vulnerable -

Utvecklingen går verkligen framåt

Jag har ju glömt att berätta om några saker Ronja lärt sig.
 
Sen typ 1 månad tillbaka så vinkar hon, vet inte om hon gör det medvetet, men ofta när vi säger hejdå så tar hon upp ena (eller båda) lillhanden och vinkar med hela armen liksom.
 
Sen två veckor typ så har hon börjat "flörta", vi kallar det så eftersom det verkligen verkar som hon gör det. Så svårt att förklara med ord utan att kunna visa, men när någon börjar prata med henne, eller kommer så hon itne har sett personen innan/på ett tag, så söker hon ögonkontakt med personen och när den typ ler eller säger något till henne så blir hon skitglad och smiliar upp sig så mycket att hon "kisar" med ögonen en kort stund och sen är hon bara vanligt glad igen eller skrattar lite/blir ivrig. Som sagt, svårt att förklara men de som ser det håller med om att hon flörtar, skitgulligt är det i alla fall! :)
 
Sen i lördags/söndags så har hon börjat ta steg när vi håller henne i händerna och går bakom henne, så nu blir det till att öva att börja gå också, med hjälp såklart! :)
 
Krypandet går framåt, men hon kryper inte "på riktigt" än..
 
Sen över 1 månad, kanske närmare 2 har hon stått mot bordet själv om vi ställt dit henne, dock får man ju vakta henne för rätt som det är kan hon bara släppa taget och ramla ihop. Men sen hon började med det har jag även testat att låta henne stå helt själv mitt på golvet utan stöd, och det klarar hon såklart inte, men sen ungefär en vecka tillbaka så har hon klarat några sekunder helt själv :) Idag stod hon så i nästan 5 sekunder innan hon svajade till och momma tog emot henne, momma&moffa blev imponerade iaf ;)
 
Apropå idag så gjorde hon något helt nytt idag, och det var att svara upprepade gånger med ett ljud. Pappa (min alltså) satte ner henne ute på gräset bredvid Sassa (katten) så mjauade pappa som en katt och varje gång han gjorde det så tittade Ronja på honom och sa "mmmm". Senare vid matbordet så satt han och härmade hennes "pruttade" med munnen och gissa vem som spände ögonen i sin morfar och tog i från tåspetsen för att låta högre och längre än honom ;) Älskade lilla busmusen
 
Om hon får ta tag i mina händer kan hon dra sig upp till ståendes både från rygg&mag-liggläge :)
 
Förra månden när hon var 7 månader skulle hon, enligt en kalender vi har, börja he in tummen mitt i handen när hon plockade med små saker och det började hon med då. Det gör hon fortfarande, men då och då får hon ut tummen, och några gånger har hon nästan lyckats med pincettgreppet. Försöker ge henne mer och mer mat hon får sitta och plocka med själv, dels för att väcka hennes intresse för mat, men också för att hon ska öva upp pincettgreppet som hon ska lära sig denna månad (enligt kalendern, tror de kollar om hon kan det först när hon är 10 månader på BVC). Jag har även lärt mig att hon kan äta mat som är småbitar nu som tex majs, ärtor, makaroner.
 
Sen i fredags när vi var och badade på Holiday så kokade vi kaffe i vattnet, och Ronja tittade på, och sen gjorde hon likadant :) Det gjorde hon iofs en gång på babysimmet också, och det var även efter första gången där som hon började "koka kaffe" med munnen hela tiden hon inte var i vattnet, dvs när hon satt i gåstolen, spottade ut sin napp eller åt mat, väääääääldigt uppskattat av mamman, NOT! ;) Men nu kändes det mer som att hon verkligen fattade vad hon gjorde, och riktigt härmade oss :)
 
Hon kan sen typ 3-4 veckor tillbaka sitta själv och luta sig fram så pass mycket att hon måste ta emot sig med armn eller he ut ett ben, men det klarar hon utan att falla platt framåt och göra illa sig :) Det har jag en bild på faktiskt..
 
 
 


Mikaela

Hej :) Jag har hittat till din blogg, kul att läsa lite.
Kul att det går framåt med utvecklingen och vad stor hon blivit :)
Kram!PUBLICERAT: 2012-07-18, 21:33:15 | URL: http://mikaela86.bloggplatsen.se

Ge mig gärna kritik eller gör bara ett avtryck


~ Ditt namn

~ Din e-mail (syns ej, bara för mig)

~ Din blogg/hemsida
___.~ Spara din info?

Kommentar: