kanske kunde bli lite väl högt för Ronja, varav jag inte hade några hörselkåpor till henne, men det var inte så högt och så la vi vantar över öronen för att dämpa, och jag antar det gick bra för det lilla flickebarnet vaknade inte ens :P

När konserten var slut blev det lite ströshopping på Hemköp i väntan på bussen. Och sen vi kom hem fortsatte lillan sova i sin säng (hon måste verkligen vara trött efter att ha sovvägrat hela förmiddagen). Och jag har stökat undan veckans tidningar, dagens disk, alla lillans utekläder och vagnsgrejer, vikt och lagt tvätten där den ska vara osv. Nu är det rätt städat och fint igen så nu tänkte jag sitta här framför min käre dator och kolla på någon film eller serie och äta polly och dricka saft, det är jag väl värd? :)

Middag

Jag och Ronja har varit en sväng på mitt jobb och hälsat på :) hon höll humöret uppe väldigt bra trots hon vägrat sova innan :) Nu ligger hon tvärdäckad i alla fall, så får se om hon vaknar själv innan vi ska in till stan. Annars får jag väcka henne, mat må hon ju ha! Vi ska in till Gamla kyrkan och lyssna på lillebror som ska uppträda där med Prinsen :)

Nu gör jag middag, snitzel med päran, gräddsås och MASSA broccoli. Jag har fått dille på broccoli, men det är ju bara nyttigt så det gör ju inget!

Föräldragrupp

Idag åkte vi in till stan för att fördriva lite tid :P På bussen in träffade vi Helena som hade med sig Rut och Maj och var på väg till McDonalds, och eftersom jag inte ätit frukost följde vi med dom dit. Blev ett kycklingmeal för mig. Efter det strosade vi på stan men vid 1 åkte både Totta och Helena hem så då blev jag och Ronja ensamma. Vi deppade inte ihop för det, utan gick på Lindex och köpte ännu mer kläder till Ronja (hon har ju såååå lite).. Hmm jag har ju blivit shopoholic, men dom hade äntligen fått in det nya setet med pandamönster så jag var TVUNGEN att köpa det nu innan det tar slut i Ronjas storlek, de gör bara dom kläderna upp till storlek 68 så vill man att hon ska kunna använda det må jag köpa det nu :p

Just det, innan Totta åkte hem var vi in på Cervera och använde upp våra presentkort vi hade där. Jag köpte besticksetet i Tomtebobarnen-serien då Ronja fick servisen i julklapp av mormor&morfar. Och Totta köpte en ny kladdkakeform i hårdare material som förhoppningsvis inte ska gå sönder nu då..

När vi var på Lindex svarade lillebror på mitt sms jag skickat kvällen innan och undrade om vi skulle fika tillsammans, eftersom jag inte hade så mycket tid sa jag att det fick bli en snabbfika :) Så jag skyndade bort till Tings och han visade mig "labbet" där han sitter om dagarna, sen gick vi in på Tings och fikade litegrann, och så fick Ronja mat. Sen var det dags för mig att ta bussen till Lugnvik och BVC då vi skulle på föräldragrupp. Men när bussen äntligen kom var den såklart full så min barnvagn inte fick plats, så jag fick panikringa Totta som fick skynda och hämta mig. Givetvis kom vi försent, men det gjorde inget :)

Var bara vi, Sandra&Dennis och Karin som var där, plus deras bebisar såklart. Hanna och Kerstin :) Hanna är född samma dag som Ronja, men hon är inte lika stor som vår tjej inte :) Och Kerstin, hon är född drygt en månad efter Ronja och Hanna så hon var verkligen mini :) Men det var roligt att äntligen få träffa de andra och se deras bebisar! Roligt att vi alla tre ska gå på babymassagen som startar på måndag :) Hoppas på att Alexandra och hennes lille Kian också kommer då, så man får se honom också!

Har inte tagit några bilder idag, så jag snor direkt från internet istället..
     

Badhuset

Ja vi kom ju iväg till badhuset igår tillslut :) Ronja verkade tycka det var lika roligt denna gång, så det känns bra. Jag frågade lite om babysim också, och dom trodde att nästa kurs startar vecka 11, så då ska jag och Sandra (från vår föräldragrupp) försöka boka in oss på den :) Ronja badade i typ en halvtimme, sen klev jag upp med henne och gick iväg och duschade av henne, samt klädde på henne. Sen fick hon sitta i bilbarnstolen borta med Totta och dom andra medan jag gick och duschade och bytte om, smidigast så! Efter det tog jag Ronja och satte mig i cafét och ammade och väntade in de andra segpropparna ;)


Jag tog med mig vår gröna krokodil-halkskyddsmatta och hade i duschen så Ronja fick ligga på den, sjukt smidigt så hon låg någorlunda still och inte gjorde illa sig :) Längtar dock tills hon kan sitta i en matstol som dom har i duscharna på badet, det blir som liiiiite lättare att tvätta av henne och sig själv då :)


Efter badet åkte vi som sagt och åt kinamat, sprang bara in på Åhlens först och bytte ugglemössan till en storlek större :) Efter maten blev det ett besök på hemmakväll och vi shoppade lite onyttigt men gott godis ;)



En redigerad badbild på mina fina hjärtan <3

Mums!

Det blev kinamat till middag i alla fall! Jag åt kyckling med grönsaker, eftersom vi var på den restaurang som är bäst på det, nämligen Shanghai Wok :) Bloggar mer imorgon om resten av dagen!

Väntans tider

Här ligger jag i soffan och väntar på att Jon ska höra av sig. När han gör det ska vi åka till Storsjöbadet och bada med hela familjen Belin/Molin. Det blir roligt för Ronja hoppas jag! :)
Sen har jag för mig att Totta "lovade" mig att vi skulle äta kinamat till middag idag, så jag hoppas på det. Har varit sugen på det i typ en vecka nu, så kanske dags att stilla begäret? ;)


Så här badade Totta när vi var iväg i somras på badhuset :P

Sovmorgon

Det bästa med att Totta jobbat över natten är att han kommer hem vid 8 på morgonen och är pigg och inte vill sova. Dom dagarna kan han ta Ronja om hon är pigg så jag får sovmorgon om jag inte ska göra något speciellt. Idag var det en sån dag, och det var behövligt. Så skönt att få sova ända till halv elva! :)

Efter det vart det matning, frukostlunch för mig och sen badade vi lillan.. Eller ja, Totta badade med henne, jag fick den stora äran att sköta intvålningen :P Efter det ringde Lollo och ville komma förbi så jag hoppade i duschen och gjorde mig klar. Hon kom och jag visade olika outfits till dopet för henne. Efter massa provande kom vi nog fram till vad det blir, men vi bestämde oss för att åka till stan och leta efter något till Ronja. Hann inte gå på så många ställen innan Lollo var tvungen att åka vidare, men jag gick lite själv också. Hittade i alla fall en vit klänning och en mörklila med mönster på till Ronja, den lila är inget hon ska ha på dopet men den var så fin så jag var tvungen att slå till :P Avslutningsvis gick jag förbi Ur&Penn och fyndade två par örhängen och ett tvåpack med gummiband.

När jag kom hem var Totta i full färd med att göra middag till oss så jag matade Ronja under tiden. Sen när vi just skulle stoppa första tuggan i munnen plingade det på dörren och där stod Tottas pappa. Så han kom in och lekte lite med Ronja medan vi åt. Efter att han åkt kollade vi på Johnny English Reborn, den var rätt bra. Jag gillar ändå Rowan Aktinsons humor, och det var en scen, eller snarare ett replikutbyte jag började storskratta åt, Totta tyckte jag var knäpp, men det var ju HUR KUL SOM HELST! ;) Om någon sett eller ska se filmen så är det scenen när han ska träffa Premiärministern och undrar vart han håller hus.. Direkt efter leker han med stolen ^^