vulnerable -

- Våran weekendresa

I torsdags morse vid sextiden kom vi iväg. Vårt mål var Stockholm, men det visste inte Totta, eftersom denna resa var en överraskingsresa han fick av mig. Mest för att han fyllde år i fredags. Färden ner gick riktigt bra och vi var snabbare än eniros vägbeskrivning. Dock mellanlandade vi i Valbo och sprng in på bolaget och Ikea. Plus att vi fick bilproblem där nere :( Men efter ett nytt batteri tog vi oss ner till Stockholm, och vidare till Värtahamnen där vi skulle åka på en 48-timmars kryssning till Tallin.

  
Vi åt sen lunch på terminalen i väntan på att vi kliva på båten.


Väl på båten letade vi upp vår hytt och dumpade bagaget. Sen vart det full fart mot Taxfreen och så bokade vi bord för middag vid kl 8. Middagen var ett stort smörgåsbord/buffé som innehöll massa smaskigt. Jag tog igen pengarna på räkor haha. Svulla räkor som bara den, men det är ju bara så gott när dom är oskalde! Dock fanns det en rödvinssås till den varma maten som jag öste över all potatis&kött, jag menar, rödvinssås är ju asgott. Men inte den dom hade på båten, fy fan vad vidrig den var!

        
Min mat, Tottas mat, Min efterrätt, Tottas efterrätt


Efter den goda middagen gick vi upp på rummet och drack lite, samt jäste maten. Sen drog vi neråt i båten och gick på Casinot, Kareokebaren mm och drack öl/cider/drinkar, spelade spel på maskinern, och roulette&black jack. En mycket trevlig kväll som slutade i en finnes hytt :P Nä men när iv var på väg att gå till hytten för att sova träffade vi på en finlandssvensk som bjöd Totta på öl. Satt och snacka massa med honom, för roligt nog hade han vart med och byggt vallsundsbron :P Sen ville han ha med oss till hytten för att bjuda på Gin och så började han babbla om att vi kunde följa med honom till hans stuga i Stockholm sen på lördagen och basta :P Dock hade vi ju andra planer ;P

     
Erbjudande; 3 öl för 77 kr. Min goda Isbjörn!


På fredagen klev vi upp och åt frukostbuffé, lika gott det med! Dock bytte dom ut köttbullarna när klockan började närma sig 10 mot några som såg ut att antingen innehålla lammkött eller lever. Skitäckligt! Efter 10 gick vi iland i Tallin och började vandra mot gamla stan och köpcenter. Gick i massa affärer och kollade på massa hantverk, tydligen verkar glas vara något dom är duktiga på, för det fanns typ ingen affär som inte sålde glasfigurer mm. Efter ett tag hamnade vi på en jättetrevlig Pub som tom hade svensk meny, dock blev man lite avskräckt när man läste den första förrätten dom hade (se bild längre ner) :O Men vi beställde in mat som var jättegod och fick en snaps var av bartendern ^^.

 
Fint hus, MCdonalds i Tallin, Grisöron någon? God vodkadryck och snapsen, Annons i tursitkartan ^^


Efter den goda lunchen gick vi lite mer på stan och slutligen stannade vi till på Super Alko och köpte massa gotta. Till min lycka sålde dom Bacardi Breezer Orange, vilken måste vara den godaste cidern EVER! Är ju som att dricka min favoritläsk Fanta! :D Sen åkte vi taxi till båten och gick på den. På kvällen blev det finmiddag i en av restaurangerna och efter det spelade vi på Rouletten, vilket gick sjukt bra just då. Lyckades vinna ihop 400 kr åt Totta (det var hans pengar jag spelade för). Sen drack vi upp dom på drinkar, öl mm. Och så blev det varsin parfym i taxfreen :) En heltrevlig kväll vart det i alla fall!

        
Min mat. Glad Totta när vi spelade Roulette. Pengarna vi vann :) Min älskade Totta och jag.


På lördag morgon började dock problemen :/ Jag klev upp och tvättade håret, sen skulle vi ner på Taxfreen igen för att kolla om dom fått in mer av en Whiskeysort (nyaste Grousen). Men när vi kom tillbaka efter frukosten och skulle packa ihop allting insåg vi att vi inte skulle kunna få med oss allt. Mina plattor med cidrar förstörde nämligen packningen på sånna där rullsaker. Plus att jag hade en svintung väska med kläder, skor och massa sprit i, som jag ALDRIG skulle orka bärt 100 meter ens. Som ett sista hopp insåg jag att taxfreen var öppen 10 minuter till och beodrade Totta att springa dit och köpa ytterligare en rullsak. Han sa att jag var galen och att det aldrig skulle gå, men skam för den som ger sig. Efter lite ompackande, och två stabila rullsaker plus en väldigt ostabil med min väska, dator och cider så fick vi till det! Dock hade Totta en astung ryggsäck på sig och jag fick dra en vagn framför mig och en bakom mig så det tog sin lilla tid att komma av båten. Stötte på några gliringar från nån finne som sa att det aldrig skulle gå, men som sagt, skam den som ger sig! Sen när vi skulle packa in allt i Tottas bil (240) så fick vi mer gliringar från nån finne som sa att vi behövde en större bil. Men underskatta aldrig en 240! Allt utom våra väskor fick plats i bakluckan!

  
Dom mer stabila vagnarna, och så min fina packning på den sämsta vagnen ^^


I Stockholm letade vi upp vart vi skulle bo och dumpade bagaget plus bilen. Sen begav vi oss in till stan och gick i affärer. Totta är så underbar som följer med mig in i klädaffärer, ger smakråd, och tom hjälper till att hämta andra storlekar mm! På Gina tror jag vi var inne i över en timme, men inget gnäll från honom inte :) Blev en del fina kläder från Hm och Gina (se tidigare blogginlägg), men sen vart det inte så mycket mer. En hel del av pengarna gick ju åt på Super Alko :S Sen köpte vi biobiljetter till kvällen (Marley and me) och åt lunch på Burger King. Sen åkte vi tillbaka till rummet och slappade lite, gjorde oss i ordning mm. Och sen åkte vi tillbaka till Hötorget för att gå på bion.

    
På bion kunde man sitta i soffa längst upp i salongen, det var jättemysigt.
Något som bion här hemma borde fundera på :)


Filmen var jätterolig och bra, tills dom sista 20 minutrarna kanske. Trodde aldrig för mitt liv att en komedi kunde sluta sådär. Seriöst, dom sista 10 minutrarna satt jag och grät stora tigertårar och fick en stor tjock klump i halsen. Fy fan vad sorgligt det blev :( Tror att alla tjejer på bion grät för man hörde snyftningar här och där och folk som torka sina tårar mm :S Efter bion letade vi ett tag efter en mongolisk restaurang som vi var på i somras, som hade sån god mat, och underbar buffé. Tillslut frågade vi några vakter på t-centralen om hjälp och dom visste precis vilken vi menade. Mongolia Djingis Khan Barbeque heter den, inget annat. Så där blev det godmiddag :) På deras buffé ingår verkligen allt! Förutom det som Eastern här i stan erbjuder så här dom frukt- och salladsbuffé till, och massa olika grillspett, räkchips mm! :) En kinamatsälskares paradis med andra ord! Typ lika dyrt som på Eastern, så helt överkomligt!

     
Mums! Totta hatar att jag alltid vill ta kort på maten. Lite av buffén!


Sen hände det inte så mycket mer på vår lilla weekend. Utan på söndagen åt vi frukost och sen packade vi in allt i bilen och for hemåt. Bilen höll sig i skinnet och hela vägen hem kom vi. Blev ett kort stopp för att kolla in Dragon Gaten utanför Gävle. Och sen ett stopp i Sundsvall för god tacobuffé på ett ställe som heter Bite Line, det rekommenderas starkt till alla som ska äta i Sundsvall! Om någon ätit på kinarestaurangen i Sundsvall som ligger i det blå mosaikhuset, och vet hur man hittar dit så hittar man till Bite Line också, det låg snett mittemot! :)

  
Dragon Gate. Så fina tavlor!


Moa

låter som ni hade en riktigt trevlig tur^^

avundas er verkligen!

och jag håller med, Mongolia Djingis Khan äger!

har ätit där ett par gånger.


Marica

Ååå vad trevligt med sådana där små turer.



PUBLICERAT: 2009-04-02, 12:01:18 | URL: http://ventesimo.blogg.se/
Anonym

åh. Kinamat! <3 det verkar som om ni hade en trevlig resa :)


Louise

..glömde skriva vem som skrev.. :S



PUBLICERAT: 2009-04-02, 13:50:18 | URL: http://lphant.blogg.se/
Marielle

Gud vad ni verkar ha haft en trevlig resa:)

givande på alla plan. Spritmässigt också ser jag!

Jag vill komma upp i helgen, men jag har verkligen ingen skjuts. Men däremot nästa helg ska vi upp..hoppas jag kan komma förbi då:)

Ni får ha en fulländad lördag, med betoning på full;) krams!



PUBLICERAT: 2009-04-03, 17:07:56 | URL: http://maryon.blogg.se/
Erika

Guuud vilken härlig liten tripp ni ser ut att ha haft! Mys!

Och jag är hemma över påsken :) Tycker det blir en fika på pause med alla (du vet vilka) inom kort! :)



PUBLICERAT: 2009-04-04, 08:37:26 | URL: http://eriikan.blogg.se/
Kickan

Värst vad mycket alkohol ni köpte då :)



SV: Jo,dom har nyss fått barn.. men det skulle gå bra om vi var borta en vecka bara medans jonathan fick vara hemma hos mormor.



PUBLICERAT: 2009-04-04, 14:28:09 | URL: http://kick86.blogg.se/

Ge mig gärna kritik eller gör bara ett avtryck


~ Ditt namn

~ Din e-mail (syns ej, bara för mig)

~ Din blogg/hemsida
___.~ Spara din info?

Kommentar: