vulnerable -

Måndag 9 juli

Förmiddagen flöt på hemma, sen gjorde vi oss i ordning och åkte iväg till Lillänge för att köpa inflyttningspresent till Sebbe (min lillebror). Slutade med att det blev en vattenkokare och smörgåsgrill och ett skohorn ;) Fick även Totta att köpa 3 fina bodysar till Ronja, som hon kan ha i höst, från Lindex. Sen käkade vi på McDonalds, blev en grillad kycklingwrap för mig, sååå gott! Hoppas dom inte slutar med dom.. Sen tog vi och åkte mot Lit och Handog där vi skulle titta på en husvisning. Huset var fint, stooora rymliga rum och så men det kändes som det var mycket att göra. Ladan och bakstugan som hörde till var förfallna mm.. Sen kändes det liiite långt bort.. Fin utsikt men gården var inge WOW direkt.. Verkligen ett bra stort hus, men lite väl mycket fix för min smak..
 
Efter vi kikat klart åkte vi en sväng på Maxi och handlade lite och sen åkte vi bort till Torvalla och Sebbes nya lägenhet. Den var jättefin och stor, en 2a på 62 kvadrat, våran 3a är på 74 :P Hans kök var mycket bättre än vårt också och vilken stor och nice balkong han hade, inglasad (som går att öppna) och lång. Fikade lite där men sen var klockan så mycket att det var dags att bege sig hemåt.
 
Fick Ronja i säng vid 9 men halv 12 vaknade hon igen och lät jätteskumt i halsen. Hes, men även som att hon hade något som satt fast i halsen. Och så var hon jätteledsen och hade lite "panik". Lyckades lugna henne med en flaska mat, och efter den vart hon glad och pigg. Men då hade vi redan ringt till 1177 och dom tyckte det lät som falsk krupp och ville att vi skulle åka in på akuten med henne. Så det var ju bara att göra det då mitt i natten. Kom in halv 1 och vid 1 fick vi komma in. Fick en jättetrevlig sköterska som tog hand om oss. Hon tog pulsen, lyssnade på hjärtat, ställde lite frågor och så vägde vi Ronja. Sen fick vi gå till ett barnrum och vänta på en barnläkare. Ronja lekte ett tag men var trött så vi sövde henne i vagnen. Sen efter nästan 1 timme kom en barnläkare och pratade med oss, lyssnade lite på hennes hjärta men tyckte inget verkade konstigt så vi fick åka hem. Det kunde vara falsk krupp men eftersom Ronja sov och inte lät något så kunde han inte säga säkert. Det spelar ingen roll heller då det enda dom gör om det är falsk krupp är att man ska försöka lugna barnet och hålla upp det/ligga högt i sängen så det blir lättare att andas. Om barnet får jättesvårt att andas och får panik kan man få åka in och få någon adrenalinspray, men det är allt typ. Anledningen till att vi skulle åka in var för att det var första gången det hände och hon är så liten. Vid halv 3 kom vi äntligen hem och kunde lägga oss igen.
 
 



Ge mig gärna kritik eller gör bara ett avtryck


~ Ditt namn

~ Din e-mail (syns ej, bara för mig)

~ Din blogg/hemsida
___.~ Spara din info?

Kommentar: